Jump to content

Sofiapa

simple Members
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Like
  Sofiapa reacted to SOTPAR in Ανάκληση αναστολής συμβάσεων εργασίας   
  Σωστά και με τους ίδιους όρους εργασίας που είχαν 21/3
 2. Upvote
  Sofiapa reacted to KAROLOS in Προς Taxheaven: Μήπως πρέπει να πάρετε θέση για αυτό που ανεβάσατε?   
  Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα. Δεν μπορώ να απολογηθώ για το γεγονός ότι διαβάζουν μη λογιστές τον κόμβο ή για το γεγονός ότι και συνάδελφοι διαβάζουν μόνο τους τίτλους και όχι τα πλήρη κείμενων των άρθρων και της ειδησιογραφίας. Ποτέ μου δεν στάθηκα ως επαγγελματίας στην ανάγνωση των τίτλων ενός άρθρου ή μιας είδησης. Αλίμονο αν ως επαγγελματίες στεκόμαστε στην ανάγνωση τίτλων για να εξάγουμε συμπεράσματα. Μην πάμε όμως και στα άκρα με τα παραδείγματα που φέρατε γιατί δεν θα βγάλουμε άκρη. Επίσης, ξεκαθαρίζω κάτι, γιατί πολλοί συνάδελφοι βαυκαλίζονται, ο κόμβος δεν αρθρογραφεί για να «μαζέψει» κλικ γιατί πολύ απλά τα έσοδά του είναι από συνδρομητικές υπηρεσίες και όχι από διαφημίσεις (όποιος θέλει του δίνω τα οικονομικά στοιχεία). Επίσης, τίποτα από ό,τι αφορά στον κορωνοϊό δεν είναι συνδρομητικό όπως θα χετε διαπιστώσει. Ούτε σεμινάρια επί πληρωμή κάναμε όπως αρκετοί στο χώρο, ούτε τίποτα. Όλα δωρεάν. 
  Όλες αυτές τις μέρες εργαζόμαστε νυχθημερόν για να έχετε άμεση πληροφόρηση για όλα τα θέματα που αναφύονται γύρω από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Παρατήσαμε τα πάντα, μείναμε άυπνοι για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Δεν το κάνουμε για να μας πείτε ευχαριστώ, ούτε για να ακούσουμε ευχολόγια, δεν είναι αυτός ο σκοπός μας άλλωστε. Εδώ και πολλά χρόνια, ο κόμβος πορεύεται με βάση το μεράκι της ομάδας που τον πλαισιώνει, την αέναη προσπάθεια και τη συνεχόμενη αναβάθμιση των υπηρεσιών του, έχοντας πάντα ως γνώμονα την παροχή ορθής, αντικειμενικής, επιστημονικά τεκμηριωμένης και άμεσης ενημέρωσης. Κάποιοι το εκτιμούν, άλλοι όχι, άλλοι στέκονται με το δάκτυλο στη σκανδάλη να σε πυροβολήσουν με την πρώτη ευκαιρία, ενώ άλλοι απλώς αδιαφορούν, ωστόσο εμείς τους ενημερώνουμε όλους. 
  Ποτέ δεν μου άρεσαν οι γενικεύσεις, γιατί με μαθηματική ακρίβεια πάντα οδηγούν σε στρεβλώσεις. Τα Δελτία τύπου των υπουργείων θεωρώ πως έχουν βαρύτητα, διότι μετά την κοινοποίησή τους ακολουθεί η εξειδίκευση όσων μνημονεύονται σ΄αυτά. Δεν είδα πουθενά σε τούτο τον κόμβο να μοιράζονται 800ευρα όπως ορισμένοι συνάδελφοι διατείνονται, ωστόσο είδα δελτία τύπου του υπ. Οικονομικών και Εργασίας, καθώς και Π.Ν.Π. 
  Στο άρθρο που αναφέρεστε, κατέγραψα τα ισχύοντα μέχρι εκείνη τη στιγμή, θέλοντας να τονίσω πως τη δεδομένη στιγμή άνοιξε η πλατφόρμα του ΕΡΓΑΝΗ, ώστε να μπορεί να συμπληρώνεται και από επιχείρηση ή ελεύθερο επαγγελματία που ακόμα και αν δεν απασχολεί προσωπικό ή δεν έχει ενεργοποιημένο ΑΜΕ μόνο ως προς τα πεδία που αφορούν την έκπτωση του ενοικίου της επαγγελματικής μίσθωσης. Δικαιούχοι της έκπτωσης ενοικίου επαγγελματικής μίσθωσης είναι όσοι η λειτουργία τους έχει ανασταλεί ή προσωρινά απαγορευτεί με εντολή δημόσιας αρχής.  
  Οι πληροφορίες που είχαμε από υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες ήταν πως εφόσον άνοιξε η πλατφόρμα στο ΕΡΓΑΝΗ και για τους ανωτέρω φορολογούμενους θα μπορούσαν να λάβουν την επιδότηση κι αυτοί οι ίδιοι μέσω αυτής της διαδικασίας (με τις ιδιαιτερότητες και τους προβληματισμούς που κατατίθενται στο άρθρο) όταν οριστικοποιηθούν οι εξαγγελίες. Μάλιστα μας ενημέρωσαν πως θα δοθεί το αρχείο στην ΑΑΔΕ ώστε να πράξει στη συνέχεια τα δέονται. Το σκέφτηκαν έτσι ώστε να μην ανοίξει κι άλλη πλατφόρμα, κ.λπ., δηλαδή για χρηστικούς λόγους. 
  Όμως γίνονται συνεχώς ζυμώσεις όπως διαπιστώνετε για όλα τα θέματα. Αν μέσα στον κυκεώνα που βιώνουμε αποφασίσει η ηγεσία κάτι διαφορετικό, αυτό δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε. Εμείς μεταφέραμε την πληροφορία. Δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου, ούτε κρύβομαι πίσω από ανώνυμα σχόλια όπως πράττουν πολλοί συνάδελφοι σε διάφορους σχολιασμούς, γι΄αυτό και το άρθρο μου ήταν επώνυμο όπως πάντα. 
  Αγαπητοί συνάδελφοι, ο κόμβος δεν δίνει κατευθύνσεις ως προς το χειρισμό των υποθέσεων των συναδέλφων, ούτε υποδεικνύει τον έναν ή τον άλλο τρόπο χειρισμού. Ο κάθε συνάδελφος θα πράξει αυτό που κρίνει βάσει της εμπειρίας και της επιστημονικής του επάρκειας. 
  Στις στιγμές που βιώνουμε προέχει η ατομική ευθύνη, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη. Αν θεωρείτε πως εξαιτίας του άρθρου μου μπήκατε σε διαδικασία να απαντάτε στους πελάτες σας, κ.λπ. χάνοντας πολύτιμο χρόνο, σας ζητώ συγγνώμη και προτείνω να δώστε τα τηλέφωνα του κόμβου ώστε να τους απαντήσω προσωπικά για το όλο θέμα ώστε να καταλάβουν κι αυτοί τι ακριβώς ισχύει. Δεν έχω πρόβλημα να απαντήσω, όπως δεν είχα ποτέ πρόβλημα να απαντώ για ό,τι γνωρίζω στους συναδέλφους που τηλεφωνούν καθημερινά.
   
  Κωνσταντίνος Γραβιάς. 
   
 3. Upvote
  Sofiapa reacted to johntr in λιστα με καδ και ερωτήσεις   
  Καλησπέρα,
  θεωρώ ότι υπάρχουν δύο κύριες ομάδες επιχειρήσεων που ωφελούνται.
  Η πρώτη (με μερική ή ολική αναστολή λειτουργίας) είναι η ομάδα που με εντολή της πολιτείας έκλεισαν μέρος ή όλες τις δραστηριότητές τους και η δεύτερη (οι πληττόμενες) αυτές που έχουν κύριο ΚΑΔ που αναφέρεται στην λίστα των πληττόμενων και δεν έκλεισαν με εντολή της.
  Στις μεν πρώτες το κράτος θα επιδοτήσει τους εργαζόμενους των οποίων ανεστάλη η εργασία τους και θα δηλωθούν στο ΕΡΓΑΝΗ από εργοδότη και τους ίδιους, ανεξαρτήτως κύριου ΚΑΔ.
  Στους μεν δεύτερες, τις πληττόμενες, όπως χαρακτηρίστηκαν (μπορεί να περιλαμβάνονται και της πρώτης ομάδας αναλόγως του κύριου ΚΑΔ τους), εκτός ότι θα επιδοτηθούν οι εργαζόμενοι που θα δηλωθούν από τον εργοδότη και τους ίδιους στο ΕΡΓΑΝΗ θα τύχουν πρόσθετων ωφελημάτων όπως αναστολές πληρωμών για κάποιες από τις οφειλές τους.
  Τουλάχιστον μέχρι τώρα αυτό έχω καταλάβει.
  Καλή συνέχεια με υγεία.
 4. Upvote
  Sofiapa reacted to ΓΡΙΒΑΣ ΠΕΤΡΟΣ in ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΡΩΤΑΝΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ   
  Λοιπόν επειδή έχω μια τεχνική και έχω μπερδευτεί θα προσπαθήσω να γράψω ότι συμπεράσματα έχω βγάλει μετά από επικοινωνίες με εργατολόγους, το ΔΕΝ και επιθεωρήσεις εργασίας... Θα ήθελα ένα σχόλιο του doctor (δίνω τα απαραίτητα δεδομένα).
  Αναφέρω σχετικές συμβάσεις με τις τεχνικές επιχειρήσεις:
  ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (όλης της χώρας): Έχει καταγγελθεί από τις 06/05/2011 και δεν ήταν υποχρεωτική... Οπότε είναι σαν να μην υπάρχει... Γίνονται αλλαγές...
  ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ: Διάβασα μόλις σήμερα εδώ στο site μας ότι έχει καταγγελθεί 02/05/2012. Ήταν υποχρεωτική οπότε η λήξη της μετενέργειάς της είναι στις 02/08/2012. Από τότε γίνονται αλλαγές... Στο link που έχω παραθέσει παρακάτω δεν είναι ενημερωμένη η ημερομηνία καταγγελίας αλλά σε αυτό αναφέρεται η καταγγελία...http://www.taxheaven...ws/view/id/9960
  ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΣΤΩΝ (ομοιοεπαγγελματική μηχανοτεχνιτών, θερμαστών, ψυκτικών): Έναρξη 01/01/2010, διετής, υποχρεωτική. Εδώ πολλά site αναφέρουν ότι έχει λήξη από 14/05/2012. Όμως η επιθεώρηση θεωρεί και νομίζω σωστά το θεωρεί, ότι εφόσον ήταν διετής θεωρείται αορίστου χρόνου, άρα συνεχίζει να ισχύει μέχρι 14/02/2013, άρα λήξη μετενέργειας 14/05/2013. Επειδή βρήκα λήξη 14/05/2012 τόσο στο site της anaconda όσο και στο αρχειάκι του συμβούλου της epsilon έχω μια επιφύλαξη αλλά η άποψή μου είναι για του χρόνου.
  ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ: Ισχύουν ακριβώς τα ίδια με την αμέσως παραπάνω, ισχύει ένα αλαλούμ για το πότε είναι η λήξη, η αποψή μου παραμένει πάντως...
  ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΣΥΝΕΡΓΙΩΝ: Διαβάζω στο link που δίνω παρακάτω ότι έχει καταγγελθεί από 07-01-2010.
  Επειδή πολλές από τις ειδικότητες της μίας σύμβασης εμπίπτουν και σε κάποια άλλη, καθώς υπάρχει και η διαφωνία λήξης της μετενέργειας για τις δύο από τις παραπάνω συμβάσεις, νομιζω ότι θέλει τρομερή προσοχή για το σε ποια σύμβαση εντάσουμε τους εργαζόμενους...
  Προσωπικά όπως το βλέπω, οι μόνοι που μπορούν να υποστούν αλλαγές από 02/08/2012 είναι το προσωπικό γραφείου, οι πτυχιούχοι μηχανικοί και οι λογιστές (πάντα αυτοί την πληρώνουν) των τεχνικών επιχειρήσεων.... Οι υπόλοιποι από του χρόνου... Εκτός αν σκάσουν και άλλες καταγγελίες από τις εργοδοτικές πλευρές (πράγμα διόλου απίθανο...).
  Στο άρθρο αυτό συμφωνούν με την άποψή μου για τις δύο συμβάσεις που υπήρχε διχογνωμία...
  http://www.taxheaven...r/view/id/13948
  Μπάχαλο... Και γενικά θα συμφωνήσω για τις παραπάνω δημοσιεύσεις με τον doctor, μην πάτε και κάνετε μονομερείς αλλαγές εκτός αν κάποιος πληρωνόταν ακριβώς με τα λεφτά της ΕΓΣΣΕ και δεν έπαιρνε ούτε ένα ευρώ παραπάνω γιατί μπορεί να βρεθείτε μπλεγμένοι, μην μπερδεύεστε με τις ανόητες εγκυκλίους του υπουργείου...
×
×
 • Create New...