Jump to content

COSTAS

Silver members
 • Content Count

  702
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35

Everything posted by COSTAS

 1. Από 01/01/1999 με τον Ν.2539/1997, γνωστότερο και ως πρόγραμμα «Καποδίστριας» ή Σχέδιο «Καποδίστριας» ή Νόμος Καποδίστρια, έγινε συνένωση των κοινοτήτων σε μεγαλύτερους δήμους με σκοπό τη βελτιστοποίηση της δημόσιας διοίκησης στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Υποθέτοντας πως το ερώτημά σου για την επικουρική ασφάλιση σε ενδιαφέρει ως τμήμα της συνολικής διαχείρισης της ασφάλισης των εργαζομένων τότε μπορείς να διαβάσεις ένα σχετικό έγγραφο που αφορά τον χειρισμό της κύριας ασφάλισης στο τέως ΙΚΑ Τ01/652/33-12/09/2002.
 2. Θα αργήσουν να εμφανιστούν επειδή στην σύνταξη του Ιανουαρίου πρέπει να αποτυπωθεί η προσωπική διαφορά από τον επαναυπολογισμό σύμφωνα με τον Νόμο που ισχύει. Αυτή η πληροφόρηση ενδέχεται να προκαλέσει μεταξύ άλλων και προβλήματα υγείας ή να επιδεινώσει τα υπάρχοντα. Οπότε χωρίς τα σημειώματα είναι "όλα καλά".
 3. Καμία σχέση το ένα με το άλλο και μην γράφεις ότι σου κατέβει στο κεφάλι. Το κτηματολόγιο αρχικά καταγράφει και σε μεταγενέστερη φάση κατοχυρώνει δικαιώματα ιδιοκτησίας επί ακινήτων ώστε από το συμβόλαιο και το υποθηκοφυλακείο να περάσουμε σε ένα σύγχρονο τρόπο καταγραφής. Όποιο ακίνητο δεν δηλωθεί περνά στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου. Η ηλεκτρονική ταυτότητα ακινήτου αφορά καταγραφή χαρακτηριστικών του ακινήτου.
 4. Πριν την εκτύπωση να επιλέξεις "διαμόρφωση σελίδας" μεγαλώνοντας το περιθώριο (πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά).
 5. Σας έγινε έλεγχος τον Δεκέμβριο/2018 και πέρασαν τρεις εβδομάδες για να κοιτάξεις αν έχουν υποβληθεί ΑΠΔ; Γνωρίζω ένα άλλο με τον Τοτό: Δεν υπάρχει ούτε ΑΠΔ, ούτε πίνακας, ούτε τίποτε και όταν θα ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου θα τραβούσατε και μια εκπρόθεσμη αποχώρηση με την ημερομηνία της πρόσληψης και έτσι θα γράφατε 2-3+++ χρόνια ασφάλισης στο χιόνι. Κρίμα που δεν σας βγήκε το ρίσκο που πήρατε. Κανονίσατε χωρίς τον ξενοδόχο που στην περίπτωσή μας λέγεται Ν. 4554/2018, άρθρο 5. παρ.1. Ο Νόμος είναι εξαιρετικά επιεικής.
 6. Με τον Νόμο 4314/2014, άρθρο 94 καταργήθηκε η υποχρεωτική συνδρομή των μελών όλων των Επιμελητηρίων. Στο ίδιο άρθρο μεταξύ άλλων υπάρχει και το ακόλουθο εδάφιο: "Κάθε μέλος μπορεί να καταβάλει ετήσια συνδρομή στο οικείο Επιμελητήριο και να απολαμβάνει των ανταποδοτικών υπηρεσιών που του προσφέρονται, πέραν αυτών που παρέχονται από τις υπηρεσίες Γ.Ε.ΜΗ..", για χάριν του οποίου έχει εκδοθεί η απόφαση Αριθμ. 78030/30.12.2014 απ΄όπου προκύπτουν οι σχετικές χρεώσεις που πιθανόν συναντάται στην λογιστική σας καθημερινότητα.
 7. Εξαρτάται από το πόσο συχνά κάνει ο υπάλληλος refresh στις εκκρεμότητές του. Πάρε τηλέφωνο το πρωί να σου το κάνει αμέσως.
 8. Παίρνεις την τεχνική έκθεση και διορθώνεις το Ε9. stop Αν προκύψει επιπλέον ποσό φόρου ΕΝΦΙΑ το εξοφλείς. stop Κατόπιν εκδίδεις τα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ και τα στέλνεις στην συμβολαιογράφο. stop Το πρόστιμο, 102,40€, θα το παραλάβει ο φορολογούμενος όταν δεν θα μπορείς να θυμηθείς τίποτε για την σημερινή ημέρα εκτός αν παντρεύεσαι. stop Αυτή είναι η σειρά. Κάνε τα απλώς και μην σε νοιάζει τίποτε άλλο. Αν τυχόν όμως σε νοιάζει το πως και το γιατί ώστε να μειωθούν δραστικά οι απορίες σου καθότι είναι εξαιρετικά δύσκολο και κυρίως κουτό να σου κάνει κάποιος την Βουγιουκλάκη δακτυλογράφο και να πληκτρολογήσει πράγματα που είναι δημοσιευμένα στην πύλη τότε εναλλακτικά μπορείς: α) Στην θεματική αναζήτηση https://www.taxheaven.gr/search/laws/themecatsindex επιλέγεις το γράμμα Έψιλον και κατόπιν την ένδειξη Ε9. Εκεί υπάρχουν τα πάντα για το Ε9. β) Στον Ν.4173/2013, άρθρο 54α και 54β, υπάρχουν τα πάντα για τα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ. γ) Στον Ν.4223/2013, στο κεφάλαιο Α αναφέρεται πως προκύπτει ο ΕΝΦΙΑ.
 9. Βασικά, το πιστοποιητικό μη ύπαρξης αυθαιρεσιών δεν μας ενδιαφέρει για διάφορους λόγους. Πριν απ΄αυτό, και αφού εξοφληθεί η πολεοδομική παράβαση, προκύπτει η οριστική υπαγωγή και ειδικότερα η τεχνική έκθεση που περιλαμβάνεται σ΄αυτήν. Οι τεχνικές εκθέσεις - για λόγους που δεν είναι της παρούσης - είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα λεπτομερέστατες. Σ΄αυτές λοιπόν τις τεχνικές εκθέσεις θα διαβάσεις πόσα τετραγωνικά προστέθηκαν και σε ποια κατηγορία. Στην συνέχεια θα προβείς αναλόγως σε αναδρομική επικαιροποίηση του Ε9 από το έτος 2014. Εφόσον οι διορθώσεις προκαλούν αύξηση της αξίας του ακινήτου τότε θα προκύψει νέος αυξημένος ΕΝΦΙΑ τον οποίο θα κληθείς να εξοφλήσεις εφόσον η αξία του είναι >5,00€/έτος. Το πρόστιμο θα το παραλάβεις αργότερα με επίσημο τρόπο μέσω επιστολής.
 10. Αν έχεις χρόνο διάβασε και την 63/2014.
 11. Μέσα στα επόμενα δέκα έτη, βία δεκαπέντε, ο κλάδος λογιστικών-φοροτεχνικών θα χρειάζεται λιγότερους από τους μισούς όσων εργάζονται σήμερα. Η διείσδυση της τεχνολογίας, η απλοποίηση της νομοθεσίας και οι ευρείες νομοθετικές απαλλαγές ( πχ. για την τήρηση βιβλίων) είναι οι πιο σημαντικοί λόγοι που όχι απλώς θα συμβούν αλλά βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Όποιος είναι μικρότερος των 50 ετών και έχει την δυνατότητα να κάνει - σταδιακά έστω - στροφή στην καριέρα του ας το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη. Όσοι δεν μπορούν ας περιμένουν το μοιραίο. Για όσους δεν έχουν διαβεί ούτε το μισό της καριέρας τους ή ακόμα χειρότερα βρίσκονται στην αφετηρία της .... είναι δικαίωμά τους να διαθέσουν την ζωή τους όπως νομίζουν. Είναι αυτονόητο πως τα παραπάνω δεν ισχύουν για όσους έχουν πολύ μεγάλο βάθος πελατείας.
 12. Γιατί δεν χρησιμοποιείς ως έδρα την κατοικία σου; Από την οικονομία που θα προκύψει μπορείς να μου στείλεις το πρώτο μίσθωμα και τα υπόλοιπα διέθεσέ τα κατά το δοκούν.
 13. Εάν το επίδομα ήταν σε ισχύ τότε η σύμβαση μηχανικών θα υπήρχε!!! Από την στιγμή που η σύμβαση δεν υπάρχει τότε πως είναι δυνατόν να υπάρχει το επίδομα; Τι ερώτηση είναι αυτή που κάνεις; Γιατί δεν ρωτάς πιο απλά; Δηλαδή, θέλουμε να κάνουμε κάποιον προϊστάμενο σε βιομηχανία με τον μισθό που έπαιρνε σαν απλός υπάλληλος. Μπορούμε;
 14. Η επιλογή να ζείς μέσα σε ένα αστείο κράτος είναι βλακωδέστατη. ???el_GR.DatastoreError???
 15. Το " λοιποί υπάλληλοι γραφείου " μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην μελλοντική προϋπηρεσία των εργαζομένων όπως αυτή θα απεικονίζεται στην ασφαλιστική τους ιστορία. Θα εξαντλούσα το θέμα προσθέτοντας δευτερεύουσα δραστηριότητα που επιτρέπει την χρήση των επιθυμητών ειδικοτήτων αναλλοίωτη. 8519|Άλλες δραστηριότητες σχετικές με την ανθρώπινη υγεία 7485|Άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες
 16. Γιατί δεν δοκιμάζεις να διαβάσεις τις οδηγίες που υπάρχουν στην ιστοσελίδα του κτηματολογίου ώστε να κρίνεις μόνος σου για τον εαυτό σου αν τα καταφέρνεις ή όχι μιας και εσύ γνωρίζεις τις δυνατότητές σου καλύτερα από τον καθένα;
×