Jump to content

elpi

simple Members
 • Posts

  165
 • Joined

 • Last visited

About elpi

Recent Profile Visitors

2,242 profile views

elpi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

18

Reputation

 1. Το δωρο δεν θα πάει στον 6ο? Αφου τότε θα πληρωθει?
 2. Εχω την εντύπωση οτι ο ΚΑΔ "κατασκευή" σου επιτρέπει μόνο τη χονδρική πώληση των προϊόντων. ΚΑΔ με χονδρικη πωληση δεν θα βάλεις φυσικά γιατί εννοεί ότι εμπορεύεσαι είδη που δεν κατασκευάζεις. Ομως ΚΑΔ λιανικής πιστεύω ότι θα σου χρειαστεί για τις λιανικές σου πωλήσεις και για την φτμ. ___Δεν μπορώ να θυμηθώ από που προέρχονται οι εντυπώσεις μου γιατί πάνε πολλά χρόνια από τότε που είχα διευκρινήσει αυτές τις πληροφορίες, απ'όταν πρωτοσυναντήσαμε την έννοια "ΚΑΔ". Ρώτησε το Υπουργείο Οικονομικών, ίσως στο τμήμα ΜΗΤΡΩΟΥ, "τι ακριβώς περιλαμβάνει ο ΚΑΔ της κατασκευής". Επίσης δεν πιστεύω να σου καλύπτει την παροχή υπηρεσιών, υπάρχει ο αντίστοιχος ΚΑΔ Υπηρεσίες επισκευής κοσμημάτων.
 3. Φυσικά μας τιμάει να είμαστε ευγενικοί. Αλλά ακόμη πιο πολύ μας τιμάει, να προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν αντικειμενικότεροι. Όχι στις απόψεις μας, αυτές είναι υποκειμενικές. Αλλά με τα γεγονότα. Δηλαδή μέσα σε όλο αυτό το πολιτικό τοπίο της Ελλάδας, εσύ αυτόν που βρήκες να κατηγορήσεις είναι το ΚΚΕ? ότι κοροϊδεύει και βραχυκυκλώνει τον κόσμο? ή οτι δεν εχει σταθερές απόψεις? ή ότι αργεί να πάρει αποφάσεις? Γιατί άραγε κάποιοι άλλοι που λένε ότι είναι φίλοι του, το κατηγορούν για το τελείως αντίθετο? Πάντως η άποψή σου ότι "Το ΚΚΕ κατάφερε πάλι να βραχυκυκλώσει όλο τον κόσμο" είναι πολύ ενθαρρυντικό. Μακάρι να τα κατάφερε λέω κι εγώ με τη σειρά μου να βραχυκυκλώσει τη φοβία του κόσμου και την υποταγή του στους κατακτητές μας. Και δε νομίζω να μη προφταίνουν σε 2 μέρες να επιχειρηματολογήσουν, αφού κι εσύ ο ίδιος βοηθάς σ' αυτό. Όλοι το ξέρουμε και οι "ΝΑΙ" και οι "ΟΧΙ", ότι αυτό το δημοψήφισμα είναι μία κοροϊδία, που σίγουρα δεν μας αφορά, και δεν πρόκειται να επηρεάσει καθόλου τις ζωές μας.
 4. NIKANOR γιατί συμμετέχεις σε μία συζήτηση ενώ δεν έχεις τη στοιχειώδη ενημέρωση για το θέμα? Που ήσουνα αυτές τις μέρες και είδες τώρα την πρόταση του Μπογιόπουλου? Πρώτη μέρα των γεγονότων δεν πηρε το μάτι σου ή τ' αυτί σου ΤΟ ΚΚΕ το μόνο κόμμα που κατέθεσε επίσημα τη μόνη σοβαρή πρόταση στην κυβέρνηση, για το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος? Εντάξει δεν το είδες, δεν το άκουσες, οκ. Δικαίωμά σου, αλλά να απαντάς επί θεμάτων που δε γνωρίζεις, δε νομίζω να έχεις αυτό το δικαίωμα σε ένα φόρουμ μορφωμένων και σοβαρών πολιτών. Πες απλά τη γνώμη σου, μη παραπλανείς, δεν σε τιμά.
 5. Σ' αυτο το ΝΑΙ, δεν υπαρχει κανείς να πει ΝΑΙ. Αλλού είναι ο προβληματισμός κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου. Αν εμείς βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ σε αυτό, είναι σαν να λέμε ΝΑΙ στο άλλο. Αυτό το άλλο λοιπόν τι ακριβώς είναι που με καλούν να το υπερψηφίσω, ψηφίζοντας ΟΧΙ σε αυτό? Αυτό το άλλο μου λύνει κανένα πρόβλημα? και θα πρέπει να συμμετέχω εγω στη διαπραγμάτευση?
 6. Ναι, αυτό είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα !!!! Πως να μετατρέψουμε όλα αυτά τα ποσά που περνάμε στις φορολογικές δηλώσεις των πελατών μας? Ταμεία ανεργίας, κοινωνικά μερίσματα, επιδόματα θέρμανσης, επιδόματα "φτώχιας" Πως να μετατρέψουμε τις ζημιές των πελατών με τα ελάχιστα μικρομάγαζα που απέμειναν. Ναι, το συμφέρον μας είναι όλα αυτά να τα καταγράφουμε σε "ευρώ" για να μην αναγκαστούμε να πηγαίνουμε σε σεμινάρια περί συναλλαγματικών ισοτιμιών !!!
 7. Υπάρχουν εισοδήματα που ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ τα βάζουμε στον κωδ 659 για εισφορά αλληλεγγύης και ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ δεν τα βάζουμε?
 8. Πήγες με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ? Εγώ με κάποιον πελάτη μου που δοκίμασα, συμπέρανα τα εξής: ή ρυθμίζεις μόνο τα παλιά με την ρύθμηση των 48 δόσεων και σου μένουν εκτός ρύθμισης τα φετεινά ή πας στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων όπου βάζεις τα πάντα μέσα, αλλά μόνο σε 12 δόσεις. Δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις κάποιον συνδιασμό. Δηλαδή να ρυθμίσεις τα παλιά με την ρύθμιση των 48 δόσεων & αμέσως μετά να πάς και στην 2η επιλογή όπου θα βάλεις μόνο τα φετεινά. Μπορεί κάποιος που έχει υποβάλλει να μας ενημερώσει ?
 9. δεν ειναι απαραιτητο να συμπληρωθει κωδικος για ταμειο ανεργιας αρκει να ειναι άνεργος. τα στοιχεία τα έχει πάρει απο τον ΟΑΕΔ. αν ειναι άνεργος, τον απαλλάσει της εισφοράς αλληλεγγύης
 10. Τέλος το θέμα διευκρινίστηκε εκ'των έσω. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ , 10/06/2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΣ: ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 1) ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ (POL) ΚΛΑΔΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 1 ΤΜ. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ-ΔΑΠΑΝΩΝ Δ/νση: Π.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ 4 10177 ΑΘΗΝΑΙ Τηλέφωνο: 2106926318 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 72334/ 13/862421 Γ.Φ./Ε.Φ. Θεματολογίου: (8010/1) ΘΕΜΑ: Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Οικονομικού Έτους 2013 ΣΧΕΤ.: (α) Η υπ’ αριθ. 17335 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ τ. Β’, 1510 / 04-05-2012) (β) Η υπ’ αριθ. 24272 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ τ. Β’, 1878 / 13-06-2012) Σε συνέχεια των ανωτέρω (α) και (β) σχετικών και καθότι η Υπηρεσία μας δέχθηκε πλήθος τηλεφωνικών αιτημάτων για περαιτέρω διευκρινήσεις για το αντίγραφο Βεβαίωσης Αποδοχών έτους 2012 για φορολογική χρήση, που εκδόθηκε από τη Δ/νση Διαχείρισης Χρηματικού την 31η Δεκεμβρίου 2012, σας γνωρίζουμε ότι η εκλογική αποζημίωση της 6ης Μαΐου 2012 και 17ης Ιουνίου 2012 “υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις καθώς και σε φορολογία εισοδήματος”. Μετά τα ανωτέρω, σας αποστέλλουμε συνημμένα Υπόδειγμα Βεβαίωσης Αποδοχών Έτους 2012 και Οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος του Οικονομικού έτους 2013 - Υπόδειγμα Ε1 – και παρακαλούμε για την ενυπόγραφη ενημέρωση του προσωπικού των Υπηρεσιών σας. ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ Α. ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ Β. ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ Γ. ΟΔΗΓΙΕΣ 1. Το φορολογητέο ποσό (α) του πίνακα εκλογικής αποζημίωσης προστίθεται στο καθαρό ποσό (β) του πίνακα Α και το σύνολο που προκύπτει δηλώνεται στον κωδικό 301 του Ε1 εντύπου του Υπουργείου Οικονομικών της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων. 2. Ο παρακρατηθείς φόρος της εκλογικής αποζημίωσης (γ) προστίθεται στο σύνολο του παρακρατηθέντα φόρου (δ) του πίνακα Α και το σύνολο που προκύπτει δηλώνεται στον κωδικό 315 του Ε1 εντύπου του Υπουργείου Οικονομικών της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων. 3. Το φορολογητέο ποσό της εκλογικής αποζημίωσης (α) πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 0,20 και το αποτέλεσμα αυτού προστίθεται στον αναλογούντα φόρο (ε) του πίνακα Α και το σύνολο που προκύπτει δηλώνεται στον κωδικό 313 του Ε1 εντύπου του Υπουργείου Οικονομικών της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων. ΜΙΣΘΟΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ- ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΣΟ (β) ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΦΟΡΟΣ (ε) ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΙΣ ΦΟΡΟΣ (δ) ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΠΟΣΟ (α) ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΙΣ ΦΟΡΟΣ (γ)
 11. Όχι δεν κρίνω ένα ποσό απο τη θέση του στις βεβαιώσεις. Δεν θεωρώ αυτονόητο ότι οι βεβαιώσεις αποδοχών είναι σωστές. Απλά απάντησα στον συνάδελφο που έλεγε ότι όσες βεβαιώσεις έχει δει το αναγράφουν στο φορολογητέο εισόδημα. Λοιπόν επί της ουσίας να δούμε τι εισόδημα είναι αυτό το ποσό της εκλογικής αποζημίωσης. Λέει : φορολογητέα εισοδήματα με ειδικό τρόπο του Ν 2238/94 αρθρ. 14 παρ 1&7 Το άρθρο 14 αφορά εισοδήματα που φορολογούνται με ειδικό τρόπο & εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση. Έτσι δεν είναι? Όποιος συνάδελφος λοιπόν διαφωνεί, ας μας πει που βασίζει την διαφωνία του, για να λυθεί το θέμα. Μιλάμε για εκλογική αποζημίωση αστυνομικών.
 12. Στις βεβαιώσεις των αστυνομικών δεν το έχει στα φορολογητέα εισοδήματα. Οι βεβαιώσεις έχουν 3 πίνακες (είναι λίγο χάλια, και θέλει κόπο να την αποκρυπτογραφήσεις) πιν.1 φορολογητεα εισοδηματα - πάνω αριστερά πιν.2 αφορολογητα εισοδηματα- πάνω δεξιά πιν.3 εισοδήματα που φορολογούνται με ειδικό τρόπο - κάτω αριστερά Στον πιν 3 έχει την εκλογική αποζημίωση
 13. Αφού η εκλογική αποζημίωση είναι φεισόδημα που φορολογειται με ειδικό τρόπο, τι λέτε για 315 και για 605 ? Δεν αναγράφεται ξεχωριστά στη βεβαίωση αποδοχών σε πίνακα με τίτλο ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ Ή ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ? Μας μπερδεύει γιατί αναφέρει τη λέξη "φορολογητέο εισόδημα" ? Εγώ νομίζω ότι θα μπεί το καθαρό ποσό μείον τον φόρο στον κωδ. 659 και ο φόρος στον κωδ 433
×
×
 • Create New...