Jump to content

nisang

simple Members
 • Content Count

  82
 • Joined

 • Last visited

About nisang

Recent Profile Visitors

1,957 profile views
 1. Μάλλον δεν βρήκες την κατάλληλη εποχή να ξεκινήσεις με αυτόν τον κλάδο ,γιατί έχει ένα σωρό θέματα. Από μητρώο πλοίων έως και ΦΠΑ υπάρχουν 400 αναπάντητες ερωτήσεις. ΓΕΝΙΚΑ : Ν 4256/2014 Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις. εκει θα μαθεις πολλά ΠΟΛ 1177 /2018 & 1187/2018 για ΦΠΑ , αν καταλάβεις το νόημα , πες το και σε μένα . Η ατομική επιχείρηση είναι η πιο φθηνή λύση , αλλά μπορεί να κοστίσει και μία ζωή ολόκληρη , πχ σε περίπτωση ατυχήματος και αποζημιώσεις των παθόντων . Καλή λύση για τους περισσότερους , είναι η ΝΕΠΑ , Ν 3182/2013 , έχει κάποια έξοδα σύστασης περίπου στα 1.000 ευρώ αλλά είναι εγγυημένη , σε περιπτώσεις διεκδικήσεων . ΑΡΑ : ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ , ΕΤΑΙΡΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ !!!! Οσο για το τεκμήριο που λες , εγώ νομίζω ότι είτε ατομική ( όπου θα σε πάει ο έλεγχος , με αιτία , αδικαιολόγητου πλουτισμού , αν δεν έχεις το κεφαλαιο , στις προηγούμενες φορολ δηλωσεις )..... είτε σύσταση ΝΕΠΑ , θα πρέπει να υπάρχει εισόδημα από ανάλωση κεφαλαίου, .(...οχι δωρεά μεταξύ συζυγων .). το αντίστοιχο κεφάλαιο ,περίπου της αξίας της αγοράς του σκάφους. ΓΕΝΙΚΑ 2 : Αν Οι επιχειρηματίες και οι σύμβουλοί τους ,είναι γενικά εκτός ,αυτού του χώρου προβλέπονται .... ναυάγιαΙ ΜΕΓΑΛΗ ....ΕΩΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ....ΠΡΟΣΟΧΗ , αλλα εαν έχεις κέφι ,προχώρα ,και μείνε συντονισμένη...
 2. ΜΠΡΑΒΟΟΟ..........ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10,08 μμ και σημερα νωρις νωρις !!!!! καλο κουράγιο ....ευχαριιστώ πολύ
 3. ΝΟΜΙΖΩ ...... νομος 4211 αρθρο 13 1. Για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου οι όροι που χρησιμοποιούνται έχουν την ακόλουθη έννοια:α. πλοίο αναψυχής: είναι κάθε σκάφος ολικού μήκους άνω των επτά (7) μέτρων ιστιοφόρο ή μηχανοκίνητο, το οποίο μπορεί από τη γενική κατασκευή του να χρησιμοποιείται για την εκτέλεση ταξιδιών αναψυχής,
 4. ΝΑΙ , ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ , ΣΑΛΤΑΜΟΥΡΙΕΣ ........ΤΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ ------ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ----ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ-----ΑΛΛΟ ΤΟ ΤΕΠΑΗ ((( ΥΠΟΘΕΤΩ )))) .....ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ....ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΜΗΤΡΩΟΥ ΠΛΟΙΟΥ .......ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΤΟΥ ΤΕΠΑΗ ........ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ¨: ΠΟΛ 1210 ΑΡΘ 7 ΠΑΡ 6 = 6. Το οφειλόμενο ποσό του ΤΕ.ΠΑ.Η. και το σχετικό κατά περίπτωση ποσό του προστίμου καταβάλλονται σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 4 της παρούσας. Η προθεσμία για την καταβολή τους ορίζεται σε δέκα (10) μέρες, μετά την πάροδο άπρακτης ( ???? ) της οποίας, συντάσσεται χρηματικός κατάλογος από τη Λιμενική Αρχή εις χείρας της οποίας φυλάσσονται τα έγγραφα του πλοίου, ο οποίος αποστέλλεται προς βεβαίωση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και εισπράττεται κατά τον Κ.Ε.Δ.Ε. ΑΝ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ....ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΤΟΝ ......ΕΓΩ ΘΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΘΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ !!!
 5. Άρθρο 4 Διαδικασία απόδοσης του ΤΕ.Π.Α.Η.1. Για την πληρωμή του ΤΕ.Π.Α.Η. απαιτείται κωδικός πληρωμής της κατηγορίας εσόδων «e-Παράβολο» του άρθρου 2 της απόφασης του Διοικητή υπ' αριθμ. Δ.Π.Δ.Α. Α.Α.Δ.Ε. Γ 1107473 ΕΞ 2017/13-07-2017 (Β' 2435), ο οποίος χορηγείται από την ηλεκτρονική εφαρμογή «e-ΤΕΠΑΗ/ TEPAI» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που διατίθεται στη διαδικτυακή πύλη www.aade.gr, κατόπιν αιτήματος του υπόχρεου για την καταβολή προσώπου. Πρόσβαση στην εφαρμογή έχουν πιστοποιημένοι και μη πιστοποιημένοι χρήστες του TAXISnet.
 6. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΤΕΠΑΗ ...ΟΠΩΣ ΠΟΛ 1210/2018 ...
 7. ΕΔΩ ??? 1. Για την πληρωμή του ΤΕ.Π.Α.Η. >e-Παράβολο» ο οποίος χορηγείται από την ηλεκτρονική εφαρμογή «e-ΤΕΠΑΗ/ TEPAI» ,,,,,,ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΛΟΙΩΝ ...??? 'Η ΓΕΝΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ ????
 8. Αυτοί οι λεβέντες με την εγκύκλιο , έδωσαν προθεσμία 10 ημερών ,?? !!! μέ ΦΕΚ απο 16/11/2018. Μόλις , ( 3,45 μμ ) , μιλησα με μια κυρια , στην ΑΑΔΕ , που μου ε'ιπε οτι δεν έχει ανοίξει ακόμη ... Επιβεβαιώνει κανείς συνάδελφος παρακαλω ????
 9. Οχι, Οχι, το ακριβώς, αντίθετο .!!! Ενα μεγάλο μπράβο σε εσάς, όλους, που ασχολείστε, με την πρόοδο της τεχνολογίας, και με τις εφαρμογές της, στο επάγγελμα μας. Κι εγώ το ίδιο προσπαθώ, να κάνω. Απλά, πρόσφατα, μιλώντας με φίλους και γνωστούς λογιστές, όλοι , ( ίσως τυχαίο, το δείγμα) , είχαν μια απαξιωτική αντιμετώπιση, στο τι κάνει η τεχνολογία, σήμερα. Εχουν την εντύπωση ότι διαθέτουν άνετα, μια δεκαετία, για να προσαρμοστούν. Απίθανα πράγματα. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν , τέτοια περιθώρια χρόνου πλέον !!!! Κι εγώ περιμένω την epsilon για μια επίδειξη του προγράμματος της, αν και χρησιμοποιώ, το dc scαn 4you της data communication, εδώ και ένα χρόνο, αλλά, θα ήθελα να μπορώ να τα συγκρίνω. Αν υπάρχει και κάποιος συνάδελφος , που να έχει ήδη , κάνει τη σύγκριση , θα ήταν θετικό , για ανταλλαγή απόψεων.
 10. Από που εμφανιστήκατε εσείς ?? νόμιζα ότι έχουν εξαφανιστεί, όλοι, οι νοήμονες λογιστές. Κάτι σαν τους δεινοσαύρους. Πάλι καλά, μετά από ένα χρόνο και βάλε .
 11. μαντεψτε το τελος της ταινιας , και κερδιστε πλουσια δωρα Ελληνική ταινία για λογιστή.docx
 12. Δικηγορική εταιρεία , έχει δικαίωμα υποβολής φορολογικών δηλώσεων , πελατών της , (πελατών από νομικούς λόγους ) ? Μπορεί να έχει ΚΑΔ , λογιστικών εργασιών , καταχωρημένο στο μητρώο της ΔΟΥ ?? Εννοώ επίσημα και , όχι με γνωστά τρικ , τα κάνουμε πάσα σε συνεργαζόμενο λογιστή ??
 13. άντε πάλι από την αρχή ..........τώρα για το 2014.... Αγαπητοί συνάδελφοι , με τις ετήσιο-τριμην-μηνιαίες συγκεντρωτικές καταστάσεις , αντιμετωπίζω εκτός των άλλων και ένα μεγάλο πρόβλημα , με τα τηλέφωνα από πελάτες και προμηθευτές , πελατών μου , οι όποιοι ζητούν επιβεβαίωση των δεδομένων ( συμφωνία κεπυο το λένε ). Κάποιοι συνάδελφοι μισθωτοί ιδίως , αναθέτουν σε κάποιο βοηθό λογιστή , ή σε άλλο υποαπασχολούμενο άτομο , να καλέσει , τον λογιστή του πελάτη- προμηθευτή τους , για διασταύρωση στοιχείων συγκεντρωτικών καταστάσεων . Άρα αν έχω 30 πελάτες με 30 μέσο όρο πελάτες- προμηθευτές , ο καθένας , πρέπει να απαντήσω σε 900 τηλεφωνήματα. Είναι εφικτό , η αντιδεοντολογικό να αρνηθώ να απαντήσω σε 900 τηλεφωνήματα ??? Ένα κοριτσάκι που του υπέδειξα να στείλει email στην εταιρεία -προμηθευτή του , και να πάρει απάντηση από εκεί , διαμαρτυρήθηκε εντόνως , επειδή ήταν υποχρέωση μου , κατά την άποψη της . παρακαλώ ψηφίστε με ......
 14. ΝΟΜΟΣ ΥΠ΄ ΑΡΙΘ. 3182 Ναυτιλιακή Εταιρεία Πλοίων Αναψυχής και άλλες διατάξεις. Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2003 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή: ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΙΔΡΥΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΕΤΟΧΕΣ Άρθρο 1 Ναυτιλιακή Εταιρεία Πλοίων Αναψυχής (Ν. Ε. Π.Α.) είναι η εταιρεία που συνιστάται σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου αυτού και έχει ως αποκλειστικό σκοπό την κτήση κυριότητας, την εκμετάλλευση ή τη διαχείριση πλοίων αναψυχής με ελληνική σημαία που χαρακτηρίζονται ως επαγγελματικά σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2743/1999 (ΦΕΚ 211 Α΄). Η σύσταση εταιρειών άλλης νομικής μορφής, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις με το ίδιο αντικείμενο δραστηριότητας, δεν αποκλείεται. 2. Η Ν.Ε.Π.Α. μπορεί να συμμετέχει σε άλλες Ν.Ε.Π.Α. 3. Η Ν.Ε.Π.Α. είναι εμπορική.
×