Προς το περιεχόμενο

ONEINCHMAN

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    41
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιευμένο από ONEINCHMAN

  1. Για να έχεις τριετίες πρέπει να υπολογίσεις πόσα ένσημα είχες έως τον 02/2012 σε παρόμοια θέση με την οποία εργάζεσαι τώρα ήτοι για μία τριετία έως τον 02/2012 900 ένσημα, για 2 τριετίες 1800 ένσημα έως τον 02/2012 κ.ο.κ.Οι τριετίες θα ξεπαγώσουν όταν η ανεργία πέσει κάτω από το 10% ΄άρα ποτέ

  2.  Φίλε μου συνοδοιπόρε και συνταλαίπωρε την πάτησα και εγώ με αυτόν τον τρόπο τον 01/2019 και σαν καλός πολίτης το ξαναπλήρωσα γιατί σε όποιον και να απευθύνθηκα στην αντίστοιχη Δ.Ο.Υ μου είπαν πλήρωσέ το και κάνε την διαδικασία του συμψηφισμού για να γλιτώσεις τις προσαυξήσεις  

  3. Καλησπέρα και χρόνια πολλά μήπως έχει συμβεί σε κανένα να προσπαθεί να στείλει μηνιαίο αρχείο παρακρατούμενων φόρων και να περιέχει μαζί με μισθούς και μηνιαίες αμοιβές διαχείρισης μελών Δ.Σ. ΕΠΕ (κωδ.αμοιβών 05) (πάνω από 5860,80 μικτές αποδοχές) και να βγάζει μήνυμα ότι οι κρατήσεις είναι πάνω από 50% των καθαρών αμοιβών και να μην το προχωράει.

    Κάνω κάτι λάθος εγώ γιατί μία χαρά πήγαινε το αρχείο του ΦΜΥ έως τον 12/2018?

    το ξεπεράσατε με κάποιον άλλο τρόπο γιατί οι μηνιαίες αποδοχές τους & κρατήσεις βγαίνουν από πρόγραμμα μισθοδοσίας και βαράει η αναλυτική υποβολή τους.Όποιος μπορεί να βοηθήσει . 

    Παραθέτω την αναλυτική μισθοδοσία του μέλους του Δ.Σ.

    Κανονικές αποδοχές 6.502,39 - Εργοδοτικές εισφορές εργοδότη 1.253,04 (21,38% του 5.860,80) 

    ΦΜΥ 1.881,51 - Εισφορά Αλληλεγγύης 297,37 - Χαρτόσημο 78,02 - ΕΦΚΑ 1.998,53 - Καθαρές αποδοχές 3.500,00

    Σας παρακαλώ μην αναλωθούμε στο θέμα των εργοδοτικών εισφορών (αν πρέπει να έχουν ή όχι οι αμοιβές τους είναι επιλογή της διοίκησης να γίνονται κρατήσεις μέχρι να ξεκαθαρίσει οριστικά από το ΙΚΑ το τοπίο)

     

  4. Συταξιούχος άνω των 65 με εισόδημα 7100,00 και ΕΚΑΣ 2070,00 χάνει το 50% γιατί το αυτοτελές φορολογούμενο προσαυξάνει το συνολικό εισόδημά του στα 9170,00 και καταλήγει να πληρώνει 450 ευρώ για περιουσία αντικειμενικής αξίας 57.000 ευρώ.Η ίδια πέρυσι με εισόδημα 8.300 πλήρωσε 204 ευρώ.Γαμώ τις αναλογικότητες

    Μακροχρόνια άνεργη εδώ και 3 χρόνια με εισόδημα 0 και προστιθέμενα τεκμήρια 10.500 (αυτοκίνητο και σπίτι) το 2015 για ΕΝΦΙΑ συνολικής αντικειμενικής αξίας  51.600 ΕΥΡΏ πληρώνει 106 ευρώ λόγω της μείωσης 50% και φέτος 217 ευρώ με αναπροσαρμένη συνολική αντικειμενική αξία 41500 ευρώ αφού το 50% μείωση μας τελείωσε αφού το φορολογητέο εισόδημα πέρασε το 9000.ΘΕΟΙ με τις υγίες μας

  5. Καλησπέρα

    Eμένα μου έτυχε να εμφανίζει στο Ε3 ένα ΚΑΔ 9899999 (ΚΆΤΙ ΤΈΤΟΙΟ) που γράφει από μετάπτωση και ψάχνομαι να δω τι θα κάνω.Έχει συμβεί σε κάποιον και πως το αντιμετώπισε?mail σε ΓΓΠΣ ή παλαιό ΚΑΔ από μητρώο έναρξης και συνεχίζεις?

  6. Συνοδοιπόροι καλησπέρα

    θα ήθελα αν έχει κάποιος την καλοσύνη (και εφόσον το έχει αντιμετωπίσει στην εργασία του) αν γνωρίζει αν έχει το Υπ.Οικονομικών με νεότερη απόφαση του και μου έχει ξεφύγει κάτι ότι αν στην διαδικασία αναγραφής των παροχών σε είδος (στην συγκεκριμένη περίπτωση βενζίνες σε μηνιαία βάση προς τους εργαζόμενους) στις ετήσιες βεβαιώσεις αποδοχών τους πάει όλο το ποσό ή αφαιρούνται τα πρώτα 300 ευρώ?

    Είναι σημαντικό σημείο τριβής μεταξύ εμού και των ορκωτών που μου ζητάνε να προσμετρήσω στις βεβαιώσεις αποδοχών των υπαλλήλων όλες τις βενζίνες που τους πληρώνει η εταιρία τον μήνα βάσει συμφωνίας για να προσέρχονται λόγω αποστάσεως.Εγώ επιμένω για το συνολικό ποσό πλην των 300 ευρώ και αυτοί επιμένουν για το σύνολο των παροχών αλλοιώς δεν κάνουν αποδεκτό το κονδύλι (αρκετά άτομα) και το στέλνουν για αναμόρφωση.

     

    Επίσης ας απαντήσει κάποιος για το excel για τις αμοιβές από επιχειρηματική δραστηριότητα και το μήνυμα λάθους ότι δεν είναι αρχείο με μήκος ίσο με 148 χαρακτήρες πως το ξεπέρασε γιατί το βλέπουμε στον ύπνο μας πλέον.'Εβαλα νούμερα χωρίς υποδιαστολή τίποτα, έβαλα παρακρατήσεις και αμοιβές τίποτα.Κάποιος που να έχει στείλει ας κάνει screenshot το excel όπως το συμπλήρωσε.

     

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όποιον κάνει τον κόπο να σπαταλήσει 10 λεπτά από τον πολύτιμό χρόνο του να μου απαντήσει

  7. Αν δεν βιάζεσαι για εκκαθάριση (κοινώς να πρέπει να εισπράξεις χρήμα από παρακράτηση) φάκελλος συστημένος στην ΓΓΠΣ και άστους να κουρεύονται κράτα και κανένα αποδεικτικό της αποστολής έλεος με τους καρεκλοκένταυρους   

  8. Συνάδελφοι καλημέρα, όποιος έχει αντιμετωπίσει το θέμα παρακαλώ όπως βοηθήσει.Εταιρία έχει συνάψει ιδιωτικά συμφωνητικά με έναν ιδιώτη και έναν ελεύθερο επαγγελματία (διατροφολόγος-βιολόγος) οι οποίοι έχουν κατοχυρώσει δικαιώματα (ευρεσιτεχνίας-καινοτομίας) σε ένα προιόν που εμπορεύεται η εταιρία.

    Ο ελεύθερος επαγγελματίας (διατροφολόγος-βιολόγος) κόβει τιμολόγιο στην εταιρία για τα δικαιώματά του ένα ποσό ως ποσοστό επί του ετήσιου τζίρου του προιόντος.

    Τα δικαιώματά του καταχωρούνται ως δαπάνη από την εταιρία στον 61.90 ή στον 64 (ως διακιώματα-royalties)?

    Αν είναι στον 61 θα έχουν και παρακράτηση 20%?

    Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω (αν και είμαι εκτός θεματικής ενότητας) ο δεύτερος δικαιούχος που είναι ιδιώτης και δεν έχει έναρξη επαγγέλματος μπορεί να πληρωθεί τα δικαιώματά του με τίτλο κτήσης που θα εκδόσει η εταιρία στο όνομά του (το ποσό είναι γύρω στο 1.500,00 ευρώ ετησίως)?

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όποιον μπει στον κόπο να απαντήσει

  9. Καλημέρα ρε παιδιά μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει (sorry που ποστάρω σαν guest).

    Επειδή το έχασα λόγω διακοπών η δεύτερη δόση δεν πληρώθηκε αρχές Αυγούστου (όπως έλεγαν) για αυτούς που έχουν κάνει δήλωση πριν την 22/06/2015?

    Έχω πάρει προκαταβολή (αρχές Απριλίου) και είναι κάτι ψιλά να εισπράτουμε ακόμα αλλά μάλλον τα έφαγε η μαρμάγκα?

  10. Δεν σε αφήνει να προχωρήσεις και να το διορθώσεις και το δεύτερο κουλό που συνάντησα είναι η προεπιλογή των δύο δόσεων σε υποβολή.Επιλέγεις να πληρώσεις σε μία δόση και σου βγάζει ταυτότητα οφειλής με δύο δόσεις.ότι νάναι.Να δω πως διορθώνεται τώρα.Μιλάμε ότι αν συνειδητοποιήσω ότι είναι θέμα browser η προεπιλογή των δόσεων αποπληρωμής είστε πολλοί γελοίοι.Αντε δεν μας φτάνουν όλα έχουμε γίνει και beta testers

  11. Μήπως κάποιος συνάδελφος μπορεί να βοηθήσει γιατί θα αρχίσω να τραβάω τις κοτσίδες μου (και με έχουν αφήσει προ πολλού) με το νέο έντυπο του ΦΠΑ.Σε ποιό κωδικό των εισροών παίρνει τις αξίες των εισαγωγών αγαθών από τρίτες χώρες με ΦΠΑ?Στον 363 ή στον 366?Γιατί εγώ βάζοντας την αξία στο 366 μου βγάζει μήνυμα το σύστημα ότι η αξία του ΦΠΑ που μπαίνει στο 386 πρέπει να είναι μεταξύ του 3% και του 23%.(Κατανοητό ποιος ο σκοπός του μηνύματος αλλά έλα που βάζω ποσό ΦΠΑ ίσο με 23% και δεν την περνάει την δήλωση).Sorry που φαίνομαι σαν guest αλλά για κάποιον λόγο δεν μπορώ να μπως στο site με τους κωδικούς μου.

  12. Kαλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.Θα ήθελα όποιος γνωρίζει και έχει την ευχέρεια να μου απαντήσει αν είναι σωστός ο χειρισμός (ηλεκτρονική δήλωση εντός 15 ημερολογιακών ημερών)

     

    -Παύση 2 φορολογικών μηχανισμών σε έδρα & υποκατάστημα λόγω αλλαγής τους εξαιτίας νέου λογιστικού προγράμματος -

    (κωδικός 34 − Αναστολή λειτουργίας ΦΗΜ λόγω μη χρησιμοποίησης της, για οποιοδήποτε αιτία πλην οριστικής διακοπής εργασιών)

     

    -Εγκατάσταση 2 νέων φορολογικών μηχανισμών 1 σε έδρα & 1 σε υποκατάστημα (κωδικός 1 - Αγορά νέας ΦΗΜ)

    είναι σωστή η χρονική ακολουθία των ηλεκτρονικών γνωστοποιήσεων?

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

  13. Ευχαριστώ πατριώτη (καταγωγή Ριζά Πρεβέζης) αν ξέρεις τι απαιτούμενα δικαιολογητικά ζητάνε στην Δ.Ο.Υ. εκτός από τον λογαριασμό της παροχής του εργοταξιακού ρεύματος για να αποδείξω ότι είναι ημιτελές? ευχαριστώ και καλό κουράγιο αν και εγώ θα πήγαινα για τσίπουρα μέρα που κάνει

  14. Καλημέρα να κάνω και εγώ μία ερώτηση σε όποιον συνάδελφο το έχει αντιμετωπίσει γιατί μου έτυχε και μου ζητάνε να πάω από την αρμόδια ΔΟΥ δικαιολογητικά με την υποβολή της τροποιητικής.

    Μη αποπερατωμένη μονοκατοικία το 2014 (ημιτελές κτίσμα) με εργοταξιακό ρεύμα (κάνω τροποιητική για ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο και βάζω τον αριθμό της παροχής του εργοταξιακού και συμπληρώνω την στήλη 32 με το κενό κτίσμα για να πάρει την έκπτωση) ή το αφήνω μη ηλεκτροδοτούμενο χωρίς την παροχή του εργοταξιακού και δεν παίρνει την έκπτωση για τα ημιτελή κτίσματα?

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όποιον απαντήσει

  15. Ευχαριστώ και μήπως γνωρίζει κανείς αν έχει αλλάξει τίποτα με το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να είναι αναρτημένες στο site της εταιρίας οι οικονομικές καταστάσεις?

  16. Καλημέρα

    θα ήθελα παρακαλώ να απαντήσει όποιος συνάδελφος έχει καταρτίσει «λογιστική καταστάση περί της εταιρικής περιουσίας», δηλαδή βραχύχρονιο ισολογισμό για διανομή προμερίσματος σε Α.Ε.και τον έχει υποβάλλει για δημοσίευση στην αντίστοιχη εποπτεύουσα αρχή (Νομαρχία).

    Η υπηρεσία που υποβάλατε τις βραχυχρόνιες συνοπτικές οικονομικές καταστάσεις σας ζήτησε να υπάρχουν συγκρίσιμα στοιχεία της αντίστοιχης περσινής περιόδου γιατί ο αρμόδιος στην υπηρεσία που υπαγόμαστε λείπει σε άδεια εδώ και κανένα μήνα και αναπληρωτή δεν έχουν να μας διαφωτίσει.

    Ευχαριστώ και καλημέρα



     

     

  17. Εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ αν δεν έχει κωδικούς η εταιρία.Aν έχει μήνυμα σε [email protected] με στοιχεία Εταιρίας (ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-ΑΦΜ-ΔΟΥ) και με στοιχεία μηχανικού (Αριθμός Μητρώου ΤΣΜΕΔΕ –Α.Μ.Κ.Α – Επώνυμο – Όνομα – Όνομα Πατρός – Ημερομηνία Πρόσληψης) για την απογραφή του νεοπροσλαμβανόμενου.

  18. Γιατί ασθένεια πάνω από 13 ημέρες όταν συμπληρώνει 1 χρόνο στην δουλειά 9/4/2014 (Ημερομηνία πρόσληψης 9/4/2013)?Ασθένεια πρεπει να της δώσω 13 ημέρες δεν μου δίνει παραπάνω το πρόγραμμα.Με τις 13 ημέρες ασθένεια του Ιανουαρίου μου υπολογίζει και Δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας αναλογικά.Το θέμα είναι πόσες ημέρες κανονική άδεια δικαιούται αφού δεν έχει δουλέψει καθόλου το 2014 (μόνο 13 ημέρες ασθένεια) και αν δικαιούται αποζημίωση αδείας για το 2014 επειδή πρέπει να την πάρει πριν το εξάμηνο του ΟΑΕΔ

  19. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις αν και είναι αντικρουόμενες οι απόψεις αλλά το ίδιο συνάντησα και με το ΙΚΑ (το οποίο αρνιότανε κατηγορηματικά ότι οφείλω μέρες αδείας και αποδοχές αδείας) σε σχέση με την επιθεώρηση εργασίας που επέμενε ότι όχι άδεια σε ημέρες (συμπλήρωσε το όριο) αλλά μόνο αποδοχές αδείας (έχω δώσει σαν εταιρία το ποσοστό που της αναλογεί και το υπόλοιπο από τον ΟΑΕΔ).SOULIS θεωρώ ότι δεν είναι εκτός πραγματικότητας το έγγραφο που πόσταρες αλλά θα της δώσω το επίδομα αδείας (όχι ημέρες αδείας) και όσο για την ασθένεια δεν θα το ρισκάρω εκτός και μου φέρει άλλο χαρτί.Πάντως ευχαριστώ και πάλι και όποιος άλλος έχει άποψη είναι ευπρόσδεκτος

  20. Καλημέρα θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο περιεκτικός γίνεται και θα παρακαλούσα όποιος μπορεί να βοηθήσει.Υπάλληλος (μισθωτή) με πρόσληψη 9/4/2013.Μένει έγκυος και εργάζεται μέχρι 31/12/2013.Φέρνει ασθένεια από εκεί και πέρα.Από την εταιρία παίρνει 13 μέρες ασθένεια τον Ιανουάριο (τόσο της αναλογεί γιατί δεν έχει κλείσει έτος στην εταιρία) και κατόπιν δεν επιστρέφει στην δουλειά φέρνοντας άδειες γιατρού.

    Με πιθανή ημερομηνία τοκετού την 31/7/2014 την 5/6/2014 ξεκινάει η άδεια κυφορίας η οποία λήγει την 01/10/2014.

    Από την εταιρία εκτός τις 13 μέρες ασθένειας τον Ιανουάριο έχει πληρωθεί αναλογία σε Δώρο Πάσχα & επίδομα Αδείας (βάσει των 13 ημερών ασθένειας).

    Το πρώτο ερώτημα είναι αν δικαιούται να πάρει κανονική άδεια για το 2014 (21 ημέρες της αναλογούν λόγω ότι 9/4/2014 συμπλήρωσε 1 ημερολογιακο έτος) και πόσες ημέρες αφού δεν έχει εργαστεί καθόλου το 2014 (πέραν των 13 ημερών ασθένειας τον Ιανουάριο)

    και αν ναι το δεύτερο ερώτημα επειδή πρέπει να την πάρει την κανονική άδεια πριν ξεκινήσει το εξάμηνο του ΟΑΕΔ δικαιούται και αποδοχές αδείας για το 2014 από την εταιρία?

    Ελπίζω να ήμουν κατατοπιστικός καλημέρα και ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όποιον βοηθήσει γιατί μου είπαν από το ΙΚΑ ότι δεν δικαιούται αδείας και αποδοχών για το 2014 (πλέον αυτών της αναλογίας των ημερών ασθένειας) και σε αντίθεση η επιθεώρηση εργασίας μου είπε ότι δικαιούται και άδεια και επίδομα αδείας.

     

  21. Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις έχει ξαναγίνει πρόσληψη πριν 3 χρόνια άρα υπάρχει απογραφή στο Ταμείο.Βασικά αυτό που με απασχολεί είναι αν έχει τίποτα νατραβέρια (όσον αφορά επιπλέον κρατήσεις με άλλα ταμεία (ΤΕΑΧ-ΕΤΑ κλπ.) αλλά ελπίζω να με κατευθύνουν αυτοί μέσω του e-mail.Καλή μέρα σε όλους και ευχαριστώ

  22. Καλημέρα θα ήθελα βοήθεια από όποιον έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα.

    Προσλάβαμε πτυχιούχο χημικό-μηχανικό μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην εταιρία που εργάζομαι (Βιομηχανία).

    Κωδικός ειδικότητας 229110 (ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ), πακέτο κάλυψης ΙΚΑ 132 και χωρίς κλάδο ειδικής προσάυξησης στο ΤΣΜΕΔΕ (αφού δεν έχει συμπληρώσει δεκαετία).Ελπίζω να είμαι σωστός μέχρι εδώ.

    Έχει τίποτα άλλο όσον αφορά τις κρατήσεις του π.χ.Ταμείο Χημικών (ΤΕΑΧ ή ΕΤΕΑ πλέον) που πρέπει να κάνω απογραφή ως εταιρία για να τον ασφαλίσω?

    Και αν ναι κάποιος να μου πει αν η διαδικασία γίνεται πλέον στο ΙΚΑ που υπάγεται η Εταιρία ή με αίτηση στα αντίστοιχα Ταμεία?

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλημέρα

×
×
  • Δημιουργία νέου...