Προς το περιεχόμενο

MPLEK

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    211
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Δραστηριότητα φήμης

  1. Upvote
    MPLEK reacted to geleot in Τροποποιητική δήλωση ε1 2015 ηλεκτρονικά ή από ΔΟΥ;   
    Γνωστο κι αυτο,επισης γνωστο οτι ακρη δεν προκειται να βγαλει κανεις εστω κι αν την ειχε υποβαλλει πρινντις 16/6 χαχαχ η δικια μου περιπτωση εχει υποβληθει 17/6......,
  2. Upvote
    MPLEK got a reaction from lami in Τι θα γίνει τελικά με τους αγρότες?   
    Δεν έχουμε άλλη δουλειά να κάνουμε...............
  3. Upvote
    MPLEK got a reaction from prokroustis in Τι θα γίνει τελικά με τους αγρότες?   
    Δεν έχουμε άλλη δουλειά να κάνουμε...............
  4. Upvote
    MPLEK reacted to ZAKU in Δωρεάν πρόγραμμα υπολογισμού φόρου 2015   
    Αν δεν ''ανοίξει'' το σύστημα μην περιμένετε ούτε demo, ούτε τίποτα, από καμιά εταιρεία του χώρου μας.
  5. Upvote
    MPLEK reacted to stefanos_her in Δωρεάν πρόγραμμα υπολογισμού φόρου 2015   
    Βρε επαγγελματίες άνθρωποι τι συζητάτε......................

     
     
    Ο "δηλώστε έξυπνα" δεν το βγάζει για τους επαγγελματίες... για τους ιδιώτες το βγάζει...
     
    Και τους προτρέπει να τη φτιάχνουν μόνοι τους και να μην πηγαίνουν στους λογιστές..............
     
    Ενημερωτικά.................
  6. Upvote
    MPLEK reacted to v.kourtis in ΑΠΑΛΛΑΓΉ ΦΠΑ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ   
    μίλησα με τα κεντρικά του τμήματος ΦΠΑ και μου είπαν ότι σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να αλλάξει καθεστώς αν δεν συντρέχουν οι "γνωστές" προυποθέσεις περί τζίρου. Μου είπαν ότι αν εισπράχθηκε ο ΦΠΑ των τιμολογίων θα πρέπει να αποδοθεί με έκτακτη δήλωση, διαφορετικά θα πρέπει να ακυρωθούν τα εν λόγω στοιχεία και να εκδοθούν νέα σε αντικατάσταση αυτών χωρίς ΦΠΑ
  7. Upvote
    MPLEK reacted to PROAKIS in Καταληκτικη ημερομηνια υποβολης ε9   
    για το 2014 να το πάνε μέχρι τις δηλώσεις.
     
    για το 2015 να το πιάνουν στην πηγή.  δηλ. στους συμβολαιογράφους και στην απαγόρευση μεταγραφής χωρίς να έχει δηλωθεί η μεταβολή.
     
    υποχρεωτική παρουσία λογιστή με ελάχιστη αμοιβή 10% επί της αντικειμενικής αξίας.
     
    Μόλις το ακούσουν αυτό οι συμβολαιογράφοι θα το πάρουν αυτοί. Οταν το πάρουν λέμε ότι η ελάχιστη αμοιβή δεν ισχύει πλέον.
     
    Η όλη διαδικασία του Ε9 μου θυμίζει πληρωμή με επιταγή στην Δ.Ο.Υ. παλιά.
     
    πήγαινες τα χρήματα στην τράπεζα ,έκδοση επιταγής την οποία πήγαινες στην Δ.Ο.Υ. ,μετά αυτή ξαναπήγαινε στην τράπεζα για είσπραξη.
     
    γύρω γύρω όλοι στην μέση ο Μανωλάκης.
  8. Upvote
    MPLEK reacted to apostolos in Καθορισμός συνάντησης με ΓΓΔΕ & αναπληρώτρια Υ.Ο για τις ΜΥΦ   
    Σε συνέχεια των ενεργειών για τον ορισμό συνάντησης με την ΓΓΔΕ κ.Σαββαϊδου και την αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών κ.Βαλαβάνη πρωτοκολλήθηκε ( από τους συναδέλφους που εξουσιοδοτήθηκαν για αυτό τον σκοπό από την συνέλευση της Αθήνας) η επιστολή για μετάθεση υποβολής των ΜΥΦ έως 30/9/2015 και όριο υποβολής τα 300,00 euro.

    Υπενθυμίζεται ότι στάλθηκαν επίσης από τις 12/2 & 17/2 τα αντίστοιχα mail στις γραμματείες των αρμόδιων παραγόντων του Υ.Ο.

    Πραγματοποιήθηκε άτυπη, ανεπίσημη συνάντηση με συνεργάτες της ΓΓΔΕ και της αναπληρώτριας Υπουργού όπου τέθηκε το αίτημα της Ομάδας και διεξήχθη σύντομη συζήτηση.

    Αναμένεται ανακοίνωση της ΓΓΔΕ αύριο Παρασκευή(20/2) μέσω Δελτίου Τύπου και εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία για ευόδωση του αιτήματος που διατύπωσε η Ομάδας μέσω των συναντήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη .





     


  9. Upvote
    MPLEK reacted to GEORGE2 in Τι θα γίνει τελικά με τους αγρότες?   
    309
     
     
     
    ΠΟΛ.1056/11.2.2002
    Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 9 του Ν.2954/2.11.2001 (ΦΕΚ 255/Α')
    Εάν η επιχείρηση εκτός από πράξεις που παραπάνω αναφέρθηκαν, πραγματοποιεί και πράξεις που από τις διατάξεις του ίδιου Κώδικα ΦΠΑ δεν παρέχεται δικαίωμα έκπτωσης, θα πρέπει να δημιουργήσει το κλάσμα που προαναφέρθηκε, προκειμένου να προσδιοριστεί ο εκπιπτόμενος φόρος των κοινών εισροών, δηλαδή των εισροών που χρησιμοποιήθηκαν για την πραγματοποίηση των πράξεων για τις οποίες παρέχεται δικαίωμα έκπτωσης, καθώς και για την πραγματοποίηση πράξεων για τις οποίες δεν παρέχεται δικαίωμα έκπτωσης.
    ……….
    Η διαφοροποίηση με την παλαιά διάταξη είναι ότι δεν δημιουργείται πλέον κλάσμα από την επιχείρηση που πραγματοποιεί πράξεις που παρέχουν δικαίωμα έκπτωσης και πράξεις εξαιρούμενες του ΦΠΑ, δηλαδή πράξεις εκτός του πεδίου εφαρμογής, όπως π.χ. αποζημιώσεις, οικονομικές ενισχύσεις και γενικότερα επιδοτήσεις μη φορολογητέες (που δεν αποτελούν αντιπαροχή και δεν συνδέονται άμεσα με την τιμή της διάθεσης των αγαθών).
     
  10. Upvote
    MPLEK reacted to sakispap in Τι θα γίνει τελικά με τους αγρότες?   
    ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ  ΛΟΓΩ ΟΤΙ  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΑΦΗΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΑΝ ΒΓΕΙ  ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΤΙΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ Ε3
  11. Upvote
    MPLEK got a reaction from ZAKU in ΒΙΒΛΙΟ ΑΔΕΙΩΝ - ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ - ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΔΕΙΩΝ   
    Στις εποχιακές π.χ. εστιατόριο που ήταν ανοικτό για 4,5  καλοκαιρινούς μήνες, και κανείς δεν πήρε άδεια, παρά μόνο την πληρώθηκε ως μη ληφθείσα άδεια, και η σύμβασή του ήταν φυσικά ορισμένου χρόνου τί στέλνουμε;;;Γιατί όπως το καταλαβαίνω εγώ  έπρεπε Αυγουστιάτικα να δώσουμε κανονική Άδεια.!!! (και μην πει κανείς ότι έδωσε κατακαλόκαιρο άδεια, λες και οι άλλοι τρώνε κουτόχορτο,εργαζόμενοι,Σ.ΕΠ.Ε. κτλ :D ).
    Τέλος κινδυνεύουμε να μας χρεώσει και το ΙΚΑ με εισφορές της ΜΗ ΛΗΦΘΕΙΣΑΣ ΑΔΕΙΑΣ... :ph34r:
  12. Upvote
    MPLEK reacted to v.kourtis in ΒΙΒΛΙΟ ΑΔΕΙΩΝ - ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ - ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΔΕΙΩΝ   
    τελικά όσοι αποχώρησαν και πήραν αποζήμιωση αδείας και καθόλου άδεια θα γραφτεί στο Ε11 ή τσού? ένα τόσο απλό θέμα κατέληξε να μας απασχολεί περισσότερο από την διαπραγμάτευση του χρέους, ήμαρτον!!!!!!!
  13. Upvote
    MPLEK reacted to ZAKU in ΒΙΒΛΙΟ ΑΔΕΙΩΝ - ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ - ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΔΕΙΩΝ   
    Υποχρεωτική γίνεται από την 1.1.2015 και μετά η υποβολή από τους εργοδότες στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του εντύπου Ε11, που αφορά τη γνωστοποίηση των στοιχείων για την ετήσια κανονική άδεια.
    Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση οικ.49327/10702/2014-ΦΕΚ Β΄3456/23.12.2014, οι εργοδότες θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το έντυπο Ε11 για όλους τους εργαζόμενους που απασχολούν στην επιχείρησή τους, με σχέση εξαρτημένης ιδιωτικού δικαίου.

    Έτσι, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου κάθε έτους θα υποβάλλονται τα στοιχεία των εργαζομένων που έλαβαν την ετήσια άδεια και το επίδομα αδείας κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος και έχουν καταχωρισθεί στο ειδικό «Βιβλίο Αδειών».

    Επομένως, δεν περιλαμβάνονται τα στοιχεία όσων έλαβαν αποζημίωση μη ληφθείσης αδείας επειδή έληξε η σύμβαση εργασίας –λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου, καταγγελία σύμβασης εργασίας ή οικειοθελής αποχώρηση- και δεν είχαν πάρει ολόκληρη την άδεια ή την αναλογία, που εδικαιούντο.

    Στην περίπτωση αυτή συμπεριλαμβάνονται στο Έντυπο Ε11 τα στοιχεία τους, εφόσον είχαν στο μεταξύ πάρει ημέρες αδείας και είχαν καταγραφεί στο βιβλίο αδειών.
    Μέσα από το Έντυπο Ε11, λοιπόν, θα πρέπει να διαπιστώνεται ότι ο εργαζόμενος έχει εξαντλήσει μέσα στο προηγούμενο έτος την άδεια, που εδικαιούτο. Άλλωστε απαγορεύεται ρητά η μεταφορά της άδειας σε επόμενο έτος, αλλά και οποιαδήποτε περί του αντιθέτου συμφωνία με τον εργοδότη.

    Υπενθυμίζουμε, ότι έως 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους θα πρέπει να γίνεται «εκκαθάριση» αδείας για κάθε εργαζόμενο, ακόμα κι αν βρίσκεται στο πρώτο ημερολογιακό έτος εργασίας

    Από τη υποβολή του Εντύπου εξαιρούνται οι φορείς του «Μητρώου Δημοσίων Φορέων της Ελληνικής Διοίκησης» του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που ακολουθούν για τη χορήγηση αδειών στο με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου προσωπικό τους.
     
    Πηγή: efeekilkis.blogspot.gr
  14. Upvote
    MPLEK reacted to foibos in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΚΑΤΙ
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ
    ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ
    ΤΙ ΝΑ ΠΩ ...
  15. Upvote
    MPLEK reacted to SOULIS in Το γέλιο χρειάζεται στην ζωή μας Νο 6. Γελάστε γιατί χανόμαστε........   
    Ι.Κ.Α. αριθμ. πρωτ.: Ε85/39/2.6.2014
    Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 20 του Ν.4255/2014 (ΦΕΚ 89/11-4-2014 τ.Α΄) – Κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης από 1/6/2014 του Ε.Β.Κ.Ν.Π..
    .........
     
    Κατόπιν αυτών και μέχρι την έκδοση της εν λόγω Υπουργικής Απόφασης, οι αρμόδιες Υπηρεσίες μας δεν θα χορηγούν από 1/6/2014 το Ε.Β.Κ.Ν.Π. στους εργοδότες, (το οποίο τηρείται κατά τα προβλεπόμενα μέχρι 31/5/2014) και κατ’ ακολουθία δεν θα επιβάλλουν για απασχόληση από την ημερομηνία ισχύος του ανωτέρω άρθρου και μετά, τις κυρώσεις του άρθρου 2 του Ν.2556/1997, αντίθετα κατά την διενέργεια επιτοπίων ελέγχων θα συντάσσεται κατά τα γνωστά, η Έκθεση Ελέγχου και θα ελέγχεται η τήρηση των εντύπων Ε3 (Αναγγελία Πρόσληψης) και Ε4 (Πίνακας Προσωπικού) και θα σημειώνεται στην Ε.Ε. η διακρίβωση της τήρησης ή μη, της υποχρέωσης αυτής.
     
     
     

  16. Upvote
    MPLEK got a reaction from ELGK in ντροπη ντροπη και παλι ντροπη ...οτι ωρα και να παμε πια στο γραφειο το taxis δεν δουλευει ..   
    ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ....
  17. Upvote
  18. Upvote
    MPLEK reacted to Mr T in ντροπη ντροπη και παλι ντροπη ...οτι ωρα και να παμε πια στο γραφειο το taxis δεν δουλευει ..   
    Παιδιά μην αγχώνεστε. Εχουν βάλει σκοπό να μας εξοντώσουν  είναι σχέδιο σας λέω. Η παράταση είναι σίγουρη μέχρι 31/08/2014
  19. Upvote
    MPLEK reacted to northeagle in ντροπη ντροπη και παλι ντροπη ...οτι ωρα και να παμε πια στο γραφειο το taxis δεν δουλευει ..   
    Ειναι δυνατον να μην εχει ανακοινωθει ακομα η παραταση?
     
    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ-ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ-ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΕΤΣΙ. ΑΥΡΙΟ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
     
    Το θεμα ειναι οτι θελουμε να δουλεψουμε και δε μας αφηνει!
  20. Upvote
    MPLEK reacted to TRIFONAS in ντροπη ντροπη και παλι ντροπη ...οτι ωρα και να παμε πια στο γραφειο το taxis δεν δουλευει ..   
    μία ανακοίνωση δεν μπορούν να βγάλουν..............το σύστημα ειναι of για σήμερα και μάλιστα δημόσια έχουμε βρει το μπελά μας με πελάτες που νομίζουν οτι τους λέμα ψέματα.......
  21. Upvote
    MPLEK reacted to yorgoss in ντροπη ντροπη και παλι ντροπη ...οτι ωρα και να παμε πια στο γραφειο το taxis δεν δουλευει ..   
    αισχος....και όατν θα πέσουν όλοι μαζεμένα να στέλνουν θα ξανακολλάει....αλλά δεν φταίει κανένας άλλος...φταίμε εμείς....ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 
  22. Upvote
  23. Upvote
    MPLEK reacted to Trip_Accountant in ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ Ε9 ...ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΊΝΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ............   
    Εντάξει ρε παιδια απαράδεκτη η κατάσταση αυτή...
    Δυο χρόνια τώρα τα ίδια πράγματα να μη μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας ...οι αμοιβές λιγότερες , οι ώρες τρίπλάσιες και μαζί με αυτά καταστρέφουμε την ψυχική υγεία μας και την προσωπική μας ζωή κρεμασμένοι απο ένα taxis net που δεν δουλεύει όταν πρέπει.
  24. Upvote
    MPLEK reacted to ZAKU in Υμιυπαίθριοι χώροι και Ε9 ερωτησεις   
    1.  Δεν έχω μαντικές ικανότητες...
    2. Τα χρηματικά ποσά που αφορούσαν τις δηλώσεις αυτές που κατεβλήθησαν;;;
  25. Upvote
    MPLEK reacted to xristosF in ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ   
    οχι μονο η συμβαση μερικής απασχόλησης υπογεγραμμένη.
×
×
  • Δημιουργία νέου...