Προς το περιεχόμενο

STRIGKLA

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    123
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Δραστηριότητα φήμης

  1. Upvote
    STRIGKLA reacted to konatha in ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 100000 ΘΕΣΕΘΩΝ ΜΕΣΩ ΣΕΠΕ   
    Θεωρώ ότι βάζεις το μικτό μισθό χωρίς τις προσαυξήσεις. Άλλωστε η προκήρυξη λέει "επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένου και εργοδότη, ανεξαρτήτως του ύψους του μηνιαίου μισθού, καθώς και οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές σε δώρα και επίδομα αδείας, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών".
     
    Όποιο από τα δυο και αν βάλεις νομίζω ότι δε θα έχεις πρόβλημα.
    Πάρε κ άλλη γνώμη.
  2. Upvote
    STRIGKLA reacted to dimitrios in Νέοι τριψήφιοι κωδικοί τύπου αποδοχών ΑΠΔ   
    Καλησπέρα συνάδελφοι , η απαντηση απο τον ΕΦΚΑ
     
    Η μερική τροποποίηση της Α.Π.Δ. ως προς την επέκταση κατά ένα ψηφίο του μήκους του πεδίου «Τύπος Αποδοχών» (Τ.Α.) της Α.Π.Δ. από δύο (2) σε τρείς (3) χαρακτήρες, αφορά την παραγωγή σχετικών προς υποβολή αρχείων, διαδικτυακά ή με μαγνητικό μέσο, ενώ, στην συμπλήρωση φόρμας παραμένουν ως η υπάρχουσα κωδικοποίηση π.χ. 01, 10 ( σχετική αναφορά στην ΕΓΚ.:49/2020 για την επιδότηση 100.000 νέων θέσεων εργασίας, όπου πρώτη εφαρμογή τριψήφιων τύπων αποδοχών).
     
  3. Upvote
    STRIGKLA reacted to Pitt in Δήλωση COVID για τον μήνα ΙΟΥΛΙΟ   
    Τροποποίησα την προηγούμενη (Μαρτίου - Ιουνίου) στην οποία ακριβώς κάτω από τον μήνα Ιούνιο είχε τα δύο πεδία για καταχώρηση αρχικού και μειωμένου μισθώματος για τον μήνα Ιούλιο. 

    Για τον Αύγουστο είναι νωρίς ακόμη. Μάλλον θα προσθέσουν πεδίο κατά τις... 19 Αυγούστου. 😉
  4. Upvote
    STRIGKLA reacted to Παυλάκης in ΑΠΔ ΙΟΥΝΙΟΥ   
    Το ίδιο μου είπαν και από ΙΚΑ Αριστοτέλους (Θεσσαλονίκη)
  5. Upvote
    STRIGKLA reacted to papoulpb in ΑΠΔ ΙΟΥΝΙΟΥ   
    Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με σένα και σε επικοινωνία που είχα με το ΙΚΑ Γλυφάδας μου είπαν πως είναι συστημικό και θα διορθωθει μάλλον την άλλη εβδομάδα. Καλημέρα!
  6. Upvote
    STRIGKLA reacted to PROAKIS in ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΔ 15/5/2020   
    μπορεί να μην την φτιάξανε ακόμη.
    αυτός ο τύπος ήταν για τα πληρώματα πλοίων Μεσογείου κάτι τέτοιο και είναι ανενεργός πλέον. 
    τώρα θα τον βάλουν για "αποδοχές αναστολής"
    άρα δεν είναι έτοιμο.
  7. Like
    STRIGKLA reacted to HURRICANE33 in οικ.16073/287/2020 ΝΕΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 800,00 ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΚΛΠ   
    Αυτοί οι ''λογιστές'' που τα ξέρουν όλα και τα κάνουν πρώτοι είναι για πολλές κλωτσιές!
  8. Upvote
    STRIGKLA reacted to zinon in Ημέρα πληρωμών   
    καλο,,,,.... αν δε δωσουν παραταση και στις ΑΠΔ απορω πως θα την παλεψουμε,ενα ελεος,τα εχουμε ετοιμα και περιμενουμε τον εφκα το κρατος κλπ
    ενω ειναι πολυ απλα, στελουμε απδ ως εχει και αφαιρει το ικα εφκα την αναλογια αντι να κανουμε 2 απδ .
  9. Upvote
    STRIGKLA reacted to skylogiannis in ΑΙΤΗΣΗ για τα 800 επαγγελματιων   
    Για ρίξτε μια ματιά στον πιθανό αλγόριθμο με τα κριτήρια για τα 800€ και πείτε μου τη γνώμη σας...
    Σίγουρα πρέπει να γίνουν διευκρινίσεις...υπάρχουν πολλά θέματα για νέες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις εκτός εφαρμογής ΦΠΑ.
    Αν εφαρμοστούν αυστηρά τα κριτήρια πολλοί δεν το δικαιούνται. Εκτός αν υπάρχει και άλλη ανάγνωση...
    Για παράδειγμα:
    Μήπως οι επιχειρήσεις εκτός ΦΠΑ πρέπει να ικανοποιούν μόνο το κριτήριο α) και ε); Αφού τα άλλα έντυπα δεν έχουν υποχρέωση να τα υποβάλλουν;
    Μήπως οι επιχειρήσεις με έναρξη το 2020 το δικαιούνται ούτως ή άλλως, αφού δεν έχουν υποβάλει τίποτα, ώστε να δούμε αν ισχύουν ή όχι περιορισμοί; Και πώς να έχουν υποβάλλει αφού δεν έχουν υποχρέωση...
    Μήπως το "σωρευτικά" σημαίνει για τα κριτήρια που σε αφορούν και για τα έντυπα που έχεις υποχρέωση;
    Ελπίζω να ισχύει αυτό και όχι ο "αυστηρός" αλγόριθμος που επισύναψα.
    Εύχομαι σε όλους καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

  10. Upvote
    STRIGKLA reacted to HURRICANE33 in ΑΙΤΗΣΗ για τα 800 επαγγελματιων   
    Καλημέρα.
    Εγώ θα έκανα, αν πληροί τις άλλες προυποθέσεις.
    Δεν βλέπω πουθενά να απαγορεύει να είναι παράλληλα και υπάλληλος.
  11. Upvote
    STRIGKLA reacted to BILLYS in ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟ   
    Όσοι έχουν δυο μισθολόγια κι εφόσον συνεχίζει η λειτουργία του ενός εργοδότη, δεν μπορούν να εισπράξουν τα 800 ευρώ, ακόμη κι αν ανασταλεί η λειτουργία του δεύτερου
  12. Upvote
    STRIGKLA reacted to evigrig in Πιστοποίηση Οφειλέτη σε πρώην ΕΤΕΑΕΠ για ρύθμιση 120δόσεων ΚΕΑΟ   
    https://www.eea.gr/paremvaseis-eea/i-forologikes-exangelies-ke-i-120-dosis-sto-asfalistiko-met-empodion/
    4η Περίπτωση : Οφειλές Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε., Ε.Φ.Κ.Α. και Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.
    Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει ο ασφαλισμένος να εκδώσει κωδικούς Κ.Ε.Α.Ο. για το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. και τον Ε.Φ.Κ.Α. με τη γνωστή διαδικασία, όσον αφορά όμως τις οφειλές που υπάρχουν στο Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π., εκεί τα πράγματα ζορίζουν, διότι στον Ε.Φ.Κ.Α. δεν υπάρχει επιλογή ασφαλιστικού φορέα Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π., οπότε για οφειλές έως 31/12/2016 στον Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. που έχουν φύγει από τον Ε.Φ.Κ.Α. για ρύθμιση, θα πρέπει ο ασφαλισμένος στη διαδικασία πιστοποίησης για την έκδοση κωδικών να επιλέξει στον ασφαλιστικό φορέα ή το ταμείο Τ.Ε.Α.Μ.Ε.Δ.Ε. ή Τ.Π.Μ.Ε.Δ.Ε. και στον αριθμό μητρώου να βάλει τον Α.Φ.Μ. του. Προσοχή όμως, γιατί με αυτήν τη διαδικασία ρυθμίζονται μόνο οφειλές Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. εώς 31/12/2016. Για οφειλές από 31/12/2017 αναμένεται να εκδοθεί εγκύκλιος, όπως μας ενημέρωσε η προϊσταμένη του τμήματος του Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π., η οποία θα επιλύει το ζήτημα της ρύθμισης των οφειλών αυτών.
  13. Upvote
    STRIGKLA reacted to George_kav in ΔΩΡΕΑΝ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ | ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ | TAXISNET | taxonomy.gr   
    ΔΩΡΕΑΝ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ | ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ | TAXISNET | taxonomy.gr
    Δείτε και κατεβάστε το αρχείο ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ taxonomy.gr!
    Την μέρα των γενεθλίων μου πριν από 10 χρόνια, επέλεξε το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, για να μου εκδώσει την πρώτη Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Λογιστή – Φοροτεχνικού  που απέκτησα.
     
    Μέχρι τότε είχα βέβαια συνηθίσει να μην γιορτάζω μόνος μου. Έχοντας δίδυμο αδελφό, η 28η Μαρτίου κάθε έτους ήταν διπλά γενέθλια.
     
    Το να έρθει όμως και η πολυπόθητη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, εκείνη την ημέρα ήταν κάτι ανέλπιστα καλό και συνέδεσε στην ουσία τα γενέθλια μας και με τα “γενέθλια” του λογιστικού μου γραφείου.
    Σήμερα, 10 χρόνια μετά, όντας βέβαια Λογιστής Α’ Τάξης, οφείλω να ευχαριστήσω τόσο τις επιχειρήσεις που μας εμπιστεύτηκαν το λεπτό κομμάτι του λογιστηρίου τους όλα αυτά τα χρόνια, όσο και τους ιδιώτες που μας αναθέτουν από τότε την διεκπεραίωση των φορολογικών τους υποθέσεων.
    Πέρα όμως από το μεγάλο ευχαριστώ, νοιώθω και την ανάγκη να ανταποδώσω και με πράξεις για τα 10 χρόνια οικονομικής κρίσης.
    Όσοι με γνωρίζετε, γνωρίζετε και την σχέση πάθους που έχω με την πληροφορική και τον αυτοματισμό, οπότε τι καλύτερο από να αναπτύξουμε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, το οποίο θα διαθέσουμε δωρεάν τόσο στις επιχειρήσεις – πελάτες μας για να τις ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια,  όσο και σε αυτούς που δεν είναι πελάτες μας, και να δώσουμε μια μικρή ώθηση και στις επιχειρήσεις αυτές, αφού μέσω αυτού του εργαλείου θα μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους και θα αυξηθεί η παραγωγικότητα τους.
    Πρόκειται για ένα πρόγραμμα έκδοσης αποδείξεων και τιμολογίων. Απευθύνεται σε επαγγελματίες που δεν έχουν ταμειακή μηχανή και χρησιμοποιούν χειρόγραφα μπλοκάκια αποδείξεων και τιμολογίων. Το πρόγραμμα αυτό πραγματικά λύνει τα χέρια της μικρής επιχείρησης ως προς την διαχείριση των παραστατικών της.
    Η πραγματική καινοτομία του προγράμματος όμως δεν σταματά στην δωρεάν τιμολόγηση αλλά περιέχει πολλές περισσότερες και πολύ χρήσιμες λειτουργίες που σας καλούμε να ανακαλύψετε.
    Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τον φίλο και συνεργάτη Κώστα Μουρουζίδη για την συνδρομή του στο παραπάνω εγχείρημα. Αποδείχτηκε ότι όταν οι σωστοί άνθρωποι συνεργάζονται, το αποτέλεσμα πολλές φορές εντυπωσιάζει.
     
    Προαπαιτούμενα, windows 7+ και SQL Server (τον κάνει εγκατάσταση η εφαρμογή αν δεν υπάρχει)
     
    Μέλος που το ανέβασε George_kav Ανέβηκε στον κόμβο 10/10/2018 Category Ολοκληρωμένες εφαρμογές  
  14. Upvote
    STRIGKLA reacted to stamgalaios in ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΩΝΝ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ ?   
    Δες το Post μου, πάνω από το δικό σου.
  15. Upvote
    STRIGKLA reacted to 125883623 in To taxis είναι εκτός λειτουργίας;   
    Ισχύει γιατί παίρνει στοιχεία απο το taxis που είναι κλειστό .οσο για το άλλο ερώτημα  στην θεση σου δεν θα ξάγρυπνουσα.
  16. Upvote
    STRIGKLA reacted to 125883623 in ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΝΤΙΝΑΣ   
    https://www.dikaiologitika.gr/site/2352
    ΚΑΔ  ΚΑΝΤΙΝΑΣ 
    56.10.19.01 Υπηρεσίες γευμάτων που παρέχονται από κινητές καντίνες, που λειτουργούν υπαίθρια (ή εξυπηρετούν υπαίθριες εκδηλώσεις) 8457 56.10.19.09 Υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις, όχι από κινητές καντίνες 8479 56.29.2 Υπηρεσίες καντίνας 8480 56.29.20 Υπηρεσίες καντίνας 8482 56.29.20.02 Υπηρεσίες που παρέχονται από καντίνες αθλητικών εγκαταστάσεων 8483 56.29.20.03 Υπηρεσίες που παρέχονται από καντίνες εργοστάσιων ή γραφείων 8484 56.29.20.04 Υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία)
     
  17. Upvote
    STRIGKLA got a reaction from G.E.S. in ΕΥΡΕΣΗ ΑΜ ΔΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΜΕΣΩ SITE?   
    Υπάρχει ένας τρόπος να βρείτε τον Αριθμό Μητρώου ΔΙΑΣ. Μπαίνετε στην σελίδα που εκτυπώνεις το μηνιαίο σημείωμα σύνταξης. Βάζεις κανονικά τον Αριθμό Μητρώου ΚΑΝΟΝΙΚΑ τον κωδικό οπτικής επιβεβαίωσης , μήνα, έτος και στο πεδίο Αριθμός Μητρώου ΔΙΑΣ βάζεις 0150+αριθμό μητρώου ΙΚΑ π.χ. 0150466785 και πατάς αναζήτηση. Σου ζητάει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και πατάς πάλι αναζήτηση.  Εαν θέλεις για ΤΕΒΕ πατάς 0151+αριθμό μητρώο ΤΕΒΕ και  για ΕΤΕΑ(τ. ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΤΑΠΙΛΤ, ΤΣΠ-ΑΤΕ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΥΔΚΥ, ΤΣΑΥ και ΤΑΠ-ΔΕΗ 0416, 2008, 0164, 0165, 0171, 2080 κλπ κλπ 
  18. Like
    STRIGKLA got a reaction from GTA in ΕΥΡΕΣΗ ΑΜ ΔΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΜΕΣΩ SITE?   
    Υπάρχει ένας τρόπος να βρείτε τον Αριθμό Μητρώου ΔΙΑΣ. Μπαίνετε στην σελίδα που εκτυπώνεις το μηνιαίο σημείωμα σύνταξης. Βάζεις κανονικά τον Αριθμό Μητρώου ΚΑΝΟΝΙΚΑ τον κωδικό οπτικής επιβεβαίωσης , μήνα, έτος και στο πεδίο Αριθμός Μητρώου ΔΙΑΣ βάζεις 0150+αριθμό μητρώου ΙΚΑ π.χ. 0150466785 και πατάς αναζήτηση. Σου ζητάει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και πατάς πάλι αναζήτηση.  Εαν θέλεις για ΤΕΒΕ πατάς 0151+αριθμό μητρώο ΤΕΒΕ και  για ΕΤΕΑ(τ. ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΤΑΠΙΛΤ, ΤΣΠ-ΑΤΕ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΥΔΚΥ, ΤΣΑΥ και ΤΑΠ-ΔΕΗ 0416, 2008, 0164, 0165, 0171, 2080 κλπ κλπ 
  19. Upvote
    STRIGKLA got a reaction from ki11 in Ηλεκτρονική Υποβολή Δήλωσης θανούσας πριν τη δήλωση του θανάτου στο Μητρώο   
    1) Ρίξτην  ηλεκτρονικά αν αύριο μεθαύριο φάνε οι κληρονόμοι κανένα πρόστιμο κανείς δεν θα σε καταλάβει, το έχω πάθει. 
    2) Ενημέρωσε με επιστολή τους κληρονόμους και μάλιστα με courier για να έχεις αποδεικτικό (με χρέωση παραλήπτη φυσικά) μόλις πεις για πρόστιμο εκπροθέσμου το οποίο θα τους επιβαρύνει θα τρέξουν με σπινιές να σου κάνουν ότι θέλεις.
    3) Μην κάνεις τίποτα απολύτως εδώ δεν ενδιαφέρει αυτούς που πρέπει, πρέπει να σταματήσουμε να επωμιζόμαστε προβλήματα  άλλων.
  20. Upvote
    STRIGKLA reacted to 125883623 in Νέο Ε3   
    ζ  διάφορα έξοδα -μπροστά κάποιοι το πάνε 401 κάποιοι κάτω δ -μετά στ (ατομικες) αναμόρφωση και αποτελέσματα χρήσης β6  και στον πινακα  αναμόρφωσης κωδικό   2007 
  21. Upvote
    STRIGKLA got a reaction from koskir1 in ΕΝΤΥΠΟ Α21 ΕΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙ ΣΥΖΥΓΩΝ   
    Ενήλικο παιδί το οποίο είναι μαθητής στο Γενικό Λύκειο, τι κουτάκι να τσεκάρω στα στοιχεία του για να επισυνάψω και βεβαίωση σπουδών και να προχωρήσει η αίτηση/ Έχει τύχει σε κανένα σας παρόμοια περίπτωση? Γιατί προσπαθώ να επικοινωνήσω με ΟΠΕΚΑ αλλά δυστυχώς τα τηλέφωνα μιλάνε συνέχεια
     
    ΑΚΥΡΗ Ερώτηση, δεν δικαιούται, μου απάντησαν από ένα περιφερειακό τμήμα που κάποια καλή κυρία το σήκωσε διότι είναι πάνω από 19 ετών και είναι στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Απλά δεν έσβησα την ανάρτηση μου σε περίπτωση που έχει και άλλος συνάδελφος την απορία 
  22. Upvote
    STRIGKLA reacted to takisstavropoulos in ΔΗΛΩΣΗ ΣΕ WORD ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ   
    ΔΗΛΩΣΗ ΣΕ WORD ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ
    Δείτε και κατεβάστε το αρχείο Το έντυπο περί Περιβαντολλογικου τέλους πλαστικής σακούλας σε word για γρήγορη συμπλήρωση .Παρακαλώ κάντε κλικ στα πεδία που θέλετε να συμπληρώσετε και γράψτε μέσα στα πλαίσια κειμένου του αρχείου .
    Μέλος που το ανέβασε takisstavropoulos Ανέβηκε στον κόμβο 23/05/2018 Category Χαρτοσήμων και λοιπών τελών  
  23. Upvote
    STRIGKLA reacted to PROAKIS in Ε3 πως καταλήγουμε στα σωστά EBITDA.   
    δεν καταχωρείται ο φόρος.  στον 190/290 κλπ. αφορά αναβαλλόμενη  φορολογία.
  24. Like
    STRIGKLA reacted to Eumilos. in Τα 48 ΄΄ΠΡΟΣΟΣΟΧΗ΄΄ που πρέπει να Προσέξουμε κατά τη σύνταξη της δηλωσης   
    Αγροτική Εφαρμογή 
    Ανεβάζουμε στη … ΄΄διαβούλευση΄΄  και  για  ..stress  test !!, ολοκληρωμένη εφαρμογή  στο νέο Ε3 με συμπληρωμένους όλους τους πίνακες και με όλες σχεδόν τις περιπτώσεις ! με αγροτικά εισοδήματα. (τα ίδια ισχύουν και για εμπόρους κλπ…) και με συμπληρωμένο σε pdf τις σελίδες του Ε3..
    Για τυχόν.. λαθάκια θα τα διορθώσουμε…
    (Μέχρι την Τετάρτη 9/5/18 θα ανεβάσουμε  το δεύτερο και τελευταίο μέρος  και επικαιροποιημενη την ανάλυση της 12/3/2018)                                                                        
     Ολοκληρωμένη  εφαρμογή στο νέο έντυπο Ε3.
    Ο ΑΑ  με  4 ανήλικα τέκνα, κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, του κανονικού καθεστώτος εμφανίζει  για τη περίοδο από 1/1/17 - 31/12/17 στα απλογραφικά βιβλία του, τα παρακάτω δεδομένα:
    Α) Έσοδα.
    1.Πωλήσεις  προϊόντων
    Πωλήσεις Βαμβακιού  με απαλλακτικό = 20.000,00
    Πωλήσεις δημητριακών με ΦΠΑ13%    = 15.000,00
    Πωλήσεις γάλακτος με απαλλακτικό   =    10.000,00
     Σύνολο……………….…………….,.….. 45.000,00
    2. Επιδοτήσεις
     2.1 Επιδοτήσεις έτους  2016  που εισέπραξε από 1/1/17 - 31/12/17
    Βασική ενίσχυση…2016=2.000,00
    Πρασίνισμα………2016= 1.000,00
    2.2 Επιδοτήσεις έτους 2017  που εισέπραξε από 1/1/17 - 31/12/17
    Βασική ενίσχυση…2017=13.000,00
    Πρασίνισμα…………2017=   8.500,00
    Εξισωτική……….…..2017=   2.000,00
    Συνδεδεμένη……...…2017=   4.000,00
    2.3 Επιδοτήσεις  έτους 2017  που εισέπραξε από 1/1/18 - 30/6/18
    Βασική ενίσχυση……2017=1.000,00
    Πρασίνισμα………….2017=  500,00
    Εξισωτική……  …...2017=  2.000,00
    Συνδεδεμένη……….2017=  1.500,00
    2.4 Επιδοτήσεις  επενδυτικές
    Για αγορά τρακτέρ 70.000,00  στις  2/2/17 είσπραξε επιδότηση   ποσό 10.000,00
    Σημ. Για την αγορά αυτή δανειοδοτήθηκε με δάνειο 25.000,00 και κατέβαλε δόσεις στο 2017 3.900,00.
     2.5 Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ.
    Αποζημίωση ποσού 3.000,00  στις 15/11/17, από εκτίμηση γεωπόνων που έγινε για  καταστροφή από χαλάζι στις 3/6/2017 στο βαμβάκι.
    Β) Έξοδα
    α. Α΄ύλες
    Σπόροι,φάρμακα,λιπάσματα,κλπ…………..=30.000,00
    β. Δαπάνες
    Εργόσημο………………………….....……=  1.500,00  αναλ. (1.350,00 +ΕΦΚΑ= 150,00)
    ΟΓΑ………………………..….….………...=1.200,00
    Ειδική εισφορά  ΕΛΓΑ……..….1.000,00
    Λοιπά έξοδα ……………………5.300,00….6.300,00
    Ενοίκια αγρών στον ΒΒ….……......= 300,00
    Ενοκια αγρών στο ΓΓ………………=200,00 …500,00
    Αποσβέσεις………………………………….=1.500,00
    Σύνολο δαπανών….………..…………….… 11.000,00
    Γενικό σύνολο………………………………………………………..41.000,00
    Γ) Λογιστικές διαφορές
    ΚΦΑ=1.000,00
    Δ) Εργόσημο
    Τέλος, Έχει εισπράξει και από εργόσημο  400,00.
    Ε) Πίνακας   ΄΄Ε΄΄  ΄΄Κ΄΄
    Στο ποσό  1.200,00 των  Ασφαλιστικών  εισφορών ΕΦΚΑ/ΟΓΑ, ποσό 100,00  του 12/17 δεν πληρώθηκε .  
     
    ΛΥΣΗ
    Α)Συμπλήρωση  νέου Ε3
    1)Κωδικοί Επιδοτήσεων
    α. Για τις επιδοτήσεις   2016  που εισέπραξε στο 2017 θα υποβληθεί  τροποποιητική δήλωση μέχρι 31/12/2018 για τη περίοδο  1/1/16 - 31/12/16  και θα συναθροιστούν με τα ήδη δηλωμένα ποσά του έτους αυτού.
    β. Στις επιδοτήσεις που εισέπραξε το 2017  θα συμπεριληφθούν και οι  του 2017 που εισέπραξε το 2018 και μέχρι την υποβολή της δήλωσης. (πχ 30/6/2018)
     
    Επιδότηση 2017
    2017
    2018
    Σύνολο
    Πυλώνας
    E3 
    Βασική ενίσχυση
    13.000,00
    1.000,00
    14.000,00
    1
    901
    071
    Πρασίνισμα
    8.500,00
    500,00
    9.000,00
    1
    902
    072
    Εξισωτική
    2.000,00
    2.000,00
    4.000,00
    2
    911
    077
    Συνδεμένη
    4.000,00
    1.500,00
    5.500,00
    1
    903
    073
    Επενδυτική τρακτέρ
    10.00,00
     
    10.000,00
    2
    910
    076
    (Το άθροισμα συνδεμένης και Πρασινίσματος για  = 14.500,00)
    Tips
    Στη βεβαίωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, στις κατ είδος  αναγραφόμενες επιδοτήσεις,   προσθέτουμε και τις επιδοτήσεις που εισπράχθηκαν στο 2018 και αφορούν το 2017, και  αναγράφουμε το νέο άθροισμα  στους  κωδικούς. .  (όπως το πινακάκι..)
     β.1) Κωδικοί α΄ σελίδας.
    Κωδικός 644. 322(β σελίδα)=14.000,00  + (Πρασίνισμα+συνδεδεμένη-12.000)= 9.000,00+5.500=14.500,0-12.000,00=2.500,00, άρα Σύνολο κωδικού 644. 322=14.000+2.500=16.500,00
    Κωδικός 901. 071=14.000,00
    Κωδικός 902. 072= 9.000,00
    Κωδικός 903. 073= 5.500,00.
    Κωδικός 911. 077= 4.000,00.
    Κωδικός 909. 070=3.000,00
    Κωδικός 910. 076=10.000,00
    β.2)Κωδικοί  β΄ σελίδας.
    ακαθάριστα έσοδα
    α)Κωδικός 643. 361=45.000,00
    β)Κωδικός 644. 322; =16.500,00   (Βασική =14.000+ υπερβάλλον=  2.500,00………. (14.500,00-12.000.00)
    γ)Κωδικός 646. 360 =61.500,00
    2) Λοιποί κωδικοί.
    Αγορές + δαπάνες
    Κωδικός 235. 302 Π/Υ..=30.000,00
    Κωδικός518. 385/007 (ΕΦΚΑ/ΟΓΑ)..= 1.200,00
    Κωδικός 530. 385/014(ΕΝΟΙΚ)……….=..500,00
    Κωδικός 385/011 Ενέργεια= …………..3.000,00
    Κωδικός 385/012 Ύδρευση=………….1.700,00
    Κωδικός 385/013 Τηλεπικ=   ……….…  600,00
    Κωδικός 385/016 Λοιπά έξ=……..….… 1.000,00 ..........(ΕΛΓ ΕΙΣΦ)
    Κωδικ 536. 385(Διάφορα) ……………= 6.300,00
    Κωδικός 524. 381/001&002 (ΕΡΓ)=...   1.500,00  (1350+150)
    Αποσβέσεις 543….325=………….…..=1.500,00
    Σύνολο…………….…..…………...…..11.000,00
    3) Ανακεφαλαίωση
    Σύνολο Εσόδων……..……= 61.500,00 (047)
    Σύνολο Εξόδων…………..= 41.000,00
    Κέρδη………………..;…….=20.500,00 (329)
    Λογιστικές διαφορές.........= + 1.000,00 (343)
    Πίνακας ΄΄Ε΄΄………………= +  100,00 (732)
    Καθαρά κέρδη …….…….=  20.500,00 (329=048)
    Φορολογ. Καθαρά κέρδη.=  21.600,00  (352=555)
    4) Κωδικοί με ΄΄χ΄΄
    Βιβλία=019. 005/1=απλογραφικα
    Κανονικό καθεστώς ΦΠΑ= 595. 009/1
    Οντότητες= 010/1
    Tips
    Βλ. συμπληρωμένο νέο Ε3:
    *Σε απλούστερη μορφή  και  χωρίς έξοδα παραγωγής !!
    * Αντιστοίχιση κωδικού επιδοτήσεων  644 με 322 και 362. Κατά την άποψή μας όμως οι επιδοτήσεις αυτές δεν πρέπει να περάσουν στον  κωδικό 300..
    * . βλ. ΠΟΛ.1072/2018) και οδηγό για τον Ε3 της ΑΑΔΕ
    Και πέσαμε μέσα……………. σωστά τα αναγράψαμε στο παράδειγμα που ανεβάσαμε αρχές Μαρτίου.!!!!!!
    Β) Συμπλήρωση Ε1
    Κωδικός  461(κκ)=21.600,00
    Κωδικός 475(αε)=61.500,00
    Κωδικός 659/Συνδεδεμένη+πράσινη=12.000,00
    Κωδικός 659/Λοιπες ........4.000,00
    Κωδικός 309 =400,00€ (εργόσημο, θα είναι συμπληρωμένος).
    Κωδικοί  Ε1 με ΄΄χ΄΄
    Είστε κατ επάγγελμα αγρότης κωδ. 037/038=ΝΑΙ. Ο κωδικός  είναι  προσυμπληρωμένος !!!.
    Τελικά ο κωδικός αυτός  είχε  εξελιχτεί  σε μείζον θέμα πέρσι!
      Το ποσό του δανείου που εισέπραξε, καθώς και οι δόσεις που κατέβαλε για την αγορά του τρακτέρ δεν μεταφέρονται στο Ε1!!!
    Γ) ΕΦΚΑ (Αν κατέβαλε πέρσι πχ 1.950,00)
    ΕΦΚΑ=21.600,00 +1.950=23.550,00χ( -15%) =20.017,50χ 23,20%=4.644,06 (του  χρόνου δεν θα ισχύει το -15%)
     Δ) Εκκαθαριστικό Φόρου
    α)κατ επάγγελμα αγρότης
    Φόρος ............=2.842,00
    Προκαταβολή.=2.792,01
    Εισφορά Αλλ.....=1189,50
    Τέλος Επιτηδ……..=0,00
    Σύνολο ...........=6.823,51   
    Απαιτούνται αποδείξεις με κάρτα ποσού 2.800,00 στον κωδ. 049 . (10.000χ10%+11.600χ15%)
    Θα εισπράξει και το νέο Α21 (ΟΠΕΚΑ) για συνολικό εισόδημα 21.600+16.000+400,00=38.000, ποσό επιδόματος  για 4 τέκνα 0,00
    Δικαιούταν επίδομα μέχρι 37.500,00 (από 37.501,00  και πάνω πέφτει κόπφτης!!!)
     
     β) Αν Όχι  κατ  επάγγελμα αγρότης
    Φόρος..........=4.835,00
    Προκαταβολή=4.835.00
    Εισφορά Αλ....1.189,50
    Σύνολο..........=10.859,50
    Επιβαρύνεται ο μη κατ επάγγελμα αγρότης  με 4.035,99!!!! (το ίδιο ισχύει αν δεν θα έχει και αποδείξεις με  κάρτα!!)
      1..ΥΓ. Δεν υπάρχει αντιστοίχιση με το νέο Ε3 του κωδικού 644. Κατά την άποψή μας πρέπει να συνδέεται με τον κωδ. 322 (Δ8) και 362 (Ζ1). Τέλος επειδή οι πληροφορίες για τις επιδοτήσεις δίδονται στον πίνακα Γ2, εκ του λόγου αυτού,  είναι κενός ο πίνακας Ζ3, στη δ΄ σελίδα, (θα αναγράφονταν δυο φορές!)
    Τελικά πάνε στον Ζ1/362 και μετά  Δ8/322., όπως προβλέψαμε στις αρχές Μαρτίου!!
    Tips
    1.Η βασική ενίσχυση είναι το άθροισμα των ποσών 13.000+1.000=14.000, καταχωρείται στον 901.071 του Ε3 και μεταφέρεται όλο το ποσό στον 644.322; Το ποσό της βασικής δεν μεταφέρεται στον κωδικό 659 του Ε1.
    2.Το πρασίνισμα καταχωρείται στον κωδικό 902.072 του Ε3 ποσό 9.000 και η συνδεδεμένη στον κωδικό 903. 073 ποσό 5.500. Στη συνέχεια τα δυο ποσά αθροίζονται και αν το άθροισμα είναι μεγαλύτερο των 12.000 το υπερβάλλον ποσό μεταφέρεται και αυτό στο κωδικό 644. 322 για να φορολογηθεί. Στην περίπτωσή  μας  μεταφέρεται το ποσό των 2.500. (14.500-12.000). Άρα ο κωδικός 644. 322  θα έχει σύνολο 14.000+2500=16.500. Το ποσό που δεν φορολογείται, και εδώ 12.000 μεταφέρεται στον κωδικό 659 του Ε1.
    3.Η εξισωτική, είναι στον Πυλώνα -2, δεν φορολογείται, καταχωρείται στο κωδικό 911,077 και δεν μεταφέρεται στον 644. 322. Το ποσό αυτό που δεν φορολογήθηκε μεταφέρεται τελικά στον κωδικό 659 του Ε1/λοιπές αγροτικές επιδοτήσεις έχει δυο επιλογές.. Προσοχή. Επειδή η Εξισωτική είναι στον Πυλώνα 2,  πάει στον  911. 077  και όχι στον 907.075 του Πυλώνα-1..!!. .  μεταφέρεται και στο 659, και γίνεται χρήσιμη στα τεκμήρια, αλλά ....έχει όμως Εισφορά Αλληλεγγ.!!
    Ο καταρράκτης του 659  έχει δυο  τρεις θέσεις :
     ØΠράσινες και συνδεδεμένες αγροτικές ενισχύσεις
     ØΛοιπές αγροτικές ενισχύσεις
    - Αγροτική επιδότηση πρόωρης συνταξιοδότησης
    4. Για τις επιδοτήσεις του 2016 που εισπράχθηκαν στο 2017  θα υποβληθεί χειρόγραφη τροποποιητική  για το 2016 μέχρι 31/12/2018.
    5. Η επιδότηση για το τρακτέρ δεν μεταφέρεται εντός του Ε3 στο κωδικό 644. 322.Μόνο 076
    6. Η Αποζημίωση ΕΛΓΑ  δεν μεταφέρεται εντός του Ε3 στο κωδικό 644.322. Μόνο 070.
    7. Η φορολόγηση  θα γίνει  με τη κλίμακα των μισθωτών αφού ο εν λόγω είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης. Για να είναι κάποιος πρέπει να πληροί  ΚΑΙ τα 5 Κριτήρια. Και προ πάντων αγορές με κάρτα για κάλυψη του αφορολογήτου!!. Ήτοι για το ποσό των 21.500,00 απαιτείται ποσό 2.725,00 αγορά με κάρτες
     8. Ο συντελεστής απόσβεσης στους αγρότες είναι 10%. Για τις αποθήκες όμως , στάβλους  κλπ και γενικά κτιριακά 4%.
    9. Προσοχή στην εξόφληση των τιμολογίων με αξία άνω των 500,00. Πάντα με τραπεζικό μέσο  εξόφλησης
    10. Προκαταβολή φόρου και  φέτος 100%. Για τα ενοίκια-έσοδα  δεν υπολογίζεται προκαταβολή.
    11. Η αγορά τρακτέρ κλπ δεν αποτελεί τεκμήριο
    ε) Για την αγορά πάγιου εξοπλισμού επαγγελματικής χρήσης από πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα. Στην έννοια του πάγιου εξοπλισμού περιλαμβάνονται μηχανήματα, υπολογιστές, έπιπλα, σκεύη, Φ.Δ.Χ. αυτοκίνητα, Φ.Ι.Χ. αυτοκίνητα, Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα, Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα, μοτοποδήλατα, μοτοσυκλέτες, σκάφη, αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την άσκηση επιχείρησης ή ελευθέριου επαγγέλματος. Επισημαίνεται ότι στην έννοια του πάγιου εξοπλισμού δεν εμπίπτει η αγορά ή ανέγερση οικοδομής. (βιβλιαράκι οδηγιών) Δεν το καταλαβαίνω γιατί η αγορά αγρού, ή ανέγερση χοιροστασίου , αποθήκης κλπ να είναι τεκμήριο…?? Κανονικά και αυτά   έπρεπε ως πάγια να υπάγονται??.. Σε κάθε περίπτωση όμως  όλα είναι προσαύξηση περιουσίας και θέλουν  δικαιολόγηση…
     Σχόλιο: Ο Αγρός λέει  δεν θεωρείται εξοπλισμός..!! Αν το χωράφι του αγρότη δεν θεωρείται εξοπλισμός, τότε τι είναι εξοπλισμός.. Δεν πα να έχεις 10 τρακτέρ, αν δεν έχεις χωράφια,  τα τρακτέρ είναι άχρηστα!...: τι θα  οργώσεις;; Θεωρώ στα δικαστήρια ότι θα πέσει... Αν δεν κτίσεις αγροτική  αποθήκη, ΄΄μαντρί ΄΄ κλπ,  που θα αποθηκεύεις  τα προϊόντα, τα εφόδια, τα ζωντανά κλπ;;;  Μπορεί η αποθήκη και  ο στάβλος  να μην  είναι εξοπλισμός;;;;... Ο νόμος πάντως αναφέρει γενικά για εξοπλισμό και δεν εξαιρεί τίποτε!! βλ και  σχετικό βιντεάκι link. https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/35135
    12. Η εξόφληση δανείων επιχειρηματικών δεν αποτελεί τεκμήριο πολ 1076/17
    13.Δεν επιβάλλονται πρόστιμα για τις υποβολές τροποποιητικών δηλώσεων για τις επιδοτήσεις εφόσον υποβληθούν  συμπληρωματικές δηλώσεις  μέχρι 31/12. Ακολουθούν δηλαδή τα αναδρομικά των συνταξιούχων.
    14.Και Φέτος ΔΕΝ θα  καταβάλλεται Τέλος Επιτηδεύματος για το 4ο έτος. Η απαλλαγή θα είναι για ακόμη 1 έτος  (Πενταετία). Θα καταβάλλεται από τη χρήση 2019!!( ε ρε γλέντια οι αγρότες, και ακόμη περνά από τα ψιλά…., δεν το πήρανε φαίνεται χαμπάρι τα ΜΜΕ με τα πρωινάδικα….)
    15.Απαλλαγή από Τέλος Επιτηδεύματος μόνο όταν κοινότητα έχει όλη 500 κατοίκους και όχι ένα  χωριό της κοινότητας. Χωριό με 50 κάτοικους σε κοινότητα με 610 κατοίκους υπάγεται  στο ΤΕ!!!! βλ link.  https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/26238. ΠΡΣΧ. Αν ο αγρότης είχε τηρήσει βιβλία στο παρελθόν,  επιβαρύνεται κανονικά με τέλος 650,00
    16.Η  προσωρινή  απαλλαγή  για τη φορολογία  του ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια, ισχύει και φέτος.
    17.Και οι αγρότες του Ειδικού εφόσον  πληρούν τα κριτήρια είναι κατ επάγγελμα αγρότες. Έτσι παρακάμπτεται ο   όρος να τηρούν βιβλία.
    18.Δεν δόθηκε ακόμη λύση για την απόσβεση των δένδρων, προβάτων, κλπ  σε ποια αξία θα γίνεται.
    19.Το εργόσημο τελικά πρέπει να είναι φυτικής προέλευσης…! Για τους στάβλους (Ζωικής) απαιτείται ασφάλιση των εργατών τους  στο ΕΦΚΑ/ΙΚΑ
    20.Εισόδημα  από κοινωνία κληρονόμων  λόγω αποβιώσαντος αγρότη  φορολογείται ως νπ με 29%, αλλά χωρίς ΤΕ.
    21.Δασικοί χάρτες. Υποβολή αντιρρήσεων, καταβάλλονται τέλη, αμοιβές  σε μηχανικούς, δικηγόρους , κίνδυνος να χάσουν πολλοί Περιουσία!!Παρόλα αυτά γράφτηκε ότι,  2 .000.275 στρέμματα φθάνουν οι εκτάσεις  που επιδοτούνται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, έχοντας όμως καταπατηθεί και εκχερσωθεί στο παρελθόν σε 34 νομούς ( τα περισσότερα, Στη Λάρισα 554,952 στρ, στην Ηλεία 302.556 στρ και Αχαΐα 198.227 στρ, κλπ . ) Τα έξοδα αυτά πρέπει να είναι εκπιπτόμενα;;;;  
     22.ΙΧΦ.ΑΓΡ. Μόνο όσοι έχουν την ιδιότητα του επαγγελματία Αγρότη  ή του Κατόχου Αγροτικής Εκμετάλλευσης,  και να είναι  εγγεγραμμένος στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών εκμεταλλεύσεων,  μπορούν να εκδώσουν άδεια κυκλοφορίας αγροτικού αυτοκινήτου. (ΜΑΑΕ)
    23.Από φέτος βλέποντας στον κάμπο (όσοι τουλάχιστον έχουν εικόνα ) είναι εμφανής η  αλλαγή των  καλλιεργειών , όπως πολλά φασόλια, φακές, ρίγανη!, αρακά, αλλά και ελαιοκράμβη? Κιτρίνισαν πολλές ραχούλες  από την ελαιοκράμβη…!!!!. Για τους σχετικούς ενώ από  μακριά φαίνονται σαν ανθισμένες  βρούβες!, όμως είναι ελαιοκράμβη!!!!Επίσης πολλά αμπέλια και μάλιστα  με λευκά σταφύλια φυτεύονται ντόπιες ποικιλίες,  αλλά σε ερυθρές φυτεύονται  ξενικά!!
    24. Να αυξήσουμε τον πρωτογενή τομέα, αλλά όταν διαβάζουμε  ότι το 80% του βόειου κρέατος,  όπως και το 70% του χοίρειου κρέατος, αλλά  και το 60% του αγελαδινού γάλακτος εισάγεται, τότε τι να περιμένουμε…. Άσε που και τα λουλούδια του Επιταφίου ……..βλέπω να είναι και αυτά εισαγόμενα κατά 97%!!!
    25. Για τους συνταξιούχους  από 1/1/2025 πάνε  οι συνέπειες!!!!!!!!!
    26. Ε1,  ΙΒΑΝ για  τον υπόχρεο αλλά και για τη σύζυγο…
    27.Ζημιά από αγροτικό εισόδημα δεν συμψηφίζεται με τυχόν κέρδος από εμπορική δραστηριότητα, μεταφέρεται σε επόμενη χρήση με τις προϋποθέσεις..
    28.  Κερδισμένοι των αλλαγών φαίνεται να είναι οι «κατ΄ επάγγελμα αγρότες», για εισοδήματα (κέρδη ) έως 20.000 ευρώ.β )  Χαμένοι των αλλαγών είναι : βα) οι « μη κατ΄ επάγγελμα αγρότες», αφού στην καλύτερη περίπτωση, ο συντελεστής φορολογίας τους αυξάνεται κατά 9 ( 22-13 )  ποσοστιαίες μονάδες  και ββ) οι «κατ΄ επάγγελμα αγρότες», με εισοδήματα (κέρδη ) άνω των 30.000 ευρώ.
    31. ΙΒΑΝ. Χρειάζεται ανεξάρτητα αν είναι χρεωστικό ή πιστωτικό! και για τον υπόχρεο και για τη σύζυγο::. Εάν κάποιος δεν έχει, τότε επιλέγουμε δεν έχω ΙΒΑΝ από τον καταρράκτη με τις τράπεζες. ...
    32. Κωδικός 021/022 του Ε1.
    Και αυτοί προσυμπληρωμένοι  από το σύστημα. Κλικ εδώ, θα γίνεται έλεγχος αν είναι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ και έχει  και μαγαζί.
    33. Ενοίκια σε μονές Αγ. Όρους.
    Αν έχει νοικιάσει ακίνητο (κατοικία) και πληρώνει  ενοίκια στις Μονές αυτές, γράφει το ποσό εδώ,  για να πληρώσει και το χαρτόσημο των  ενοικίων!! (κωδ.421/422)
    34. Ενοίκια ανήλικου
    Αν ανήλικο τέκνο αγρότη ή και μη, εισπράττει ενοίκια και το χωράφι  είναι πχ   δωρεά από τον παππού  ή  τον πατέρα του ή την θεία του κλπ ή το αγόρασε το ίδιο, το ενοίκιο σε κάθε περίπτωση  δηλώνεται από τους γονείς. Δεν κάνει ποτέ δήλωση το ανήλικο για το εισόδημα αυτό!! (ισχύει με το νέο ΚΦΕ από 1/1/2014) 
    135. Προσοχή. Για τους νεοεισερχόμενους στον αγροτικό τομέα, προκειμένου να χαρακτηριστούν  επαγγελματίες αγρότες, δεν ισχύει το κριτήριο να είναι ασφαλισμένοι στο ΕΦΚΑ/ΟΓΑ για 2 συνεχή έτη, καθώς και το κριτήριο του εισοδήματος.
    36.ΤΕ. Αν τηρούσε βιβλία στο παρελθόν   χρεώνεται με Τέλος Επιτηδεύματος με την ένταξη στο κανονικό καθεστώς!.
    37. ΤΕ. Γεννηθέντες  το έτος 1955 και πριν,  εξαιρούνται από το ΤΕ.
    38. Αν από το ειδικό στο κανονικό  η 5ετία μετράει από το πρώτο έτος στο κανονικό!.
    39. Δεν υπολογίζεται τεκμαρτό εισόδημα για χωράφια, αγροτ.  αποθήκες, στάβλους κλ.π. και σε δωρεάν παραχώρηση σε ανιόντες ,κατιόντες και συζύγους.
    40. Το ΕΝΦΙΑ των αγρών εκπίπτει από τα έσοδα. Εκτύπωση της σχετικής πράξης εκκαθάρισης και εγγραφή στα βιβλία. (εκπίπτει ότι πληρώθηκε στο 2017.)
    41.Μίνι  ηλεκτρονικές  εργασίες-συνδέσεις!  (8 διαδικτυακές  εκτυπώσεις…)
    *Από το site του ΟΠΕΚΕΠΕ
    Εκτύπωση βεβαίωσης επιδοτήσεων
    Εκτύπωση πληρωμών για έτος 2017  ( και αυτές που εισέπραξε μέχρι την ημέρα υποβολής της δήλωσης.)
    *Από το site του ΕΛΓΑ
    Εκτύπωση δήλωσης  ΕΛΓΑ
    Εκτύπωση εισφοράς  ΕΛΓΑ
    Εκτύπωση  για τυχόν αποζημίωση από παγετό κλπ.
    *Από το site του GGPS -ΑΑΔΕ
    Εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ, καταχωρούμε το φόρο για τα χωράφια στα έξοδα. Οι αγροτικές αποθήκες αν δηλώθηκαν με κωδ.51 και 52 δεν έχουν ΕΝΦΙΑ.
    *Από το site του ΕΦΚΑ
    Βεβαίωση ασφαλιστικών εισφορών. (προσοχή μήπως καταχωρήσαμε τις πληρωμές….)
    *Από το site της GGPS -ΑΑΔΕ
    τα ενοίκια που πλήρωσε ( η εφαρμογή των  συμφωνητικών) 
    42.ΕΛΠ/ΜΥΦ  και  Επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ!.
    Από το έτος 2015, μετά την εφαρμογή των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων, για την είσπραξη αποζημιώσεων, επιδοτήσεων, οικονομικών ενισχύσεων, επιστροφών τόκων, εισφορών και λοιπών συναφών εσόδων, δεν προβλέπεται ή έκδοση τιμολογίου από την Οδηγία 2006/112/ΕΕ. Η συναλλαγή δύναται να τεκμηριώνεται από παραστατικό που εκδίδει ο χορηγών το σχετικό ποσό ή η τράπεζα που το καταβάλλει π.χ. απόφαση επιχορήγησης, βεβαίωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που περιλαμβάνει τα στοιχεία του δικαιούχου, το ποσό, την ημερομηνία ή άλλο ανάλογο στοιχείο (ΠΟΛ 1003/2014). Για τα ποσά αυτά όταν απαλλάσσονται του ΦΠΑ και κατά την είσπραξή τους από το δικαιούχο δεν υπάρχει υποχρέωση έκδοσης φορολογικών παραστατικών, δεν υφίσταται υποχρέωση αναγραφής τους στις καταστάσεις (ΜΥΦ) πελατών-προμηθευτών (εγκ. 1132344/2015.
    43.Η Εξισωτική
    Στον κωδικό 911. 077 του Ε3 και στο 659/ καταρράκτης /  λοιπές αγροτικές επιδοτήσεις.
    44.Δήλωση ΟΣΔΕ και ΜΑΑΕ
    Με την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ γίνεται και καταχώρηση στο Μητρώο αγροτών.
    45. Αγροτεμάχια και δασικοί χάρτες.
    Τίθεται θέμα για όσους τα χωράφια τους χαρακτηρίστηκαν δάση!!!, κάνουν δεν κάνουν αντιρρήσεις, ή τις χάσουν, ή  προχωρήσουν τελικά στην αγορά τους , θα πρέπει να αλλάξει και η εικόνα του Ε9!! Δημιουργείται μια νέα ιδιόμορφη πρωτόγνωρη κατάσταση κυριότητας
    46.Ανέγερση αγροτικής αποθήκης
    Αν εκδόθηκε άδεια το 2017 για ανέγερση αγροτικής αποθήκης  δεν  υποβάλλουμε  παραστατικά  στη Δ.Ο.Υ. για ρεύμα. Καταργήθηκαν   από 1/1/14 οι σχετικές διατάξεις.
    47. Αποσβέσεις τρακτέρ- Συντ. 10% & επιδότηση αγοράς
    Στο παράδειγμα μας:
    Αγορά =70.000,00
    Επιδότησηση=10.000,00
    Υπόλοιπο= 60.000,00
    Απόσβεση χρήσης 2017=60.000χ10%χ10/12=5.000,00  (Οι επιχορηγήσεις μειωτικά της αξίας αγοράς)
    (αποσβέσεις ΕΙΧ με 16%).
    48. Δήλωση ΟΣΔΕ
    Μέχρι 15/5/2018. 15/6/2018
     http://www.agronews.gr/files/1/anakoinoseis/Εγκύκλιο για τη μεταβίβαση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης το 2017.pdf
    49. Έκπτωση του ΦΠΑ του Ειδικού καθεστώτος στη δήλωση Ε3
    Σύμφωνα με τη διοίκηση δεν επιτρέπεται η λογιστικοποίηση του ΦΠΑ των εισροών, επειδή λαμβάνουν κατ αποκοπή ΦΠΑ επιστροφή. Είναι άδικο αλλά έτσι κρίθηκε, ας ελπίσουμε οτι θα αλλάξει η θέση αυτή.. 
    50. Χαράτσι στο νερό με τον περιβαλλοντικό τέλος,  με υδρόμετρο στη πομόνα! (είναι και αυτό μνημονιακή υποχρέωση…),   με τον ΕΦΚΑ, και ουκ εστιν  τέλος……! (Πάντως στο εξωτερικό όποιος έχει γη θεωρείται αγρότης..--! )Περιβαλλοντικό Τέλος: Υπολογίζεται ότι θα είναι 6,00 το στρέμμα ή 0,01 ανά κυβικό μέτρο νερού. Αν πουλά  αγαθά με σακούλες θα  έχει και για αυτές το γνωστό 0,04 για κάθε σακούλα!!
    51.Αποσβέσεις σε ζώντα ζώα  και  πολυετή δένδρα (περιβόλια)
    Έχουμε αναφερθεί και παλαιότερα στο θέμα. Δεν υπάρχει τρόπος και απαγορεύεται να γίνει απόσβεση σε τεκμαρτή αξία. Υπάρχει πάντως μια αξία (ασφαλιζόμενη) που είναι αναγραμμένη στη δήλωση του ΕΛΓΑ όπου γράφει ότι ένας πχ  πορτοκαλεώνας  αξίζει 50.000 ή το κοπάδι με τα πρόβατα 40.000. Αυτές  μπορεί οι   αξίες να μην είναι πραγματικές, (δεν τις αναφέρω τεκμαρτές γιατί δεν τις βλέπω έτσι…), γνωρίζω όμως ότι  αν πέσει  πχ χαλάζι ή μια αρρώστια,  τα χρήματα που θα πάρει ο αγρότης βάσει των αξιών αυτών και θα είναι όχι μόνο πραγματικά αλλά …Ζωντανά και σωτήρια!! Δεν είναι απορίας άξιον γιατί να μην μπορεί να υπολογίσει  στην αξία αυτή την απόσβεση 10%;; Λένε ότι η απόσβεση θέλει πραγματική αξία, συμφωνούμε όλοι σ αυτό,  αλλά τα δένδρα και τα πρόβατα πως  μεγάλωσαν,   με αέρα;  δεν έχουν ένα κόστος πραγματικό.! Σίγουρα θα έχουν… όπως η αγορά δενδρυλλίων, τα λιπάσματα, κλάδεμα, όργωμα, νερό άρδευσης, ζωοτροφές κλπ) και τα οποία όταν έγιναν δεν υπήρχε υποχρέωση διαφύλαξης των στοιχείων. Κατά τα άλλα το οξύμωρο είναι ότι η απόσβεση είναι ένα υπολογιστικό (αφηρημένο) έξοδο μάθαμε  στις σχολές,  αλλά που για να υπολογισθεί θέλει όμως πραγματική αξία στη φορολογία!…. ας είναι έτσι λοιπόν. Απαγορεύεται λοιπόν  και θα  περιμένουμε και θα ευελπιστούμε μήπως κάποτε δοθεί μια  λύση…. Τέλος κλείνοντας τις σκέψεις αυτές σημειώνουμε ότι στη περίπτωση που αναφέραμε πριν  της αποζημίωσης δηλαδή   για την απώλεια προβάτων από αρρώστια,  και της αγοράς στη συνέχεια νέων, δεν μιλάμε και για μια  εν τοις πράγμασι ΄΄τιμή αντικαταστάσεως;; ΄΄…. !!! (μια καθαρά προσωπική αιρετική θέση…)
    52.Ειδικό Καθεστώς. Από την  Απόδειξη  Είσπραξης  στο …..Ειδικό  Στοιχείο.
    Τελικό με τα ΕΛΠ οι αγρότες στις πωλήσεις που δεν λάμβαναν  φορολογικό στοιχείο εξέδιδαν οι ίδιοι Απόδειξη Είσπραξης, τώρα από 1/1/2017 θα εκδίδουν  το Ειδικό Στοιχείο, ούτως ώστε να είναι εφικτός ο προσδιορισμός των συνολικών εσόδων για να διαπιστωθεί αν έγινε υπέρβαση του ορίου των 15.000,00 για ένταξη στο κανονικό καθεστώς.
    Tips
    Άρα σε κάθε διάθεση αγροτικού προϊόντος απαιτείται πάντα στοιχείο, καρπούζια στο δρόμο, λάδι στον τενεκέ, μέλι στο βαζάκι,  ελιές, γάλα, μήλα, πορτοκάλια, φασόλια, κλπ (αλήθεια είναι γνωστό αυτό στους αγρότες……) 
    53. Άλυτα θέματα
    1. Υπολογισμός αποσβέσεων σε ζώντα ζώα και περιβόλια με 31/12/13.
    2. Αν προστίθενται οι επιδοτήσεις και αν ναι  ποιες  με τα έσοδα του άρθρου 39 του ΦΠΑ για την ένταξη στο κανονικό καθεστώς. (απαλλασσόμενοι).
    3. Η αγορά αγρού αν είναι τεκμήριο ή ανέγερση αποθήκης ή στάβλου κλπ;
    5. Ειδική στο Βαμβάκι πάει στον κωδικό 903 073 (Συνδεδεμένη) ή στον 908  075Λοιπές;; μάλλον σε {073}
    6. Λύθηκε το θέμα με το μέρισμα διανομής σε  παραγωγών συνεταιρισμών. Δεδομένου ότι αφενός ο σχηματισμός του πλεονάσματος δεν συνδέεται αποκλειστικά με έσοδα (για το φυσικό πρόσωπο) από την παραγωγή γεωργικών, πτηνοτροφικών, κτηνοτροφικών, δασοκομικών, υλοτομικών και αλιευτικών προϊόντων και αφετέρου δεν συνδέεται άμεσα με την ίδια παραγωγή των φυσικών προσώπων (το πλεόνασμα δημιουργείται από συναλλαγές του ΑΣ με μέλη αλλά και με μέλη - επενδυτές), το πλεόνασμα της διαχειριστικής χρήσης των ΑΣ, που διανέμεται δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 15 του ν.4015/2011 και του άρθρου 29 του ν.4384/2016, στα μέλη και στα μέλη - επενδυτές, κατά περίπτωση, εφόσον συναλλάσσονται με τον ΑΣ, αποτελεί εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα κατά τον χρόνο που λαμβάνεται η απόφαση διανομής του από τη Γ.Σ. του Συνεταιρισμού.
    53. Από  10/5/2018 ανοίγει η εφαρμογή για τις 120 δόσεις για τα χρέη των αγροτών.;;;
    https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/40539
    Καλή δύναμη σε όλους
    e1_sel_ypopin_5.pdf
    Θερμή παράκληση να μην υποβάλλονται εδώ ερωτήσεις ,,, προχωράνε τα θέματα και ......δεν είναι χρηστικό..
    Eumilos. 
    e1_sel_1.pdf
    e1_sel_2.pdf
    e1_sel_3.pdf
    e1_sel_4.pdf
  25. Upvote
    STRIGKLA reacted to ZAKU in Τα 48 ΄΄ΠΡΟΣΟΣΟΧΗ΄΄ που πρέπει να Προσέξουμε κατά τη σύνταξη της δηλωσης   
    Εμείς οφείλουμε να το δηλώσουμε.Από εκεί και πέρα δεν θα γίνουμε Μαντείο των Δελφών για το τι θα γίνει στο μέλλον.
×
×
  • Δημιουργία νέου...