Jump to content

mariahat

simple Members
 • Posts

  216
 • Joined

 • Last visited

About mariahat

mariahat's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

238

Reputation

 1. Κοινός στόχος των λογιστών συνάδελφε θα ήταν πρωταρχικά η προάσπιση των δικών μας συμφερόντων, διότι διαφορετικά θα σταματήσουμε να υπάρχουμε ως επαγγελματίες, κάτι που το προσπαθούν και θα συνεχίσουν να το προσπαθούν έως ότου μας αναγκάσουν να βγούμε από την μέση. Μετά, μπορούμε να προτείνουμε για αλλαγή του τρόπου φορολόγησης, όχι πριν όμως μετά. Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι πρέπει πρώτα εμείς να σεβαστούμε τον κλάδο μας και μετά να απαιτήσουμε να τον σεβαστούν οι υπόλοιποι. Οι πελάτες ξέρουν μόνο να απαιτούν, το υποτιθέμενο κράτος που έχουμε ελπίζει να καταφέρει να μας πετάξει εκτός, διότι δεν συμφέρουμε στο σύστημα. Οι "δικοί μας άνθρωποι"; Περιμένουν πως και πως τη στιγμή που θα αναλάβουν εξολοκλήρου τα ηνία. Φυσικά, τίποτα δεν είναι απόλυτο. Στον αντίποδα, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Μετά και από αυτή την υπερπροσπάθεια που καταβάλουμε όλοι μας, και άμα καταφέρουμε να ξεκουραστούμε έστω και λίγο, με ξεκάθαρο μυαλό, ίσως πρέπει να πάρουμε αποφάσεις ζωής. Καλό θα ήταν, να υπάρξει πια μια συνεργασία, μια μαζική προσπάθεια. Πολύ δύσκολο για την κουλτούρα μας, όμως από δω και πέρα κάποια πράγματα είναι αποφάσεις ζωής.
 2. Επιμένεις συνάδελφε για επίσημη ανακοίνωση!!! Καλά δεν σου κάνει η νέα φρέσκια σημερινή;;; Νέα παράταση δεν πρόκειται να δοθεί» αναφέρει το Υπ. Οικονομικών για τις φορολογικές δηλώσεις[07.07.2014] ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης 5-7 10180 Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Tηλ.:210-3332553/4 Fax: 210-3332559 e-mail: [email protected] Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2014 Δελτίο Τύπου Το Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος οικονομικού έτους 2014 ανακοινώνει τα ακόλουθα: Μέχρι και χθες Κυριακή είχαν υποβληθεί 4,7 εκατ. δηλώσεις και εκτιμάται ότι εκκρεμούν να υποβληθούν ακόμη περίπου 1 εκατομμύριο. Την ίδια στιγμή 450 χιλ. δηλώσεις έχουν αποθηκευτεί προσωρινά στο σύστημα. Την προηγούμενη εβδομάδα και μετά την παράταση που δόθηκε, σημειώθηκε μείωση στον ρυθμό υποβολής των δηλώσεων. Ο στόχος της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το σύνολο των φορολογουμένων μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιουλίου είναι επιτεύξιμος. Καλούμε τους Έλληνες φορολογούμενους και τους επαγγελματίες Λογιστές και Φοροτεχνικούς στο χρόνο που απομένει να σπεύσουν και να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις διότι νέα παράταση δεν πρόκειται να δοθεί και οι εκπρόθεσμες δηλώσεις επισύρουν την επιβολή προστίμων. Υπενθυμίζεται ότι οι ώρες στις οποίες το φορτίο είναι χαμηλό και είναι πολύ πιο άμεση η ανταπόκριση του TAXIS ΕΊΝΑΙ: • Μέχρι τις 9:30 το πρωί • Από τις 14:00 μέχρι τις 17:00 • Μετά τις 21:30 το βράδυ
 3. " Καλά δεν υπάρχεις, πως είσαι έτσι;", μου είπε πρωί πρωί που κατέβαινα από το σπίτι για το γραφείο φυσικά, μια γειτόνισσα. " Α δεν τάμαθες" Απαντάω. " Είναι το νέο μακιγιάζ του Υ.Ο., μας το παρέχει δωρεάν σε όλους του λογιστές. Προετοιμασία για τους ρόλους του νέου επεισοδίου θρίλερ που γυρίζεται τον τελευταίο χρόνο. Καλά θα γελάσετε όλοι με την ψυχή σας. Εμείς να δεις, τι γέλια θα κάνουμε". Τι να πει η κοπέλα. Τσιμουδιά δεν έβγαλε. Θα σκέφτηκε ότι τρελλάθηκα εντελώς!!! Αν και δεν αργεί πλέον...
 4. Νομίζω ότι στο τέλος πρέπει να γράψουμε όλοι μαζί ένα βιβλίο με τις ιστορίες και τα καθέκαστα. Θα πετύχει σίγουρα. Λοιπόν εκτός κάποιων "γνωστών τσιγγούνιδων αγνώστων" που με πήραν για να ζητήσουν βοήθεια (χαχαχα, γέλαγα μετά με την πόρτα που φάγανε), με πήρε προχθές μια πελάτισσα τηλέφωνο η οποία είπε το εξής φοβερό: " Άκουσα στην τηλεόραση ότι οι συνταξιούχοι που δεν έχουν υψηλό εισόδημα δεν πληρώνουν" Τι εννοείται ακριβώς; Την ρώτησα. " Ε να για να του κάνουν την δήλωση... " Μάλιστα, τότε να πάτε στην τηλεόραση να σας την κάνουν. Καλημέρα σας. Και της έκλεισα το τηλέφωνο, μέσα στην γλύκα και την ευγένεια!!!
 5. Συμφωνώ, ότι στο τέλος θα μας αναγκάσουν να ξαναφτιάξουμε τα Ε9 από την αρχή. Όμως, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ Ε9. Ούτε μηχανικοί είμαστε, ούτε συμβολαιογράφοι. Κακώς περνάει από εμάς το Ε9. Και μη μου πείτε ότι οι πελάτες μας γνωρίζουν επακριβώς που βρίσκονται τα ακίνητα στο χωριό ή τα αγροτεμάχια; Ένα λάθος που στην τελική δεν είναι δικό μας από την στιγμή που δεν έχουμε πλήρη στοιχεία, γυρίζει μπούμεραγκ σε εμάς. Ας αναλάβουν επιτέλους όλοι τις ευθύνες τους. Αυτό το καθημερινό παραμύθι της μετακύλισης των ευθυνών έχει καταντήσει αηδία.
 6. Κυκλοφόρησε τώρα τελευταία το βιβλίο του ψυχίατρου Νίκου Σιδέρη με τίτλο " Το κατά Διαβόλου Ευαγγέλιο". Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους/ες τις συναδέλφους που ψάχνουν να βρούν τον λόγο που δεν αντιδράει κανένας. Δεν θα πω περισσότερα, είμαστε όλοι υπερβολικά κουρασμένοι. Πρέπει όμως να σκεφτούμε όπως προτείνει ο συγγραφέας, Ίσως να μην είναι ακόμη πολύ αργά.
 7. Σε ποιό επίπεδο υπάρχει αλληλεγγύη άραγε; Μας το απέδειξε περίτρανα η κρίση όλη αυτή την πενταετία. Βγήκε στην επιφάνεια ο πραγματικός χαρακτήρας των ατόμου. Ο θάνατός σου, η ζωή μου. Τα πλούτη μου, η φτώχεια σου. Ας πεθάνεις εσύ για να ζήσω εγώ. Καλημέρα, καλή συνέχεια, καλή δύναμη.
 8. Εξετάσεις λοιπόν για έναν τίτλο. Έναν τίτλο πιστοποίησης που θα δώσει το πράσινο φως για την συνέχιση άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας. Σαφώς και γνωρίζουμε όλοι, είτε λίγο είτε πολύ ότι θέλουν να δημιουργήσουν μεγάλα τράστ με ότι αυτό συνεπάγεται. Εξετάσεις λοιπόν, εν μέσω πολλών υποχρεώσεων και ασφυκτικών ημερομηνιών. Δεν ανήκω σε αυτούς που συμμετέχω σε αυτή την διαδικασία, θα ευχηθώ μόνο καλή επιτυχία στους συναδέλφους που καλούνται να αναμετρηθούν με "άλλο ένα θηρίo;" Όταν φυσικά αποφασίσουμε να ξυπνήσουμε όλοι, αν και δεν το βλέπω να γίνεται, θα είναι πάρα πολύ αργά. Καλή επιτυχία παιδιά. Αύριο μπορεί να είμαστε εμείς στην θέση σας, ή μπορεί και να μην είμαστε ποτέ, γιατί ίσως τελικά και να μην αξίζει τον κόπο η αναμέτρηση με το θηρίο.
 9. Πότε μας έδωσαν απολογισμό του που πάνε τα χρήματα για να μας δώσουν και τώρα; Πότε ΑΠΑΙΤΗΣΕ ο Ελληνικός λαός να μάθει που πάνε τα χρήματά του; ΠΟΤΕ. Οπότε γιατί να μας πουν πως κατανέμονται οι πόροι οι οποίοι προέρχονται από την φορολογία; Μου μεταφέρθηκε εχθές από φίλους ότι οι ξένοι δεν ξέρουν τι να κάνουν τον Θεοχάρη. Ξέρετε τι απάντησα; " Το δούλεμα πλέον τέλος. Δεν προσλήφθηκε με βάση τα υποτιθέμενα βιογραφικά που εστάλησαν. Μας τον βάλανε. Επέλεξαν επίτηδες ένα άτομο παντελώς άσχετο και επικίνδυνο για να κάνουν την δουλειά τους. Και να τον αλλάξουν τώρα, θα το κάνουν απλά για να κατευνάσουν τα πνεύματα. Θα βρούν άλλον με low profile, ο οποίος δεν θα προκαλεί. Όλα όσα έχουν προγραμματίσει να γίνουν και οι έξω και οι μέσα θα συνεχίσουν απλά να γίνονται. Το θέμα είναι ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ". Καλημέρα σε όλους/ες.
 10. Θα ρίξω μια ιδέα και πείτε με τρελή. Είμαστε ίσως ο μοναδικός κλάδος που ξέρουμε επακριβώς το που οδηγούνται τα πράγματα. Δεν είναι το μοναδικό μας πρόβλημα η πιστοποίηση ή όχι του επαγγέλματος μας, η πληθώρα των δηλώσεων, οι ακατάπαυστες ώρες εργασίας μας. Μπορούμε να πάρουμε τον κόσμο με το μέρος μας. Ήδη ο μέσος Έλληνας (και αυτός μας ενδιαφέρει), έχει αρχίσει και καταλαβαίνει ότι τον δουλεύουν. Νομίζω ότι λίγο ή πολύ όλοι λαμβάνουμε τέτοιου είδους μηνύματα από τους πελάτες μας. Γιατί λοιπόν δεν ιδρύουμε μια ας πούμε κίνηση λογιστών (μόνο λογιστών), όπου ως πρωταρχικό μας σκοπό θα έχουμε την τεκμηριωμένη ενημέρωση του πολίτη. Διότι μόνο ο λαός μπορεί να φέρει την αλλαγή. Όμως χρειάζεται μια υποτυπώδη καθοδήγηση. Μην ξεχνάμε η μάζα θέλει ηγέτη. Για σκεφτείτε το, είμαστε ή δεν είμαστε ικανοί να το προσπαθήσουμε;
 11. Προχθές το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ, σε εκπομπή του Βαφειάδη, φάνηκε ξεκάθαρα το που θέλουν να καθοδηγήσουν τον Ελληνικό λαό. Καταξιωμένοι διεθνώς δημοσιογράφοι, οικονομολόγοι, σύμβουλοι κυβερνήσεων έλεγαν ακριβώς το ίδιο με ένα στόμα μια φωνή " Η Ελλάδα χρειάζεται υποστήριξη στο υπάρχον πολιτικό σύστημα που έχει. Δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να αποσταθεροποιηθεί η χώρα. Δημιούργησε πλεόνασμα, βγήκε στις αγορές κλπ" Οπότε ακόμα και όσοι δεν είδαν την εκπομπή ας σκεφτούν πριν ρίξουν την ψήφο που θέλουν να μας οδηγήσουν. Τι συμφέροντα κρύβονται και πόσο πολύ ικανοί είναι να μας στείλουν στον τάφο για να επιτύχει το σχέδιο θανάτωσης του μέσου Έλληνα. Ο νοών νοείτω.
 12. Καλέ μου Γιάννη, αν αυτό λίγο σε ανακουφίζει σίγουρα δεν είσαι ο μόνος που λες δυνατά και παραδέχεσαι ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ. Και να είσαι σίγουρος ότι δεν είσαι ο μόνος που δουλεύεις ακατάπαυστα και χρωστάς. Το γελοίο της όλης υπόθεσης είναι αυτό. Και μας νομίζουν για πλούσιους... Ευτυχώς όμως που έχουμε πλούσια αισθήματα και συναισθήματα ανθρωπιάς. Τα παιδιά μας, ζώντας δίπλα μας, αποκτούν μεγαλύτερη θέληση για ενεργό δράση και σίγουρα γίνονται ισχυρότεροι πολίτες αυτής της χώρας. Καλό βράδυ
 13. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει τουλάχιστον μεταξύ μας να καταλαβαινόμαστε, έστω και εάν απόλυτα δεν συμφωνεί ο ένας με τις απόψεις του άλλου. Τα μαχαιρώματα δεν οδηγούν πουθενά, έστω και τα λεκτικά, παρά μόνο σε εντάσεις, μνησικακίες και κόντρες άνευ πραγματικού λόγου. Ζούμε δυστυχώς μια πάρα πολύ δύσκολη πραγματικότητα. Κανείς δεν μπορεί να κρίνει αυτόν που δεν συμμετέχει ή αυτόν που θέλει να συμμετάσχει ή δεν μπορεί, ή αυτόν που συμμετάσχει και δεν βλέπει φως στο τούνελ. Οι υποχρεώσεις σαφώς μας έχουν όλους εξασθενίσει. Είτε σωματικά, είτε ψυχολογικά. Οπότε χρειάζεται πρώτα από όλα κατανόηση. Καλό βράδυ σε όλους και καλή συνέχεια. Η παράταση των συγκεντρωτικών δεν είναι το μοναδικό μας πρόβλημα. Μέχρι τέλος του μήνα μας πνίγουν άλλα. Είτε το θέλουμε είτε όχι, άλλοι άσχετοι με τον χώρο ή σχετικοί που επιλέγουν άσχετους να αποφασίσουν μας έχουν ρίξει στα δόντια του λύκου. Με όσες λιγότερες δαγκωνιές βγούμε τόσο καλύτερα θα μπορέσουμε να βρούμε τρόπο αντίστασης και αντίδρασης.
×
×
 • Create New...