Jump to content

^olga^

Silver members
 • Posts

  187
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ^olga^

 1. Αν δεν ειχε περασει το 15νθημερο θα μπορουσες να στειλεις τροποποιητικό αποδοχών και τροποποιητική σύμβαση . Τώρα όμως δεν θα μπορεσεις να στειλεις τροποποιητικό αποδοχών από 22/01/15 . Για οποιοδηποτε λάθος υποτίθεται πως δεν γίνεται καμία διόρθωση ηλεκτρονικά . Τί να πώ ? Καλυτερα να μιλήσεις και με άλλον υπάλληλο στην επιθεώρηση εργασίας που ανήκει η επιχείρηση , αν επιμείνει και ο αλλος γράψε απλά στις παρατηρήσεις του τροποποιητικού αποδοχών ότι εκ παραδρομής δήλωσες ημερομίσθιο πλήρης απασχόλησης στον πίνακα με Α.Π. ........ .
 2. Θα πρέπει να καταθέσεις γνωστοποίηση στον ΟΑΕΔ και στην επιθεώρηση εργασίας που ανήκει επιχείρηση . Για λεπτομέρειες θα πρεπει να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά με τις αρμόδιες υπηρεσίες .
 3. Καλημέρα . Όχι δεν χρειάζεται να στείλεις και τροποποιητικό αποδοχών . Ακόμα κι αν άλλαζαν οι αποδοχές τους θα μπορούσες να το γράψεις σαν παρατήρηση στον συμπληρωματικό ωραρίου .Υπαρχει αλλωστε πεδίο "ημερομηνία τροποποίησης αποδοχών" και στον συμπληρωματικό ωραρίου. Απο τη στιγμή που αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν μεταβάλλεται δεν χρειαζεται να το αναφέρεις .
 4. Καλησπέρα . Θα ηθελα να ρωτήσω αν προσλάβει μια φαρμακοβιομηχανία έναν χημικο μηχανικο (παλαιός ασφαλιζόμενος που δεν εχει ασκήσει ποτέ ελευθέριο επάγγελμα ) τί εισφορές θα πρέπει να πληρώνει ? Βάζοντας κωδικό ειδικότητας 229110 (χημικοι μηχανικοι) μου βγάζει πακέτο κάλυψης 131 . Απ'όσο γνωρίζω θα πρέπει να τον ασφαλίσει ο εργοδότης και στο ΤΣΜΕΔΕ και στο ΤΕΑΧ . Το ΤΕΑΧ απ'ότι είδα εντάχθηκε στο ΕΤΕΑ . Εβαλα λοιπόν ειδική περίπτωση 10 και μου έβγαλε νέο πακέτο κάλυψης 129 (3+3 επιπλέον ) . Σωστά έπραξα ή θα πρεπε να του δηλώσω κάποια άλλη ειδική περίπτωση ασφάλισης . Απ'όσο ρώτησα δεν έχουν εισφορά πρόνοιας όπως στο ΤΕΑΥΕΚ . Εχω κάποιες αμφιβολίες για το αν θα έπρεπε να έχει 3+3% κρατησεις επιπλεον στο ικα λόγω ΤΕΑΧ ή μήπως θα επρεπε να εχει 4,25+3,75 % , δηλαδή βαρέα . ?Δεν έχω ξανασχοληθεί με ασφάλιση χημικού και έχω πλήρη μεσάνυχτα . Οπότε αν μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα δεόντως Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !
 5. Ρε δε παμε καλά . Από το κακό στο χειρότερο !!!Τον Ιουνιο παρακαλουσα μια εργαζομενη να παει να βγαλει αριθμο μητρωου . Της ειχα ετοιμάσει όλα τα χαρτιά . Όλο μου έλεγε αυριο και αυριο.....την απελυσε κι ο εργοδοτης και στο τελος απλα δεν απανταγε στα τηλεφωνηματα μου . Απευθυνθηκα στο ΙΚΑ και μου ειπαν οτι δεν μπορω να κανω τιποτα . Θα την πληρωσει ο εργοδοτης επειδη καποιοι εργαζομενοι ειναι ανευθυνοι ????Ειναι δυνατόν ? Εν τω μεταξύ ενας συνάδελφος ξέχασε να καταθεσει ΑΠΔ 10/2013 και θα την καταθεσει τωρα στο ικα . Γνωρίζει κανείς αν θα εφαρμοσθεί το πρόστιμο των 10.550 ?? Βλέπω ν'αλλάζουμε όλοι επάγγελμα λίαν συντόμως !!!
 6. Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ όλους σας . Οπότε του δίνουν το 40% κι ας αποζημιώνεται σαν εργατοτεχνίτης . Θα αποζημιωθεί βάσει του τελευταίου μισθού,σωστά ? Γιατί διαβάζω ότι η αποζημίωση υπολογίζεται βάσει των τακτικών αποδοχών που θα έπαιρνε ο εργαζόμενος κατά τον τελευταίο μήνα πριν από την αποχώρηση με καθεστώς πλήρους απασχόλησης . Ο συγκεκριμένος εργάζεται 4ωρο-4ημερο .
 7. Μα δεν τον απολύει ο εργοδότης . Αποχωρεί οικειοθελως κι εχει την ιδιότητα του εργατοτεχνίτη .
 8. Μιλάμε για εργατοτεχνίτη . Για μισθωτό είναι απλά τα πράγματα . Πριν παρέθεσα μία παράγραφο από το συγκεκριμένο site . Σ'ευχαριστώ . ο εργοδότης δεν μπορεί να απολύσει εργατοτεχνίτη που έχει συμπληρώσει τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης γήρατος, με καταβολή μειωμένης αποζημίωσης. Μόνο για υπαλλήλους έχει αυτή την ευχέρεια. Συνεπώς αν η σύμβαση εργασίας καταγγελθεί από τον εργοδότη, οφείλεται στον εργατοτεχνίτη ολόκληρη αποζημίωση. (Ν.2112/1920) . ΑΝ....
 9. ο νόμος όμως λέει ότι ο εργοδότης δεν έχει δικαίωμα να απομακρύνει τον εργατοτεχνίτη αλλά μόνο να τους απολύσει και να τους καταβάλει το 100% της αποζημίωσης . Άρα οι εργατοτεχνίτες μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται και μετά τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων για πλήρη σύνταξη και να μην υποβάλλουν τα δικαιολογητικά μέχρι να τους απολύσει ο εργοδότης (όταν αυτός θελήσει ) . Τώρα όμως δεν τίθεται θέμα απόλυσης από τον εργοδότη . Ο εργαζόμενος είναι αυτός που θέλει ν'αποχωρησει κι αυτό είναι το σημείο που με μπερδεύει . Διαβάζω ότι η λύση της σχέσης εργασίας δεν επέρχεται με τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων για συνταξιοδότηση αλλά εάν το ζητήσουν μόνοι τους οι μισθωτοί (υπάλληλοι ή εργάτες ) ή αν αυτό δρομολογηθεί από τον εργοδότη και αυτό ισχύει μόνο για τους υπαλλήλους . Και στην επιθεώρηση μου είπαν ότι είναι μπερδεμένο το θέμα και δεν ήξεραν να μου απαντήσουν εκείνη τη στιγμή . Σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου .
 10. Καλησπέρα . Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής . Μια επιχείρηση απασχολεί έναν εργαζόμενο από το 1995 ο οποίος βγήκε στη σύνταξη το 2002 (πλήρη απ'όσο γνωρίζω ) ΧΩΡΙΣ να γίνει καταγγελία σύμβασης (είχε καταθέσει μια υπεύθυνη δήλωση στο ικα ότι θα συνεχίσει να εργάζεται και για το λόγο αυτό λάμβανε μειωμένη σύνταξη) και τώρα αυτός ο εργαζόμενος αποχωρεί από την επιχείρηση οικειοθελώς . Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να του καταβάλλει την αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης που δεν του είχε καταβάλλει τότε εφόσον δεν είχε γίνει καταγγελία σύμβασης και στη συνέχεια νέα σύμβαση . Να επισημάνω ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ναι μεν αμείβεται με μισθό αλλά εχει την ειδικότητα του ψήστη . Οπότε ο εργοδότης μπορεί να τον αποζημιώσει σαν εργατοτεχνίτη καθώς δεν κατέχει κανένα πτυχίο , σωστά ? Ο νόμος όμως λέει ότι ο εργοδότης δεν μπορεί να απολύσει εργατοτεχνίτη που έχει συμπληρώσει τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης γήρατος, με καταβολή μειωμένης αποζημίωσης. Μόνο για υπαλλήλους έχει αυτή την ευχέρεια. Συνεπώς αν η σύμβαση εργασίας καταγγελθεί από τον εργοδότη, οφείλεται στον εργατοτεχνίτη ολόκληρη αποζημίωση. (Ν.2112/1920) . Άρα τί συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση που αποχωρεί ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ο εργαζόμενος ???Ζητάει να του καταγγείλει τη σύμβαση ο εργοδότης και να του καταβάλλει την αποζημίωση . Είναι λοιπόν υποχρεωμένος ?? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !
 11. Αν η επιδοτηση σου έληξε π.χ. Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2012 τότε θα έχεις και αναλογία επιδότησης στο Δώρο πάσχα . Οπότε σε αυτή τη περίπτωση θα συμπληρώσεις και το έντυπο Β . Παρακαλώ !
 12. Καλησπέρα ! Τα περισσότερα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ θέλουν στο 6μηνο αυτό της δέσμευσης να καταθέτεις κανονικά τα δικαιολογητικά ανά τρίμηνο . Ο ΟΑΕΔ των Αθηνών μόνο μου είπε να του προσκομίσω τα δικαιολογητικά όλου του 6μηνου μαζεμένα . Αυτα που θέλουν είναι ότι έδινες και για το διάστημα που ήσουν σε επιδότηση εκτός από τα έντυπα Β,(Β1,Β2 αν έχεις και επικουρικό) .Δηλαδή 1.Αίτηση επιχορήγησης 2.Υπεύθυνη δήλωση 3.Αντίγραφα πληρωμών ικα του 6 μηνου 4.Αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις του 6μηνου 5.Κατάσταση με το δεσμευόμενο και μη...προσωπικό
 13. Καλημέρα!Η σύμβαση των επισιτιστικών έχει λήξει και έχει περάσει και η 3μηνη μετενέργεια απο τα μέσα Αυγούστου . Οπότε μπορείς να κάνεις μείωση μισθού με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου . Όσο για την επιδότηση του ΟΑΕΔ τα πράγματα έχουν ως εξής : Για τις επιδοτήσεις που ξεκίνησαν πριν από τη μείωση της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. η επιδότηση θα εξακολουθήσει να γίνεται με βάση το 751,39 εφόσον και οι μείωση των αποδοχών που θα κάνεις δεν θα πέφτει κάτω από αυτό το μισθό . Αν όμως του πας το μισθό στα 750 και κάτω...τότε πλέον η επιδότηση θα υπολογίζεται πάνω στο 586,08 . Έτσι μου πε προιστάμενος του ΟΑΕΔ . Για τις επιδοτήσεις που εγκρίθηκαν από 02/2012 και μετά η επιδότηση θα υπολογίζεται πάνω στο 586,08 ανεξαρτήτως μισθού . Αυτά !
 14. Η σύμβαση των φαρμακευτικών και συναφών επιχειρήσεων με την οποία αμοίβονται οι υπάλληλοι φαρμακείου έχει καταγγελθεί από το 2010 . Οπότε για τις νέες προσλήψεις μπορείς να συνάψεις ατομικές συμβάσεις εργασίας με κατώτατο όριο το μισθό της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε . Θα υπολογίσεις τριετίες και επίδομα γάμου στην Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. Μπορείς να δηλώσεις και παραπάνω βέβαια . Γι'αυτούς που ήδη εργάζονται στην επιχείρηση δεν μπορείς να κόψεις κανένα επίδομα μονομερώς .Μόνο ατομικές συμβάσεις μπορείς να κάνεις σε αυτούς πάλι με κατώτατο όριο το μισθό της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε ΑΛΛΑ απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου .
 15. Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα θ'απολυθεί με το υπάρχον μισθό ..από τη στιγμή που απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου για μείωση (σύναψη ατομικής σύμβασης εργασίας με κατώτατο όριο το μισθό της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε ) . Μόνο τα επιδόματα γάμου,διαχειριστικών λαθών κλπ μπορεί να του κόψει μονομερώς αν και εφόσον έχει λήξει ή καταγγελθεί η σύμβαση . Εκτός κι αν αμειβόταν ήδη με την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. ...τότε όντως δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου για μείωση . Αυτά....Καλή Ανάσταση και σε σένα !
 16. Για τους ήδη εργαζόμενους από 14/05/2012 για τις συμβάσεις που έχουν λήξει . Υπάρχουν όμως συμβάσεις που λήγουν του χρόνου οπότε αυτοί συνεχίζουν κανονικά μέχρι να λήξει η σύμβαση ΕΚΤΟΣ και αν είναι κάτω των 25 ετών που μπορούν να πάνε με το μισθό της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.(510,95€) και από τώρα . Για τους νέους εργαζόμενους σε μια επιχείρηση της οποίας η κλαδική σύμβαση έχει λήξει δεν ισχύει το τρίμηνο μετενέργειας . π.χ. παροχής υπηρεσιών έχει λήξει...ή και εμπορικών επιχειρήσεων που δεν δεσμεύει τους εργοδότες που δεν είναι μέλη συνδικαλιστικής οργάνωσης ...σε αυτούς τους εργαζόμενους μπορείς να κάνεις ατομικές συμβάσεις με κατώτατο όριο το μισθό της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε . http://ergasiaka-manamar.blogspot.com/2012/03/blog-post_19.html Εδω θα βρεις τον πινακα .
 17. Γεια σας . Επιχείρηση με αντικείμενο ταχυμεταφορές απασχολεί διανομείς και οδηγούς με τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών . Θέλει να προσλάβει νέο οδηγό . Η σύμβαση παροχής έχει λήξει προ πολλού. Όμως από τη στιγμή που υπάρχει η ομοιοεπαγγελματική των οδηγών η οποία είχε κηρυχθεί υποχρεωτική είναι υποχρεωμένος και ο εργοδότης να προσλάβει τον νεό οδηγό με αυτήν ,σωστά ? Ούτε τους παλιούς οδηγούς μπορεί να τους πάει με ατομικές συμβάσεις από 14/05/2012 όπως θα ίσχυε σε περίπτωση που δεν υπήρχε η ομοιοεπαγγελματική . Τα λέω καλά ή όχι ? Σας ευχαριστώ
 18. Καλησπέρα!Θέλω να κάνει μια πρόσληψη σε φαρμακοϋπάλληλο .Είναι 19 χρονών..άρα έχω το δικαίωμα να τον προσλάβω με Ε.Γ.Σ.Σ.Ε (510,95€)σωστά ? Επίσης θέλω να κάνω μια πρόσληψη σε υπάλληλο γραφείου εμπορικής επιχείρησης . Ο εργοδότης είναι μη μέλος . Για τα μη μέλη μπορούμε από 14/05/2012 να κάνουμε ατομικές συμβάσεις με τη συναίνεση του εργαζόμενου . Για τις νέες όμως προσλήψεις μπορούμε να κάνουμε ατομικές συμβάσεις με το όριο της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε από τώρα ? Επίσης διάβασα κάτι το οποίο με μπέρδεψε ακόμα περισσότερο στο παρακάτω site http://www.epixeirisi.gr/library/tools.php?item=4754079 Στο σημείο 3. αναφέρει Κλαδικές συμβάσεις που έληξαν πριν τις 14 Αυγούστου. Όσες συμβάσεις έληξαν πριν τη συγκεκριμένη ημερομηνία ισχύουν επ' αόριστον. Δηλαδή ο μισθός και τα επιδόματά τους ισχύουν μέχρι φυσικά να υπάρξει τροποποίηση είτε μέσω νέας κλαδικής σύμβασης είτε μέσω μιας ατομικής σύμβασης. Για παράδειγμα, εάν ένας εργαζόμενος παίρνει 1.000 ευρώ συν επίδομα γάμου διατηρείται ο μισθός αυτός και το επίδομα και μετά τις 14 Μαΐου Δηλαδή η σύμβαση των λογιστών που έχει λήξει πολύ πιο πριν από την αναφερόμενη ημερομηνία θα εξακολουθήσει να ισχύει κανονικά και το επίδομα γάμου και μετά τις 14/05/2012 ?????Από πού προκύπτει αυτό?Το αναφέρει η εγκύκλιος?Όχι απ'ότι θυμάμαι
 19. Καλησπέρα!Για να καταλάβω και γω...η σύμβαση και των λογιστών-βοηθών όλης της χώρας και η σύμβαση παροχής υπηρεσιών έχουν λήξει από το 2010 . Η χθεσινή ερμηνευτική εγκύκλιος αναφέρει για νέες προσλήψεις β. Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι και για τις περιπτώσεις νέων προσλήψεων κατά το διάστημα από 14.2.2012 μέχρι 14.5.2012, οι προσλαμβανόμενοι σε νέο εργοδότη δεν μπορούν να «καρπωθούν» τα έννομα αποτελέσματα σ.σ.ε. που έληξαν ή καταγγέλθηκαν και έχει περατωθεί και το 6μηνο της παράτασης ισχύος τους, μια και αυτές έχουν σταματήσει να τα παράγουν ως συλλογικές συμφωνίες και οι οποίες μόνο με ατομικές συμβάσεις μπορούν να μετουσιωθούν. Άρα για τους προσλαμβανόμενους σε νέο εργοδότη θα ισχύσουν ατομικές συμφωνίες, που αποτυπώνουν τη βούληση των μερών και πάντα εντός των νομίμων ορίων. Εσείς τί καταλαβαίνετε από αυτό ???Εγω προσωπικά καταλαβαίνω ότι πλέον οι λογιστές και βοηθοί που προσλαμβάνονται από 14/02/2012 και μετά πάνε με ατομική συμφωνία κι όχι με τη κλαδική εφόσον είχε παρέλθει το 6μηνο των κλαδικών συμβάσεων μέχρι τη ψήφιση του νόμου . Μόνο για όσους ήδη εργάζονται εξακολουθεί να ισχύει η κλαδική όπως λέει και παρακάτω μέχρι 14/5/2012 . 5. Όταν παρέλθει το τρίμηνο από τη λήξη ή την καταγγελία της σ.σ.ε και δεν συναφθεί νέα σ.σ.ε, τότε όλοι οι κανονιστικοί όροι που αφορούν επιδόματα παύουν να ισχύουν, συνεχίζουν όμως να ισχύουν αποκλειστικά αυτοί που αφορούν αφενός το βασικό μισθό/ημερομίσθιο (της σ.σ.ε. που έληξε ή καταγγέλθηκε) και αφετέρου τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικινδύνου εργασίας, εφόσον τα επιδόματα αυτά προβλέπονταν στις σ.σ.ε που έληξαν ή καταγγέλθηκαν. Έτσι για τους ήδη εργαζόμενους, εξακολουθούν να ισχύουν οι κανονιστικοί όροι που αφορούν το βασικό μισθό ή ημερομίσθιο, και τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικινδύνου εργασίας, εφόσον προβλέπονταν. Επειδή η συγκεκριμένη προσαρμογή ορίζεται από το νόμο, δεν απαιτείται σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων. Οποιοδήποτε άλλο επίδομα που προβλέπεται παύει να ισχύει. Οι όροι του προηγούμενου εδαφίου που διατηρούνται (βασικός μισθός ή ημερομίσθιο, τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικινδύνου εργασίας) παραμένουν μέχρις ότου αντικατασταθούν από τους όρους νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Με τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας τα μέρη μπορούν να διαπραγματευτούν και όρους πέραν των ανωτέρω. Όσον αφορά τη σύναψη νέας ή τροποποιημένης ατομικής σύμβασης εργασίας, εργοδότες και εργαζόμενοι μπορούν να συμφωνήσουν αμοιβές τουλάχιστον στο ύψος των μισθών και ημερομισθίων της παρ. 1 α του άρθρου 1 της παρούσης εγκυκλίου. Αν καταλαβαίνω κάτι λάθος παρακαλώ διορθώστε με!
 20. Ναι . Θα συμπληρώσεις το Δελτίο και θα το πας σ'έναν ελεγκτή στο ικα μαζί με την εγκριτική απόφαση του προγράμματος και ένα αντίγραφο της πρόσληψης και του πίνακα προσωπικού που κατέθεσες .
 21. Για να καταλάβω και γω επειδή έχω μπερδευτεί ...η σύμβαση των εμπορικών επιχειρήσεων όλης της χώρας αναφέρει Άρθρο 6 Έναρξη ισχύοςΗ ισχύς της παρούσας ρύθμισης αρχίζει από 1 Ιανουαρίου 2010. Δεν αναφέρει πουθενά ότι π.χ. ισχύει για 1 χρόνο και ο Καρατζάς αναφέρει : α) Οι Σ.Σ.Ε. αυτές που ισχύουν σήμερα, δηλαδή δεν έχουν λήξει ούτε έχουν καταγγελθεί και έχουν συμπληρώσει 24 μήνες από την έναρξή τους την 14-2-2012 ή και πάνω από 24 μήνες, λήγουν υποχρεωτικά και χωρίς καμία ενέργεια των ενδιαφερομένων μερών, που τις έχουν υπογράψει, την 14-2-2013. Επομένως οι Σ.Σ.Ε. αυτές θα εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται κανονικά σε όλες τους τις διατάξεις μέχρι την παραπάνω ημερομηνία . Άρα αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι η σύμβαση συνεχίζει να ισχύει . Καταλαβαίνω λάθος ?
 22. Καλημέρα !Υποτίθεται...ότι η εγκύκλιος θα έχει βγει μέχρι τον Απρίλιο και θα συνδέσουν τους κωδικούς ειδικότητας με τα νέα πακέτα κάλυψης και γι'αυτό πολλοί συνάδελφοι μέχρι να βγει ο νέος Ο.ΣΥ.Κ. αλλάζουν την ειδικότητα π.χ. κάποιον κομμωτή τον βάζουν ως βοηθό για να υπολογιστούν οι εισφορές με Κ.Π.Κ. 101 μέχρι τότο... και όταν τον Απρίλιο βγει η εγκύκλιος όπως περιμένουν και θα ναι ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ έτοιμο το σύστημα για υποβολή των ΑΠΔ με το νέο οδηγό σύνδεσης κωδικών θ'αλλαχτούν πάλι οι ειδικότητες (π.χ.από βοηθός σε κομμωτή) . Εγώ προσωπικά εξακολουθώ να υπολογίζω τις μισθοδοσίες με τα παλιά δεδομένα . Δεν το διακινδυνεύω . Ποιος μου εγγυάται ότι η εγκύκλιος θα βγει έγκαιρα ? ΚΑΝΕΙΣ!
 23. Αν και λίγο καθυστερημένα ... http://www.power-tax.gr/catalognews.asp?catid=7253&refid=108&subtitle=25-01-2011,%20%CE%94%CE%B9%CE%B5%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CE%9F%CE%91%CE%95%CE%94%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7%20%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD%20%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%8E%CE%BD
×
×
 • Create New...