Jump to content

Bibis

simple Members
 • Posts

  233
 • Joined

 • Last visited

About Bibis

Recent Profile Visitors

3,339 profile views

Bibis's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

6

Reputation

 1. Δεν δουλεύω μακ και δεν είχα ποτέ εμπειρία . Βέβαια εδώ και ένα χρόνο δουλέυω μόνο με λάπτοπ και βρήκα τη χαρά μου και εγώ όπως λες γιατί έχω τη δουλειά πάντα μαζί μου. Και στους πελάτες και παντού. Οπότε την κατάσταση λαπτοπ δεν την αλλάζω . Απλώς μου μπήκαν ιδέες και μένα για makbook λόγω της αυτονομίας που ανέφερες καλή οθόνη εάν και το σύνδέω σε μεγαλύτερη και πολύ πιο σταθερά απο windows. Και μένα από epsilon που χρισημοποιώ μου είπαν για virtual κτλπ. Απλώς δεν ξέρω τι κόστος έχει αυτό . Θέλει αγορά του virtual και αγορά windows?
 2. Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω έαν χρισημοποιεί κανένας περιβάλλον μακ σε υπολογιστή της apple γενικώς για τις καθημερινές εργασίες που χρειαζόμαστε ως λογιστές. Βέβαια όσον αφορά τα λογιστικά προγράμματα εκεί λίγο είναι πιο σύνθετο το πράγμα όπου λύσεις δίνει η αρμόδια εταιρία .Εάν το κάνει κανένας θα ήθελα εντυπώσεις.
 3. καλησπέρα , χαρτόσημο στις εν λόγω αμοιβες που δεν είναι με σχέση εξαρτημένης εργασίας κτλπ. αλλά στις υπόλοιπες για διαχείριση συνεδριάσεις κτλπ. εάν δεν βγαίνει φόρος και δεν γίνεται παρακράτηση διότι είναι κάτω από το αφορολόγητο υπολογίζεται το χαρτόσημο ? ή μόνο όταν προκύπτει φόρος ? Συνδέονται αυτά μεταξύ τους ή όχι? γιατί βρήκα αυτό : Πρακτικό Βοήθημα ΕΠΕ & ΙΚΕ σύμφωνα με τα ΕΛΠ (04-2016) ΧΑΡΤΟΣΗΜΟ ΣΕ ΑΜΟΙΒΕΣ ΜΕΛΩΝ 2.pdf
 4. Οκ , ευχαριστώ . Απλώς δεν βρήκα κάπου να το στηρίξω γραπτώς σε νόμο.
 5. Καλημέρα , ήθελα να ρωτήσω πως πρέπει να πληρωθούν οι εταίροι τα μερίσματα που προέκυψαν από απόφαση μιας τακτικής γενικής συνέλευσης ή έκτακτης για παρελθούσες χρήσεις , με πληρωμή από το ταμείο και έκδοση αποδείξεων ? ή μέσω τραπέζης από τον όψεως στους λογαριαμσούς των εταίρων? Εδώ βάζω και τον παράγοντα εξόφλησης συναλλαγων 500 ευρώ . Και μια δεύτερη ερώτηση σχετικά με την παραπάνω είναι εάν μπορούν τα μερίσματα για πρακτικούς λόγους να τους καταβληθούν σε δόσεις σταδιακά αλλά η παρακράτηση και η υποβολή της παρακράτησης του 10% να γίνει σύμφωνα με τα όσα ορίζει η 1042. Έχω βέβαια υπόψη μου τα σχετικά που αναφέρονται στην 1042 περι χρόνου παρακράτησης φόρου μερισμάτων κτ
 6. Αυτό το διόρθωσαν στην πορεία εάν θυμάμαι καλά και έχει να κάνει με το τι εισόδημα θεωρείται και πως θα φορολογηθεί. Όσον αφορά την παρακράτηση όμως είναι άλλο θέμα
 7. ναι sorry το τρίμηνο από συνήθεια το είπα. θεωρούνται μισθωτή αλλά Σύμφωνα με την ΠΟΛ.1120/25.4.2014 Άρθρο 62 Πληρωμές υποκείμενες σε παρακράτηση 1. Με τις διατάξεις της περ. δ' της παρ. 1 του άρθρου 62 του ΚΦΕ (ν. 4172/2013) ορίζονται οι περιπτώσεις πληρωμών που αφορούν αμοιβές, οι οποίες υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου.  Συγκεκριμένα, σε παρακράτηση φόρου υπόκεινται οι πληρωμές για αμοιβές για τεχνικές υπηρεσίες, αμοιβές διοίκησης, αμοιβές για συμβουλευτικές υπηρεσίες και άλλες αμοιβές για παρόμοιες υπηρεσίες, ανεξάρτητα εάν έχουν παρασχεθεί στην Ελλάδα, όταν ο λήπτης της αμοιβής είναι φυσικό πρόσωπο. Βάσει της ανωτέρω διάταξης σε παρακράτηση φόρου υπόκεινται μόνο οι αμοιβές που λαμβάνουν τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, δηλαδή οι ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και οι μη υπόχρεοι σε τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων του Κ.Φ.Α.Σ. που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, ανεξάρτητα εάν έχουν τη φορολογική τους κατοικία στην ημεδαπή ή στην αλλοδαπή, τα οποία παρέχουν τις ανωτέρω υπηρεσίες σε υπόχρεους του άρθρου 61 του ίδιου νόμου (νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, φορείς γενικής κυβέρνησης, κ.λπ.).
 8. επαναφέρω λίγο το θέμα , τελικά για τίτλο κτήσης προς μη υπόχρεο σε τήρηση με παρακράτηση 20% και χαρτόσημο 3,6 ογα στέλνουμε ηλεκτρονικά το 20% και το χαρτόσημο στο εισόδημα μέχρι το τέλος του διμήνου από το τριμηνο?
 9. καλημέρα , μετά από τηλέφωνα στην επιθεώρηση εργασίας πήρα την απάντηση ότι ισχύουν τα παραπάνω σχετικά με τον μπουφετζή ,(ότι είναι εργατοτεχνίτης χωρίς πτυχίο κτλπ.) Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι παρότι εργάτης μπορώ να τον πληρώνω με μηνιαίο μισθό 586 για 40 ώρες κτλπ. ή υποχρεωτικά ημερομίσθιο 26,18 χ 26? Κάτι μου είπε αυτή στην επιθεωρηση ότι μπορεί να πληρώνεται όπως θέλει.
 10. Καλημέρα θα ήθελα κάποια πρόταση για βιβλίο σχετικό με κεφαλαιουχικές εταιρίες μιας και είμαι β τάξης άδειας ακόμη αλλά θέλω να ψήνομαι σιγά σιγά και με διπλογραφικά . Καλό θα ήταν να περιλαμβάνει και λογιστικούς χειρισμούς αλλά και λίγο σχετικά με μετατροπές συγχωνέυσεις - υποχρεώσεις γεμη κτλπ. Εάν έχετε τσεκάρει κάτι πρόσφατο θα με βοηθούσατε!
 11. για τα Ε3 θέλαμε λίγο ηρεμία και όχι να μπουκάρει ο καθένας όποτε θέλει, Οπότε ευκαιρία να βγει λίγο δουλειά.
 12. Τελικά παίδες για επιδοτήσεις νέων Ε.Επαγγελματιών έχουμε κανένα νέο? Είτε σε ατομικές είτε σε επιχειρήσεις? Θα παρακολουθήσω σεμινάριο Σταματόπουλο και είμαι σίγουρος απάντηση δεν βλέπω να πάρω. Άρθρο του 4172 αναφέρει ότι λειτουργούν μειωτικά αλλά το θέμα είναι όλες οι επιδοτήσεις?
 13. θέλουμε και δηλώσεις να κάνουμε...σιγά μην ανοίξει αυτήν την εβδομάδα.. Αυτοί θα ξαναστήσουν την εφαρμογή εκκαθάρισης από την αρχή με τις αλλαγές που γίνονται μέχρι και σήμερα.
×
×
 • Create New...