Jump to content

kkaza

simple Members
 • Posts

  62
 • Joined

 • Last visited

About kkaza

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  koridallos

Recent Profile Visitors

2,127 profile views

kkaza's Achievements

 1. Τελικά η αποζημίωση ειδικού σκοπού προς επιχειρήσεις (800€) προσμετράται για τον έλεγχο σώρευσης του προσωρινού πλαισίου; Μιλώντας με το υπουργείο ανάπτυξης η γραμματέας,αφού ρώτησε, μου μετέφερε την απάντηση ότι στο "στο de minimis σωρεύεται, στο προσωρινό πλαίσιο δεν σωρεύεται", χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις. Αντίθετα στις ερωτήσεις απαντήσεις για τους τόκους, όπως επισημάνθηκε και στην εκπομπή του taxheaven και στο άρθρο του κ. Νιφορόπουλου, ξεκάθαρα αναφέρει ότι τα 800€ είναι στο προσωρινό πλαίσιο. Ψάχνοντας το λίγο περισσότερο στην σελίδα https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/health/coronavirus-response/jobs-and-economy-during-coronavirus-pandemic/state-aid-cases_el#greece καταγράφονται τα μέτρα που πήρε κάθε χώρα και τα ενέκρινε η Ευρωπαϊκή επιτροπή βάσει του προσωρινού πλαισίου στα οποία για την Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού.
 2. Μίλησα με ΟΕΕ σήμερα. Μου είπαν ότι έχουν στείλει τις σχετικές λίστες με τους λογιστές μέλη εταιρειών ώστε να υποβληθούν οι αιτήσεις με κενό ΚΑΔ - και όντως ισχύει και στην πράξη. Σχετικά με παράλληλη ένταξη στο ειδικό καθεστώς αγροτών - όπως εγώ- με πληροφόρησαν ότι το έχουν αναφέρει στην ΑΑΔΕ, όμως δεν έδειξαν την διάθεση να το διορθώσουν. Μέχρι και σήμερα δεν με αφήνει να κάνω αίτηση λόγω ΚΑΔ. Μιλώντας με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προκειμένου να γίνει η αίτηση με την διαδικασία Β, δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι παραπάνω από ότι εγώ με την διαδικασία Α. Θα το στείλω και σε άλλο πάροχο, αλλά δεν βλέπω φως...
 3. Με τους λογιστές μέλη εταιρειών έχει κανείς κάποιο νέο; Μέχρι και σήμερα δεν με αφήνει να υποβάλλω αίτηση.
 4. Δυστυχώς και εγώ έχω κάποιες γνωστοποιήσεις που ήθελα να τις στείλω σήμερα. Υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι στην ίδια απελπιστική κατάσταση ή ανήκω μειοψηφία; Κάποια πληροφόρηση από κάπου;
 5. Προσοχή σχετικά με την συγκεκριμένη απόφαση της ΔΕΔ, όταν υποβλήθηκαν οι τροποποιητικές δηλώσεις ήταν σε ισχύ η ΠΟΛ 1013/2014 η οποία ανέφερε ότι η συμπλήρωση ενεργειακού πιστοποιητικού ήταν προαιρετική. Άρα δεν είχε υποχρέωση υποβολής της τροποποιητικής δήλωσης, και επειδή δεν μπαίνει πρόστιμο σε δηλώσεις που υποβλήθηκαν χωρίς να υπάρχει υποχρέωση δέχτηκαν την ενδικοφανή. Η ΠΟΛ 1013/2014 καταργήθηκε από την δημοσίευση της ΠΟΛ 1162/2018 22/08/2018 με την οποία η συμπλήρωση ενεργειακού πιστοποιητικού είναι υποχρεωτική. Αν υποβάλλονταν σήμερα οι αντίστοιχες δηλώσεις νομίζω ότι δεν θα γινόταν δεκτή η προσφυγή.
 6. Το 275020 έχει σχέση με ραδιοτηλεοπτικές παραγωγές και συναφή. Δες 348220, 348230.
 7. Το ερώτημα είναι, όπως προαναφέρθηκε αν είναι κύριο ή μη κύριο τουριστικό κατάλυμα. Είναι δεδομένο ότι αν είναι μη κύριο τουριστικό κατάλυμα δεν έχει εφαρμογή η ΣΣΕ των ξενοδοχείων. Αν προσέξεις και την ΔΑ 6/2018 https://www.taxheaven.gr/labordoc/index/download/id/8800 κεφ. Β παρ.11,12 οι λόγοι ύπαρξης της είναι, ότι οι εργαζόμενοι στα μη κύρια τουριστικά καταλύματα δεν καλύπτονται από την ΣΣΕ των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ότι τα μη κύρια τουριστικά καταλύματα δεν ταυτίζονται με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Όσο για την απάντηση της επιθεώρησης είναι τουλάχιστον επιπόλαια. Με αυτήν την λογική, και αν ήταν μέλη των συμβαλλομένων μερών βάσει την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης η οποία περιλαμβάνεται στην συλλογική σύμβαση των μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων (και σε όλες τις συλλογικές συμβάσεις) θα είχε εφαρμογή η ΣΣΕ των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων η οποία είναι ευνοϊκότερη. Άρα είτε μέλη είτε όχι θα είχε εφαρμογή η ΣΣΕ των ξενοδοχείων. Πάντως πιστεύω ότι και η συλλογική σύμβαση των μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων θα κηρυχθεί σύντομα υποχρεωτική.
 8. Εχθές εκδόθηκε η ΕΞ-304850-2018/10001 εγκύκλιος από το υπουργείο εργασίας σχετικά με την αποζημίωση σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με την ανωτέρω κατά την λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου "απαιτείται έγγραφη καταγγελία και συνεπώς καταβολή αποζημίωσης άλλως θεωρείται αορίστου χρόνου". 1) Τι έντυπο θα υποβληθεί στο ΕΡΓΑΝΗ, εφόσον το Ε6 αναφέρεται ρητά σε καταγγελία αορίστου χρόνου και το Ε7 δεν είναι καταγγελία; 2) Η εγκύκλιος δεν έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις του νόμου σχετικά με την αποζημίωση (παρ. 4 άρθρο 30 Ν682/1977) οι οποίες αναφέρονται "στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, καθώς και στους αποχωρούντες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς λόγω συμπληρώσεως του συντάξιμου χρόνου ή του 70ού έτους ηλικίας τους"; Ουσιαστικά είναι η πρώτη εφαρμογή του άρθρου 30 του Ν682/1977 (όπως προστέθηκε με τον Ν4415/2016 και τροποποιήθηκε με τον 4472/2017), το οποίο λέει για διετής συμβάσεις έχει έναρξη ισχύος από 06/09/2016, άρα αφορά συμβάσεις που έληξαν 31/08/2018.
 9. Προσπαθώ από το πρωί να μπω στο ΕΡΓΆΝΗ χωρίς αποτέλεσμα. Έχει κάποιος παρόμοιο πρόβλημα;
 10. Έχω να προσθέσω ότι ...εξαφανίστηκαν τα ποσά του Α21 από τις δηλώσεις. Τουλάχιστον σε δύο που προσπάθησα δεν εμφανίζονται, ενώ στις αποδοχές που είχα τυπώσει άλλη μέρα τα είχε κανονικά.
 11. Μήπως ο εργαζόμενος απογράφηκε στο ΙΚΑ μετά την 16/01/2017 και πρέπει να προηγηθεί κάτι σχετικό με το μήνυμα που εμφανίζει στο ΙΚΑ: "Για την συμπλήρωση του ΑΜΙΚΑ νέων ασφαλισμένων που απογράφηκαν στον ΕΦΚΑ από 16/01/2017 και εφεξής, θα πρέπει για την εύρεση των στοιχείων ασφαλισμένου (ΑΜΙΚΑ) να επιλεγεί μέσω της καταχώρησης αναλυτικής εγγραφής ΑΠΔ (μέσω φόρμας) το κουμπί με το ερωτηματικό στον ΑΜΑ Ασφαλισμένου, είτε με τα ταυτοποιητικά στοιχεία είτε με τον ΑΜΚΑ ώστε να είναι δυνατή η καταχώρηση του Ασφαλισμένου" Δεν μου έχει τύχει, άλλα εξέτασε το κι αυτό.
 12. Πρόνοια; Αν υπάρχει, πχ δικηγόροι Αθηνών, 4%;
 13. Μίλησα χθες με την διοίκηση του ΙΚΑ τμήμα επικουρικής ασφάλισης (αφού πρώτα έχω μιλήσει με αρκετά άλλα τμήματα), σε απάντηση του ερωτήματος μου πότε θα βγάλουν την εγκύκλιο και τα νέα πακέτα μου είπε ότι η εγκύκλιος είναι θέμα του ΕΤΕΑ και ότι αυτοί μόνο εισπράττουν μόνο,για λογαριασμό του ΕΤΕΑ, αλλά μην ανησυχώ γιατί και να αργήσει θα δώσουν διάστημα με συμπληρωματικές ΑΠΔ να αποδοθούν οι εισφορές. Όταν της είπα ότι ξέρω την κλασική τακτική του ΙΚΑ γιατί την έχουμε βιώσει όλοι μας πολλές φορές, αλλά δεν με ενδιαφέρει αυτό, με ενδιαφέρει να βγάλω την μισθοδοσία του Ιουνίου, μου είπε ότι αυτό είναι δικό μου θέμα. Ακολούθησε "διάλογος" που δεν μου επιτρέπεται να τον γράψω. Μετά πήρα στο Υπουργείο Εργασίας στην γενική γραμματεία κοινωνικής ασφάλισης. Η απάντηση (ευγενέστατη υπάλληλος) στα ίδια ερωτήματα ήταν ότι έχω δίκιο (τι να το κάνω;), η εγκύκλιος είναι έτοιμη, χρειάζεται μόνο η υπογραφή του υπουργού και θα την υπογράψει τις προσεχείς μέρες (πόσες μέρες χρειάζεται για μια υπογραφή;). Το συμπέρασμα για άλλη μια φορά είναι ότι οι άνθρωποι έχουν τους δικούς ρυθμούς, ζουν στον δικό τους κόσμο και μας θεωρούν ζώα.
×
×
 • Create New...