Προς το περιεχόμενο

NickFT

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    170
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Δραστηριότητα φήμης

  1. Like
    NickFT got a reaction from mariacy in Κατάσταση προσωπικού Επιθεώρησης Εργασίας   
    Δεν υπάρχει υποχρέωση αυτόματης  αύξησης μισθού λόγω τριετίας. 
  2. Upvote
    NickFT got a reaction from DimitrisD in Διαφωνία με τακτικό έλεγχο ΙΚΑ - Απόψεις πριν την άσκηση έντασης   
    Έχεις δίκιο. Προφανώς δεν καταλαβαίνουν ότι το ημερομίσθιο ήδη εμπεριέχει την προσαύξηση του πενθήμερου.
    Το πιο σωστό για μένα είναι στην αναγγελία να γράφετε το ημερομίσθιο των 6,66 ωρών και ωρομίσθιο μαζί με την προσαυξηση
  3. Upvote
    NickFT got a reaction from GEORGE1 in νεος ιστοτοπος ΣΕΠΕ sepenet και παλιος yeka/services   
    Ότι πιο τραγικό έχει υπάρξει ποτέ. 
    Πέρα του εγκληματικού λάθους που δεν δέχεται τους κωδικούς του ΕΡΓΑΝΗ το σύστημα κατα την εγγραφή δεν δέχεται το ίδιο mail του γραφείου!!! Πως στην ευχή θα εγγράψουμε 100 επιχειρήσεις που οι περισσότεροι έχουν άγνοια για το τι είναι email??? Πρέπει να δημιουργήσουμε επιπλέον 100 λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να εγγράψουμε τις επιχειρήσεις στο sepenet?
  4. Upvote
    NickFT got a reaction from DimitrisD in νεος ιστοτοπος ΣΕΠΕ sepenet και παλιος yeka/services   
    Ότι πιο τραγικό έχει υπάρξει ποτέ. 
    Πέρα του εγκληματικού λάθους που δεν δέχεται τους κωδικούς του ΕΡΓΑΝΗ το σύστημα κατα την εγγραφή δεν δέχεται το ίδιο mail του γραφείου!!! Πως στην ευχή θα εγγράψουμε 100 επιχειρήσεις που οι περισσότεροι έχουν άγνοια για το τι είναι email??? Πρέπει να δημιουργήσουμε επιπλέον 100 λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να εγγράψουμε τις επιχειρήσεις στο sepenet?
  5. Upvote
    NickFT reacted to doctor in νεος ιστοτοπος ΣΕΠΕ sepenet και παλιος yeka/services   
    Να πάνε στο διάολο. Να συνδέσουν το σύστημά τους με τους ήδη υπάρχοντες κωδικούς. Έλεος.
  6. Downvote
    NickFT got a reaction from SINA in ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥ - ποσοστα εισφορών   
    Το ημερομίσθιο της ΕΓΣΣΕ για εργατοτεχνίτες αφορά 6,66 ώρες την ημέρα και όχι 8.συνεπώς  8/6,66=1,2 
  7. Upvote
    NickFT got a reaction from Kokouts in Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΟΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΟΥ ΑΣΚΗΣΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ   
    Φίλε, ο εργοδότης κατα την διάρκεια της πρακτικής έπρεπε να σου δίνει μισθό γύρω στα 456 μικτά κάθε μήνα. Μετα το τέλος της πρακτικής ο οαεδ επιστρέφει κάποια χρήματα στον εργοδότη. Οπότε τα χρήματα αυτα ανήκουν στον εργοδότη. Αυτά που μπορείς να διεκδικήσεις είναι τα μηνιάτικα που προφανώς δεν πήρες και όχι τα χρήματα που έβαλε ο οαεδ στον λογαριασμό του εργοδότη
  8. Upvote
    NickFT got a reaction from eva85 in Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΟΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΟΥ ΑΣΚΗΣΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ   
    Φίλε, ο εργοδότης κατα την διάρκεια της πρακτικής έπρεπε να σου δίνει μισθό γύρω στα 456 μικτά κάθε μήνα. Μετα το τέλος της πρακτικής ο οαεδ επιστρέφει κάποια χρήματα στον εργοδότη. Οπότε τα χρήματα αυτα ανήκουν στον εργοδότη. Αυτά που μπορείς να διεκδικήσεις είναι τα μηνιάτικα που προφανώς δεν πήρες και όχι τα χρήματα που έβαλε ο οαεδ στον λογαριασμό του εργοδότη
  9. Upvote
  10. Upvote
    NickFT got a reaction from spirosvii in ΑΜΟΙΒΗ ΤΕΚΜΑΡΤΑ ΚΑΙ ΙΚΑ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΥ   
    Όχι.
  11. Upvote
    NickFT got a reaction from DimitrisD in ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ   
    Η αποζημίωση μη ληιφθείσας άδειας δεν έχει εισφορές.
  12. Upvote
    NickFT got a reaction from gapdk in Υπολογισμός μισθού Πωλήτριας σε μικρό Market   
    Σαν να ξεφύγατε λίγο στις ώρες...ή θα βάλετε πενθήμερο 40 ώρες ή εξαήμερο πάλι έως 40 ώρες εβδομαδιαίως 
  13. Upvote
    NickFT reacted to MDASK in ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ   
    Δεν έχει σημασία η αιτία, το αποτέλεσμα είναι ίδιο, είναι αποζημίωση μη ληφθείσης αδείας (για οποιονδήποτε λόγο)
     
    Πάντως ο εργοδότης δεν επιβαρύνεται τίποτα!
     
    Αν τη δήλωνε ως κανονική άδεια θα απέδιδε τις εισφορές στο ΙΚΑ.
    Αν τη δηλώσει τώρα ως αποζημίωση μη ληφθείσης αδείας θα αποδώσει τις εισφορές στον εργαζόμενο. Επωφελείται μόνο ο εργαζόμενος το ποσό των εισφορών.
     
    Το έξοδο του εργοδότη και στις δύο περιπτώσεις είναι ακριβώς το ίδιο! 
  14. Upvote
    NickFT got a reaction from spirosvii in τεκμαρτο ημερομισθιο και προσαυξήσεις νυχτερινου και Κυριακής   
    Τεκμαρτό δεν παίρνει προσαυξήσεις απο Κυριακές και νυχτερινά. Γι'αυτό λέγεται και τεκμαρτό
  15. Upvote
    NickFT got a reaction from 1953 in Η δυναμικη του ΟΧΙ κατα της λιτοτοτητας των μνημονιων θα αξιολογηθει οσονουπω.   
    Για να συνεχίσει το ευρώ να υπάρχει στην Ελλάδα πρέπει να έχει μια υποστήριξη απο τους Έλληνες. Προφανώς έως τώρα η μερίδα των Ελλήνων που το υποστήριζε ήταν μεγαλύτερη απο αυτή που δεν το υποστήριζε. Πιστεύω οτι πλέον με τόση ανεργία και με τόσους που θα πληγούν απο τα νέα μέτρα έχουμε μπει σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή προς δραχμή. Πως αλήθεια κάποιος απο εσάς θα κατηγορήσει ένα άνεργο που θέλει δραχμή; Και αν πιστεύετε οτι με την τελευταία συμφωνία γλιτώσαμε την χρεοκοπία είστε γελασμένοι. Τον Οκτώβριο που θα είμαστε εκτός στόχων - οχι εξαιτίας της κυβέρνησης αλλα εξαιτίας του γεγονότος οτι δεν θα αποδώσει το πρόγραμμα- θα είμαστε εδώ να λέμε πάλι τα ίδια.
    Οπότε καλύτερα δραχμή τώρα παρά μετά. Μην σας πω απο το '10 έπρεπε να βγούμε αλλα τότε μας έλεγαν οτι οι μισθοι και οι συντάξεις  με δραχμή θα πάνε στο μισό...
  16. Upvote
    NickFT reacted to talepori in Η δυναμικη του ΟΧΙ κατα της λιτοτοτητας των μνημονιων θα αξιολογηθει οσονουπω.   
    Δεν πληρώνουν από τα δάνεια τους μισθούς, από τους μισθούς πληρώνουν τα δάνεια!
    Επειδή πολλές αερολογίες διαβάζω καθημερινά και επειδή όταν μιλάμε θα πρέπει αυτά που λέμε να τα αποδεικνείουμε με νούμερα (για να μην γινόμαστε οι ίδιοι νούμερα) , παραθέτω τα στοιχεία περι δανείων και χρέους όπως τα κατέγραψε ο δημοσιογράφος Μπογιόπουλος
     
    Παρατήρηση πρώτη: Το 2009 το δημόσιο χρέος ήταν στο 129% του ΑΕΠ και σε απόλυτα μεγέθη 298 δισ. ευρώ. Σήμερα (Προϋπολογισμός 2014, Πίνακας 4.2, σελ 139) μετά από πέντε χρόνια αδιάκοπης βαρβαρότητας, μετά από δύο Μνημόνια, χαράτσια και «κουρέματα», το χρέος εκτινάχτηκε στο 175% του ΑΕΠ και σε απόλυτα μεγέθη πάνω από 320 δις.
        Συμπέρασμα πρώτο: Η πολιτική αυτή όχι μόνο δε μειώνει το χρέος αλλά το μεγαλώνει, το διογκώνει, το εκτινάσσει. Το χρέος είναι κατά 50 μονάδες μεγαλύτερο ως ποσοστό του ΑΕΠ από τη στιγμή που υποτίθεται ότι άρχισαν να το μειώνουν!
    ***
        Παρατήρηση δεύτερη: Λένε ότι παίρνουν δάνεια για να ενισχύσουν το κράτος και το λαό. Ψέματα! Μέχρι τώρα από το πρώτο και δεύτερο Μνημόνιο τα συνολικά δάνεια που έχουν εκταμιευτεί ανέρχονται σε 225 δισ. ευρώ. Την ίδια περίοδο σύμφωνα με τα στοιχεία τόσο του κ.Σταϊκούρα που κατατέθηκαν στη Βουλή μετά από ερώτηση του Μανώλη Γλέζου, όσο και της Τράπεζας της Ελλάδας, οι τράπεζες με τη μορφή πακέτων και ενισχύσεων έχουν λάβει πάνω από 250 δισ. ευρώ.
        Συμπέρασμα δεύτερο: Τα δάνεια, που αυξάνουν και δεν μειώνουν το χρέος,  όχι μόνο δεν πάνε στον λαό και στην ενίσχυση της οικονομίας, αλλά στο σύνολό τους και ακόμα περισσότερα πάνε στους τραπεζίτες και κανείς άλλος δεν τα έχει δει. Τι τα κάνουν οι τραπεζίτες καλό θα ήταν να μας το εξηγήσουν οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που τους τα δίνουν.   
    ***
        Παρατήρηση τρίτη: Λένε ότι παίρνουν δάνεια για να πληρώνουν μισθούς και συντάξεις. Ψέματα. Την ίδια περίοδο που οι κυβερνήσεις δανείστηκαν τα 225 δισ. ευρώ της τρόικας, ο ελληνικός λαός, για το διάστημα 2010 – 2014 σε τόκους, σε χρεολύσια, σε δαπάνες εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους έχει καταβάλει 164,5 δισ. ευρώ και για  εξοφλήσεις βραχυπρόθεσμων τίτλων έχει επιβαρυνθεί με δαπάνες ύψους 267,7 δισ. ευρώ! Δηλαδή 200 δισ. ευρώ παραπάνω (Προϋπολογισμός 2015, Πίνακες 4.6 και 4.7 σελ 178).
        Συμπέρασμα τρίτο: Με τα δάνεια δεν πληρώνουν μισθούς και συντάξεις.  Αντίθετα: Είναι οι κομμένοι μισθοί, είναι οι κομμένες συντάξεις, είναι η δυστυχία και η καταστροφή του ελληνικού λαού μέσω των οποίων πληρώνονται τα δάνεια. Συνάπτουν δάνεια για να πληρώνουν με τόκο τα προηγούμενα δάνεια και κόβουν μισθούς και συντάξεις υποβάλλοντας τον λαό να πληρώνει με το αίμα του και τα παλιά και τα νέα δάνεια.
    ***
        Παρατήρηση τέταρτη: Λένε ότι η Ελλάδα παίρνει δάνεια γιατί έχει χρέη. Ψέματα! Ισχύει ακριβώς το αντίστροφο: Η Ελλάδα – και κάθε κράτος – έχει χρέη επειδή ακριβώς παίρνει δάνεια τα οποία άλλοι τα ξεκοκαλίζουν και άλλοι τα πληρώνουν. Υπενθυμίζουμε: Στην Ελλάδα είχαμε χρέος πριν ακόμα δημιουργηθεί ελληνικό κράτος, ως απόρροια των λεγόμενων «δανείων της ανεξαρτησίας» που φυσικά δεν έφτασαν ποτέ στον ελληνικό λαό. Σημειώστε: Ο Ψυρούκης, ο ιστορικός Καρολίδης καθώς και ο Νίκος Μπελογιάννης στο βιβλίο του «Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα» έχουν καταγράψει ότι από την Επανάσταση του 1821 μέχρι την χρεοκοπία του 1932 επί Βενιζέλου, η Ελλάδα είχε δανειστεί 2 δισ. φράγκα, είχε καταβάλει στους δανειστές 2,4 δισ. φράγκα κι όμως τους χρωστούσε ακόμα 2 δισ. φράγκα, όσα δηλαδή είχε δανειστεί εξ αρχής!  Σημειώστε επίσης: Από το 1992 μέχρι σήμερα ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει για αποπληρωμές δανείων (Εισηγητική Έκθεση Προϋπολογισμού 2015, σελ. 178) το αστρονομικό ποσό του 1,027 τρισ. ευρώ! Το ποσό είναι αδιανόητο. Ακόμα όμως πιο αδιανόητο είναι το γεγονός ότι ενώ ο λαός έχει πληρώσει ένα σκασμό σε τοκογλυφικά, οι σωτήρες, εντός και εκτός Ελλάδας του λένε ότι τους χρωστάει κι άλλα 320 δισ. ευρώ, που αφού τους τα πληρώσει κι αυτά τότε το 2020 θα χρωστάει κι άλλα 300 κοκ.
        Συμπέρασμα τέταρτο: Αυτός ο κατήφορος δεν πρόκειται να σταματήσει. Και σίγουρα δεν πρόκειται να τον σταματήσουν ούτε τα Μνημόνια που τώρα θα τα βαφτίσουν «πιστοληπτική γραμμή», ούτε οι επιμηκύνσεις, ούτε οι «αναδιαρθρώσεις», ούτε οι τρόικες που τώρα τους ψάχνουν άλλο όνομα, μπορεί να τις πούνε ακόμα και… «περεστρόικες». Με αυτές τις «τεχνικές», το αποτέλεσμα είναι σε κάθε προηγούμενο λογαριασμό χρεών να επέρχεται - όπως περιέγραφε ο Λένιν - ένας «τοκογλυφικός επιπρόσθετος λογαριασμός πάνω σε εκείνον που 20 φορές ως τώρα πληρώθηκε».
    ***
        Παρατήρηση πέμπτη: Λένε ότι τα χρέη και τα ελλείμματα οφείλονται στο ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε», ότι οφείλονται στην αμεριμνησία του λαού, στην ευμάρεια, στο γεγονός ότι - κατά ορισμένους – ο λαός είναι τεμπελχανάς και κοπρίτης. Ότι οφείλονται στους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Πρόκειται για άθλιο ψέμα. Σημειώστε: Οι φόροι που θα πληρώσει ο λαός το 2015 ανέρχονται στα 50,3 δισ. ευρώ (Προϋπολογισμός 2015, Πίνακας 3.6, σελ 106). Οι μισθοί και οι συντάξεις μετά βίας φτάνουν στα 18 δισ. ευρώ (Πίνακας 3.10, σελ. 113). Συνολικά, δε, ο λαός έχει πληρώσει σε φόρους από το 2005 μέχρι το 2015 το ποσό των 563,7 δισ. ευρώ (Πίνακας 3.6, σελ. 106). Δηλαδή και οι μισθοί και οι συντάξεις, ό,τι έχει απομείνει δηλαδή, πληρώνονται από τους φόρους του λαού, και όλοι οι υπόλοιποι φόροι αντί να γυρίζουν στο λαό, πάνε κατά δεκάδες δισ. ευρώ σε τοκογλύφους σε δανειστές και πιστωτές.
        Συμπέρασμα πέμπτο: Όσοι τα λένε αυτά λοιπόν περί «κοπρίτη» λαού είναι οι πραγματικοί πολιτικοί κοπρίτες. Τα χρέη, τα ελλείμματα αλλά και τα πλεονάσματα είναι κομμάτια του συνολικού δημόσιου πλούτου που κάποιοι λίγοι κηφήνες τον υπεξαιρούν διαχρονικά. Τα δάνεια που προκαλούν τα χρέη δεν πάνε (ποτέ δεν πήγαιναν) σε μισθούς και συντάξεις εργαζομένων, όπως με θρασύτητα ισχυρίζονται οι «όλοι μαζί τα φάγαμε». Επιστρέφουν σχεδόν στο σύνολό τους σε δανειστές και τοκογλύφους! Τα δάνεια δεν πάνε (ποτέ δεν πήγαιναν) στην Υγεία και την Παιδεία. Πάνε στους τραπεζίτες, στους κεφαλαιοκράτες που τα απομυζούν για να χρηματοδοτούν τις μπίζνες και τις ανακεφαλαιώσεις τους. Τα δάνεια δεν πάνε (ποτέ δεν πήγαιναν) στο ανύπαρκτο κράτος Πρόνοιας. Πάνε για να καλύπτονται οι τρύπες από τις φοροαπαλλαγές, τις φοροελαφρύνσεις, τα «πακέτα» ενισχύσεων, τις επιχορηγήσεις προς την ολιγαρχία. Πάνε για το μεγάλο φαγοπότι που άλλοτε λέγεται Ολυμπιάδα, άλλοτε λέγεται υποβρύχια που γέρνουν και  μονίμως λέγεται «ΝΑΤΟικοί εξοπλισμοί».
    ***
        Παρατήρηση έκτη: Για να βρούμε τι είδους είναι το χρέος δεν έχουμε παρά να κάνουμε το εξής: Παίρνουμε τις διαρκείς φοροαπαλλαγές, τα θαλασσοδάνεια, τις χαριστικές ρυθμίσεις προς μονοπώλια, πολυεθνικές, εργολάβους και τραπεζίτες,  προσθέτουμε τις ΝΑΤΟικές δαπάνες στις οποίες οφείλεται τουλάχιστον το ¼ του χρέους, σε αυτά προσθέτουμε την υπέροχη Ολυμπιάδα που ακόμα δεν ξέρουμε πόσο κόστισε, πάνω σε αυτά βάζουμε τις διαρκείς υπερκοστολογήσεις των δημόσιων έργων, προσθέτουμε τις ολέθριες συνέπειες της ένταξης στην ΕΕ με την καταβαράθρωση της παραγωγικής βάσης, προσθέτουμε τις επίσης ολέθριες συνέπειες της λεγόμενης «απελευθέρωσης της αγοράς» ειδικά στον τομέα της μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό, βάζουμε ως κερασάκι στην τούρτα την πολιτική της υπονόμευσης και της διαφθοράς στις κρατικές επιχειρήσεις, και θα έχουμε βρει και το μέγεθος και τα αίτια του χρέους.
        Συμπέρασμα έκτο (και βασικό): Αυτό το χρέος είναι όλο ειδεχθές, είναι όλο επαχθές, είναι όλο ληστρικό, και είναι όλο παράνομο. Και δεν εννοούμε παράνομο με την «στενή» νομική έννοια. Εννοούμε ότι είναι πολιτικά παράνομο. Η αντιμετώπισή του, επομένως, δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική. Που σημαίνει: Άλλη πολιτική λύση, προς όφελος του λαού, από την άρνηση πληρωμής ενός χρέους που ο λαός και δεν το χρωστάει και το έχει πληρώσει (!) δεν υπάρχει.
    ***
        Αν κάτι απορρέει ως πολιτικό συμπέρασμα από τα παραπάνω είναι ότι η λύση σε αυτή την ατέλειωτη φρίκη δεν θα έρθει ούτε με την «επιμήκυνση» του χρέους, ούτε με τα «κουρέματα», ούτε με λογιστικούς προσδιορισμούς για το ποιο είναι το «καλό» και ποιο είναι το «κακό» χρέος, ποιο είναι «επονείδιστο» χρέος και ποιο όχι. Το χρέος είναι όλο επονείδιστο και κυρίως είναι όλο πληρωμένο από έναν λαό που δεν είχε καμία οφειλή, αλλά το πλήρωσε. Εναπόκειται, τελικά, στον ίδιο τον λαό να επιβάλει εκείνες τις πολιτικές αποφάσεις που θα καταστήσουν το πληρωμένο χρέος και διαγραμμένο.
        Με άλλα λόγια: Μιλάμε για πλήρη, ολική και οριστική διαγραφή του χρέους. Και εδώ έρχεται η ερώτηση: Και πώς θα γίνει αυτό; Μονομερώς; Απάντηση: Μα φυσικά μονομερώς! Τι περιμένετε; Να τείνουν ευήκοον ους, μέσα από διαπραγματεύσεις και επαναδιαπραγματεύσεις, ποιοι; Οι κερδοσκόποι; Οι τοκογλύφοι; Το πιστεύει κανείς στ’ αλήθεια αυτό;
        Εμείς, αντιθέτως, πιστεύουμε αυτό που έλεγε ο Άνταμ Σμιθ: Κανείς εκτός από κάποιον ζητιάνο δεν επιλέγει να εξαρτάται από την γενναιοδωρία των συμπολιτών του.
        Αυτό που έλεγε ο Άνταμ Σμιθ για τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, στις σχέσεις μεταξύ κρατών και διεθνών οργανισμών ισχύει 1.000 φορές. Και να το ξεκαθαρίσουμε: Ο Άνταμ Σμιθ δεν ήταν κομμουνιστής. Πατέρας του καπιταλισμού θεωρείται.
     
    Εν ολίγοις:
    α) Οι «εταίροι» και οι «φίλοι» μάς… «χρηματοδοτούν» για να τους πληρώνουμε και για να τους είμαστε πάντα «χρεωμένοι» με τόκους κι άλλους τόκους!
    β) Από την περίφημη νέα δόση των 8,3 δισ. ευρώ, τα 8,251 δισ. ευρώ επιστρέφουν μέχρι τον Αύγουστο στους «σωτήρες» μας, χωρίς να περάσουν ποτέ από την Ελλάδα!
    γ) Για μια δόση που – ολόκληρη – επιστρέφει σε εκείνους που την «δίνουν», ο ελληνικός λαός θα πρέπει να υποστεί νέες μειώσεις μισθών, νέες μειώσεις συντάξεων, πλήρη κατάργηση των εργασιακών του δικαιωμάτων, ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και δυστυχία!
       Γίνεται σαφές, τώρα, που πάνε οι δόσεις; Γίνεται σαφές που πήγαν οι προηγούμενες, που θα πάνε οι τωρινές και που θα πάνε οι επόμενες δόσεις, δεδομένου ότι μέσα στο 2014 («Δελτίο Δημοσίου Χρέους», τεύχος 72, σελίδα 4) η Ελλάδα θα «πρέπει» να πληρώσει περί τα 25 δισ. ευρώ για λήξεις ομολόγων και δανείων; Γίνεται σαφές που αποσκοπούν τα «πανηγύρια» τους; Γίνεται σαφές ότι τα «πανηγύρια» του ψεύδους, του εμπαιγμού και της εξαπάτησης είναι για τα… πανηγύρια;   
    http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/292023,To-xreos-toys-kai-to-Xreos-mas-.html
  17. Upvote
    NickFT got a reaction from 1953 in Η δυναμικη του ΟΧΙ κατα της λιτοτοτητας των μνημονιων θα αξιολογηθει οσονουπω.   
    Μπάμπης Παπαδημητρίου (ΣΚΑΙ)  λέει ΝΑΙ άρα εγώ ψηφίζω ΟΧΙ. Απλά πράγματα
  18. Upvote
    NickFT got a reaction from DimitrisD in προσληψη, τι ενεργειες χρειαζονται?   
    Κάνετε απογραφή στο ΙΚΑ. Στην τελευταία σελίδα της απογραφής θα δηλώσετε και τον εργαζόμενο που θα απασχολήσει. 
    Το πορτοκαλί έχει καταργηθεί.
    Με το που γυρίσετε γραφείο κάνετε ηλεκτρονική αίτηση για κωδικούς ΙΚΑ. Έχετε τρεις ημερες να δηλώσετε στο εργάνη την αναγγελία προσληψης κλπ
  19. Upvote
    NickFT got a reaction from giannis7 in ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥ - ποσοστα εισφορών   
    Το ημερομίσθιο της ΕΓΣΣΕ για εργατοτεχνίτες αφορά 6,66 ώρες την ημέρα και όχι 8.συνεπώς  8/6,66=1,2 
  20. Upvote
    NickFT got a reaction from spirosvii in Κανονική Άδεια   
    Καλημέρα, θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι σχετικά με το Ε11 οπου αναφέρονται οι ετήσιες άδειες.
     
    Στο πεδίο ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΔΕΙΑΣ τι βάζουμε; Τις αποδοχές  μη ληφθείσας άδειας σε περίπτωση που δεν την πήρε ολόκληρη την άδεια ο εργαζόμενος;
  21. Upvote
    NickFT got a reaction from DimitrisD in ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΑΠΔ ΛΟΓΩ Τ.Α.Π.Ι.Τ   
    Σε επικοινωνία μου με περιφερειακό γραφείο ΤΑΠΕΜ είπε οτι πρέπει να στείλουμε ΑΠΔ 12/2013 ενώ εκείνη την περίοδο το ΤΑΠΕΜ μας είπε να το πληρώσαμε με το βιβλιαράκι στο ταμείο και όχι στο ΙΚΑ....αντε βγάλε άκρη τώρα...
     
    ΥΓ Περιττό να προσθέσω οτι σε καταλογισμό μην αποδοθέντων εισφορών στο ΤΑΠΕΜ οι πράξεις καταλογισμού είχαν μέσα και τον Δεκέμβριο 2013.... και τώρα ζητάνε να το βάλουμε στην ΑΠΔ Δεκεμβρίου..δηλαδή να το πληρώσουμε 2 φορές
  22. Upvote
    NickFT got a reaction from spirosvii in ερωτηση για ημερες εργασιας ωρομισθιου υπαλληλου   
    Δικό μου λάθος 11,06 είναι 
  23. Upvote
    NickFT got a reaction from spirosvii in ερωτηση για ημερες εργασιας ωρομισθιου υπαλληλου   
    4Χ5=20 ευρώ --> 20/11,04=1,81 --> 2 ενσημα κατα προσέγγιση την εβδομάδα.
  24. Upvote
    NickFT got a reaction from DC045915300 in Κατάσταση προσωπικού Επιθεώρησης Εργασίας   
    Μπορείτε να εκτυπώσετε τον συμπληρωματικό πρόσληψης απο:
    Καταστάσεις προσωπικου --> Εκτύπωση Συμπληρωματικού Πρόσληψης από Ενιαίο Έντυπο Αναγγελίας Πρόσληψης
  25. Upvote
    NickFT got a reaction from spirosvii in πρωτη προσληψη απογραφη εργοδοτη οαεδ σεπε   
    Προφανώς επειδή έχει παρέλθει η τριήμερη προθεσμία απο την ημερομηνία πρόσληψης που συμπληρώνετε στην αναγγελία. Η αναγγελία πρέπει να πάει στον ΟΑΕΔ με τον παλιό τρόπο και να καταλογιστεί το ανάλογο πρόστιμο. Παρόλα αυτά μπορείτε να στείλετε το πίνακα προσωπικού και την σύμβαση ηλεκτρονικά χωρίς πρόστιμο.
×
×
  • Δημιουργία νέου...