Jump to content

Drakos

simple Members
 • Posts

  48
 • Joined

 • Last visited

About Drakos

Drakos's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

14

Reputation

 1. Ακριβώς αυτό θέλουμε, αλλά να έχει την ίδια εφαρμογή σε μένα που κόβω τιμολόγιο στην ημεδαπή (και έχω ΑΦΜ ελληνικό) , με καποίον άλλο που κόβει τιμολόγιο στην αλλοδαπή (και έχει ΑΦΜ ελληνικό). Η υπερακτία , εξωχώρια αλλοδαπή δεν θεωρείται και αυτή???? Αν θα ήθελαν κάτι διαφορετικό, κατα την αποψη μου πάντα, θα έπρεπε στο άρθρο 12 , να προβλέψουν και το..... ''κάι έχουν την έδρα τους η έγκατάσταση στην ημεδαπή''. Δεν έχει λογική η ίδια πηγή εισοδήματος να φορολογείται διαφορετικά αν έχεις εκδώσει τιμολογιο στην Ελλάδα και διαφοφρετικά αν έχεις εκδώσει τιμολόγιο στο εξωτερικό. Έχει????
 2. Ο ΚΦΔ αναφέρεται σίγουρα και σε ''πρόσωπα'' που δεν έχουν ΑΦΜ στην Ελλάδα. π.χ. Άρθρο 62 , όπου αναφέρει ρήτα και τις οντότητες που δεν έχουν την φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα. Όσο για την λογική, μόνο λογική δεν έχει ο ΚΦΔ.
 3. Και αυτό που λένε για την διασταύρωση είναι αστείο, τι θα πει διασταύρωση? Προφανώς εννοούν ηλεκτρονική διασταύρωση! Ας καλέσουν τον φορολογούμενο να δουν τα στοιχεία του.
 4. Η θέση του Υπουργείου πλέον είναι ξεκάθαρη και έχει αναφερθεί ήδη παραπάνω, έχουν απαντήσει σε ερώτημα αρνητικά, με την διακιολογία οτι δεν μπορεί να γίνιε διαστάυρωση. Την απάντηση δεν την έχω, και αν την έχει κάποιος συνάδελφος ας την ανεβάσει να δούμε το σκεπτικό τους. Πέρα από αυτό πάντως, προσωπικά θεωρώ πως δεν έχουν δίκιο, και αυτό γιατί ο νόμος είναι ξεκάθαρος. `Αρθρο 12 Εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις στ) βάσει έγγραφων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών ή συμβάσεων έργου, με φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες τα οποία δεν υπερβαίνουν τα τρία (3) ή, εφόσον υπερβαίνουν τον αριθμό αυτόν, ποσοστό εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) του ακαθάριστου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα προέρχεται από ένα (1) από τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες που λαμβάνουν τις εν λόγω υπηρεσίες και εφόσον δεν έχει την εμπορική ιδιότητα, ούτε διατηρεί επαγγελματική εγκατάσταση που είναι διαφορετική από την κατοικία του. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου δεν εφαρμόζεται στην περίπτωση που ο φορολογούμενος αποκτά εισόδημα από μισθωτή εργασία, σύμφωνα με μία από τις περιπτώσεις α΄ έως ε΄ του παρόντος άρθρου. `Αρθρο 2 Ορισμοί δ) «νομική οντότητα»: κάθε μόρφωμα εταιρικής ή μη οργάνωσης ........... και κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα που δεν είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο, όπως ιδίως συνεταιρισμός, οργανισμός, υπεράκτια ή εξωχώρια εταιρεία, κάθε μορφής εταιρεία ιδιωτικών επενδύσεων, κάθε μορφής καταπίστευμα ή εμπίστευμα ή οποιοδήποτε μόρφωμα παρόμοιας φύσης, κάθε μορφής ίδρυμα ή σωματείο ή οποιοδήποτε μόρφωμα παρόμοιας φύσης, κάθε μορφή προσωπικής επιχείρησης ή οποιαδήποτε οντότητα προσωπικού χαρακτήρα, κάθε μορφής κοινή επιχείρηση, κάθε μορφής εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίου ή περιουσίας ή διαθήκης ή κληρονομίας ή κληροδοσίας ή δωρεάς, κάθε φύσης κοινοπραξία, κάθε μορφής εταιρεία αστικού δικαίου, συμμετοχικές ή αφανείς εταιρείες, κοινωνίες αστικού δικαίου.
 5. Δεν κατάλαβα αυτό που έγραψες, πώς με 0,01 εισόδημα προκύπτει φόρος 4000??? λόγω τεκμηρίων??? Απο άλλα εισοδήματα?
 6. Η δήλωση περνάει ακόμη αν συμπληρώσουμε (8 ψηφία) 11111111, 22222222, 33333333, 44444444, 55555555, 66666666, 77777777, 88888888, 99999999 και μόνο με αυτά! Το θέμα είναι τι γίνεται μετά ? (διασταύρωση που λένε) !!! Συνάδελφε ΤΗΟ , τι εννόεις ότι δοκίμασες αυτό που απάντησαν στην NEFERTITI, και θεωρείς πως το πρόβλημα είναι τεχνικό και όχι φορολογικό ? Αυτο που είπαν στην NEFERTITI στην ουσία είναι πως δεν θα φορολογηθεις ώς μισθωτός και αυτό γιατί για να βάλεις ποσό στον 401, θα πρέπει να αλλάξεις εντελώς και το Ε3 γιατί σου βγαζει μήνυμα για τον κωδ. 348, αν αλλάξεις τον 348, θα πρεπει να αλλάξεις και τον 591 , και πάει λέγοντας!
 7. Πάμε για ύπνο λέμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε, και επειδή ο μόνος λόγος που καθόμαστε είναι το Taxheaven, παρακαλώ τον διαχειριστή να κατεβάσει για λίγο τον server!
 8. Η απάντηση ή το ένα ή το άλλο θεωρώ πως είναι λάθος. Το άρθρο 5 μιλάει για το εισοδήμα ανήλικων τέκνων που προστίθεται στο εισόδημα του γονέα. Το άρθρο 7 επίσης για το ποιός θεωρείται προστατευόμενο μέλος. Αντί για το ή το ένα ή το άλλο, εγώ θά τα έκανα και τα δύο!!!!
 9. Δημοσιεύση στην ιστοσελίδα (για την οποία δεν υπάρχουν προδιαγραφές, π.χ. www.drakos.wordpress.com είναι μια χαρά) ισολογισμό και πρόσκληση (εφόσον απαιτείται) , γνωστοποίηση στο ΓΕΜΗ για την ανάρτηση (προσοχή οι ημερομηνίες υπολογίζονται απο την ημερομηνία που η εταιρεία ανακοίνωσε στο ΓΕΜΗ την ανάρτηση στην ιστοσελίδα και όχι απο την ημερομηνία αναρτησης) , και υποβολή στο ΓΕΜΗ των παρακάτω: ισολογισμό , αποτελέσματα χρήσης, πίνακα διάθεσης, προσάρτημα, έκθεση ΔΣ η Διαχειριστών, έκθεση ελεγκτων (οπου απαιτείται) , διπλότυπο είσπραξης για δημοσιευση ισολογισμού στο ΦΕΚ. Όσο αφορά την δημοσιεύση πρόσκλησης (για όσους δημοσιευούν) στο ΦΕΚ και πριν αλλα και τώρα ήταν και είναι υποχρέωση της εταιρείας, δηλ, το προσκομίζουμε εμεις στο τυπογραφειο μαζι με το σχετικό διπλότυπο. Μετα την ΓΣ αναρτηση αυτης στην ιστοσελίδα, και καταχώριση στο ΓΕΜΗ μαζί με αλλο ενα διπλότυπο. Αυτό που δεν ξερω τι θα γίνει με τισ ημερομηνίες (και τυχόν πρόστιμα) ειναι σε σχεση με τις ΕΠΕ, για τις οποίες η ΓΣ θα επρέπε να εχει εγκρίνει η οχι τον ισολογισμό εως 31/03, πράγμα που σημαίνει οτι ο ισολογισμός θα επρεπε να έιχε δημοσιεθεί έως 10/03 (εδώ γελάμε ή κλαίμε).
×
×
 • Create New...