Jump to content

STRIGKLA

simple Members
 • Content Count

  115
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by STRIGKLA

 1. δεν είναι τικαρισμένα και αυτό μου κάνει εντύπωση, μήπως δεν έχει τεθεί ακόμα σε εφαρμογή?
 2. έβαλα 3129 το μεσημέρι για δοκιμή αλλά δεν το έπαιρνε, βγάζει το μήνυμα Το Πακέτο Κάλυψης Ασφαλισμένου δεν αντιστοιχεί στον ΚΑΔ και στον Κωδικό Ειδικότητας που έχετε συμπληρώσει
 3. Πιστεύω ότι δεν είναι έτοιμο ακόμα, καλύτερα να περιμένουμε ο τύπος αποδοχών 18 βγάζει Κανονικές αποδοχές πληρ/των Μεσογ τουρ πλοίων και η ταυτότητα πληρωμής όλο το ποσό.
 4. Οι ειδικές κατηγορίες εργαζομένων υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση με ειδικό έντυπο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων (supportemployees.services.gov.gr) του υπουργείου Εργασίας, με την οποία δηλώνουν την ειδική κατηγορία στην οποία υπάγονται από την ερχόμενη Δευτέρα 11/5/2020 έως και την επόμενη Κυριακή 17/5/2020. Η καταβολή των 800 ευρώ προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί γι αυτές τις ειδικές κατηγορίες σε δύο φάσεις: 13 Μαίου – 14 Μαίου 18 Μαίου – 19 Μαίου και από το taxheaven https://www.taxheaven.gr/news/48734/to-xronodiagramma-twn-dhlwsewn-diorowsewn-poy-mporoyn-na-ypoblhooyn-sto-ps-erganh-basei-ths-egk-17321327452020
 5. Συνάδελφος που μετά κόπων και βασάνων επικοινώνησε με ΑΑΔΕ του είπαν ότι η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί και να περιμένουμε εντός των ημερών. ΙΔΩΜΕΝ! (τα βάσανα μας δεν έχουν τελειωμό...)
 6. Μόλις είπε ο κ. Βούρτσης στον ΣΚΑΙ ότι θα ανοίξει εντός της εβδομάδας η εφαρμογή για τις νέες ειδικότητες οικοδόμοι κλπ. Πήρα αμέσως τους οικοδόμους που τους είχαν σπείρει αμφιβολίες και τους ενημέρωσα ! Και να μην αγχώνονται με αυτά που ακούνε τριγύρω ότι θα χάσουν τα λεφτά τους. Και αυτό να λένε στους συναδέλφους τους ότι δεν άνοιξε ΑΚΟΜΑ
 7. Το δημοσίευσα και σε ομάδα στο fb, το δημοσιεύω κι εδώ για να καταλάβω αν μόνο εγώ έχω τέτοιες κρούσεις ή όλοι... Με έχουν τρελάνει! με παίρνουν από το πρωί οικοδόμοι ότι τους παίρνουν διάφοροι φίλοι τους οικοδόμοι και τους λένε ότι οι λογιστές τους τους έχουν κάνει την αίτηση και τους απαντάω σε ΠΟΙΑ πλατφόρμα? Αλλά με έχουν φέρει σε σύγχιση αμφιβάλλω και γι αυτά που ξέρω και ψάχνω συνεχώς μήπως εγώ έχω κάνει λάθος και χάσουν τα λεφτά! Μάλιστα σε έναν, η λογίστρια του φίλου τον προέτρεψε να της δώσει τον ΙΒΑΝ για να του κάνει αυτή την αίτηση όπως έκανε και στον πελάτη της. Έχω χάσει κάτι;
 8. ούτε κι εγώ και έψαχνα από εχθές τι έκανα λάθος...
 9. Ερώτηση: Κύριος ΚΑΔ έδρας δεν εντάσσεται. Κύριος ΚΑΔ υποκαταστήματος κλειστή από 18/3. Έγινε Υ.Δ. για μείωση ενοικίου. Δικαιούται να ζητήσει τα 800?
 10. αυτό με μπέρδεψε γιατί αναφέρει από 18/3 αλλά είναι και στην ΚΥΑ για 14/3 και αργότερα βγήκε για 23/3...
 11. Ας κάνω κι εγώ μία ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος που έχει ίδια περίπτωση να με βοηθήσει, γιατί έχω μπερδευτεί αρκετά: Για τον ΚΑΔ 5520(τουριστικά καταλύματα) ποιά ημερομηνία αναστολής είναι η σωστή? Τον έχω δει σε διάφορες λίστες 15/3, 18/3, 23/3.
 12. Ας κάνω κι εγώ μία ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος που έχει ίδια περίπτωση να με βοηθήσει, γιατί έχω μπερδευτεί αρκετά: Για τον ΚΑΔ 5520(τουριστικά καταλύματα) ποιά ημερομηνία αναστολής είναι η σωστή? Τον έχω δει σε διάφορες λίστες 15/3, 18/3, 23/3.
 13. Καταλύματα τα οποία απασχολούν προσωπικό μόνο το καλοκαίρι, απασχολούν όμως συντηρητή για όλο το χρόνο και ο οποίος μετά την απόφαση για κλείσιμο των καταλυμάτων δεν εργάζεται, κάνουν δήλωση αναστολής ώστε να μπορέσει να πάρει ο συντηρητής το επίδομα ? Θα μπορέσουν να προσλάβουν το προσωπικό μετά και να υπογραφούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου όπως κάθε σεζόν ώστε να γίνουν απολύσεις?
 14. Ξέρει κανείς πότε θα αντλήσει από τις νέες δηλώσεις οικονομικά στοιχεία η πλατφόρμα επιδότησης στέγασης?
 15. Οι συγκεκριμένοι είναι πλέον Έλληνες Υπήκοοι με Ελληνικές ταυτότητες και το σύστημα τους εμφανίζει ακόμα ως ξένους υπηκόους και ζητάει άδειες διαμονής...
 16. Πρώην υπήκοοι άλλων χωρών που έχουν πάρει Ελληνική Υπηκοότητα εμφανίζονται ακόμα ως ξένοι υπήκοοι και ζητάει άδεια διαμονής....
 17. Μάλλον για τον ίδιο λόγο δεν μπορώ να κάνω πρόσληψη στο ΕΡΓΑΝΗ? Επειδή διασταυρώνει τα στοιχεία του εργαζόμενου από εκεί? Και αν ναι θα ανοίξει τουλάχιστον 1 τα ξημερώματα που λέει η ανακοίνωση άραγε?
 18. Καλημέρα συνάδελφοι! Βοηθήστε με αν μπορείτε, κόλησα! Το τέλος επιτηδεύματος 800 ευρώ στο Ε3 που το αναγράφουμε (στο Ν είδα το αφαιρεί μόνο του)
 19. Ξέρει κανείς πως να καταχωρήσω τον φόρο εισοδήματος στο ε3? δεν παίρνει τα νούμερα! Διαβάζω και το βιβλιαράκι των οδηγιών και γράφει ότι το περνά ο χρήστης! Θα σας ήμουν υπόχρεη αν με διαφωτίζατε. Μήπως δεν καταχωρείτε για απλογραφικά βιβλία αλλά μόνο για διπλογραφικά?
 20. Τα πριν του 2004 που δεν είχαν παρακράτηση κυριότητας. Τα μετά δεν... Κάπως όμως πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει ένας αποτελεσματικός τρόπος εκκαθάρισης του Μητρώου αυτοκινήτων και για θέματα ΚΤΕΟ ανασφάλιστων κλπ και για θέματα Ε1 μιά και υπάρχει φορολόγηση βάσει τεκμηρίων. Αφού υπάρχει τουλάχιστον ας πληρώνει ο φορολογούμενος γι αυτά που πραγματικά έχει. Τώρα θα μου πείτε ας ακολουθούσε τις νόμιμες οδούς κλπ κλπ τώρα ας πληρώσει τα λάθη του. Το σκέφτομαι κι εγώ αλλά από την άλλη είναι δίκαιη μία τέτοια βαριά τιμωρία χωρίς πολλά περιθώρια επανόρθωσης του "λάθους"?
 21. Tο θέμα είναι ότι άμα το δηλώσουμε όπως και το κοινωνικό μέρισμα και κόψουν το ΚΟΤ ή θεωρηθεί εισόδημα και κόψουν το επίδομα θα τα βάλουν πάλι με τους λογιστές. Πως κατοχυρωνόμαστε για να κάνουμε σωστα την δουλειά μας? Ένα αγκάθι αυτό. Και ένα άλλο αγκάθι τα αυτοκίνητα που δεν είχαν πάει για καταστροφή αλλά δεν είναι πιά στην κατοχή των ιδιοκτητών βγαίνουν πλέον όλα στο Ε1 χωρίς να μπορούμε να επέμβουμε. Οπότε βγαίνουν κάτι υπέρογκα ποσά φόρου ειδικά άμα ο φορολογούμενος είναι επιτηδευματίας.
 22. Υπάρχει ένας τρόπος να βρείτε τον Αριθμό Μητρώου ΔΙΑΣ. Μπαίνετε στην σελίδα που εκτυπώνεις το μηνιαίο σημείωμα σύνταξης. Βάζεις κανονικά τον Αριθμό Μητρώου ΚΑΝΟΝΙΚΑ τον κωδικό οπτικής επιβεβαίωσης , μήνα, έτος και στο πεδίο Αριθμός Μητρώου ΔΙΑΣ βάζεις 0150+αριθμό μητρώου ΙΚΑ π.χ. 0150466785 και πατάς αναζήτηση. Σου ζητάει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και πατάς πάλι αναζήτηση. Εαν θέλεις για ΤΕΒΕ πατάς 0151+αριθμό μητρώο ΤΕΒΕ και για ΕΤΕΑ(τ. ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΤΑΠΙΛΤ, ΤΣΠ-ΑΤΕ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΥΔΚΥ, ΤΣΑΥ και ΤΑΠ-ΔΕΗ 0416, 2008, 0164, 0165, 0171, 2080 κλπ κλπ
 23. Όντως θέλει παλιούς κωδικούς ή αν δεν είχε προσωρινούς, στέλνεις ερώτημα και σε 2 μέρες σου τους στέλνουν
×
×
 • Create New...