Jump to content

kvstas3

simple Members
 • Posts

  57
 • Joined

 • Last visited

About kvstas3

Recent Profile Visitors

1,953 profile views

kvstas3's Achievements

 1. Με 30.11.2017 τα υπόλοιπα της Β ,θα μεταφερθούν στην Α .οπότε η Β δεν υποβάλλει τίποτε . Όταν η Β κάνει τη διακοπή (ΓΕΜΗ – ΕΦΟΡΙΑ) σε 1 μήνα πρέπει να υποβάλλει δήλωση εισοδήματος , η οποία θα είναι μηδενική.
 2. Εταίρος ΙΚΕ(οχι διαχειριστής) λαμβάνει αμοιβή(ΟΧΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) της περ.δ’ παρ.2 του άρθρ. 12 Ν.4172/13 . Πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές ??
 3. 1. Αντιλαμβάνομαι ότι η έκδοση προσωρινών αποδείξεων δεν είναι υποχρεωτική, εφόσον εκδίδονται οριστικές αποδείξεις σε κάθε σερβίρισμα. 2. Η διευκρυνιστική οδηγία για την έκδοση πιστωτικών λιανικής πώλησης εκδόθηκε 26-10-2015 , αλλά ισχύει απο 1.1.2015. Τι γίνεται στην περίπτωση που μέχρι σήμερα εφαρμόστηκε η έκδοση τιμολογίου σε αντικατάσταση ΑΛΠ ??
 4. Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν έκτακτα περιστατικά όπου η επιχείρηση θα χρειαστεί να απασχολήσει πρόσθετο προσωπικό ,απο αυτό που έχει στο πρόγραμμα εργασίας. Η επιχείρηση προκειμένου να αποφύγει την γραφειοκρατία των προσλήψεων, απολύσεων , τροποποιήσεων ωραρίου κλπ ,προσλαμβάνει παράδειγμα 5 σερβιτόρους για απασχόληση 10 ημερών το μήνα ,στις οποίες ημέρες συμπεριλαμβάνει και πιθανή έκτακτη απασχόληση . Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί η έκτακτη απασχόληση κάποιο μήνα και οι εργαζόμενοι απασχοληθούν 5 ημέρες απο τις 10 , υπάρχει κάποιο πρόβλημα ως προς το ΣΕΠΕ , ΙΚΑ κλπ ??
 5. Δ) Aμειβόμενοι με κυμαινόμενες αποδοχές. Mισθωτοί αμειβόμενοι με κυμαινόμενες αποδοχές (σερβιτόροι, κουρείς κ.λ.π.) κατατάσσονται, με απόφαση της Διοικήσεως του I.K.A. κατ’ έτος, σε κλάσεις τεκμαρτών ημερομισθίων, με βάση τις οποίες και υπολογίζονται οι υπέρ του Iδρύματος εισφορές. Kαι θεωρούνται ότι πραγματοποιούν 25 ημέρες ασφαλίσεως στο I.K.A., εκτός αν εργάσθηκαν λιγότερες από τον αριθμό αυτό κάποιο μήνα (γιατί προσλήφθηκαν ή αποχώρησαν ενδιάμεσα ή δεν εργάσθηκαν κάποιες ημέρες, χωρίς να δικαιούνται μισθό κ.ο.κ.).
 6. Εγκύκλιος Ο.Α.Ε.Ε. αρ. 16/10.6.2014 Παράδειγμα της παραπάνω εγκυκλίου αναφέρει : “ Έλεγχος προϋποθέσεων χρονικού διαστήματος 5/2014-10/2014 μετά τη λήξη του 6μήνου - Διαπιστώνεται ότι τον 5/2014 έχει 4 ΗΑ αφού η πρόσληψή του ενεργήθηκε 26-5-2014 και ότι για κάθε μήνα από τον 6/2014 έως και τον 10/2014 έχει 25 Η.Α. στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. Η εξαίρεσή του συνεχίζεται για ένα εξάμηνο 11/2014 - 4/2015. - Εάν τον 8/2014 συμπληρώνει 20 ΗΑ τότε επαναφέρεται στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ από τον 5/2014 και μέχρι τη λήξη της παράλληλης απασχόλησης.” ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ,ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΣΩΣΤΑ, ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΑΕΕ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ,ΑΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ 60 ΜΗΝΕΣ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ 20 ΜΕΡΕΣ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΑΕΕ?? ΣΤΟ ΙΚΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ(π.χ. 6ωρη απασχόληση με μισθο 700,00 ευρώ) ΤΑ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΙΝΑΙ 22 . ΑΥΤΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΟΑΕΕ .
 7. Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΖΗΤΑΕΙ ΠΛΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ(ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ,ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ κλπ) ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ Ή ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ(ΙΣΟΖΥΓΙΑ,ΑΠΔ κλπ) ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ?
 8. ΣΕ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΣΑΝ ΡΑΜΠΟ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ , ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΚΑΤΑΧΩΡΙΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ . Ο ΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΡΩΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΟΤΕ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ 9-3-2009 ,ΕΝΩ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝΕ ΕΓΡΑΦΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ 9-3-2008.(ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ 9-3-2008). ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΣΤΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ . ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ. ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΑΥΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΕΞΟΔΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ , Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ (ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ) ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ (ΛΟΓΙΣΤΗ ή ΔΙΚΗΓΟΡΟ) ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ κλπ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΞΟΔΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ ??
 9. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ,ΑΛΛΑ Η ΠΟΛ 1111/13 ΟΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΤΙΜΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ . ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ?
 10. ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ > 75.000,00 ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΕΚΤΙΜΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΗΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ??
 11. ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΄Η ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ?? ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ?
×
×
 • Create New...