Jump to content

COSTAS

Silver members
 • Content Count

  704
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35

COSTAS last won the day on November 29 2018

COSTAS had the most liked content!

About COSTAS

 • Rank
  Κώστας
 • Birthday 07/30/1969

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Σπηλιά
 • Interests
  Οι προσαυξήσεις

Recent Profile Visitors

10,783 profile views
 1. Αν και το γράφεις ότι αφορά πλήρους απασχόλησης κόλλησα στην μερική!!! Μόνο μια διορθωτική γνωστοποίηση του ΠΔ156/94 για το δικό σου αρχείο στην περίπτωση μελλοντικού ελέγχου.
 2. Δυστυχώς το Ε3 δεν διορθώνεται και αναγκαστικά θα στείλεις και την αρχική Ε9 που απορρέει απ΄αυτό. Μέσα στην περίοδο του εξαμήνου ή ακόμα και σήμερα (για να μην υπάρχει προστριβή με τον εργαζόμενο) θα χρειαστεί τροποποιητική Ε9 για την ημερομηνία λήξης σύμφωνα με το https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/17946
 3. Από 01/01/1999 με τον Ν.2539/1997, γνωστότερο και ως πρόγραμμα «Καποδίστριας» ή Σχέδιο «Καποδίστριας» ή Νόμος Καποδίστρια, έγινε συνένωση των κοινοτήτων σε μεγαλύτερους δήμους με σκοπό τη βελτιστοποίηση της δημόσιας διοίκησης στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Υποθέτοντας πως το ερώτημά σου για την επικουρική ασφάλιση σε ενδιαφέρει ως τμήμα της συνολικής διαχείρισης της ασφάλισης των εργαζομένων τότε μπορείς να διαβάσεις ένα σχετικό έγγραφο που αφορά τον χειρισμό της κύριας ασφάλισης στο τέως ΙΚΑ Τ01/652/33-12/09/2002.
 4. Θα αργήσουν να εμφανιστούν επειδή στην σύνταξη του Ιανουαρίου πρέπει να αποτυπωθεί η προσωπική διαφορά από τον επαναυπολογισμό σύμφωνα με τον Νόμο που ισχύει. Αυτή η πληροφόρηση ενδέχεται να προκαλέσει μεταξύ άλλων και προβλήματα υγείας ή να επιδεινώσει τα υπάρχοντα. Οπότε χωρίς τα σημειώματα είναι "όλα καλά".
 5. Καμία σχέση το ένα με το άλλο και μην γράφεις ότι σου κατέβει στο κεφάλι. Το κτηματολόγιο αρχικά καταγράφει και σε μεταγενέστερη φάση κατοχυρώνει δικαιώματα ιδιοκτησίας επί ακινήτων ώστε από το συμβόλαιο και το υποθηκοφυλακείο να περάσουμε σε ένα σύγχρονο τρόπο καταγραφής. Όποιο ακίνητο δεν δηλωθεί περνά στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου. Η ηλεκτρονική ταυτότητα ακινήτου αφορά καταγραφή χαρακτηριστικών του ακινήτου.
 6. Πριν την εκτύπωση να επιλέξεις "διαμόρφωση σελίδας" μεγαλώνοντας το περιθώριο (πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά).
 7. Σας έγινε έλεγχος τον Δεκέμβριο/2018 και πέρασαν τρεις εβδομάδες για να κοιτάξεις αν έχουν υποβληθεί ΑΠΔ; Γνωρίζω ένα άλλο με τον Τοτό: Δεν υπάρχει ούτε ΑΠΔ, ούτε πίνακας, ούτε τίποτε και όταν θα ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου θα τραβούσατε και μια εκπρόθεσμη αποχώρηση με την ημερομηνία της πρόσληψης και έτσι θα γράφατε 2-3+++ χρόνια ασφάλισης στο χιόνι. Κρίμα που δεν σας βγήκε το ρίσκο που πήρατε. Κανονίσατε χωρίς τον ξενοδόχο που στην περίπτωσή μας λέγεται Ν. 4554/2018, άρθρο 5. παρ.1. Ο Νόμος είναι εξαιρετικά επιεικής.
 8. Με τον Νόμο 4314/2014, άρθρο 94 καταργήθηκε η υποχρεωτική συνδρομή των μελών όλων των Επιμελητηρίων. Στο ίδιο άρθρο μεταξύ άλλων υπάρχει και το ακόλουθο εδάφιο: "Κάθε μέλος μπορεί να καταβάλει ετήσια συνδρομή στο οικείο Επιμελητήριο και να απολαμβάνει των ανταποδοτικών υπηρεσιών που του προσφέρονται, πέραν αυτών που παρέχονται από τις υπηρεσίες Γ.Ε.ΜΗ..", για χάριν του οποίου έχει εκδοθεί η απόφαση Αριθμ. 78030/30.12.2014 απ΄όπου προκύπτουν οι σχετικές χρεώσεις που πιθανόν συναντάται στην λογιστική σας καθημερινότητα.
 9. Εξαρτάται από το πόσο συχνά κάνει ο υπάλληλος refresh στις εκκρεμότητές του. Πάρε τηλέφωνο το πρωί να σου το κάνει αμέσως.
 10. Παίρνεις την τεχνική έκθεση και διορθώνεις το Ε9. stop Αν προκύψει επιπλέον ποσό φόρου ΕΝΦΙΑ το εξοφλείς. stop Κατόπιν εκδίδεις τα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ και τα στέλνεις στην συμβολαιογράφο. stop Το πρόστιμο, 102,40€, θα το παραλάβει ο φορολογούμενος όταν δεν θα μπορείς να θυμηθείς τίποτε για την σημερινή ημέρα εκτός αν παντρεύεσαι. stop Αυτή είναι η σειρά. Κάνε τα απλώς και μην σε νοιάζει τίποτε άλλο. Αν τυχόν όμως σε νοιάζει το πως και το γιατί ώστε να μειωθούν δραστικά οι απορίες σου καθότι είναι εξαιρετικά δύσκολο και κυρίως κουτό να σου κάνει κάποιος την Βουγιουκλάκη δακτυλογράφο και να πληκτρολογήσει πράγματα που είναι δημοσιευμένα στην πύλη τότε εναλλακτικά μπορείς: α) Στην θεματική αναζήτηση https://www.taxheaven.gr/search/laws/themecatsindex επιλέγεις το γράμμα Έψιλον και κατόπιν την ένδειξη Ε9. Εκεί υπάρχουν τα πάντα για το Ε9. β) Στον Ν.4173/2013, άρθρο 54α και 54β, υπάρχουν τα πάντα για τα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ. γ) Στον Ν.4223/2013, στο κεφάλαιο Α αναφέρεται πως προκύπτει ο ΕΝΦΙΑ.
 11. Βασικά, το πιστοποιητικό μη ύπαρξης αυθαιρεσιών δεν μας ενδιαφέρει για διάφορους λόγους. Πριν απ΄αυτό, και αφού εξοφληθεί η πολεοδομική παράβαση, προκύπτει η οριστική υπαγωγή και ειδικότερα η τεχνική έκθεση που περιλαμβάνεται σ΄αυτήν. Οι τεχνικές εκθέσεις - για λόγους που δεν είναι της παρούσης - είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα λεπτομερέστατες. Σ΄αυτές λοιπόν τις τεχνικές εκθέσεις θα διαβάσεις πόσα τετραγωνικά προστέθηκαν και σε ποια κατηγορία. Στην συνέχεια θα προβείς αναλόγως σε αναδρομική επικαιροποίηση του Ε9 από το έτος 2014. Εφόσον οι διορθώσεις προκαλούν αύξηση της αξίας του ακινήτου τότε θα προκύψει νέος αυξημένος ΕΝΦΙΑ τον οποίο θα κληθείς να εξοφλήσεις εφόσον η αξία του είναι >5,00€/έτος. Το πρόστιμο θα το παραλάβεις αργότερα με επίσημο τρόπο μέσω επιστολής.
×