Jump to content

mariamik

simple Members
 • Content Count

  301
 • Joined

 • Last visited

About mariamik

 • Rank
  *

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

2,628 profile views
 1. Έχω μπερδευτεί.... 1. Επιχειρήσεις που είτε έκλεισαν βάσει κρατικής εντολής είτε επειδή ανήκουν στους καδ που πλήττονται αλλά δεν έχουν προσωπικό, τι κάνουν?? Δεν περιγράφεται πουθενά ποια θα είναι η διαδικασία για αυτή την κατηγορία. Δικαιούνται μείωση ενοικίου 60%, 800 ευρώ και αναστολή πληρωμής φορων και εισφορών? 2. Επιχείρηση που έκλεισε με κρατική εντολή και έχει εργαζόμενο, είναι υποχρεωτικό να κάνει αναστολή της σύμβασης στον εργαζόμενο? Και στην πράξη πως δηλώνεται η αναστολή? Με τη διαδικασία που περιγράφεται στην απόφαση ή χρειάζεται και κάποια άλλη διαδικασία από τον εργοδότη (πχ μια γνωστοποίηση στον εργαζόμενο, δήλωση αλλαγής σύμβασης στο έργανη κλπ)?
 2. Δυστυχώς δεν έχω πρόσβαση σε αυτό το άρθρο γιατί δεν είμαι συνδρομητής..
 3. Καλησπέρα. Κάποιος νοίκιασε την άδεια εκμετάλλευσης περιπτέρου απο φυσικό πρόσωπο και οχι απο τον Δήμο απευθείας, έναντι του ποσού των 300 ευρώ μηνιαίως. Ερωτήσεις: 1. To ενοίκιο θα καταβάλλεται κάθε μήνα, οπότε πρέπει να στέλνω τη βεβαίωση παρακράτησης 20% κάθε μήνα? 2. Τί παραστατικό θα κόβεται και απο ποιόν, που να αναφέρει το ποσό των 300 ευρώ και του φόρου? 3. Δεδομένου οτι μιλάμε για β κατηγορίας βιβλία, σε τί λογαριασμούς περνάμε το καθαρό ποσό των 240 ευρώ και του φόρου 60 ευρω? 4. Στο Ε3 ποιούς κωδικούς συμπληρώνουμε δεδομένου οτι για τον κάτοχο της άδειας δεν είναι εισόδημα απο ενοικία αλλά απο δικαιώματα? Δηλαδή συμπληρώνουμε τον πίνακα με τα ενοίκια?
 4. Καλημέρα, μία ερώτηση..Κάποιος που έχει έναρξη σαν τουριστική επιπλωμένη κατοικία και θέλει να εκμεταλλευτεί και μια άλλη κατοικία σε εντελώς διαφορετικό σημείο του νομού, θα θεωρηθεί υποκατάστημα κανονικά με δήλωση του στην εφορία ,τέλος επιτηδεύματος, ξεχωριστή άδεια ΕΟΤ κλπ?
 5. Mη δυνατή εύρεση υπηρεσίας/εγγράφου Ο εξυπηρετητής της Γ.Γ.Π.Σ. δεν μπόρεσε να βρει την υπηρεσία ή το έγγραφο που ζητήσατε. Αν πληκτρολογήσατε τη διεύθυνση, παρακαλούμε ελέγξτε την ορθότητά της. The server of the GSIS web site could not find the service or the document you requested. If you typed the address, please verify its correctness.
 6. Τελικά ήθελε λίγο χρόνο, μετά απο 5 λεπτά φάνηκε. Όντως όμως δε φαίνεται πουθενά η ανάλυση ανά ΑΦΜ
 7. Εγώ ετοίμασα το αρχείο, το έστειλα κανονικά και πήρε και αριθμό πρωτοκόλλου αλλά όταν πάω να στείλω τροποποιητική για τον Γενάρη μου βγάζει μήνυμα οτι δεν έχει υποβληθεί αρχείο...Αφού έχω και τον αριθμό πρωτοκ. της υποβολής...Είναι τα γνωστά προβλήματα επειδή δεν είναι έτοιμο το σύστημα ή κάνω κάτι λάθος?
 8. Οχι τίποτα δεν έχετε καταλάβει λάθος, εγώ μπερδεύτηκα με το κοινωνικό μέρισμα..?
 9. Πήγα να στείλω μια αίτηση αλλά δεν εμφανίζει πουθενά τον φιλοξενούμενο ώστε να πατήσει συναίνεση όπως άλλες χρονιές, ούτε μπορώ να τον προσθέσω γιατί μόνο τέκνα μπορείς να προσθέσεις στο νοικοκυριό. Τί να κάνω εγώ τώρα? Αφού και φέτος θα υπάρχει ο φιλοξενούμενος, θα φανεί στη δήλωση. Εκτός και αν στείλω τώρα έτσι την αίτηση και μετά την υποβολή των δηλώσεων ακυρώσω αυτή την αίτηση και υποβάλλω νέα...
 10. Έχω πελάτισσα λογοθεραπεύτρια με έδρα το σπίτι και θέλει να αγοράσει ενα σκάφος για επαγγελματική χρήση. Ερωτήσεις: 1. Μπορεί να κάνει έδρα το σπίτι και για αυτή τη δραστηριότητα τελικά? Αν ναι, δεν είναι υποκατάστημα αφού δεν υπάρχει ξεχωριστή εγκατάσταση, έτσι δεν είναι? 2. Εκτός απο την προσθήκη ΚΑΔ στην εφορία, χρειάζεται να ενημερώσει και τον ΕΦΚΑ? Έχει υποχρέωση εγγραφής στο ΓΕΜΗ σίγουρα, χρειάζεται να γραφτεί και στο ναυτικό επιμελητήριο όπως διάβασα παραπάνω ή κάτι έχει αλλάξει? 3. Η αγορά του σκάφους θα γίνει με χρήματα του συζύγου της. Αυτό σημαίνει οτι πρέπει να γίνει δωρεά και να πληρωθεί φόρος δωρεάς, ή δεν έχει σημασία ποιός καταβάλλει τα χρήματα αφού θα είναι πάγιο της επιχείρησης οπότε δεν έχει και τεκμήριο αγοράς? 4. Παίρνει απαλλακτικό απο την εφορία και το δίνει κάθε φορά στους προμηθευτές για να μην χρεώσουν φπα? Και κάθε πότε παίρνει τέτοιο απαλλακτικό, π.χ κάθε χρόνο? Και πώς γίνεται στην πράξη, βγάζει φωτοτυπία το απαλλακτικό και το δίνει κάθε φορά στον εκάστοτε προμηθευτή? 5. Πρέπει να ενημερώνει και κάποιο πρόσθετο βιβλίο ή εφόσον έχουν καταργηθεί όλα έχει μόνο το εσόδων εξόδων? 6. Οι αποδείξεις που θα κόβει στους πελάτες θα έχουν κανονικά φπα 24? 7. Θα κάνει συμφωνητικό με τον κάθε πελάτη και θα κατατίθεται κάπου (εφορία, λιμεναρχείο)? 8. Υπάρχει κάποια άλλη ιδιαιτερότητα στην έναρξη και λειτουργία τέτοιας επιχείρησης? Ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά για το μακροσκελές κείμενό μου, αλλά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τέτοιου είδους επιχείρηση και ξέρω οτι παρουσιάζει ιδιαιτερότητες αλλά δεν ξέρω που μπορώ να βρώ συγκεντρωμένες και επίκαιρες πληροφορίες.
 11. Σε εκπρόθεσμη δήλωση βραχυχρόνιας διαμονής που έστειλα προχθές και αφορούσε το 2018 δεν έχει βεβαιωθεί ακόμα το πρόστιμο. Ξέρει κανείς σε πόσες μέρες βεβαιώνεται?
 12. Κατάστημα ρούχων θέλει να ξεκινήσει να πουλάει ΚΑΙ μέσω ίντερνετ. Έχει κάποια ιδιαιτερότητα? Πρέπει να κάνω προσθήκη ΚΑΔ? Τώρα με το διαχωρισμό των εσόδων ανά ΚΑΔ στο Ε3 πώς θα τα σπάω (αφού απο την ίδια ταμειακή θα χτυπάει τις πωλήσεις μέσω ίντερνετ και τις πωλήσεις με φυσική παρουσία στο κατάστημα) ? Απο τα Ζ δε θα μπορεί να τα ξεχωρίζει..
 13. Ξέρει κανένας τί γίνεται με το μητρώο πλοίων? Έχουν υποχρέωση να δηλώσουν σε αυτό τα σκάφη τους ακόμα και οι ιδιώτες που έχουν ενα μικρό σκάφος που χρησιμοποιούν μόνο το καλοκαίρι? Δε μπαίνουν μόνο τα επαγγελματικά δηλαδή. Στο λιμεναρχείο που ρώτησα μου είπαν οτι ακόμα έχουν μαύρα μεσάνυχτα γιατί δε μπορούν να μπούν στην εφαρμογή. Εμείς τί κάνουμε? Ενημερώνουμε τους πελάτες οτι έχουν υποχρέωση να δηλώσουν τα σκάφη τους?
 14. Δεν ήταν άσχετο το αφμ από την άποψη ότι το iban ήταν στο όνομα του συνδικαιουχου του μερίσματος. Είναι τραγικό να βλέπει μόνο το αφμ του αιτούντα και όχι της συζύγου, αφού μία είναι η αίτηση και δύο οι δικαιούχοι. Τέλος πάντων δεν έχει νόημα να κλαίμε πάνω από το χυμενο γάλα. Αν υπήρχε σωστή οργάνωση δε θα συνέβαιναν αυτά, να βλέπει τη σύζυγό σαν ξένο αφμ επειδή δεν υπάρχει το όνομά του άντρα της στο λογαριασμό.
×
×
 • Create New...