Jump to content

Bibis

simple Members
 • Content Count

  233
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Like
  Bibis reacted to 125883623 in Φορολογία και διανομή κερδών ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.   
  Παρ ολο που δεν είναι τελείως λάθος το σκεπτικό σου διαφωνώ. 
  Κάποιοι λενε οτι πρέπει να το κάνεις έτσι αλλα στην πράξη έχει προβλήματα και απο που το στηρίζουν; (πουθενά)
  Και αν το κάνεις έτσι πως το κάνεις με κλείσιμο τον Δεκέμβριο αφου το χεις την επόμενη χρονιά; για τις εισφορές μιλάω και απδ.
  Για μενα μην κάνεις τίποτα απο κρατήσεις στείλε την βεβαίωση στο taxis και να φορολογηθεί στην δήλωση ε1 (δεν είναι τελείως σωστό ούτε αυτο γιατί δεν εχει αποσαφηνίσει κάνεις το θεμα τι είναι και πως φορολογείται παρ ολα αυτά ο τρόπος που σου προτείνω είναι το πιο πρακτικό και εύκολο)
  Αν θες να σαι άριστος κανε ερώτηση στο υπουργείο οικονομικων-εργασιας(δυο χρόνια δεν εχω προλάβει να τις κανω)  να σου απαντήσουν πιο είναι το σωστό και γιατί και πως να το κάνεις στην πράξη σωστά. 
  Υποτίθεται οτι το πλεονάσμα είναι αφορολόγητο στην κοινσεπ αλλα στους μισθωτούς λενε οτι δεν είναι, λεω εγω μήπως είναι και εκει;. Γιατί να μην είναι; και τι είναι μισθός κάποιοι το βαφτίζουν bonus αλλα bonus δεν είναι και αν παρει κάποιος πως γίνεται ο υπάλληλος τον Δεκέμβριο να παίρνει πχ δυο bonus απ την ιδια εταιρία αλλα  αν όντως  είναι bonus που το στηρίζουν ; και τι υποχρέωση έχει ασφαλιστικων εισφορων  πότε και πως;
  Για μένα αυτό το θέμα αν δεν το χειριστείς όπως μερικά εισοδήματα τον Δ.Λ.Π δεν μπορείς να το κάνεις τελείως σωστά. 
  Αλλα διεθνής λογιστικά πρότυπα σε κοινσεπ; ;;; εδω ολες και αν οχι  όλες οι περισσότερες έχουν απλόγραφικά βιβλία ουτε καν διπλό γραφικά που είναι το πιο ορθό. 
  Αν κανω τις ερωτήσεις η αν προλάβεις εσύ ενημέρωσε μας αλλιώς θα σε ενημερώσω όταν εχω τις ορθές απαντήσεις
  Ευχαριστώ .
  Ολα οσα γραφω είναι  προσωπική μου  άποψη, με οτι αυτό συνεπάγεται. 
   
 2. Upvote
  Bibis got a reaction from PETROMANOF in Apple -mak υπολογιστής για λογιστή   
  Καλημέρα, 
  ωραίος σε ευχαριστώ πολύ. 
 3. Upvote
  Bibis reacted to Dimex in ΠΩΣ ΚΑΤΑΧΩΡΕΊΤΑΙ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΟΑΕΔ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ   
  Εχω εναν πελατη που εγκριθηκε για το προγραμμα Ν.Ε.Ε. του Ο.Α.Ε.Δ (Επιχειρηματικοτητα Νεων Καινοτομια)
  Εισεπραξε το ποσο των 10000 ευρω το ετος 2016.
  Στον ΟΑΕΔ ως περιοδος αναφορας ειναι  28/11/2014 - 27/11/2015.
  Συμφωνα με τα ΕΛΠ γνωριζετε ποτε πρεπει να καταχωρηθει ως εσοδο το ποσο αυτο ?
 4. Upvote
  Bibis reacted to SOTHRIS in Καθεστώς μπλοκάκι και επιχειρηματική   
  Ισχύε για πέρυσι θα ισχύσει και φέτος , αλλά εδώ η αρχική ερώτηση σχετίζονταν με ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και σύμφωνα με την απάντηση του κ. ΣΑΙΤΗ (με ημερομηνία 4/4/2016) , το εισοδήμα αυτό σε καμία περίπτωση δε μπορεί να φορολογηθεί με την κλίμακα των μισθωτών.
 5. Downvote
  Bibis got a reaction from DC047101084 in Τρόπος πληρωμής διανεμόμενων μερισμάτων σε ΕΠΕ   
  Καλημέρα , ήθελα να ρωτήσω πως πρέπει να πληρωθούν οι εταίροι τα μερίσματα που προέκυψαν από απόφαση μιας τακτικής γενικής συνέλευσης ή έκτακτης για παρελθούσες χρήσεις , με πληρωμή από το ταμείο και έκδοση αποδείξεων ? ή μέσω τραπέζης από τον όψεως στους λογαριαμσούς των εταίρων? Εδώ βάζω και τον παράγοντα εξόφλησης συναλλαγων 500 ευρώ . 

  Και μια δεύτερη ερώτηση σχετικά με την παραπάνω είναι εάν μπορούν τα μερίσματα για πρακτικούς λόγους να τους καταβληθούν σε δόσεις σταδιακά αλλά η παρακράτηση και η υποβολή της παρακράτησης του 10% να γίνει σύμφωνα με τα όσα ορίζει η 1042.
   
  Έχω βέβαια υπόψη μου τα σχετικά που αναφέρονται στην 1042 περι χρόνου παρακράτησης φόρου μερισμάτων κτ
 6. Upvote
  Bibis got a reaction from DimitrisD in Η ΑΛΛΑΓΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΜΥ ΑΠΟ ΔΙΜΗΝΗ ΣΕ ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ;   
  μετά την 1120/25.04.2014 έχει βγει και άλλη ΠΟΛ για το θέμα των παρακρατούμενων φόρων ? μέσα στην 1120 δεν μπορώ να βρω κάτι για τον χρόνο υποβολής της δήλωσης.. τελευταία που βρίσκω και το αναφέρει είναι η 1048! αυτές αναφέρουν υποβολή και πληρωμή στο τέλος του διμήνου.
 7. Upvote
  Bibis got a reaction from G.E.S. in ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΕΝΦΙΑ ΣΕ ΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΚΙΝΗΤΟ   
  άμα δεις την σχετική απόφαση κενό μη ηλεκτροδοτούμενο που δικαιούται την έκπτωση θεωρείται το ακίνητο που έχει Ρολόι της Δεή και παρέμεινε ΚΕΝΟ βάση Ε2 όλο το 2013.. Άρα σημαίνει ΝΑΙ στο ηλεκτροδοτούμενο του Ε9 και Ε2 βάζεις την παροχή ρεύματος και ΚΕΝΟ 
 8. Upvote
  Bibis got a reaction from koukoulakis in Προτάσεις για Λογιστικά Βιβλία - Κ.Φ.Α.Σ - ΦΠΑ κτλπ   
  κοίτα σίγουρα θέλεις ένα βιβλίο για κάθε κώδικα 1) Εισοδήματος 2)  Κ.Φ.Α.Σ 3) ΦΠΑ κάτι για Ε9 - ενφια και από εκεί και πέρα ότι σου έρθει .εξάλλου τα πάντα όλα μας αφορούν. Και εγώ ψάχνομαι .... ΚΦΑΣ δεν παίρνω ακόμη γιατί θα περιμένω να ενσωματωθούν και τα λογιστικά πρότυπα.  Ένα οδηγό ψάχνω με παραδείγματα τήρησης κτλπ τα οποία βοηθούν πολύ διότι εξηγούν πραγματικές καταστάσεις. Εάν έχει να προτείνει κανείς κάτι ???
 9. Upvote
  Bibis got a reaction from T84 in Αυτοπαραδοση και διακανονισμος παγιων σε διακοπη   
  με την πολ 1023 αναφέρεται πως για αυτοπαράδοση μπορείς να κόψεις τιμολόγιο αθεωρητο με αναγραφή σαν σκοπό την αυτοπαράδοση...
 10. Upvote
  Bibis got a reaction from SOTHRIS in Λύση κατασκευαστικής εταιρίας με ακίνητα χωρίς αυτοπαράδοση   
  Αντιπαροχή είναι τα ακίνητα.
   
   
  αυτό δεν το πολυκαταλαβαίνω.., άμα υπάρχει η σχετική απαλλαγή γιατί ισχύει αυτό ? ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ Ο ΦΠΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ , ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΜΕΝΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ-ΑΚΙΝΗΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΦΠΑ ή ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ .
 11. Upvote
  Bibis got a reaction from spirosvii in ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΝΦΙΑ   
  νομίζω πως με τα εργαλεία υπολογισμού που κυκλοφορούν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου. Εξάλλου επαλήθευση κάνεις τις περισσότερες φορές !
×
×
 • Create New...