Jump to content

mariamik

simple Members
 • Content Count

  329
 • Joined

 • Last visited

About mariamik

 • Rank
  *

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

2,919 profile views
 1. Καλησπέρα, μηχανικός θέλει να προσλάβει άτομο στο γραφείο και να μπεί ο ίδιος τεχνικός ασφαλείας. Ανήκει στις περιπτώσεις που δεν χρειάζεται καν να παρακολουθήσει σεμινάρια. Πώς το δηλώνω στην πρόσληψη? Κάνω αίτηση κάπου για να πάρω αριθμό πρωτοκ? Άκρη δεν βγάζω απο αυτά που διαβάζω. Λέει οτι για αυτές τις περιπτώσεις δεν έχει αλλάξει κάτι. Άρα βάζω απλά τον αριθμό του πτυχίου στην πρόσληψη και τέλος? Στην επιθεώρηση μου είπαν να μπώ στο ΕΡΓΑΝΗ αλλά δεν έχει τίποτα εκεί για τεχνικούς ασφαλείας. Γνωρίζει κάποιος τη διαδικασία?
 2. Καλησπέρα, σε περίπτωση που δοθεί απο πελάτη προκαταβολή για ενα έργο τον Δεκέμβριο 2020 αλλά οι εργασίες θα ξεκινήσουν απο Ιανουάριο 2021, θα πρέπει να κοπεί απο τον επαγγελματία τιμολόγιο για τον Δεκέμβριο? Ή εφόσον είναι προκαταβολή και οχι έσοδο απο παροχή υπηρεσίας, θα τιμολογηθεί μέσα στο 2021? Υπάρχει δηλαδή πρόβλημα να φαίνεται η προκαταβολή στο λογαριασμό του επαγγελματία χωρίς αντίστοιχο παραστατικό για εκείνη τη χρονιά?
 3. Στην ερώτηση 1 για το αν η επιχείρηση συνιστά ενιαία επιχείρηση με άλλες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση ατομικής επιχείρησης με κεντρικό και υποκαταστήματα?
 4. Οικοδόμος με 80 ένσημα θέλει να πάρει το επίδομα ανεργίας. Δεν είχα ξανά οικοδόμο που να θέλει/δικαιούται επίδομα, και τώρα που έχουμε αναλάβει εμείς τη δουλειά του ΟΑΕΔ, βρίσκομαι με πολλές απορίες. Ποιά είναι η διαδικασία για τους οικοδόμους? Για κλασικούς εργαζόμενους θέλουμε την καταγγελία, βεβαίωση εργοδότη με τα ένσημα των 2 τελευταίων μηνών κλπ. Για τους οικοδόμους τί καταγγελία και βεβαίωση να έχουμε αν ο τελευταίος εργοδότης είναι ιδιώτης?
 5. Και εγώ έστειλα σήμερα και έγινε ακριβώς το ίδιο, απο το πρόγραμμα μου έφυγαν με 3ψήφιο τύπο αλλά στον εφκα φαίνεται 2ψηφιος. Είμαστε οκ άραγε ή θα πρέπει να ξαναστείλουμε??
 6. Με παίρνει τηλέφωνο πελάτης που δεν του μπήκαν καθόλου αναδρομικά οτι πήγε στον ΕΦΚΑ να ρωτήσει το λόγο και του είπαν να κάνει αίτηση αναφοράς στον ΕΦΚΑ, έτσι λέγεται, και γίνεται ηλεκτρονικά απο τον λογιστή..... Μπαίνω στον ΕΦΚΑ και δε βλέπω τίποτα τέτοιο. Επιμένει οτι ισχύει και οτι το είπε το πρωί και ο Παπαδάκης...Έχετε ιδέα τί είναι αυτό και πού το βρίσκουμε??
 7. Δεν είχαμε κάνει αίτηση στην 1η ή 2η επιστρεπτεα. Τον Μάρτιο έβαλα όσο είχε το διάστημα που δούλεψε μέχρι να κλείσουν τα σχολεία. Τι εννοείτε αν έβαλα σκέτο τον Μάρτιο ή όλο το 3μηνο? Αφού ανά μήνα ζητάει, ανά μήνα έβαλα..
 8. Κυλικείο σε σχολείο που ήταν κλειστό με κρατική εντολή έως και Αύγουστο (χωρίς προσωπικό και με ταμειακή μηχανή), γιατί δε με αφήνει να υποβάλω αίτηση? Λέει οτι δεν έχει τις απαιτούμενες προυποθέσεις και αν θέλω να υποβάλω ένσταση.
 9. https://www.taxheaven.gr/news/49526/epoxika-apasxoloymenoi-oles-oi-leptomereies-gia-thn-anastolh-twn-symbasewn-kai-ta-metra-oikonomikhs-enisxyshs Πού κάνουν τη μονομερή αίτηση για Ιούνιο αυτοί που θα προσληφθούν απο Ιούλιο? Υπάρχει ήδη τέτοια πλατφόρμα?
 10. Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.. Δεν υπέβαλα καμία ορθή επανάληψη μετά τις 30/03 και επειδή θέλω να δώ αν είναι δικό μου λάθος, ψάχνω να βρώ ποιές ημερομηνίες είχαν δοθεί για αυτές τις διορθώσεις και δεν το πήρα χαμπάρι αλλά δε βρίσκω τίποτα. Και σε αυτή την περίπτωση όμως, αν είχα υποβάλει τροποποιητική της δεύτερης δήλωσης ( της 30/03 δηλαδή που λέει ημερομηνία αναστολής απο δημόσια αρχή 18/03) δε θα μου έδινε τη δυνατότητα να βάλω ημερομηνία πραγματικής αναστολής εργαζομένου γιατί απλά δεν υπάρχει εργαζόμενος σε αυτή την αίτηση. Και δεν υπάρχει γιατί βάσει οδηγιών δεν ξανάβαλα τον
 11. Τελικά μόνο σε μένα έχει συμβεί να μην έχει εργαζόμενο το κεντρικό που πλήττεται και να έχει το υποκατάστημα που έκλεισε με κρατική εντολή, και να μου τραβάει λάθος ημερομηνίες??
 12. Μια βοήθεια γιατί έχω πελαγώσει....Επιχείρηση με ΚΑΔ κεντρικού μηχανικος και ΚΑΔ υποκαταστήματος λιανικό εμπόριο όπου στο κεντρικό δεν έχει εργαζόμενο ενώ στο υποκατάστημα έχει. Στις 26/03 υποβάλλει υ/δ στο εργάνη για να δηλώσει την αναστολή εργασίας του εργαζόμενου στο υποκατάστημα και τραβάει τον ΚΑΔ του κεντρικού που τότε ήταν πληττόμενος. Μετά απο οδηγίες που βγήκαν, στις 30/03 υποβάλλει ξανά υ/δ για να τραβήξει τον ΚΑΔ του υποκαταστήματος που είχε κλέισει με κρατική εντολή απο τις 18/03, χωρίς να πειράξει καθόλου τα στοιχεία του εργαζόμενου (έτσι έλεγαν οι οδηγίες). Πάω σήμερα να κάνω την
 13. Ευχαριστώ. Μια ερώτηση για το 3 μόνο.. Αν εγώ ξανατρέξω ΔΠ τον Απρίλιο (έτσι και αλλιώς δεν έχει φανεί πουθενά πέρα απο τον λογαριασμό του εργαζόμενου) και το βάλω όλο στη ΦΜΥ Απριλίου, ΑΠΔ θα πάει Μάιο έτσι και αλλιώς, θα έχω πουθενά πρόβλημα που τώρα δεν μπορώ να σκεφτώ? Αφού θα το πληρώσει εν τέλει όλο ο εργοδότης, να μπεί όλο τον Απρίλιο να ξεμπερδεύουμε. Βέβαια θα μου πείς πως θα ''σπάσει '' στους διαφορετικούς τύπους αποδοχών που θα υπάρχουν για το δώρο αν εχω τρέξει μόνο ένα ΔΠ συγκεντρωτικά..? 🤔
×
×
 • Create New...