Jump to content

papajohn

simple Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by papajohn

 1. Ακόμα καλύτερα που δεν είναι κατασκευαστική.

  Αρα πιο ευκολα θα δείτε μέσα στον Οκτώβριο όσο μεροκάματα δεν μπήκαν στο Ε12 του Σεπτεμβρίου.

  Πρακτικά αυτό μου προτείνανε απο το τοπικό ΙΚΑ. Άλλωστε κανείς μας δεν ενημερώθηκε έγκαιρα για όλο αυτό.

  Κράτα τα μεροκάματα που δεν έχεις με Ε12 και βάλτα σε κενές ημερομηνίες του Οκτωβρίου. Προσοχή μόνο στον εργάτη να μην κολλήσει αλλου την ίδια μέρα.

 2. Καλησπέρα,

  στην ΑΠΔ θα βάλεις κανονικά όσους εργάτες ήταν στο ημερήσιο φύλλο που τηρείται στο εργοτάξιο μέχρι και την ημερομηνία που ξεκίνησε το χειρόγραφο Ε12. Το ΦΕΚ βγήκε στις 19/9 και η εγκύκλιος στις 13/9.

  Εγω θα κρατήσω τα μεροκάματα μέχρι τις 19/9 απο το παλιό σύστημα και απο τις 20/9 και  μετά τις καταχωρήσεις στο Ε12.

  Εαν δεν έχεις προλάβει να ενημερώσεις αρκετά Ε12 και πιστεύεις οτι θα έχεις θέμα με τα ημερομίσθια και τους εργάτες, θα πρέπει να ενημερώσεις τον εργολάβο για να δείτε τα μεροκάματα που θα αναγράψετε στα Ε12 του Οκτωβρίου.

   

 3. Καλησπέρα,

  δεν γνωρίζω με τι κουράγιο θα συνεχίσουμε. Κάθε χρόνο λέω στον εαυτό μου "Τελευταία χρονιά έτσι με την ψυχή στο στόμα, απο την επόμενη θα τα έχω όλα έτοιμα". Κάθε χρόνο όμως έχω μεγαλύτερη πίεση, ξενύχτια και άγχος. Δεν θέλω να σκέφτομαι πως θα είμαι/είμαστε του χρόνου στο κλείσιμο των δηλώσεων...

  Εύχομαι μέσα απο τα δύσκολα να έρθει κάτι καλό. Και αυτό πρέπει να είναι η ένωση της αντιπροσώπευσης μας.

  Μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, χωρίς πτυχίο, πτυχίο ΤΕΙ, πτυχίο ΑΕΙ πρέπει να κοιτάξουμε πως θα βάλουμε μπροστά αυτά που μας ενώνουν. Η αξιοπρέπεια του επαγγέλματος μας, ο σεβασμός απο τους θεσμούς και το ανθρώπινο ωράριο εργασίας μας ενώνουν.

  Σε λίγους μήνες έχουμε εκλογές στο ΟΕΕ. Πρέπει απο τώρα να οργανωθούμε. Μέσω taxheaven μέσω συλλόγων μέσω FB.

  • Ας μην τσακωθούν αυτήν την τριετία για τις καρέκλες.
  • Ας μην τσακωθούν για τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις διαφορές των πτυχίων.

  Αυτήν την τριετία ας κατέβουν με συλλογική ηγεσία και με μόνα αιτήματα την αξιοπρέπεια στην εργασία μας.

  Πρέπει να καταλάβουμε οτι απέναντι μας είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που ασχολούνται με κομματικά και οι νέοι πτυχιούχοι που κατεβαίνουν "τρένο" απο τις φοιτητικές παρατάξεις τους. Για εκείνους είναι η εξόφληση μιας άσχετης υποχρέωσης, για εμάς είναι η εργασιακή ζωή μας.

   

 4. Καλησπέρα,

   

  αφού έχεις απαλλαγή απο το τμήμα ΦΠΑ,δεν στέλνεις εκκαθαριστική ούτε καμία άλλη δήλωση ΦΠΑ.

   

  Τι εννοείς με το PRO-RATA;Έχεις και άλλη δραστηριότητα υπαγόμενη στο ΦΠΑ;

  Εαν ναι,προφανώς στέλνεις όλες τις δηλώσεις ΦΠΑ ενώ κάνεις PRO-RATA αναλογίζοντας τα έσοδα με και τα έσοδα χωρίς ΦΠΑ.

 5. Το να δραστηριοποιηθείς στο ελαιόλαδο είναι σαφώς πιο εύκολο σε σχέση με άλλα αγροτικά προιόντα όπως το κρασί,το τσίπουρο,το ούζο,κλπ

   

  Ελεύθερα επιτρέπεται να αγοράσεις ποσότητες από παραγωγούς,ελαιοτριβεία ή ακόμα και από αγροτικούς συνεταιρισμούς.Από όλη την Ελλάδα και χωρίς να έχεις δικούς ελαιώνες.Η τυποποίηση όμως δεν μπορεί να γίνει απο ένα απλό μηχάνημα αλλά σχεδόν ''υποχρεωτικά'' σε κάποιο εμφιαλωτήριο.Υπεργολαβία φασόν με το κομμάτι, με τον τόνο.

   

  Τώρα είναι άλλο θέμα η άδεια καθώς κυρίως εμπεριέχεται σε πιστοποιήσεις.Δύο βασικοί σταθμοί είναι ο AGROCERT(παλιά Δήμητρα) και το Γενικό Χημείο του Κράτους.Απο τον AGROCERT  θα πάρεις πιστοποίηση Π.Ο.Π. ή Π.Γ.Ε. ή βιολογικής καλλιέργειας.Από το Χημείο θα πάρεις βεβαίωση με το ποιά και πόσα συστατικά υπάρχουν στο ελαιόλαδο σου(οξύτητα..).

   

  Όπως καταλαβαίνεις θα πρέπει να έχεις συμβουλευτεί ειδικό και να αγοράσεις καλό ελαιόλαδο από συγκεκριμένη περιοχή ώστε αργότερα να πάρεις και πιστοποίηση.Μετά σε συνεργασία με ένα designer βρίσκεις την ονομασία,την μορφή των ετικετών,το σχήμα,τα διάφορα μεγέθη των μπουκαλιών σου.Επίσης ετοιμάζεις την παρουσία σου στο internet.Τέλος στέλνεις δείγματα σε ενδιαφερόμενους και αναμένεις παραγγελίες.Αργότερα για εξωτερικό νομίζω οτι θα χρειαστείς και HACCP,οπότε καλό θα ήταν να συνεργαστείς κατευθείαν με ένα συνεταιρισμό και να ''χρησιμοποιήσεις'' την δική τους πιστοποίηση.

   

  Γενικά η αγορά ελαιολάδου είναι ελεύθερη και οι εξαγωγές είναι κάτι το σύνηθες.

   

  Φυσικά όλα αυτά δεν είναι απαραίτητα εαν θέλεις απλά να στείλεις τενεκέδες στο εξωτερικό.

 6. Το χύμα τσίπουρο είναι παράνομο αφού έγινε η απόσταξη χωρίς να πάρει άδεια απο το τοπικό τελωνείο και κυρίως χωρίς να προκαταβάλλει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης αλκοόλ....

   

  Φαντάζομαι θα ήθελαν να κάνουν ότι γίνεται και με το ελαιόλαδο...

   

  Δυστυχώς δεν μπορούν να το κάνουν...

×
×
 • Create New...