Jump to content

COSTAS

Silver members
 • Posts

  728
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35

COSTAS last won the day on November 29 2018

COSTAS had the most liked content!

About COSTAS

 • Birthday 07/30/1969

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Σπηλιά
 • Interests
  Οι προσαυξήσεις

Recent Profile Visitors

13,051 profile views

COSTAS's Achievements

 1. Την απόφαση που υποδεικνύεις την διάβασες; Έχεις δει νομικά πρόσωπα να κάνουν γονική παροχή; https://www.taxheaven.gr/circulars/33083 https://www.taxheaven.gr/circulars/33115
 2. Είναι για όλους και δουλεύει μια χαρά. Ελέγχει το άτομο και όπου αυτό το άτομο εμπλέκεται. Αν είναι μη μισθωτός ελέγχει τις εισφορές του, ενώ ταυτόχρονα ελέγχεται στο μητρώο εργοδοτών, ταυτόχρονα ελέγχεται στο ΚΕΑΟ, ταυτόχρονα ελέγχεται για τις τυχόν συμμετοχές του σε συγκεκριμένα νομικά πρόσωπα. Προς το παρόν μόνο ΟΑΕΕ και ΟΓΑ παίρνουν ενημερότητα καθώς και όσοι μισθωτοί δεν έχουν άλλη εμπλοκή.
 3. Κάτι έχει προστεθεί με τίτλο: ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ωστόσο ο τύπος υπαγωγής είναι προ-επιλεγμένος ως "ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΡΧΗ", στα ενοίκια μπορείς να κάνεις τροποποιήσεις ενώ στους εργαζόμενους δεν είναι εφικτή καμία αλλαγή σε σχέση με την αρχική υποβολή.
 4. Αυτό που περιγράφεις δεν υφίσταται. Όταν συμπληρώσει τα κριτήρια σύνταξης στην χώρα που επιθυμεί να καταστεί συνταξιούχος, θα επισκεφτεί το αρμόδιο τμήμα για να καταθέσει την αίτησή του. Εκεί θα αναφέρει μεταξύ άλλων τον ασφαλιστικό χρόνο που έχει διανύσει σε τυχόν άλλα κράτη με ότι περαιτέρω στοιχεία του ζητηθούν. Τότε, το τμήμα διεθνών σχέσεων του ασφαλιστικού φορέα της Κύπρου, θα επικοινωνήσει με αυτά τα άλλα κράτη και αναλόγως των απαντήσεων που θα λάβει καθώς και των διμερών συμβάσεων που ισχύουν μεταξύ αυτών κρατών και της Κύπρου, θα πράξει τα δέοντα.
 5. Και για τις 2 ερωτήσεις αρκεί να διαβάσεις ολόκληρη την απόφαση προσέχοντας και τα σημεία στίξης.
 6. Στα διάφορα έγγραφα που απαιτούνται να καταθέσεις, θα χρειαστεί να αναγράψεις τον αύξοντα αριθμό του παραρτήματος τον οποίο το ΕΡΓΑΝΗ δεν θα βρίσκει επειδή δεν θα έχεις κάνει απογραφή παραρτήματος. Κατά την απογραφή λοιπόν θα σου λυθούν οι απορίες ...
 7. Η πεθερά σου και αυτήν πρέπει να γράψεις ως δικαιούχο. Την πεθερά σου ρώτησε η γυναίκα σου όταν ζήτησες από την τελευταία την άδεια και σου επέτρεψε να δανείσεις την εταιρεία 100% του κεφαλαίου της. Τι πίνεις ρε φίλε και δεν μας δίνεις;
 8. Το αποδεικτικό καταβολής φόρου κληρονομιών κ.λ.π. λειτουργεί μια χαρά. Αν υπάρχουν πολλές δηλώσεις τότε επιλέγεις αυτή που σε ενδιαφέρει και παίρνεις το αποδεικτικό σε pdf.
 9. Το "λάθος χρήστη" σε καταχωρημένη μεταβολή μητρώου έτους 2013 χρειάζεται: α) έκθεση του χρήστη, β) υπογραφή προϊσταμένου τμήματος και γ) υπογραφή διευθυντή ΔΟΥ. Ξέχασέ το.
 10. Η ΔΟΥ σύμφωνα με την ΠΟΛ.1019/2017: "....... Στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι έχουν υποβάλει δήλωση μεταβολής εργασιών ως προς τα στοιχεία της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. όπως αλλαγή επωνυμίας, έδρας, Κ.Α.Δ. (με εξαίρεση την απλή αντιστοίχιση Κ.Α.Δ., για το οποίο βλ. παρακάτω παρ.3), μελών/εταίρων, διαχειριστών, μελών Δ.Σ., νομίμων εκπροσώπων, καθεστώτων Φ.Π.Α., ενδοκοινοτικών συναλλαγών κ.λπ. με ημερομηνία μεταβολής μεταγενέστερη της αιτηθείσας ημερομηνίας διακοπής, η ημερομηνία διακοπής της επιχείρησης δεν μπορεί να ανατρέξει σε χρόνο προγενέστερο της ημερομηνίας μεταβολής της τελευταίας καταχωρηθείσας δήλωσης μεταβολής εργασιών. Και τούτο διότι οι φορολογούμενοι, ως ενεργές επιχειρήσεις, ενημέρωσαν, ως όφειλαν, τη Φορολογική Διοίκηση με τις μεταβολές που είχαν επέλθει στην επιχείρησή τους, τη συγκεκριμένη χρονικά ημερομηνία, με βάση το ισχύον κάθε φορά νομοθετικό πλαίσιο. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή επρόκειτο για μη ενεργές επιχειρήσεις, έπρεπε να προβούν στη διακοπή των εργασιών τους. ........." θα σε πακετάρει και θα σε στείλει στο ΓΕΜΗ. Από την στιγμή που θα μπεις σε διαδικασία ΓΕΜΗ τότε ότι και να καταθέσεις, με ότι ημερομηνία κι αν αυτό έχει, το ΓΕΜΗ θα ανακοινώσει το εξής: "Σήμερα την 12/10/2019 ......μπλά, μπλά, μπλά, κατόπιν του από 25/03/1821 πρακτικού κ.λ.π., κ.λ.π., ...... προβαίνει στην οριστική λύση της ανωτέρω εταιρείας, ". Στην συνέχεια το μητρώο της ΔΟΥ θα ακολουθήσει απλώς τις οδηγίες της ΠΟΛ.1045/2015 και θα καταχωρήσει ασφαλώς οτιδήποτε αλλά με ημερομηνία μεταβολής την ημερομηνία ανακοίνωσης ΓΕΜΗ. Ως μετά Χριστόν προφήτης, η μεταβολή στο μητρώο ήταν μεγάλο σφάλμα!!!
 11. Και όχι μόνο. Η εταιρεία θα κάνει εν τέλει διακοπή με σημερινή - τρέχουσα ημερομηνία.
 12. Αν και το γράφεις ότι αφορά πλήρους απασχόλησης κόλλησα στην μερική!!! Μόνο μια διορθωτική γνωστοποίηση του ΠΔ156/94 για το δικό σου αρχείο στην περίπτωση μελλοντικού ελέγχου.
 13. Δυστυχώς το Ε3 δεν διορθώνεται και αναγκαστικά θα στείλεις και την αρχική Ε9 που απορρέει απ΄αυτό. Μέσα στην περίοδο του εξαμήνου ή ακόμα και σήμερα (για να μην υπάρχει προστριβή με τον εργαζόμενο) θα χρειαστεί τροποποιητική Ε9 για την ημερομηνία λήξης σύμφωνα με το https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/17946
 14. Από 01/01/1999 με τον Ν.2539/1997, γνωστότερο και ως πρόγραμμα «Καποδίστριας» ή Σχέδιο «Καποδίστριας» ή Νόμος Καποδίστρια, έγινε συνένωση των κοινοτήτων σε μεγαλύτερους δήμους με σκοπό τη βελτιστοποίηση της δημόσιας διοίκησης στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Υποθέτοντας πως το ερώτημά σου για την επικουρική ασφάλιση σε ενδιαφέρει ως τμήμα της συνολικής διαχείρισης της ασφάλισης των εργαζομένων τότε μπορείς να διαβάσεις ένα σχετικό έγγραφο που αφορά τον χειρισμό της κύριας ασφάλισης στο τέως ΙΚΑ Τ01/652/33-12/09/2002.
×
×
 • Create New...