Jump to content

ROMARIO

simple Members
 • Posts

  441
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ROMARIO

 1. Συναδελφοι καλημερα εχει πληρωθει καποιος εργοδοτης απο το προγραμμα? Μιλάω για τα 200€ που δικαιουται αν προσλαμβανε μακροχρονια ανεργο. Εχω δυο επιχειρήσεις που τελειωσε το 6 μηνο τελη Μαιου και τέλη Ιουνίου και δεν έχουν λάβει κάτι. Γνωρίζει κανείς αν χρειάζετε αν κανουμε κάτι?
 2. Καλησπέρα, για να μην ανοίγω άλλο θέμα. Έχει πρόβλημα η υποβολή μισθωτηρίων? Γιατί προσπαθώ από εχτές να κάνω ανανέωση σε ένα μισθωτήριο δεν το δέχεται και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Μήπως γνωρίζει κάποιος γιατί γίνεται αυτό? Ευχαριστώ
 3. Καλησπέρα, άνοιξε για τον Οκτώβριο? γιατί σε μια επιχείρηση που έβαλα ημερομηνίες 01-10-2020 μέχρι 31-10-2020 μου βγάζει: Η επιχείρηση δεν ανήκει στις Περιοχές της περίπτωσης για το ΚΑΔ ΥΠΑΓΩΓΗΣ και την ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ για την περίοδο
 4. Για το ΑΦΜ: πχ.999999999 δεν έχετε συμπληρώσει: Α.Φ.Μ. στην Τρέχουσα Κατάσταση. Ο εργαζόμενος (ξενοδοχοϋπάλληλος) απολύθηκε στις 04/09/2020 γιατί το ξενοδοχείο διέκοψε οριστικά τις εργασίες του, και ήταν σε αναστολή όλο τον αύγουστο. Πως αντιμετωπίζεται αυτό ? Έχει τύχει σε κάποιον συνάδελφο ? Καλησπέρα έχω το ίδιο πρόβλημα , τι είναι αυτό: Α.Φ.Μ. στην Τρέχουσα Κατάσταση. Εχει βρει κάποιος λύση σε αυτό?
 5. Για το ΑΦΜ: πχ.999999999 δεν έχετε συμπληρώσει: Α.Φ.Μ. στην Τρέχουσα Κατάσταση. Ο εργαζόμενος (ξενοδοχοϋπάλληλος) απολύθηκε στις 04/09/2020 γιατί το ξενοδοχείο διέκοψε οριστικά τις εργασίες του, και ήταν σε αναστολή όλο τον αύγουστο. Πως αντιμετωπίζεται αυτό ? Έχει τύχει σε κάποιον συνάδελφο ? Καλημέρα έχω το ίδιο πρόβλημα , τι είναι αυτό: Α.Φ.Μ. στην Τρέχουσα Κατάσταση.
 6. Καλησπέρα, για το Ε11.1 ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΈΝΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΛΗΨΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΠΑΡ. 3ΣΤ ΤΗΣ ΠΝΠ (Α΄ 55/11.03.2020), προσπαθώ να το υποβάλω και μου βγάζει ότι είναι εκπρόθεσμο, σήμερα δεν λήγει η προθεσμία?
 7. Καλημέρα, σε αρχική υποβολή αναστολής πλητόμενης επιχείρησης δεν είχε δηλωθεί το ενοίκιο. Παώ με ορθή επανάληψη να βάλω το ενοίκιο για τον Απρίλιο και μου διαγράφει όλους τους εργαζόμενους . Στην αρχική γράφει ότι έχει ανακληθεί! Προσπαθώντας να βάλω με άλλη υποβολή τους εργαζόμενους μου γράφει ότι υπάρχουν σε άλλη αίτηση? Το πρόβλημα είναι με την αίτηση των εργαζόμενων, θα υπάρξει πρόβλημα με τα 800€?
 8. Λάθος δικό μου. ΟΚ. το βρήκα . Καλή συνέχεια
 9. Καλησπέρα και καλή δύναμη σε όλους τους συναδέλφους. Μετά το άνοιγμα εκ νεου τις πλατφόρμας , σε επιχείρηση που βάση ΚΑΔ πλήτεται σαν επιλογή για αναστολή σύμβασης εργασίας εργαζομένων μου βγάζει 2 επιλογές : α) Επιχειρήση έκδοσης προτωγενούς (branded) ψηφιακού περιεχομένου , οι οποίες είνα εγγεγραμμένες στο μητρώου επιχείρησεων ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης ( μητρώο online media) που τηρέιται στην ΓΓΕΕ.. β) Καταστήματα λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας όλων των καταστήματων λιανικών εμπορίου τύπου "shops in a shop" κτλ Η επιχείρηση δεν ανήκει σε καμία απο αυτές τις περιπτώσεις, την Παρασκευή έκανα για τον έναν εργαζόμενο, για τον άλλο πως θα κάνω? Υπάρχει κάτι άλλο , αναμένουμε να ανοιξει ξανα με σωστά πεδία επιλογής? Ευχαριστώ.
 10. Καλησπεερα και απο εμένα, και εγώ είμαι ένας από εσάς με αρκετά ακατάθετα, αλλά βάση του ΦΕΚ που λέει μέχρι και 29/02/2020 , νομίζω αύριο θα διορθωθει. Δεν γνωρίζω εαν ο κόμβος έχει δυνατότητα επικοινωνίας αύριο πρωί με το εργάνη γιατί προφανώς πολλοι συνάδελφοι θα πάνε αύριο στο γραφείο τους να στείλουν με την ησύχία τους το Ε11 και θα γίνει πανικός. Καλό βράδυ
 11. Καλησπέρα, μητρική εταιρεία με έδρα Ηνωμένο Βασίλειο , έχει υποκατάστημα στην Ελλάδα και θέλει να το χρηματοδοτήση με έμβασμα στην Ελλάδα, υποκειται σε τέλη χαρτοσήμου 1,2% ή επειδή είναι υποκαστημα αλλοδαπής θεωρείται διακήνισει κεφαλαίου οπότε δεν υποκειται σε τέλη χαρτοσήμανσης. Σημειωτέον δεν θα γίνει δανειακή σύμβαση.Ευχαριστω
 12. Μήπως κάποιος συνάδελφος που έχει ιατρική εταιρεία ΙΚΕ το έχει αντιμετωπίσει? Καλημέρα και καλό μήνα. Τώρα με τον ΕΦΚΑ μου έτυχε η εξής περίπτωση. Ιατρική εταιρεία ΙΚΕ θέλει να δηλώσει και να ασφαλίσει τον επιστημονικά υπεύθυνο , ο οποίος όμως είναι και διαχειριστής. Πάμε στο ΤΣΑΥ και μας ενημερώνει ότι πλέον δεν ασχολούμαστε με επιστημονικά υπευθύνους , απευθυνθείτε στο τοπικό ΙΚΑ - ΕΦΚΑ. Πάμε στο τοπικό ΙΚΑ και μας λέει ότι δεν μπορεί να υπάρξει εξαρτημένη εργασία σε διαχειριστή γιατί είναι ασυμβίβαστο (ορθή άποψη) . Ρωτάμε πώς μπορούμε να τον ασφαλίσουμε ως επιστημονικό υπεύθυνο ? Απάντηση προϊσταμένης " δεν μας ενδιαφέρει κόψτε τον λαιμό σας ή δηλώστε και ασφαλίστε άλλον επιστημονικά υπεύθυνο!!!". Δεν γνωρίζω εαν το έχει αντιμετωπίσει κάποιος συνάδελφος , αλλά το ιατρείο έχει 2 τμήματα μικροβιολογικο και ακτινολογικό εργαστήριο, έχουμε ασφαλίσει ως επιστημονικά υπεύθυνο τον μικροβιολόγο (ΙΚΑ -ΕΦΚΑ) (των δηλώσαμε και στον Ιατρικό Σύλλογο) αλλά δεν μπορούμε να ασφαλίσουμε και να αποδώσουμε εισφορές ΙΚΑ-ΕΦΚΑ στον επιστημονικά υπεύθυνο του ακτινολογικού (των δηλώσαμε στον Ιατρικό Σύλλογο) , που είναι και ο διαχειριστής. Οπότε υπογράφει της πράξεις του ΕΟΠΠΥ χωρίς να είναι ασφαλισμένος με την ιδιότητα του επιστημονικά υπευθύνου. Μήπως το έχει αντιμετωπίσει κάποιος συνάδελφος και έχει βρεί ποιά είναι η λύση. Ευχαριστώ πολύ.
 13. Καλημέρα και καλό μήνα. Τώρα με τον ΕΦΚΑ μου έτυχε η εξής περίπτωση. Ιατρική εταιρεία ΙΚΕ θέλει να δηλώσει και να ασφαλίσει τον επιστημονικά υπεύθυνο , ο οποίος όμως είναι και διαχειριστής. Πάμε στο ΤΣΑΥ και μας ενημερώνει ότι πλέον δεν ασχολούμαστε με επιστημονικά υπευθύνους , απευθυνθείτε στο τοπικό ΙΚΑ - ΕΦΚΑ. Πάμε στο τοπικό ΙΚΑ και μας λέει ότι δεν μπορεί να υπάρξει εξαρτημένη εργασία σε διαχειριστή γιατί είναι ασυμβίβαστο (ορθή άποψη) . Ρωτάμε πώς μπορούμε να τον ασφαλίσουμε ως επιστημονικό υπεύθυνο ? Απάντηση προϊσταμένης " δεν μας ενδιαφέρει κόψτε τον λαιμό σας ή δηλώστε και ασφαλίστε άλλον επιστημονικά υπεύθυνο!!!". Δεν γνωρίζω εαν το έχει αντιμετωπίσει κάποιος συνάδελφος , αλλά το ιατρείο έχει 2 τμήματα μικροβιολογικο και ακτινολογικό εργαστήριο, έχουμε ασφαλίσει ως επιστημονικά υπεύθυνο τον μικροβιολόγο (ΙΚΑ -ΕΦΚΑ) (των δηλώσαμε και στον Ιατρικό Σύλλογο) αλλά δεν μπορούμε να ασφαλίσουμε και να αποδώσουμε εισφορές ΙΚΑ-ΕΦΚΑ στον επιστημονικά υπεύθυνο του ακτινολογικού (των δηλώσαμε στον Ιατρικό Σύλλογο) , που είναι και ο διαχειριστής. Οπότε υπογράφει της πράξεις του ΕΟΠΠΥ χωρίς να είναι ασφαλισμένος με την ιδιότητα του επιστημονικά υπευθύνου. Μήπως το έχει αντιμετωπίσει κάποιος συνάδελφος και έχει βρεί ποιά είναι η λύση. Ευχαριστώ πολύ.
 14. Καλησπέρα, θα χρειαστείς υπεύθυνη δήλωση με γνήσιο υπογραφής του πελάτη σου που πλήρωσε να γράφει εκ παραδρομής έγινε η πληρωμή στην ταυτότητα οφειλής....................... αντί της ορθής................................... και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες. Και μια υπεύθυνη δήλωση σε αυτόν που έγινε η πληρωμή οτι αποδέχετε να γίνει η ακύρωση της πληρωμής................. και η μεταφορά της στον/ην με αμε ...................................... .Πας στο ΙΚΑ που έγινε η πληρωμή την ακυρώνουν και έπειτα στο ΙΚΑ που έπρεπε να γίνει η πληρωμή και κάνεις συμψηφισμό. Να εύχεσαι ο πελάτης στον οποίο έγινε η εκ παραδρομής πληρωμή να μην χρωστάει ή να έχει κάνει ρύθμιση , γιατί δεν ακυρώνουν την συναλλαγή.
 15. Καλημέρα από δελτίο τύπου 24/03/2017. .....). Από τη σχετική αντιστοίχιση των ασφαλιστέων στον ΕΦΚΑ δραστηριοτήτων προς την κωδικοποίηση των εισοδημάτων που τηρεί η ΓΓΔΕ προέκυψαν τρεις βασικές πηγές προέλευσης εισοδήματος: Πηγή Α : Εισοδήματα από Επιχειρηματική Δραστηριότητα στα οποία περιλαμβάνονται εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, από παροχή υπηρεσιών, από αμοιβές μελών εταιρειών, εισοδήματα διαχειριστή Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (ΙΚΕ) και από μονοπρόσωπη ΙΚΕ, καθώς και μερίσματα ανωνύμων εταιρειών Πηγή Β : Εισοδήματα από Αγροτική Δραστηριότητα Πηγή Γ : Εισοδήματα από Μισθωτές Υπηρεσίες στα οποία περιλαμβάνονται εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και από αμοιβές μελών Δ.Σ.
 16. Καλησπέρα, τελικά έχουμε βγάλει συμπέρασμα οτι τα μερίσματα (ΕΠΕ,ΑΕ,ΙΚΕ) θα έχουν κρατήσεις ΕΦΚΑ? Είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος για το είδος τις εταιρείας που πρέπει να υπάρχει. Προσωπική άποψη δεν θα υπάρχουν εισφορές ΕΦΚΑ στο μέρισμα , εκτός ίσως των περιπτώσεων που είναι και διαχειριστής ή μέλος ΔΣ με πανω από 3% και λαμβάνει αμοιβές διοίκησης . Αλλά και πάλι υπάρχουν και αυτοί που δεν είναι διαχειριστές ή στο ΔΣ και λαμβάνουν μόνο μέρισμα........ Μπάχαλο και είμαστε ήδη Φεβρουάριο.. μέχρι Δεκέμβριο 2017 που θα καταλήξουμε έχουμε ακόμα πολύ...
 17. Σωστα δίνει μητρωο.και φευγει η ΑΠΔ , σε ευχαριστώ πολύ.
 18. Καλησπέρα , πήγε στο ΙΚΑ και του έκαναν επικοιροποιήση στοιχείων και τίποτα άλλο. Αυτό μόνο μπορούν να κάνουν, δεν δίνουν κάποιο μητρώο ΕΦΚΑ
 19. Καλημέρα, στην προσπάθεια να στείλω ΑΠΔ σε επιχείρηση που απασχολεί εργαζόμενο χωρίς αριθμό μητρώου ΙΚΑ δεν την κάνει δεκτή. Οπότε στέλνω τον εργαζόμενο να βγάλει αριθμό μητρώου ΙΚΑ , πάει στο ικα και του δίνουν απάντηση οτι από 01-01-2017 δεν μπορούν να εκδώσουν νέα μητρώα ΙΚΑ και έχει κλειδώσει το σύστημα!! Από τη νέα χρονιά περιμένουν οδηγίες γιατί πλέον ανοίκουν στον ΕΦΚΑ! Πως θα στείλουμε ΑΠΔ?Εχει τύχει σε κανέναν άλλο συνάδελφο? Εχει κάποιος καμία ενημέρωση?
 20. Καλημέρα, ανοίγω νέο θέμα γιατί σε αυτό: http://www.taxheaven.gr/acforum/topic/100464-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BE%CE%B7%CF%83-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%83/#comment-691190 δεν μου επιτρέπει να κάνω απάντηση. Η ερώτηση είναι εάν κάποιος συνάδελφος έχει κάνει πρόσφατα έναρξη υποκαταστήματος ΑΕ, τα δικαιολογητικά είναι: Πρακτικό Δ.Σ. Μισθωτήριο (ηλεκτρονικό) Αυτοψία Δήλωση μεταβολής (Μ10) Εξουσιοδότηση του Δ/ντα Συμβούλου ή του Νοµίµου Εκπροσώπου, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του από Δημόσια αρχή (Αστυνομία, Κ.Ε.Π., Δήμο, Νομαρχία), σε περίπτωση που η δήλωση υποβάλλεται από τρίτο πρόσωπο). Βεβαίωση εγγραφής ή απαλλαγής του οικείου ασφαλιστικού φορέα.(Προκειμένου για φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες ή εταίρους Οµόρρυθµων ή Ετερόρρυθμων εταιριών ή µελών Εταιριών Περιορισμένης Ευθύνης ή Κοινοπραξιών και Κοινωνιών Αστικού Δικαίου ή µελών του Δ.Σ. Α.Ε σύμφωνα µε την ισχύουσα κάθε φορά ασφαλιστική νομοθεσία). Γνωρίζετε εάν . χρειάζεται χαρτί ΟΑΕΕ από ΟΛΑ τα μέλη του Δ.Σ.? Και δεύτερο εάν απαιτείται γνωστοποίηση στο ΓΕΜΗ , δηλαδή ηλεκτρονική αίτηση? Τελός λογικά ισχύει το 10 ημέρο από απόφαση ΔΣ?
 21. Καλησπέρα , μήπως γνωρίζεις πόσο είναι το πρόστιμο σε περίπτωση ελέγχου σε μη δηλωμένο ωράριο? Συγκεκριμμένα τον βρήκαν να εργάζεται Τρίτη αντί Τετάρτης που ήταν στον πίνακα ΣΕΠΕ.Ευχαριστώ.
×
×
 • Create New...