Jump to content

ΦΙΛΟΜΑΘΗΣ

Silver members
 • Posts

  276
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ΦΙΛΟΜΑΘΗΣ

 1. Σύμφωνα με το 174064/17-5-21 έγγραφο του ΙΚΑ, με το που θα συσταθεί 1 εταιρεία, γίνεται διασύνδεση με τον ΕΦΚΑ, του αποδίδεται αυτόματα, ΑΜΑ. Έχω τώρα ΙΚΕ, με έναρξη 9/4 (προφανώς πριν την ημ/νία εφαρμογής της υπηρεσίας), που δεν έχει ΑΜΑ. Και θέλει να προσλάβει εργαζόμενο. Μπορεί να γίνει μόνο με επίσκεψη στο τοπικό υπ/μα ΕΦΚΑ; Κι αν ναι, τα δικαιολογητικά καταργήθηκαν. Πάω μόνο με την αίτηση απογραφής, και εξουσιοδότηση από το διαχειριστή;
 2. Θα πρέπει να ξεκινήσεις 1 τροποποιητική, και να πατήσεις στο "εδώ" που έχει στον 367 (αν μιλάμε για τόκους ημεδαπής).
 3. Θέλω να βγάλω πιστοποιητικό ενφια, για τα 5 τελευταία έτη. Υπάρχουν παλιές οφειλές, οι οποίες είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων, η οποία όμως έχει - λογικά - χαθεί, επειδή δεν έχουν πληρωθεί οι τελευταίες 4 δόσεις, ενώ δεν πληρώθηκαν ούτε ρυθμίστηκαν οι φετινές φορολογικές υποχρεώσεις. Η ρύθμιση παραμένει στην προσωποποιημένη πληροφόρηση, οπότε δε μπορώ να απομονώσω τις οφειλές που αφορούν τον ενφια. Κατά την έκδοση του πιστοποιητικού μου βγάζει ότι "Δεν είναι δυνατή η έκδοση του πιστοποιητικού, επειδή το ποσό που έχει εξοφληθεί στο έτος 2016 δεν υπερβαίνει το ποσοστό που αντιστοιχεί στην αξία του ακινήτου. Το ίδιο μνμ για όλες τις χρονιές φυσικά. Πρέπει να πάω στη ΔΟΥ;
 4. Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έχεις κάποια απόφαση ή νόμο, ώστε να είμαι κατοχυρωμένος σε περίπτωση ελέγχου;
 5. Καλημέρα. Εταιρεία έχει 4 κατ/τα, για τα οποία απασχολεί 1 καθαρίστρια. Συγκεκριμένο ωράριο σε κάθε κατ/μα. Πως θα πρέπει αυτό να απεικονίζεται στον πίνακα προσωπικού; Θα συμπεριληφθεί σε όλους ή σε 1 τον οποίο θα αναρτήσουμε σε όλα τα κατ/τα; Προσπαθούσα όλη την εβδομάδα, να επικοινωνήσω με διάφορα τοπικά σεπε, αλλά (ξέρω πως θα πέσετε από τα σύννεφα) δε μπορούσα να βγάλω γραμμή.
 6. Όχι. Πλήρωσα 10, ζήτησα 10, αλλά με βάση τους πίνακες προσωπικού, είναι 8.
 7. Λοιπόν, κατάφερα κι επικοινώνησα με εργάνη, σε 1 τηλ. που μου έδωσε 1 συνάδελφος από τη διαδικτυακή. Ο υπάλληλος ευγενέστατος. Μπήκε και είδε ότι όντως δεν πληρωθήκαμε και μου εξήγησε κάποια πράγματα: Τα παραθέτω, για όποιον μπορεί να φανούν χρήσιμα, τώρα ή στο μέλλον. Γύρω στους 1800 εργοδότες δεν πληρώθηκαν. Οι λόγοι ήταν 3. Κάποιοι που είχαν απολυθεί πριν τις αναστολές και συμπεριελήφθησαν, στην υπεύθυνη δήλωση, το 2ο δεν το πολυθυμάμαι, Ο 3ος είναι αυτό που λέει ο vassw κι αυτό ισχύει για μας. Αρκετοί υπάλληλοι, παίρνουν bonus, κι αυτό προσαυξάνει τα δώρα. Το πρόγραμμα υπολόγισε το δώρο στις συνολικές αποδοχές, κι όχι στις αποδοχές ειδικού τύπου. Τώρα περιμένουμε να ανοίξει το σύστημα για διορθώσεις κι εκεί θα φαίνεται ποιοι υπάλληλοι έχουν πρόβλημα. Εν τω μεταξύ, 1 παράρτημα να χτυπάει, μπλοκάρονται όλα.
 8. Καλησπέρα. Έχει βγάλει σε κανέναν το παρακάτω μνμ; ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗ: Όχι ΣΦΑΛΜΑΤΑ: ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ 16/09/2020: ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ 18/09/2020: ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΠΛΗΡΩΜΕΣ Προσπαθώ να μιλήσω με το εργάνη αλλά (μαντέψτε) δε βγάζω γραμμή. Τα νούμερα που έχω είναι 2105289109 2105289212
 9. Πολύ ψύχραιμη και σωστή τοποθέτηση. Και εξαιρετική τεκμηρίωση. Πολλές φορές βέβαια, μπορεί να μας κρατάει η συνήθεια, και ειδικά την τελευταία 10ετία, μπορεί και η ανασφάλεια που προκαλεί η κατάσταση στην αγορά. Ειδικά για 'μας που έχουμε εξαρτώμενα μέλη. Τώρα για τον topic starter, Όντως, το μόνο που δεν πρέπει να σε απασχολεί, είναι η ασφάλιση, αφού είσαι ήδη οκ ως 28/2/21. Γνώμη μου είναι ότι την άδεια, θα πρέπει να την απαιτήσεις. Επίσης, δε θα άφηνα έτσι το θέμα της συμπεριφοράς. Όταν ήμουν νεαρός, ανεχόμουν πολλές καταστάσεις, στα 45 μου όμως, όποιος εργοδότης με προσβάλει, θα το μετανιώσει.
 10. Α, μην ανησυχείς γι αυτό. Δεν είναι πολύ κρύα. Εγώ που είχα πάει Αύγουστο, το είχα δαγκώσει. Τώρα, το πολύ να μείνω άγαλμα για κάνα 2ωρο. Πέρα από την πλάκα, δε χρειάζεται να βουτήξουμε κιόλας. Μπορεί όποιος θέλει να βάλει τα πόδια του, αλλά ακόμα και να περπατήσεις απλώς εκεί πέρα, αξίζει τον κόπο.
 11. Στις πηγές του Αχέρωντα, είναι όντως πανέμορφα κι αξίζει να πάμε. Τα άλλα δεν τα ξέρω, αλλά θέλω να τα μάθω. Για το ξενοδοχείο, για 'μένα είναι must να έχει γυμναστήριο. Αν θέλω να διατηρήσω κοιλιακούς-φέτες, απαγορεύεται να πάει μέρα χαμένη. Αν όμως δε βρούμε, δε θα δημιουργήσω πρόβλημα. Θα αρκεστώ στα ταβερνεία. Τουλάχιστον, να γυμνάσω τα σαγόνια μου.
 12. Άπό τη 1, Λίμνη Πλαστήρα πήγαμε πέρυσι το Πάσχα (οι 1ες διακοπές του Αχιλλέα), οπότε δεν τρελένομαι να ξαναπάω. Από την άλλη, πέρασα 2 φορές σε διάστημα 2 μηνών τη δοκιμασία Κορίνθου-Πατρών (Λευκάδα-Νιφορέικα) και 1 3η μου πέφτει βαριά. Η Πρέβεζα όμως, πρέπει να έχει ζωή ενώ η Πλαστήρα μου φάνηκε νέκρα. Επίσης, συμφωνώ, με το Δημήτρη ότι είναι σημαντικό να πάμε κάπου που μένει κάποιο μέλος. Οπότε, ψηφίζω Πρέβεζα.
 13. Δεν το δέχεται. Πίστευα κι εγώ ότι μπορεί, αλλά πήγα και το δοκίμασα. Μου έβγαλε μνμ ότι έχω 2 κύριες κατοικίες, να βάλω την τελευταία και να πατήσω μεταφορά στη δήλωση.
 14. Κατ' αρχήν, τα βάζεις και τα 2 στον πίνακα 5. Κατά 2ον, αν τις βάλεις και τις 2 κύριες, σου λέει να διαλλέξεις την τελευταία και να πατήσεις μεταφορά. Οπότε, βάλε το σπίτι που αγόρασε και τη μισθωμένη βαλ'τη δευτερεύουσα.
 15. Αναλογικά να το πάρεις πάντως, πέρυσι φτάσαμε 15/7. Φέτος, που για 1η φορά το taxis άνοιξε Απρίλιο, και για 1η φορά υπήρχαν τόσα προβλήματα στην υποβολή δηλώσεων, πρέπει να φτάσουμε Σεπτέμβρη. Όσο για την ανοργανωσιά, δεν την ανακαλύπτουμε τώρα. Για 'μενα το λάθος με τις παρατάσεις, είναι ότι θα πρέπει να είναι πιο μελετημένες. Βλέπεις ότι εξ' ορισμού δε φτάνουν οι προθεσμίες. Μελέτησέ το, δες πόσος χρόνος χρειάζεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία, και δώσε 1 ικανοποιητική παράταση στην οποία μείνε αμετακίνητος. Όχι 15 μέρες τη φορά. Έτσι, κι εμείς δε θα πνιγόμαστε αλλά και θα φροντίζουμε να υπολογίζουμε το χρόνο μας, ώστε να μην τα αφήσουμε τελευταία στιγμή ποντάροντας σε παράταση.
 16. Τι είπε ρε ο καλλιτέχνης!!! . Μου έδωσες ιδέα! Μέχρι να γεννήσει η γυναίκα μου, θα πάω να μοιράσω καμιά κάρτα στο Μεταγουργείο (αναζήτηση στο google έκανα, όχι ότι τα ξέρω) μήπως αναλάβώ κανένα.
×
×
 • Create New...