Jump to content

mariamik

simple Members
 • Posts

  333
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mariamik

 1. Κάνοντας δοκιμές και απο βιασύνη έστειλα χαρακτηρισμούς εξόδων με κωδικούς πελατών και οχι με κωδικούς λογιστή όπως θα έπρεπε, μέσω του προγράμματος μου. Τί κάνω τώρα?? Να τα αφήσω έτσι ελπίζοντας οτι δεν θα μπούν πρόστιμα και το 2022 ή να τα διορθώσω? Πώς όμως διορθώνονται? Πρέπει να μπώ στο mydata σε ένα ένα παραστατικό και να πατήσω απόρριψη? Και μετά να ξαναστείλω χαρακτηρισμό με δικούς μου κωδικούς?
 2. Όποιος έστειλε ήδη ΑΠΔ Ιανουαρίου απο τις 18 του μήνα (μιας και θα άνοιγε απο τις 14 και μετά), τί γίνεται? Δεν ισχύει? Θέλει τροποποιητική? Μιλάμε για ασφαλισμένο που δεν έχει υποχρέωση ασφάλισης στο ΤΕΚΑ, ούτε ανήκει στην κατηγορία εργαζομένων σε επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν απο την κακοκαιρία 25-26 Ιανουαρίου.
 3. Καλησπέρα, μηχανικός θέλει να προσλάβει άτομο στο γραφείο και να μπεί ο ίδιος τεχνικός ασφαλείας. Ανήκει στις περιπτώσεις που δεν χρειάζεται καν να παρακολουθήσει σεμινάρια. Πώς το δηλώνω στην πρόσληψη? Κάνω αίτηση κάπου για να πάρω αριθμό πρωτοκ? Άκρη δεν βγάζω απο αυτά που διαβάζω. Λέει οτι για αυτές τις περιπτώσεις δεν έχει αλλάξει κάτι. Άρα βάζω απλά τον αριθμό του πτυχίου στην πρόσληψη και τέλος? Στην επιθεώρηση μου είπαν να μπώ στο ΕΡΓΑΝΗ αλλά δεν έχει τίποτα εκεί για τεχνικούς ασφαλείας. Γνωρίζει κάποιος τη διαδικασία?
 4. Καλησπέρα, σε περίπτωση που δοθεί απο πελάτη προκαταβολή για ενα έργο τον Δεκέμβριο 2020 αλλά οι εργασίες θα ξεκινήσουν απο Ιανουάριο 2021, θα πρέπει να κοπεί απο τον επαγγελματία τιμολόγιο για τον Δεκέμβριο? Ή εφόσον είναι προκαταβολή και οχι έσοδο απο παροχή υπηρεσίας, θα τιμολογηθεί μέσα στο 2021? Υπάρχει δηλαδή πρόβλημα να φαίνεται η προκαταβολή στο λογαριασμό του επαγγελματία χωρίς αντίστοιχο παραστατικό για εκείνη τη χρονιά?
 5. Στην ερώτηση 1 για το αν η επιχείρηση συνιστά ενιαία επιχείρηση με άλλες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση ατομικής επιχείρησης με κεντρικό και υποκαταστήματα?
 6. Οικοδόμος με 80 ένσημα θέλει να πάρει το επίδομα ανεργίας. Δεν είχα ξανά οικοδόμο που να θέλει/δικαιούται επίδομα, και τώρα που έχουμε αναλάβει εμείς τη δουλειά του ΟΑΕΔ, βρίσκομαι με πολλές απορίες. Ποιά είναι η διαδικασία για τους οικοδόμους? Για κλασικούς εργαζόμενους θέλουμε την καταγγελία, βεβαίωση εργοδότη με τα ένσημα των 2 τελευταίων μηνών κλπ. Για τους οικοδόμους τί καταγγελία και βεβαίωση να έχουμε αν ο τελευταίος εργοδότης είναι ιδιώτης?
 7. Και εγώ έστειλα σήμερα και έγινε ακριβώς το ίδιο, απο το πρόγραμμα μου έφυγαν με 3ψήφιο τύπο αλλά στον εφκα φαίνεται 2ψηφιος. Είμαστε οκ άραγε ή θα πρέπει να ξαναστείλουμε??
 8. Με παίρνει τηλέφωνο πελάτης που δεν του μπήκαν καθόλου αναδρομικά οτι πήγε στον ΕΦΚΑ να ρωτήσει το λόγο και του είπαν να κάνει αίτηση αναφοράς στον ΕΦΚΑ, έτσι λέγεται, και γίνεται ηλεκτρονικά απο τον λογιστή..... Μπαίνω στον ΕΦΚΑ και δε βλέπω τίποτα τέτοιο. Επιμένει οτι ισχύει και οτι το είπε το πρωί και ο Παπαδάκης...Έχετε ιδέα τί είναι αυτό και πού το βρίσκουμε??
 9. Δεν είχαμε κάνει αίτηση στην 1η ή 2η επιστρεπτεα. Τον Μάρτιο έβαλα όσο είχε το διάστημα που δούλεψε μέχρι να κλείσουν τα σχολεία. Τι εννοείτε αν έβαλα σκέτο τον Μάρτιο ή όλο το 3μηνο? Αφού ανά μήνα ζητάει, ανά μήνα έβαλα..
 10. Κυλικείο σε σχολείο που ήταν κλειστό με κρατική εντολή έως και Αύγουστο (χωρίς προσωπικό και με ταμειακή μηχανή), γιατί δε με αφήνει να υποβάλω αίτηση? Λέει οτι δεν έχει τις απαιτούμενες προυποθέσεις και αν θέλω να υποβάλω ένσταση.
 11. https://www.taxheaven.gr/news/49526/epoxika-apasxoloymenoi-oles-oi-leptomereies-gia-thn-anastolh-twn-symbasewn-kai-ta-metra-oikonomikhs-enisxyshs Πού κάνουν τη μονομερή αίτηση για Ιούνιο αυτοί που θα προσληφθούν απο Ιούλιο? Υπάρχει ήδη τέτοια πλατφόρμα?
 12. Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.. Δεν υπέβαλα καμία ορθή επανάληψη μετά τις 30/03 και επειδή θέλω να δώ αν είναι δικό μου λάθος, ψάχνω να βρώ ποιές ημερομηνίες είχαν δοθεί για αυτές τις διορθώσεις και δεν το πήρα χαμπάρι αλλά δε βρίσκω τίποτα. Και σε αυτή την περίπτωση όμως, αν είχα υποβάλει τροποποιητική της δεύτερης δήλωσης ( της 30/03 δηλαδή που λέει ημερομηνία αναστολής απο δημόσια αρχή 18/03) δε θα μου έδινε τη δυνατότητα να βάλω ημερομηνία πραγματικής αναστολής εργαζομένου γιατί απλά δεν υπάρχει εργαζόμενος σε αυτή την αίτηση. Και δεν υπάρχει γιατί βάσει οδηγιών δεν ξανάβαλα τον εργαζόμενο (υπήρχε το εξής μήνυμα στο ΕΡΓΑΝΗ): Επισήμανση: Καλούνται οι επιχειρήσεις – εργοδότες που έχουν ήδη υποβάλλει δήλωση ως πληττόμενοι με βάση τον κύριο ΚΑΔ της επιχείρησης, αλλά, με βάση τον ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας βάσει ακαθάριστων εσόδων του 2018, εντάσσονται στις επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής, να υποβάλλουν συμπληρωματικά νέο έντυπο Δήλωσης Αναστολής Συμβάσεων Εργασίας, χωρίς να συμπληρώσουν εκ νέου τον πίνακα εργαζόμενων." Και τώρα λοιπόν άσχετα αν είναι δικό μου λάθος ή του συστήματος, τί πρέπει να γίνει? Να κάνω τροποποιητική ΑΠΔ Μαρτίου για να πληρώσει ο εργοδότης το διάστημα 18 με 25? Και αυτό πάλι δεν είναι σωστό αφού ήταν κλειστή με κρατική εντολή αυτό το διάστημα. Ειλικρινά δεν ξέρω τί να κάνω.....
 13. Τελικά μόνο σε μένα έχει συμβεί να μην έχει εργαζόμενο το κεντρικό που πλήττεται και να έχει το υποκατάστημα που έκλεισε με κρατική εντολή, και να μου τραβάει λάθος ημερομηνίες??
 14. Μια βοήθεια γιατί έχω πελαγώσει....Επιχείρηση με ΚΑΔ κεντρικού μηχανικος και ΚΑΔ υποκαταστήματος λιανικό εμπόριο όπου στο κεντρικό δεν έχει εργαζόμενο ενώ στο υποκατάστημα έχει. Στις 26/03 υποβάλλει υ/δ στο εργάνη για να δηλώσει την αναστολή εργασίας του εργαζόμενου στο υποκατάστημα και τραβάει τον ΚΑΔ του κεντρικού που τότε ήταν πληττόμενος. Μετά απο οδηγίες που βγήκαν, στις 30/03 υποβάλλει ξανά υ/δ για να τραβήξει τον ΚΑΔ του υποκαταστήματος που είχε κλέισει με κρατική εντολή απο τις 18/03, χωρίς να πειράξει καθόλου τα στοιχεία του εργαζόμενου (έτσι έλεγαν οι οδηγίες). Πάω σήμερα να κάνω την Α2 για τις ημέρες του Μαίου που ήταν σε αναστολή (έως τις 10/05 δηλαδή) και μου τραβάει σαν ημερομηνία έναρξης της αναστολής την 26/03 και ημερομηνία λήξης της αναστολής την 09/05 (μετράει δηλαδή ακριβώς 45 ημέρες). Και οκ μπορώ να αλλάξω την ημερομηνία λήξης και να το βάλω 10/05, αλλά την ημερομηνία έναρξης δε μπορώ. Και τώρα θα πάρει επιδότηση δηλαδή για 1 ημέρα?? Γιατί τραβάει το 26/03 αφού έκλεισε με εντολή του κράτους απο 18/03 οπότε προφανώς και ο εργαζόμενος ήταν σε αναστολή απο 18/03??? Μπορώ να το αλλάξω κάπως? Είναι λάθος του συστήματος ή έπρεπε να είχα κάνει εγώ κάτι?
 15. Ευχαριστώ. Μια ερώτηση για το 3 μόνο.. Αν εγώ ξανατρέξω ΔΠ τον Απρίλιο (έτσι και αλλιώς δεν έχει φανεί πουθενά πέρα απο τον λογαριασμό του εργαζόμενου) και το βάλω όλο στη ΦΜΥ Απριλίου, ΑΠΔ θα πάει Μάιο έτσι και αλλιώς, θα έχω πουθενά πρόβλημα που τώρα δεν μπορώ να σκεφτώ? Αφού θα το πληρώσει εν τέλει όλο ο εργοδότης, να μπεί όλο τον Απρίλιο να ξεμπερδεύουμε. Βέβαια θα μου πείς πως θα ''σπάσει '' στους διαφορετικούς τύπους αποδοχών που θα υπάρχουν για το δώρο αν εχω τρέξει μόνο ένα ΔΠ συγκεντρωτικά..? 🤔
 16. Καλησπέρα σε όλους. Είδα μια ανακοίνωση απο το πρόγραμμα της μισθοδοσίας μου με το εξής κείμενο: Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για τις επιχειρήσεις που βρίσκονταν σε αναστολή και τον μήνα Απρίλιο, υποβάλετε κανονικά ΑΠΔ με τύπο 18 με την υπάρχουσα έκδοση. Αναμένονται οδηγίες για το Δώρο Πάσχα Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: 1. Έχουν βγεί οδηγίες για την ΑΠΔ Απριλίου? 2. Αν όντως οι οδηγίες είναι αυτές (όπως το Μαρτίου δηλαδή), για εργαζόμενο που ήταν σε αναστολή όλον τον Απρίλιο, θα πρέπει να τρέξω μισθοδοσία σαν να δούλευε κανονικά και τύπο αποδοχών να βάλω 18, σωστά? 3. ΦΜΥ Απριλίου που περιλαμβάνει και το δώρο Πάσχα, ποιό ποσό πρέπει να βάλω? Αυτό που ήδη πλήρωσε ο εργοδότης στον εργαζόμενο και ήταν μόνο για το διάστημα που δούλευε ή όλο το ποσό που με βάση τις νέες οδηγίες πρέπει να καταβάλει ο εργοδότης στον εργαζόμενο? Μιλάω για ΦΜΥ οχι για ΑΠΔ που περιμένουμε διευκρινίσεις.
 17. Όχι μηδενική, με τις αποδοχές που θα έπαιρνε ο εργαζόμενος αν δούλευε κανονικά όλο το μήνα. Οπως ισχύει δηλαδή και για τον Μάρτιο από την ημερομηνία που ξεκίνησε η αναστολή μέχρι το τέλος Μαρτίου. Απλά δεν θα υπάρχει καθόλου τυπος 01, θα υπάρχει μόνο 18 γιατί πως αλλιώς θα είναι καλυμμένοι ασφαλιστικά οι εργαζόμενοι για τον Απρίλιο?
 18. Καλημέρα, δυο ερωτήσεις έχω: 1. Για Απρίλιο που ήταν όλο το μήνα κλειστή η επιχείρηση με εντολή δημόσιας αρχής, θα ισχύει ότι και για τον Μάρτιο στην ΑΠΔ? Απλά θα έχουμε μόνο κωδικό 18 για τις αποδοχές που θα λάμβανε ο εργαζόμενος αν δούλευε κανονικά? Βέβαια θα μου πείτε ακόμα δεν έχουμε λύσει του Μαρτίου το θέμα και εγώ σκέφτομαι τον Απρίλιο... αλλά λογικά η ίδια φιλοσοφία θα είναι. 2. ΦΜΥ στέλνουμε κανονικά μόνο για τις αποδοχές που έλαβε απο τον εργοδότη ο εργαζόμενος έ? Δεν μπλέκουμε με το 800άρι..
 19. Όταν μπήκα στην αρχή φαινόταν η δήλωση που του είχα κάνει εγώ σαν εργαζόμενο, την εκτύπωνα δηλαδή αν ήθελα. Μετά πάτησα ανάκληση και καθάρισε η φόρμα ενώ βγάζει μνμ οτι δεν υπάρχει δήλωση εργοδότη.
 20. Εργοδότης που έβαλε σε αναστολή εναν εργαζόμενο, θέλει να ακυρώσει την αναστολή και να συνεχίσει να δουλεύει κανονικά. Ο λογιστής του εργοδότη είπε οτι έκανε την αίτηση και τώρα πρέπει να μπεί ο εργαζόμενος να κάνει ''αποδοχή''??? Μπήκα στον εργαζόμενο και πάτησα ανάκληση χωρίς να είμαι σίγουρη οτι αυτή είναι η σωστή διαδικασία και τώρα είναι σαν να μην έχει σταλεί ποτέ δήλωση. Είμαι οκ?
 21. Ναι όντως ήμουν σε λάθος site, ευχαριστώ. Μετά την υποβολή σας βγάζει κάποιο αποδεικτικό οτι εστάλη η δήλωση? Γιατί εμένα με ξαναγυρίζει στην αρχή και δεν ξέρω αν έχει φύγει η δήλωση. Νομίζω οτι έχω στείλει 2 φορές για εναν εργαζόμενο γιατί νόμιζα οτι η 1η δεν έφυγε και ξαναέστειλα και τώρα πάλι με βγάζει στην ίδια οθόνη χωρίς να υπάρχει μια ειδοποίηση ή κάτι άλλο που να αποδεικνύει οτι έφυγε η δήλωση
 22. Είναι η πρώτη που προσπαθώ να υποβάλλω. Κάνω κάτι λάθος ή βγαίνει και σε σας αυτό το μήνυμα?
×
×
 • Create New...