Jump to content

Soc

simple Members
 • Posts

  153
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Posts posted by Soc

 1. https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/45728

  Με τις πρώτες δυσλειτουργίες του συστήματος για το "εξοικονομώ", το ΤΕΕ άμεσα απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στους αρμόδιους.

  Ότι οι μηχανικοί έχουν επωμιστεί μεγάλο βάρος και ευθύνη έναντι των πελατών τους, και μάλιστα δυσανάλογο της αμοιβής τους....  κλπ κλπ.

  Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την τύχη της επιστολής και την όποια απάντηση-τοποθέτηση των αρμοδίων... Ήδη σε αντίστοιχη διαμαρτυρία των συμβολαιογράφων, περί ελέγχων, η απάντηση ήταν άμεση!

  Να δω ρε παιδί μου... μόνο εμάς έχουν γραμμένους τελικά ή παίρνει και άλλους η μπάλα ??? 

  Ρητορικό το ερώτημα προφανώς!

   

 2. Δηλαδή κάποιος δούλεψε 3 μήνες στο 2017 και 9 μήνες άνεργος.

  Εργασία από 1/1 - 28/02

  Άνεργος από 1/3 - 30/11

  Εργασια από 1/12-31/12  .

  Μπορεί να βάλει αποδείξεις να καλύψει τα τεκμήρια (τη διαφορά από εισόδημα?)

   

 3. Οι άνεργοι έχουν δικαίωμα καταχώρησης απλών αποδείξεων χωρις χρηση κάρτας... Όταν όμως λέει άνεργοι, εννοεί άνεργοι για ποιο διάστημα?

  Για όλο το 2017, για τμήμα του 2017 ή άνεργος κατά την υποβολή της δήλωσης ? Υπάρχει κάποια διευκρινιστική επ' αυτού?

 4. Δεν θα αναγράφεται ΦΠΑ στο τιμολόγιο. Ο αγοραστής θα περιλαμβάνει στην περιοδική του, την αξία του τιμολογίου και στις εισροές και στις εκροές. Άρα δεν θα υπάρχει διαφορά στο ΦΠΑ προς απόδοση, ουσιαστικά θα ειναι μηδεν. 

 5. Υπολογισμός μορίων - ΕΣΠΑ Πτυχιουχοι Τριτοβάθμιας - Β' Κύκλος

  Δείτε και κατεβάστε το αρχείο

  Πρόγραμμα για τον υπολογισμό των μορίων για το πρόγραμμα "Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Β' Κύκλος"

  Στην έκδοση αυτή μπορούν να υπολογιστούν τα μορια για ανέργους και μισθωτούς.

   

  Στην έκδοση 1.0.1  έγινε διόρθωση στον υπολογισμό των μισθωτών.


   

 6. Συνάδελφοι καλησπέρα!

  Έστω ΕΙΧ αυτοκίνητο πρωτης κυκλοφορίας στην Ελλάδα την 1/4/2007. Την 01/01/16 τίθεται σε ακινησία. Την 31/03/17 κλείνει 10 χρόνια στην Ελλάδα.

  Αν μπει σε κυκλοφορία από 1/6/17, αφού έχει παρέλθει 10ετία μετά  την 31/3, θα επιβαρυνθεί με φορο πολυτελειας για το 2017 ή όχι, στην φορολογική δήλωση που θα υποβάλλει το 2018 ????

 7. Συνάδελφοι καλησπέρα!

  Φοιτήτρια ΤΕΙ η οποία εργάστηκε πέρυσι σε επιχείρηση και απολύθηκε,  λαμβάνει τώρα  τακτική  επιδότηση  ανεργίας.

  Ενδιαφέρεται να κάνει τώρα την πρακτική της άσκηση 6 μηνών σε επιχείρηση, όπου θα ασφαλίζεται για 1% επαγγελματικό κίνδυνο. Με ρώτησε αν μπορεί να συνεχίσει να λαμβάνει κατά τη διάρκεια της πρακτικής το επίδομα ανεργίας. Βέβαια εμένα μου γεννήθηκαν και άλλα ερωτήματα.

  1. Μήπως κακώς το λαμβάνει ως φοιτήτρια το επίδομα ανεργίας ? (Η ίδια μου είπε ότι όταν πήγε στον ΟΑΕΔ να μπει ταμειο, της είπαν δεν υπάρχει πρόβλημα.....)
  2. Μπορεί να συνεχίσει να το λαμβάνει κατά τη διάρκεια της πρακτικής ???? (Θεωρώ πως ΟΧΙ....)
  3. Η διακοπή του ταμείου, γίνεται αυτόματα με την πρόσληψη ή θα πρέπει να ενημερωθεί ο ΟΑΕΔ από την φοιτήτρια προσκομίζοντας κάποιο δικαιολογητικό ?

  Αναμένω γνώμες/απόψεις.....

   

 8. Καλημέρα & καλή εβδομαδα!

  Αγρότης ειδικού καθεστώτος έλαβε άδεια για την λειτουργία οικοτεχνίας (εμφιάλωση χυμων) .

  Θα χρειαστεί να ενταχθεί στο κανονικό καθεστώς αγροτών τωρα ? Για τις πωλήσεις του (λιανικές) οι οποίες

  θα γίνονται και στη λαική απαιτείται ταμειακή μηχανή ? Σωστά ?

   

 9. Βλέπεις τα στοιχεία και των 2 στο Ε1? Αν έκανες επιβεβαίωση πριν την αλλαγή στο μητρώο πιθανον να συμβαινει... Μίλα με τη ΓΓΠΣ να σου κάνει αρχικοποίηση στο Ε1 και κατόπιν αφαιρείς την ένδειξη έγγαμος από το Ε1. 

   

 10. ΕΣΠΑ - ΜΟΡΙΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

  View File

  Το πρόγραμμα υπολογίζει τα μόρια που συγκεντρώνει κάθε υποψήφιος για την επιλέξιμοτητά του η μη στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020,

  "Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης".

  Δεκτά όλα τα  σχόλια/ επισημάνσεις!


 11. Προαιρετική σημαίνει ότι μπήκε στο κανονικό καθεστώς, χωρίς να έχει υποχρέωση, δηλαδή χωρίς να υπερβαίνει τις 15000 € ακαθάριστα ή τις 5000 ενιαία ενίσχυση. Προφανώς μπήκε στο κανονικό με δική του επιθυμία χωρίς να είναι υποχρεωμένος! Άρα προαιρετικά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μείνει στο κανονικό καθεστώς για 5 χρόνια!

 12. Καλημέρα!

  Από που μπορώ να υποβάλλω τη δήλωση για παρακρατηθέντα φόρο 20% καθώς και το χαρτοσημο 3,6% ? Δεν βρίσκω εφαρμογή στο taxis.... Μήπως πάει χειρόγραφα στη ΔΟΥ ή μήπως το 20% ηλεκτρονικά και το χαρτόσημο μονο στη ΔΟΥ ?

×
×
 • Create New...