Jump to content

θΕΜΙΣ

Silver members
 • Content Count

  123
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Upvote
  θΕΜΙΣ reacted to fotisx in ΥΠΟΒΟΛΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΕΙΣΟΔ.ΑΠΟ ΕΜΠΟΡ.ΕΠΙΧ.   
  Συγγνώμη, αλλά ένα πράγμα έχω να πω τελικά...  ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ
   
  Και εξηγούμαι:
   
  Βγάζει ο κάθε μ........ς της ΓΓΠΣ-Τρόϊκας έπειδη έτσι του κ.....λ....ε μία υποχρέωση και ένα πρόγραμμα Αταιστάριστο χωρίς αναλυτικές οδηγίες, βάζει και ημερομηνία λήξης 28/3 και
   
  Και εμείς τι κάνουμε;
   
  Χάνουμε εργατώρες στο πως θα τα υποβάλουμε, ρωτάμε ό ένας τον άλλο πως, τι, γιατί, πότε κλπ, και όλα αυτά πάντα με την δαμόκλειο σπάθη του προστίμου επειδή και αυτά που υποβάλλουμε Δεν ξέρουμε αν τα υποβάλλουμε σωστά. Αλήθεια, αν μία στο εκατομμύριο κάτι από αυτά που συζητάμε εδώ μέσα και λύνουμε τις απορίες μας, οι της ΓΓΠΣ το βλέπουν αλλιώς και πέσει πρόστιμο σε μία επιχείρηση λόγω ανακριβούς υποβολής, Ποιος θα το πληρώσει; η επιχείρηση που έχει αναθέσει αυτή τη δουλειά στον λογιστή ή ο Λογιστής που το κατέθεσε χωρίς σαφείς οδηγίες ή θα λυθεί στα δικαστήρια για το ποιος το πληρώνει;
  Λές και δεν έχουμε άλλες τρέχουσες πολλές υποχρεώσεις, που δεν φτάνει ούτε το 24ωρο της κάθε ημέρας για να τα κάνουμε.
   
  Τι θα έπρεπε να κάνουμε;
   
  Να τους πούμε αντε και στο διάολο, να τους αγνοήσουμε, να κατεβάσουμε τα μολύβια και να κάνουμε όλοι αποχή,να ρίξουμε και μία ωραία μήνυση στον Θεοχάρη για αντιποίηση Αρχής, μέχρι να φτιάξουν το πρόγραμμα πλήρως, να μας δώσουν και όλες τις αναλυτικές οδηγίες- διευκρινήσεις που να καλύπτουν όλες τις ιδιαιτερότητες του κάθε επαγγέλματος και μετά να μπούμε εμείς στην διαδικασία κατάθεσης τους με σωστό χρονικό ορίζοντα ημερομηνίας υποβολής.
   
  Αντε γιατί τα έχω πάρει πια, εχει φτάσει 21/3 και δεν έχουμε οδηγίες για τίποτα, παρά μόνο τα twitter του Θεοχάρη. Αλήθεια τα twitter αυτά στέκουν στα δικαστήρια για να αθωωθούν επιχειρήσεις και λογιστές;
 2. Upvote
  θΕΜΙΣ reacted to HARYK in ΥΠΟΒΟΛΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΕΙΣΟΔ.ΑΠΟ ΕΜΠΟΡ.ΕΠΙΧ.   
  Δεν προβλέπεται καμία υποχρέωση για τους προκαταβλητέους φόρους.
   
  Παναγιώτη, προσωπικά δεν θα έκανα τίποτα τέτοιο, χωρίς σαφείς οδηγίες.
   
  Έχουμε πολύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας...
   
  Καλή δύναμη
 3. Upvote
  θΕΜΙΣ reacted to ΧΡΥΣΑ in Χρόνια πολλά στην συναδέλφισσα Χρύσα   
  δε μαλωνω σημερα κανεναν ....
   
  εγινα και μιας καποιας ηλικιας, που κουραγιο....
 4. Upvote
  θΕΜΙΣ reacted to doctor in Ι.Κ.Α. αριθμ. πρωτ.: Ε40/372/27.6.2013   
  Ι.Κ.Α. αριθμ. πρωτ.: Ε40/372/27.6.2013
  Διόρθωση λαθών Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου περιόδων απασχόλησης 1/2002-12/2012 Επανυποβολές Α.Π.Δ. εργοδοτών κοινών επιχειρήσεων, Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α.
   
  http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/16729
   
   
   
  Αν θυμάστε το μπάχαλο που είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2012 με την αλλαγή του ασφαλίστρου των εργοδοτών λόγω κατάργησης της εισφοράς υπέρ ΟΕΕ και ΟΕΚ, τότε που ενώ είχε ανακοινωθεί από τον Υπ.Εργασίας αλλά και από το ίδιο το ΙΚΑ με δελτίο τύπου ότι ισχύουν οι νέες εισφορές από 1/9/2012 τελικά η αλλαγή έγινε από 1/10/2012.

  Για όσους εργοδότες είχαν ήδη υπολογίσει τις μειωμένες εργοδοτικές εισφορές από 1/9/2012, το ΙΚΑ με το υπ'αρ. Γ'99/1/182/19.10.2012 έγγραφό του προέβλεπε το εξής:

  "Η διαχείριση και επεξεργασία των ΑΠΔ Γ’ Τριμήνου 2012 Κοινών Επιχειρήσεων, καθώς και
  οι ΑΠΔ Οικοδομοτεχνικών Έργων μηνός 9/2012 που  έχουν ήδη υποβληθεί  με μειωμένα ασφάλιστρα, θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό επίπεδο από τις Υπηρεσίες του ΟΠΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ"

  Ολόκληρη η εγκύκλιος εδώ: http://www.ika.gr/gr/infopages/memos/GEN_G99_1_182_19-10-2012.pdf

  Έτσι,  βάσει του ως άνω εγγράφου του ΙΚΑ υπολόγισαν οι λογιστές/εκκαθαριστές μισθοδοσίας τη διαφορά του 1,10% στις εισφορές που απέδωσαν στα τέλη Νοεμβρίου  2012 για τον Σεπτέμβριο του 2012 και το ΙΚΑ με το παραπάνω έγγραφο διαβεβαίωνε ότι την συμπληρωματική εγγραφή/διόρθωση  στην ΑΠΔ θα την έκανε αυτό.

  Δυστυχώς δεν το έκανε και το είδαμε όλοι στις ΑΠΔ του 9/2012 οι οποίες φαίνονται ακόμη και σήμερα ως "μη οριστικοποιημένες".

  Και βρήκαν την λύση.
  Ποια είναι αυτή;
  Στείλανε πίσω ως ΛΑΘΗ όλες αυτές τις εγγραφές για να τις διορθώσουν ποιοι άλλοι;
  Τα γνωστά κορόιδα, οι λογιστές....

  Για άλλη μια φορά οι λογιστές καλούνται να δουλέψουν παραπάνω για να διορθώσουν  το απόλυτο μπάχαλο της δημόσιας διοίκησης. Θυμάστε όλοι τι περάσαμε με αυτή την ιστορία.
  Ε όλη αυτή την ασυνενοησία, όλη αυτή την απρονοησία, επιπολαιότητα και προχειρότητα, καλούμαστε για άλλη μια φορά να διεκπεραιώσουμε εμείς.

  Είναι άλλη μία περίπτωση απαξίωσης του επαγγέλματος και ειλικρινά δεν ξέρω που θα πάει αυτή η ιστορία...

   
 5. Upvote
  θΕΜΙΣ reacted to SOULIS in αλλαγή ΦΠΑ στην εστίαση από 1/8/2013-31/12/2013   
  Μπουγάτσα Χανίων.
   
  http://www.bougatsa-chania.gr/howtofindus.html
 6. Upvote
  θΕΜΙΣ reacted to ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ in αλλαγή ΦΠΑ στην εστίαση από 1/8/2013-31/12/2013   
  απλά ισχύουν ότι ίσχυαν τα χρόνια εκέινα , πριν την κατοχή της τρόίκας 
 7. Upvote
  θΕΜΙΣ reacted to ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ in 9η Συνάντηση μελών Taxheaven - Φλώρινα 15 - 18/11/2012   
  Έκλεισα και γω αλλά μου είπε ο τύπος από το ξενοδοχείο στη Λίμνη Πλαστήρα ότι δεν έχει κλείσει κανένας ακόμα. τι γίνεται βρε παιδιά;
 8. Upvote
  θΕΜΙΣ reacted to broster in Το διορθώνω λοιπόν.....Ανέκδοτο ή χαριστική βολή το 35%   
  Και όμως είσαι πολύ λάθος όπως και οι περισσότεροι που το νομίζουν αυτό ........ Ευχαρίστως να το αναλύσω κάποια άλλη στιγμή , απλά μόνο θα πω ότι τη φοροδιαφυγή στα μικρομεσαία στρώματα την έθρεψαν και δεν βγήκε με παρθενογέννηση και επίσης είναι αποτέλεσμα και όχι αιτία των προβλημάτων ........
  Να μην αναφέρω ότι πλέον φοροδιαφευγεις για επιβίωση και όχι για πλουτισμο και αυτό είναι κάτι που εύκολα φαίνεται .......
  Δεν βλέπω να σχολιάζετε τη μείωση του φορολογικού συντελεστή από 45 σε 35 .......... Πραγματικά είναι αισχρό ........ Λυπάμαι που σαν κλάδος είμαστε τόσο .................ότι και να πω θα είναι λίγο ........ Απλά λυπάμαι .
 9. Upvote
  θΕΜΙΣ got a reaction from ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΛΜ in 9η Συνάντηση μελών Taxheaven - Φλώρινα 15 - 18/11/2012   
  Καλημέρα και από εμένα! Θα ήθελα να έρθω γιατί έχω πολύ καιρό να σας δω όλους! Λ. Πλαστήρα 2 άτομα.
 10. Upvote
  θΕΜΙΣ reacted to ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΛΜ in 9η Συνάντηση μελών Taxheaven - Φλώρινα 15 - 18/11/2012   
  Γράφω απο το λεωφορείο επιστρέφοντας απο ένα πενταήμερο στην Πόλη, την οποία επισκεφθήκαμε με το χορευτικό σύλλογο μας "ΞΕΝΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ". Δεν νομίζω να αντέξουμε δεύτερο ταξίδι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, με τόσες ώρες στο λεωφορειο πάλι, ειδικά τα παιδιά. Για αυτό το λόγο και μόνο ψηφίζω Πλαστηρα και ζητώ συγνώμη απο τη Σοφία. Βέβαια και Φλωρινα να αποφασιστεί εμείς θα είμαστε παρόντες.
 11. Upvote
  θΕΜΙΣ got a reaction from giannoula in ΠΟΛ.1267/30.12.2011Χρόνος και τρόπος υποβολής της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ   
  Μάλλον εννοεί, απόδειξη της υποβολής για εμάς είναι η αναφορά, για χρήση όμως σε άλλες αρχές, χρειαζόμαστε υπογραφή από τον έφορο. Αυτό με τον θάνατο.... το αφήνω ασχολίαστο!
×
×
 • Create New...