Jump to content

^olga^

Silver members
 • Posts

  187
 • Joined

 • Last visited

About ^olga^

 • Birthday 07/28/1981

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

3,495 profile views

^olga^'s Achievements

 1. Αν δεν ειχε περασει το 15νθημερο θα μπορουσες να στειλεις τροποποιητικό αποδοχών και τροποποιητική σύμβαση . Τώρα όμως δεν θα μπορεσεις να στειλεις τροποποιητικό αποδοχών από 22/01/15 . Για οποιοδηποτε λάθος υποτίθεται πως δεν γίνεται καμία διόρθωση ηλεκτρονικά . Τί να πώ ? Καλυτερα να μιλήσεις και με άλλον υπάλληλο στην επιθεώρηση εργασίας που ανήκει η επιχείρηση , αν επιμείνει και ο αλλος γράψε απλά στις παρατηρήσεις του τροποποιητικού αποδοχών ότι εκ παραδρομής δήλωσες ημερομίσθιο πλήρης απασχόλησης στον πίνακα με Α.Π. ........ .
 2. Θα πρέπει να καταθέσεις γνωστοποίηση στον ΟΑΕΔ και στην επιθεώρηση εργασίας που ανήκει επιχείρηση . Για λεπτομέρειες θα πρεπει να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά με τις αρμόδιες υπηρεσίες .
 3. Καλημέρα . Όχι δεν χρειάζεται να στείλεις και τροποποιητικό αποδοχών . Ακόμα κι αν άλλαζαν οι αποδοχές τους θα μπορούσες να το γράψεις σαν παρατήρηση στον συμπληρωματικό ωραρίου .Υπαρχει αλλωστε πεδίο "ημερομηνία τροποποίησης αποδοχών" και στον συμπληρωματικό ωραρίου. Απο τη στιγμή που αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν μεταβάλλεται δεν χρειαζεται να το αναφέρεις .
 4. Καλησπέρα . Θα ηθελα να ρωτήσω αν προσλάβει μια φαρμακοβιομηχανία έναν χημικο μηχανικο (παλαιός ασφαλιζόμενος που δεν εχει ασκήσει ποτέ ελευθέριο επάγγελμα ) τί εισφορές θα πρέπει να πληρώνει ? Βάζοντας κωδικό ειδικότητας 229110 (χημικοι μηχανικοι) μου βγάζει πακέτο κάλυψης 131 . Απ'όσο γνωρίζω θα πρέπει να τον ασφαλίσει ο εργοδότης και στο ΤΣΜΕΔΕ και στο ΤΕΑΧ . Το ΤΕΑΧ απ'ότι είδα εντάχθηκε στο ΕΤΕΑ . Εβαλα λοιπόν ειδική περίπτωση 10 και μου έβγαλε νέο πακέτο κάλυψης 129 (3+3 επιπλέον ) . Σωστά έπραξα ή θα πρεπε να του δηλώσω κάποια άλλη ειδική περίπτωση ασφάλισης . Απ'όσο ρώτησα δεν έχουν εισφορά πρόνοιας όπως στο ΤΕΑΥΕΚ . Εχω κάποιες αμφιβολίες για το αν θα έπρεπε να έχει 3+3% κρατησεις επιπλεον στο ικα λόγω ΤΕΑΧ ή μήπως θα επρεπε να εχει 4,25+3,75 % , δηλαδή βαρέα . ?Δεν έχω ξανασχοληθεί με ασφάλιση χημικού και έχω πλήρη μεσάνυχτα . Οπότε αν μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα δεόντως Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !
 5. Ρε δε παμε καλά . Από το κακό στο χειρότερο !!!Τον Ιουνιο παρακαλουσα μια εργαζομενη να παει να βγαλει αριθμο μητρωου . Της ειχα ετοιμάσει όλα τα χαρτιά . Όλο μου έλεγε αυριο και αυριο.....την απελυσε κι ο εργοδοτης και στο τελος απλα δεν απανταγε στα τηλεφωνηματα μου . Απευθυνθηκα στο ΙΚΑ και μου ειπαν οτι δεν μπορω να κανω τιποτα . Θα την πληρωσει ο εργοδοτης επειδη καποιοι εργαζομενοι ειναι ανευθυνοι ????Ειναι δυνατόν ? Εν τω μεταξύ ενας συνάδελφος ξέχασε να καταθεσει ΑΠΔ 10/2013 και θα την καταθεσει τωρα στο ικα . Γνωρίζει κανείς αν θα εφαρμοσθεί το πρόστιμο των 10.550 ?? Βλέπω ν'αλλάζουμε όλοι επάγγελμα λίαν συντόμως !!!
 6. Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ όλους σας . Οπότε του δίνουν το 40% κι ας αποζημιώνεται σαν εργατοτεχνίτης . Θα αποζημιωθεί βάσει του τελευταίου μισθού,σωστά ? Γιατί διαβάζω ότι η αποζημίωση υπολογίζεται βάσει των τακτικών αποδοχών που θα έπαιρνε ο εργαζόμενος κατά τον τελευταίο μήνα πριν από την αποχώρηση με καθεστώς πλήρους απασχόλησης . Ο συγκεκριμένος εργάζεται 4ωρο-4ημερο .
 7. Μα δεν τον απολύει ο εργοδότης . Αποχωρεί οικειοθελως κι εχει την ιδιότητα του εργατοτεχνίτη .
 8. Μιλάμε για εργατοτεχνίτη . Για μισθωτό είναι απλά τα πράγματα . Πριν παρέθεσα μία παράγραφο από το συγκεκριμένο site . Σ'ευχαριστώ . ο εργοδότης δεν μπορεί να απολύσει εργατοτεχνίτη που έχει συμπληρώσει τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης γήρατος, με καταβολή μειωμένης αποζημίωσης. Μόνο για υπαλλήλους έχει αυτή την ευχέρεια. Συνεπώς αν η σύμβαση εργασίας καταγγελθεί από τον εργοδότη, οφείλεται στον εργατοτεχνίτη ολόκληρη αποζημίωση. (Ν.2112/1920) . ΑΝ....
 9. ο νόμος όμως λέει ότι ο εργοδότης δεν έχει δικαίωμα να απομακρύνει τον εργατοτεχνίτη αλλά μόνο να τους απολύσει και να τους καταβάλει το 100% της αποζημίωσης . Άρα οι εργατοτεχνίτες μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται και μετά τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων για πλήρη σύνταξη και να μην υποβάλλουν τα δικαιολογητικά μέχρι να τους απολύσει ο εργοδότης (όταν αυτός θελήσει ) . Τώρα όμως δεν τίθεται θέμα απόλυσης από τον εργοδότη . Ο εργαζόμενος είναι αυτός που θέλει ν'αποχωρησει κι αυτό είναι το σημείο που με μπερδεύει . Διαβάζω ότι η λύση της σχέσης εργασίας δεν επέρχεται με τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων για συνταξιοδότηση αλλά εάν το ζητήσουν μόνοι τους οι μισθωτοί (υπάλληλοι ή εργάτες ) ή αν αυτό δρομολογηθεί από τον εργοδότη και αυτό ισχύει μόνο για τους υπαλλήλους . Και στην επιθεώρηση μου είπαν ότι είναι μπερδεμένο το θέμα και δεν ήξεραν να μου απαντήσουν εκείνη τη στιγμή . Σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου .
 10. Καλησπέρα . Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής . Μια επιχείρηση απασχολεί έναν εργαζόμενο από το 1995 ο οποίος βγήκε στη σύνταξη το 2002 (πλήρη απ'όσο γνωρίζω ) ΧΩΡΙΣ να γίνει καταγγελία σύμβασης (είχε καταθέσει μια υπεύθυνη δήλωση στο ικα ότι θα συνεχίσει να εργάζεται και για το λόγο αυτό λάμβανε μειωμένη σύνταξη) και τώρα αυτός ο εργαζόμενος αποχωρεί από την επιχείρηση οικειοθελώς . Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να του καταβάλλει την αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης που δεν του είχε καταβάλλει τότε εφόσον δεν είχε γίνει καταγγελία σύμβασης και στη συνέχεια νέα σύμβαση . Να επισημάνω ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ναι μεν αμείβεται με μισθό αλλά εχει την ειδικότητα του ψήστη . Οπότε ο εργοδότης μπορεί να τον αποζημιώσει σαν εργατοτεχνίτη καθώς δεν κατέχει κανένα πτυχίο , σωστά ? Ο νόμος όμως λέει ότι ο εργοδότης δεν μπορεί να απολύσει εργατοτεχνίτη που έχει συμπληρώσει τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης γήρατος, με καταβολή μειωμένης αποζημίωσης. Μόνο για υπαλλήλους έχει αυτή την ευχέρεια. Συνεπώς αν η σύμβαση εργασίας καταγγελθεί από τον εργοδότη, οφείλεται στον εργατοτεχνίτη ολόκληρη αποζημίωση. (Ν.2112/1920) . Άρα τί συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση που αποχωρεί ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ο εργαζόμενος ???Ζητάει να του καταγγείλει τη σύμβαση ο εργοδότης και να του καταβάλλει την αποζημίωση . Είναι λοιπόν υποχρεωμένος ?? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !
 11. Αν η επιδοτηση σου έληξε π.χ. Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2012 τότε θα έχεις και αναλογία επιδότησης στο Δώρο πάσχα . Οπότε σε αυτή τη περίπτωση θα συμπληρώσεις και το έντυπο Β . Παρακαλώ !
 12. Καλησπέρα ! Τα περισσότερα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ θέλουν στο 6μηνο αυτό της δέσμευσης να καταθέτεις κανονικά τα δικαιολογητικά ανά τρίμηνο . Ο ΟΑΕΔ των Αθηνών μόνο μου είπε να του προσκομίσω τα δικαιολογητικά όλου του 6μηνου μαζεμένα . Αυτα που θέλουν είναι ότι έδινες και για το διάστημα που ήσουν σε επιδότηση εκτός από τα έντυπα Β,(Β1,Β2 αν έχεις και επικουρικό) .Δηλαδή 1.Αίτηση επιχορήγησης 2.Υπεύθυνη δήλωση 3.Αντίγραφα πληρωμών ικα του 6 μηνου 4.Αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις του 6μηνου 5.Κατάσταση με το δεσμευόμενο και μη...προσωπικό
 13. Καλημέρα!Η σύμβαση των επισιτιστικών έχει λήξει και έχει περάσει και η 3μηνη μετενέργεια απο τα μέσα Αυγούστου . Οπότε μπορείς να κάνεις μείωση μισθού με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου . Όσο για την επιδότηση του ΟΑΕΔ τα πράγματα έχουν ως εξής : Για τις επιδοτήσεις που ξεκίνησαν πριν από τη μείωση της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. η επιδότηση θα εξακολουθήσει να γίνεται με βάση το 751,39 εφόσον και οι μείωση των αποδοχών που θα κάνεις δεν θα πέφτει κάτω από αυτό το μισθό . Αν όμως του πας το μισθό στα 750 και κάτω...τότε πλέον η επιδότηση θα υπολογίζεται πάνω στο 586,08 . Έτσι μου πε προιστάμενος του ΟΑΕΔ . Για τις επιδοτήσεις που εγκρίθηκαν από 02/2012 και μετά η επιδότηση θα υπολογίζεται πάνω στο 586,08 ανεξαρτήτως μισθού . Αυτά !
×
×
 • Create New...