Jump to content

Viper

simple Members
 • Posts

  340
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Viper last won the day on March 9

Viper had the most liked content!

About Viper

 • Birthday March 27

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Chania - Crete

Recent Profile Visitors

3,576 profile views

Viper's Achievements

 1. Καλημέρα.. Έχει καταργηθεί η απαλλαγή.. Δες εδώ, το άρθρο του κου Σειμένη είναι πολύ κατατοπιστικό... https://www.taxheaven.gr/news/38141/to-istoriko-toy-pooen-esxes-twn-akinhtwn-apo-to-2004-kai-meta-sthn-ellada
 2. Καλησπέρα. Κωδικοί 735-736 στο Ε1. Ως ετήσιο κόστος ανέγερσης υπολογίζεις τα χρηματικά ποσά που καταβάλλονται μέσα στο κάθε έτος. Τις πληρωμές δηλαδή και όχι τα τιμολογημένα ποσά καθώς ενδέχεται σε ένα Τιμολόγιο/ΑΛΠ/ΑΠΥ κλπ ο χρόνος εξόφλησης να διαφέρει από τον χρόνο έκδοσης..
 3. Μιλώντας (ξανά) με τον τοπικό ΕΦΚΑ, μου είπαν να βάλω στο πεδίο 31 κωδικό 9 ή 22 για εξαίρεση και να στείλω και ΑΠΔ ΤΕΚΑ κανονικά.. Είπαν ότι οι οδηγίες που έχουν δεν εξειδικεύουν περιπτώσεις σαν και αυτές αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι μια προσωρινή λύση για να υποβάλλω ΑΠΔ τώρα και αργότερα όταν θα εξειδικευτούν περαιτέρω οι οδηγίες του Υπουργείου να γίνει π.χ. Δελτίο Μεταβολής κλπ,κλπ.. Τα γράφω σε περίπτωση που κάποιος συνάδελφος έχει κάτι αντίστοιχο..
 4. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.. Νομίζω ότι όσοι είναι σε καθεστώς πρακτικής κλπ-κλπ δεν υπάγονται στο ΤΕΚΑ... Είναι στις εξαιρέσεις/Ειδικές περιπτώσεις... Απλά μου πετάει μήνυμα ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος υπάγεται στο ΤΕΚΑ και μου βγάζει σφάλμα στην υποβολή της ΑΠΔ..
 5. Καλησπέρα σε όλους.. Αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος.. Πάω να στείλω ΑΠΔ με μαθητεία ΕΠΑΛ και μου χτυπάει ότι ο εργαζόμενος υπάγεται στο ΤΕΚΑ.. Κανονικά δεν θα έπρεπε όμως λόγω ΚΑΔ, πακέτου κα΄λυψης κλπ,κλπ.. Από την εταιρεία μηχανογράφησης μου λένε ότι μιλάς με το τοπικό ΙΚΑ και το διορθώνουν.. Στο τοπικό ΙΚΑ (Έσοδα) δεν έχουν ενημέρωση για τέτοια διαδικασία.. Στο Μητρώο εννοείται δεν το σηκώνει κανείς.. Έχω πάρει στο 1555 και περιμένω να με πάρουν πίσω (για να δούμε).. Αλλά ήθελα να ρωτήσω αν έχει αντιμετωπίσει και κανείς άλλος κάτι παρόμοιο.. Να μην υπάγεται ο εργαζόμενος λόγω της συγκεκριμένης ιδιαιτερότητας στο ΤΕΚΑ αλλά να "χτυπάει" ο ΑΜΚΑ σαν νέος... Ευχαριστώ..
 6. Δεν είναι μόνο σήμερα το πρόβλημα, και χθες τα ίδια ήταν.. Ίσως να μην έχουν ανοίξει ακόμα.. Ποιος ξέρει... Σιγή ιχθύος...
 7. Καλησπέρα. Δεν είμαι σίγουρη αν μπορείς τώρα μέσα από το timologio, διότι αν δεν απατώμαι (διορθώστε με αν κάνω λάθος) δεν μπορείς να πας πίσω στην ημερομηνία τιμολόγησης.. Την ημερομηνία που κάνεις log-in για να τιμολογήσεις, αυτήν σου βγάζει υποχρεωτικά στο παραστατικό που εκδίδεις..
 8. Φοβάμαι ότι η μόνη λύση που μπορώ να σκεφτώ θα ήταν να τα περάσεις εσύ από τη λογιστική σου.. Δηλαδή, να τα (ξανα)καταχωρήσεις στο πρόγραμμά σου και να τα στείλεις από εκεί.. Έστω τα έσοδα για το 2021.. Αλλά αυτό είναι λύση "τσιρότο".. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει όσοι είναι εκτός ορίων, να βάλουν πρόγραμμα ή να χρησιμοποιήσουν το timologio.. Πρέπει και οι επιχειρήσεις να καταλάβουν ότι δεν είναι δική μας ευθύνη το αν δεν συμμορφώνονται με κάποιες διαδικασίες που καθορίζονται από το εκάστοτε Υπουργείο.. Η λύση του timologio δεν αναιρεί τη χειρόγραφη τήρηση των βιβλίων, απλά θα είναι πιο δύσκολη αργότερα η διασταύρωση και ο χαρακτηρισμός των εξόδων της επιχείρησης...
 9. Στο σεμινάριο για τα MyData του κόμβου ο κ. Ντίνος από την ΑΑΔΕ είπε ότι εφόσον μια επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις χρήσης της ειδικής φόρμας καταχώρησης (δηλαδή κάτω από 50 τιμολόγια ή/και κάτω από 50.000€ τζίρο) τότε μπορεί ή να χρησιμοποιεί την ειδική φόρμα καταχώρησης για να ανεβάζει τα παραστατικά της ή εναλλακτικά να αποστέλλει τα έσοδά της μέσω του λογιστικού προγράμματος του λογιστή της μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα.. Εννοείται ότι αν θ΄έλει να χρησιμοποιήσει το timologio ή άλλο ERP φυσικά και μπορεί. Εάν και εφόσον δεν πληροί τις προϋποθέσεις χρήσης της ειδικής φόρμας καταχώρησης, τότε προσωρινά και "παράτυπα" μπορεί να χρησιμοποιεί τον λογιστή της να ανεβάζει τα έσοδα αλλά από την ώρα που θα βγουν οι κυρώσεις και μετά εκεί θα έχει πρόβλημα γιατί το σύστημα ενώ θα δέχεται τα uploads από τον λογιστή, θα τα θεωρεί όμως εκπρόθεσμη διαβίβαση.. Για το 2021 -απ' ότι κατέληξα- ανεβάζουμε έσοδα όπως μπορούμε (έστω και με την "παράτυπη" λύση του λογιστικού προγράμματος εφόσον η επιχείρηση δε συμμορφώνεται προς το παρόν με τις υποχρεώσεις που προβλέπονται για εμπορικό πρόγραμμα κλπ), δεδομένου ότι μιλάμε για άτυπη δοκιμαστική περίοδο και περίοδο προσαρμογής.. Απλά πρέπει να ανεβάσουμε.. Γιατί όταν θα εκδοθούν οι κυρώσεις, όποιος δεν έχει ανεβάσει θα "χρεωθεί" με μη διαβίβαση..
 10. Ευχαριστώ πολύ! Αν και ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα σήμερα, μέσα σε μια ώρα το πολύ είχα κάνει απογραφή, είχα πάρει κωδικούς και είχα υποβάλλει πρόσληψη! Απίστευτο!
 11. Καλησπέρα σε όλους, να ρωτήσω κάτι αν γνωρίζει κάποιος? Με την εφαρμογή τώρα της ηλεκτρονικής απογραφής εργοδότη στον ΕΦΚΑ, ισχύει το 3ήμερο για την υποβολή του εντύπου της πρόσληψης (δηλαδή ότι πρέπει να υποβάλλουμε την αίτηση απογραφής την ίδια μέρα που θα ξεκινήσει ο υπάλληλος και εντός 3 ημερών το Ε3 χωρίς κυρώσεις) ή κάνουμε την απογραφή νωρίτερα και υποβάλλουμε το Ε3 πριν την ΄έναρξη της εργασίας του υπαλλήλου - όπως θα έπρεπε να γίνεται ούτως ή άλλως αλλά τέλοσπάντων?
 12. Συμφωνώ μαζί σου στο ότι κάνουν λάθος. Αλλά δυστυχώς υποχρεωνόμαστε να βάζουμε τους ανθρώπους να ανοίγουν λογαριασμούς με μοναδικό δικαιούχο τον εαυτό τους για τη διαδικασία αυτή από την ανασφάλεια μη και πάει κάτι στραβά με τον έλεγχο μετά και σου πουν τίποτα για το θέμα της δωρεάς.. Προ 2μηνου μου έδωσαν και ένα χαρτί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τις δωρεές , θα το βρω και θα το αναρτήσω.
 13. Είστε σίγουροι ότι θα δεχτεί το σύστημα το ίδιο mail? Γιατί εγώ προσωπικά όσες φορές μου κόλλησε, παρόλο που έστειλα και mail με το case στο e-mail που παρέχουν για τεχνικά θέματα, ναι μεν ξεκόλλησε αλλά έπρεπε να βάλω άλλη διεύθυνση e-mail γιατί όταν έβαζα την προηγούμενη πετούσε μήνυμα ότι χρησιμοποιείται! Που σημαίνει ότι μάλλον κρατούσε "σκουπίδι" κάπου το σύστημα.. Καλού-κακού ας έχετε ένα εφεδρικό e-mail...
 14. Ναι εννοώ ότι δεν ξέρω αν επιτρέπεται πια η δωρεά τοις μετρητοίς που λέμε σε γενικότερο πλαίσιο.. Ή έχει καταργηθεί έμμεσα ή άμεσα (έμμεσα εννοώντας ότι οι ΔΟΥ δυσκολεύονται ή δεν παραλαμβάνουν τέτοιες περιπτώσεις).. Τώρα, αυτό με τους μοναδικούς δικαιούχους μπορώ σίγουρα να σου πω ότι η τοπική ΔΟΥ εδώ το ζητάει κατόπιν οδηγιών του Τμήματος Ελέγχου - διότι υποστηρίζουν ότι η ύπαρξη συνδικαιούχων δυσχεραίνει τον έλεγχο και μάλιστα κάπου άκουσα ότι σε κάποιες περιπτώσεις ο έλεγχος δεν έχει αναγνωρίσει τη δωρεά! (Τώρα αυτό πως γίνεται κλπ,κλπ... Άβυσσος..)..
 15. Γενικά, η τοπική ΔΟΥ εδώ δεν δέχεται δηλώσεις δωρεών που γίνονται εκτός τραπεζικού συστήματος... Και δεν ξέρω και να σου πω αν αυτό είναι συνεπεία νόμου ή οδηγίας που έχουν λάβει ή όχι.. Εννοώ ότι δεν ξέρω εάν η δωρεά πρέπει υποχρεωτικά βάσει νόμου να γίνεται διατραπεζικά και μόνο.. Πάντως, εάν ο γονέας δικαιολογεί το πόθεν έσχες, είσαι και εσύ πιο κατοχυρωμένος με τη διατραπεζική συναλλαγή..
×
×
 • Create New...