Jump to content

DimitrisB

Silver members
 • Posts

  794
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by DimitrisB

 1. Καλησπέρα. Μία πελάτισσα μου θέλει να κάνει μία εταιρεία, μη κερδοσκοπική. Θα είναι εφημερίδα, η οποία θα διανέμεται δωρεάν, μία φορά τον χρόνο και τα έσοδα θα είναι μόνο από διαφημίσεις. Έχει φόρο διαφημίσης αυτή η περίπτωση?
 2. Εγώ είμαι ο πωλητής. Άρα εφόσον βρεθεί κάποιος μπορούμε απευθείας να κάνουμε την μεταβίβαση. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο!!!
 3. Απλά η απορία μου είναι η εξής. Δεν θα πρέπει πρώτα ο αγοραστής να βρεθεί στο γραφείο για ένα διάστημα, να τον "μάθουν" οι πελάτες και αντίστοιχα να τους "μάθει" και εκείνος?
 4. Συνάδελφοι πως και αν μπορεί να γίνει η πώληση ενός πελατολογίου λογιστικού γραφείου?
 5. Του αυτοαπασχολούμενου δεν παίρνει τα 800. Άρα παίρνει και τα 800 του μισθωτού και τα 600 του voucher?
 6. Να κάνω κάνω μία ερώτηση. Επιστήμονας που είναι μισθωτός και αυτοαπασχολούμενος, δικαιούται τα 800 ή τα 600 του voucher?
 7. Συνάδελφοι καλημέρα σας. Να σας κάνω μία ερώτηση επειδή έχω μπερδευτεί με το θέμα ασφάλισης ΙΚΕ. Μονοπρόσωπη ΙΚΕ όπου ο μοναδικός εταίρος και διαχειριστής είναι και μισθωτός σε άλλη εταιρία τι ασφαλιστικές εισφορές θα έχει? Το κατώτατο δλδ 167,95 ευρώ? Επίσης τα μερίσματα δεν υπολογίζονται στις ασφαλιστικές εισφορές σωστά?
 8. Τελικά όσοι εργάζονται από το σπίτι τους υποχρεούνται σε POS. Ακόμα και αν συνεργάζονται μόνο με επαγγελματίες ή είναι μπλοκάκηδες!!
 9. Άρα πρέπει να κάνει έναρξη ως αγρότης ειδικού και στην συνέχεια να δηλώσει κ αγροτικό εισόδημα. Μιλάω για την πρώτη κατηγορία, μέχρι 2500 μικτό βάρος
 10. Όχι δεν έχει αγροτικό εισόδημα. Αλλαγή της άδειας σε τι όμως? Επαγγελματικό?
 11. Συνάδελφοι καλημέρα. Μέλος ΟΕ αποκτά αγροτικό αυτοκίνητο λόγο κληρονομιάς. Πρέπει να κάνει έναρξη σαν αγρότης ειδικού σε αυτή την περίπτωση?
 12. Να ρωτήσω κάτι για το ειδικό κοινωνικό μέρισμα για τους κατοίκους μικρών νησιών. Πελάτης μου έχει την πρώτη κατοικία σε μικρό νησί. Έχει και ένα διαμέρισμα στην Αθήνα και μένει εκεί όταν πηγαίνει ο άνθρωπος για τις ιατρικές του εξετάσεις. Το διαμέρισμα αυτό δηλώνεται στην δήλωση στον πίνακα 5 ως πρώτη δευτερεύουσα. Αποκλείεται από το μέρισμα για αυτό τον λόγο?
 13. Καλημέρα. Ναι συνάδελφε 15-20. Μας έχουν πρύξει 2 εβδομάδες τώρα συν ότι θα συνεχίσουν να μας πρύζουν μέχρι να τα πάρουν. Γιατί από το τηλέφωνο? Να τους λέτε να έρθουν στο γραφείο να σας πληρώσουν κιόλας. Δεν κατάλαβα δουλάκια ήμαστε και πρέπει συνεχώς να δουλεύουμε τσάμπα? Τέτοιες χαζές απόψεις μας έχουν κάνει να μας θεωρούν δεδομένους στο τσάμπα.
 14. Συνάδελφοι καλησπέρα. Πόσο θα χρεώνετε την αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα? Για 15-20 σκέφτομαι εγώ.
 15. Καλημέρα. Και όμως όταν έβαλα στο γραφείο POS 5-6 μήνες μετά τα capital controls μου είπαν από την τράπεζα ότι επειδή δεν μπορούν να ανοίξουν νέο λογαριασμό θα το έκαναν σύνδεση με τον ταμιευτηρίου που είχα ήδη στην τράπεζα.
 16. Καλημέρα σε όλη την κοινότητα. Αγρότης ειδικού καθεστώτος μπορεί να πουλάει σαν πλανόδιος?
 17. Καλημέρα σας. Για αμοιβές ελεύθερων επαγγελμάτων μικρότερες των 300,00 ευρώ, χωρίς παρακράτηση φόρου, αποστέλουμε βεβαιώσεις αποδοχών κανονικά με την αμοιβή που πληρώθηκε και μηδενικό ποσό φόρου ή στέλνουμε μηδενική?
 18. Συνάδελφοι καλησπέρα σας. Ήθελα να σας ρωτήσω εάν εσείς κάνετε ιδιωτικά συμφωνητικά με τους πελάτες σας. Και επίσης εάν τα ιδιωτικά συμφωνητικά μπορούν να ανανεωθούν αυτόματα στο τέλος του χρόνου ή πρέπει να γίνονται καινούργια κάθε χρόνο.
 19. Δεν εργάζεται ως μισθωτός. Έχει ένα γραφείο με πελάτες λιανικής και χονδρικής παροχής υπηρεσιών. Απλά έχει και τους ΚΑΔ της κατασκευαστικής γτ αναλαμβάνει και κατασκευές κάποιων οικοδομών. Βασικά του είπαν από τον ΟΑΕΕ, ότι θα πληρώνει εισφορές και για ΤΣΜΕΔΕ και για ΟΑΕΕ. Ισχύει κάτι τέτοιο?
 20. Καλημέρα. Πολιτικός μηχανικός ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ, έκανε επέκταση δραστηριότητας με ΚΑΔ κατασκευαστικών εργασιών, πέρνοντας απαλλαγή από το ΟΑΕΕ. Από 1/1/17 καταργήται η απαλλαγή στον ΟΑΕΕ. Πως θα υπολογίζονται τώρα οι εισφορές στον ΕΦΚΑ?
 21. Είχα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα προχτές με πελάτη μου, καθώς διπλοπεράστικε ένα τιμολόγιο εσόδων με αποτέλεσμα να βγει επιπλέον ποσό ΦΠΑ. Ήταν χρεωστική έτσι και αλλιώς η δήλωση αλλά θα πληρώσει επιπλέον 300 ευρώ παρόλο που διορθώθηκε άμεσα. Δυστυχώς όσο μπορούν να τα πάρουν!!
×
×
 • Create New...