Jump to content

aggelikisol

simple Members
 • Posts

  89
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by aggelikisol

 1. Ωραια, θα δοκιμάσω έτσι, εννοείται οτι δεν υπάρχει ΠΕΑ. 01/02/2020 γιατί? γιατί όχι από την αρχή της χρονιάς?
 2. στη περίπτωση που η μίσθωση είναι από το 1997 και υπάρχει ένα χειρόγραφο συμβόλαιο με ανανέωση το 2002 και μέχρι και σήμερα γίνεται σιωπηρή ανανέωση. δεν είναι καταχωρημένο ηλεκτρονικά, αν το καταχωρήσω τι ημερομηνία έναρξης θα πρέπει να βάλω? την αρχική δηλαδή 1997?? έχω μπερδευτεί..
 3. Ηθελα να ρωτήσω το εξής: το εφάπαξ βοήθημα που δίνεται για έξοδα κηδείας από το Ικα στη κόρη θανόντος στο Ε1 που καταχωρούνται?
 4. πολύ ωραία! και όταν ο εργαζόμενος ζητήσει άδεια την εβδομάδα 06/05 - 12/05 τότε οι μέρες 06-07/05 δεν ειναι δυνατόν να προσμετρηθούν σαν άδεια.
 5. Καλησπέρα, από δυο ΣΕΠΕ πήρα διαφορετική απάντηση περί του τι γίνετε οταν ρεπό εργαζομένου 5ημερης απασχόλησης πέσει σε μέρα υποχρεωτικής αργια. Οι μεν είπανε οτι μετράται σαν ρεπό κανονικά και οι δε μου είπαν ότι ο εργαζόμενος θα πρέπει να λάβει συν ενα ακόμη ρεπό γιατι η ανάπαυση σε μερα αργίας δεν λογίζεται ως ρεπό. εγώ τι να κάνω?
 6. καλησπέρα, γνωρίζει κανείς τι πρέπει να κάνω στην παρακάτω περίπτωση ? πελάτης μου εφερε να κανω τη δήλωση του για πρώτη φορά, πέρυσι είχε πάρει κλειδάρυθμο και τον είχε ενεργοποιήσει ο προηγούμενος λογιστής. φέτος έκλεισε το γραφείο κ δεν ξέρει τι password k user name ειχε βάλει. έχω το χαρτί με το κλειδάρυθμο παρόλα αυτα δεν ξέρω τι password είχε χρησιμοποιήσει ο προηγούμενος ωστε να μου μου αποσταλεί νέο password. να κάνω επανεγγραφή για νέο κλειδάρυθμο? (και ας ειχε χρησιμοποιήσει τον περσινο?)
 7. Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν επιχείρηση μπορεί να προσλάβει έγγυο γυναίκα με σύμβαση ορισμένου χρόνου.... είναι νόμιμο?
 8. Καλησπέρα, και όσον αφορά την πρακτική ασκηση παιδιού απο τει? αρκεί μόνο το συμφωνητικό του τει και της επιχείρησης? Λογικά όχι.. σωστά? θα πρέπει να καταρτιστεί συμβαση και να παει οαεδ κ μετα πίνακας σε ΣΕΠΕ. σωστά??
 9. ΟΧΙ δεν ειναι για τον μαρτη. την αδεια του ετους θα την παρει το τελευταιο 15ημερο του μαιου μεχρι κ τα μεσα Ιουνίου. την εχει ηδη ζητήσει. την αδεια ανευ αποδοχών την ζητά για τον μηνα αυγουστο. τις ημέρες του αυγουστου που αιτείται αδεια ανευ αποδοχών εκτός απο τις αποδοχές που δεν θα λάβει, λογικό είναι ότι δεν θα ασφαλίζεται. σωστα?
 10. καλημερα, εργαζόμενος επιθυμεί αδεια ανευ αποδοχών για 2 εβδομάδες. ο εργοδοτης τη υποχρέωση έχει με την ασφάλισή του για αυτο το χρονικό διάστημα??
 11. α. Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που έχουν λήξει ή καταγγελθεί και μέχρι την 14.2.2012 έχει παρέλθει και το δίμηνο παράτασης ισχύος τους έχουν πάψει να παράγουν έννομα αποτελέσματα ως συλλογικές συμβάσεις και οι όροι τους έχουν απολέσει τον κανονιστικό χαρακτήρα τους, παραμένουν δε στις ατομικές συμβάσεις ως απλοί ενοχικοί όροι. Συνεπώς δεν θα ήταν ποτέ δυνατή η «αναβίωσή» τους ως Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μια και έχει επέλθει στην πραγματικότητα η «υποκατάστασή» τους από ενεργές ατομικές συμβάσεις εργασίας. Αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι πολλές ατομικές συμβάσεις εργασίας που ενσωμάτωσαν όρους σ.σ.ε., που έληξαν ή καταγγέλθηκαν και έχει περάσει για αυτές και το 6μηνο της παράτασης ισχύος τους, έχουν τροποποιηθεί με νέες συμφωνίες των μερών, πράγμα που θα οδηγούσε στην αυτόματη εκ νέου και εκ του νόμου τροποποίηση τους, αντίθετα από τη βούληση των συμβαλλομένων μερών. Αυτό θα αποτελούσε καταφανή παρέμβαση στην ατομική σύμβαση. Συνεπώς, για την ανωτέρω περίπτωση, η βούληση του νομοθέτη περιορίζεται στην επί τρίμηνο επαναδιαπραγμάτευση των σ.σ.ε που έληξαν ή καταγγέλθηκαν και έχει παρέλθει και το 6μηνο της παράτασης ισχύος τους και αυτό εντός του διαστήματος από 14.2.2012 μέχρι 14.5.2012. Κατά τη διάρκεια του ανωτέρω διαστήματος, αλλά και μετά την εκπνοή του αν δεν συναφθεί νέα σ.σ.ε., για τους ήδη εργαζόμενους, παραμένουν σεβαστές και ισχυρές οι ατομικές συμβάσεις εργασίας που έχουν ενσωματώσει στο περιεχόμενο τους τούς όρους αυτών των σ.σ.ε. (που έληξαν ή καταγγέλθηκαν και πέρασε και το εξάμηνο ισχύος τους) καθώς και οι όποιες τροποποιήσεις αυτών των ατομικών συμβάσεων εργασίας. ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Ο SOULIS!
 12. εχεις κανει το εξης λάθος, η νεα τιμολογιακη αξια ειναι : 51700-32110,89 = 19589,11 οποτε 19589,11 * 15%= 2938,36 αυτο θα ειναι το τεκμαρτο.. για κοιταξε το αν θες...
 13. aaaa εχω και καλύτερο, ειμαστε ενταγμένοι σε πρόγραμμα του οαεδ με επιδότηση εργοδοτιων εισφορων και αυτεσ μου ειπαν να υπολογιστουν με βαση το 33,57 . οταν τους ειπα και εγω μα αφου εχουν αλλαξει τα κατωτατα ορια, μου ειπε οτι τους ηρθε εγκυκλιος που ελεγε οτι επρεπε να υπολογιζονται με βαση τα νεα δεδομενα αλλα μετα απο 2 μερες τους εσταλει νεα που αναιρουσε την προηγουμενη... οποτε ειπαν πρεπει να συνεχισουν οπως ηταν κ βλεπουμε... εγω δεν εκανα ακομα κατι μπας κ αποσαφινιστει κατι κ να μην τρεχω μετα για διορθωσεις
 14. Επειδη στην επιχ. που εργαζομαι εχω μαθητεια οαεδ η διαδικασια εχει ωσ εξης : ημερομ. 33,57 με επιδοτηση οαεδ 12 ευρω/ πραγματικες αποδοχες 70% * 33,57% =23,50 ευρω/ δηλουμενες αποδοχες μαθητη στο ικα 1/2*23,50=11,75 / εισφ. ικα εργοδοτη 40,78*11,75=4,79 / εισφορες εργαζομενου 4,28 * 11,75=0,50 ( και ολο αυτο ειναι με συννενοηση με τον οαεδ) οσον αφορα τη μειωση του ημερομισθιου μου ειπαν να συνεχισω με αυτο το τροπο να τα υπολογιζω γιατι δεν τους εχει ερθει νεα εγκυκλιος υπολογισμου
 15. ξενοδοχειακος υπάλληλος 24,5 χρονων πέφτει πλέον στα 510 σωστα? μεσα στους επόμενους μήνες κλείνει τα 25 όποτε επιστρέφει στο βασικό μισθό της κλαδικής του (εφόσον εδεν εχει λήξει ακόμα)??? και τις νυχτερινές ώρες και τις Κυριακές θα υπολογίζονται 510+προσαυξήσεις????
 16. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟ Κ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ Β. ΛΟΓΙΣΤΩΝ... εσεις τι θα κανετε με τους μισθούς του προσωπικού σας?
 17. μπορεί να μου ερμηνεύσει κανείς την ερμηνευτική??? γιατί εγώ διάβασα ότι είχα διαβάσει και στο νόμο... τι γίνεται με τους νέους κάτω των 25 που ειναι με κλαδική εμπορικη σύμβαση μη μέλους? μπορεί να μειωθει 32? τι θα γίνει αραγε με την δική μας της παροχής που έχει λήξει τόσο καιρό? κ κατι ακόμα όλο αυτο είναι η κατάρευση των κλαδικών???
 18. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΜΟΝΟ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΜΙΣΗ (ΜΟΝΟ ΑΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΛΟΓΟΣ) Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΕ ΑΔΕΙΑ (ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΔΛΔ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ) ΑΛΛΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ, ΜΗ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ....!!! ΕΜ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΔΕΙΑ, ΕΜ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΙΟΛΛΑΣ... ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Κ ΕΡΧΕΤΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ
 19. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΝΕΥΣΕΙ Κ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΗΣ ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΑΦΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ!
 20. ελπιζω να μην αναφερεσαι σε μενα, μισθωτη λογιστρια ειμαι εγω... και ξερω καλα τις συνεπειες που θα επελθουν με τις "πολυαναμενόμενες" μειώσεις για κάποιους εργοδοτες..... το κανε "υπομονη" πάρτο μεταφορικά.....
 21. εως 14/05 καλο ειναι να μην κανεις τιποτα. τοτε λήγει το τριμηνο της μετενεργειας... και αν θες οχι φιλε αλλα "φιλη"
 22. ενα ενα.... μια μερα ακομα υπομονη... να βγει η ερμηνευτικη! ναι θα μειωσετε μη βιαζεστε... αλλα απο την στιγμη που ισχυει το 3μηνο της μετενεργειας θα σε συμβουλευα να μην κανεις κατι βεβιασμενο.. γιατι ενας να βρεθει κ να σε τρεξει για βλαπτικη μεταβολη, καλα κρασια τοτε!
×
×
 • Create New...