Jump to content

kakouras

simple Members
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

 1. Καλημέρα, είμαι της άποψης ότι επιδοτεί μόνο τις εισφορές του εργοδότη, του εργαζομένου αν τις επιδοτούσε θα έπρεπε να επιστραφούν σε αυτόν και όχι στον εργοδότη. Αυτό που δεν μου είναι απόλυτα ξεκάθαρό είναι η διαδικάσια. Τσεκάρω τους τζίρους του 2019 και εάν είναι δικαιούχος στέλνω την ΑΠΔ κανονικά όπως θα την έστελνω και πληρώννω μόνο τις εισφορές εργαζομένου έως 28/09/2020 και έπειτα με κάποιο μαγικό τρόπο όλα μελλοντικά θα βρεθούν σε μια ισορροπία?
 2. Είναι εύκολο να μου επισυνάψετε την απόφαση στην οποία αναφέρεστε? Αν αναφέρεστε στην 32085/1771/7.8.2020 έχω την αίσθηση οτι κάνει αναφορά μόνο για το ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
 3. Αυτό που με προβληματίζει είναι σε περι σκέψου οτι για να καταθέσει ένσταση αύτος ο άνθρωπος θα πρέπει να αποχωρηστεί 5275 euro τα οποία θα του πιστωθούν (αν έχει ακόμη επιχείρηση και προσωπικό) μετα απο 3-4 χρόνια.
 4. Η ΑΠΔ τελικά φεύγει με 25 ένσημα στην ημιαπασχόληση?
 5. Εγώ επισυναπτω την εκτύπωση με τον αριθμό πρωτοκολλου στο έντυπο που ανέβασα και το τελειώνω εκει. Τώρα αν ο εργαζόμενος θέλει και μπορεί να πάρει επίδομα ανεργίας τότε οι υπογραφές ειναι απαραιτητες στο αντίγραφο που θα παρει.
 6. Επιμένω ότι από την στιγμή που υπογράφεται νέα σύμβαση μερικής απασχόλησης ακόμα και αν είναι προς όφελος του εργαζομενου, του ΙΚΑ, της εφορίας πρέπει να γνωστοποιειται στο σεπε.
 7. Γιατί όχι? Θα αφήσεις σύμβαση μερικής απασχόλησης αθεωρητη? Που το έχεις δει αυτο?
 8. Βρε τη Δημητρούλα, γιατί δεν τις δείχνεις αυτό : ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Υπόχρεοι απογραφής: Κάθε εργοδότης που απασχολεί πρόσωπο ή πρόσωπα που υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή στην ασφάλιση των φορέων ή των κλάδων και λογαριασμών των οργανισμών κοινωνικής πολιτικής (ΟΑΕΔ, ΟΕΚ κ.λ.π.) των οποίων τις εισφορές εισπράττει ή συνεισπράττει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, υποχρεούται να απογράφεται στο Μητρώο Εργοδοτών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Πότε υφίσταται η υποχρέωση απογραφής: Με την έναρξη της απασχόλησης προσωπικού που υπάγεται στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σύμφωνα με τα παραπάνω. Τόπος απογραφής - αρμ
 9. Ημερομηνία πρόσληψης έβαλα την ημερομηνία απογραφής. Στην πρώτη απογραφή που έκανα (φοβούμενος και εγώ ότι θα μου την βγάλει εκπρόθεσμη την πρόσληψη) είχα βάλει μια μέρα μετά και δεν μου την δέχτηκαν στο ΙΚΑ. Την επόμενη της απογραφής και της ημερομηνίας πρόσληψης που έστειλα ηλεκτρονικά τα έντυπα, μου τα πήρε εμπρόθεσμα και χωρις πρόβλημα, άρα με κάποιο τρόπο που δεν γνωρίζω το καταλαβαίνει οτι είναι νέος εργοδότης.
 10. Τι διαφορετικό είπα? Σήμερα κάνω πρόσληψη, οπότε σήμερα θα πάω στο ικα να απογραφω και αύριο η μεθαύριο στέλνω πρόσληψη και κατάσταση με χθεσινή η προχθεσινή ημερομηνία. Τι δεν κατάλαβες?
 11. H περίπτωση του Καβοντόρου, είναι διαφορετική, και εγω σε αντίστοιχη περίπτωση που είχα δεν έκανα τίποτα, δεν τον εμφάνισα πουθενά ούτε στην ΑΠΔ, απλά να κρατά ο εργοδότης ένα αντίγραφο της σύμβασης σε περίπτωση ελέγχου.
 12. Λοιπόν άκου, η διαδικασία είναι απλή. Κάνεις την απογραφή στο ΙΚΑ, γυρνάς στο γραφείο σου και κάνεις εγγραφή για να πάρεις κωδικούς, πλέον στους στέλνουν πολύ γρήγορα τουλάχιστον σε σχέση με παλιότερα, σε τέσσερις απογραφές που έχω κάνει μέχρι τώρα μου ήρθαν την ίδια μέρα. Όταν με το καλό σου έρθουν οι κωδικοί στέλεις την πρόσληψη και την κατάσταση προσωπικού. Έχεις τρεις μέρες περιθώριο από την στιγμή που κάνεις την απογραφή. Απογραφή θα κάνεις εννοείται την μέρα που θα ξεκινήσει να απασχολείται ο εργαζόμενος.
 13. Πως ακριβώς διενεργείται αυτός ο έλεγχος, προφανώς ζητήσανε πρόσληψη, απόλυση, κατάσταση από σεπε, αποδείξεις μισθοδοσίας και σύμβασεις άντε και κάποια υπεύθυνη δήλωση από τον εργοδότη. ΟΚ προφανώς αυτά υπήρχαν και τα προσκόμισες, τι άλλο μπορούν να ζητήσουν για να διαπιστώσουν αν η εργασία είναι πραγματική? Θεωρώ απίθανη την απόδειξη πλασματικής εργασίας. Όντως κάνουν καλά που ελέγχουν ύποπτες περιπτώσεις ατόμων που διεκδικούν επιδόματα άλλα δεν θεωρώ αποτελεσματικό τον τρόπο ελέγχου τους, ούτε όμως μπορώ να σκεφτώ τι διαφορετικό μπορεί να γίνει.
 14. Δεν είναι υποχρεωτική η υπογραφή στην πρόσληψη. Μόνο στην καταγγελία σύμβασης είναι υποχρεωτική η υποβολή σκαναρισμένου υπογεγραμένου εντύπου. Που το είδες αυτό?
×
×
 • Create New...