Jump to content

PanagiotisG

simple Members
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

About PanagiotisG

Profile Information

 • Gender
  Male

PanagiotisG's Achievements

 1. Οι τροποποιήσεις δημοσιεύονται στο ΓΕΜΗ και μπορεί να τις δει όποιος θέλει. Αν δεν αφορούν κάποια αλλαγή στη ΔΟΥ δεν έχει νόημα να τις πας γιατί δεν έχουν να καταχωρήσουν κάτι το οποίο δεν έχει καταχωρηθεί στο ΓΕΜΗ που είναι και το κύριο μητρώο όλων των μεταβολών του καταστατικού. Αν κάνεις αύξηση κεφαλαίου υποβάλλεις ΦΣΚ διότι είναι υποχρεωτικό στο έλεγχο πληρότητας του ΓΕΜΗ ώστε να εγκριθεί η τροποποίηση.
 2. Θεωρώ ότι δεν έχει λόγο να βάλει πρόστιμο η ΑΑΔΕ σε κάτι τέτοιο μιας και δεν ενημερώνει πουθενά το μητρώο της. Πολύ καλά έκανες και έκανες ενδικοφανή διότι δεν αφορά κατ'εμέ τη φορολογική διοίκηση η τροποποίηση αυτή. Δηλαδή αν προβείς σε τροποποίηση για να κωδικοποιήσεις καταστατικό για πρώτη φορά μιας παλαιάς εταιρείας που συστήθηκε π.χ. το 1980 και έχει καμιά 15αριά μεμονωμένες τροποποιήσεις από πρωτοδικεία (με το κλασσικό τροποποιούμε το άρθρο "τάδε" και τα υπόλοιπα άρθρα ισχύουν ως έχουν) για ποιον λόγο να το δηλώσεις ενώ δεν αλλάζεις τίποτα και το κάνεις για τη διευκόλυνση της ίδιας της εταιρείας.
 3. Τι εννοείς λεκτικό σημείο; Αν η διόρθωση ήταν σε κάποιο γενικό σημείο που έγινε ένα τυπογραφικό λάθος΄ ή σε προσθήκη/αφαίρεση λεκτικού σημείου στο άρθρο που δεν επηρεάζει σε κάτι και δεν απαιτεί κάποια ενημέρωση στο μητρώο της ΑΑΔΕ δεν βλέπω λόγο να βάλουν πρόστιμο στο μητρώο ούτε καν να τους ενημερώσεις διότι δεν τους αφορά. Αν όμως το λεκτικό σημείο ήταν λάθος σε επωνυμία, διακριτικό, έδρα, κεφάλαιο, ονοματεπώνυμο-α εταίρων ή/και ποσοστά τότε χρειάζεται ενημέρωση.
 4. Ακριβώς αυτό. Σου έγραψα πιο πάνω πως θα δεις γραμμένη την αίτηση μέσα στο businessportal
 5. https://www.taxheaven.gr/news/55882/hmeromhnies-sygklhshs-genikwn-syneleysewn-kai-prooesmies-anarthshs-sto-gemh-twn-egkekrimenwn-oikonomikwn-katastasewn-ths-xrhshs-2020 Δεν υπάρχουν πρόστιμα ακόμα οπότε βάλτε στο πρακτικό ημερομηνία που είναι στα όρια της σύγκλησης Γ.Σ. (έως 30 Οκτωβρίου) και ανεβάστε τις οικονομικές καταστάσεις πριν το τέλος της χρονιάς.
 6. (Αυτοματοποιημένη καταχώρηση) Ισολογισμός Χρήσης 2019 και μετά χωρίς εκλογή ελεγκτών
 7. Συγνώμη απλά απάντησα και δεν χώρισα τη δεύτερη πρόταση. Τίτλος κτήσης δεν νομίζω ότι εφαρμόζεται παντού. Υπάρχουν κάποια ορια. Το κομμάτι με τα μαύρα πηγαίνει στη δεύτερη παράγραφο και στο ότι βρήκα μια λύση για κάποιους πελάτες μου και δεν θα κάνω αυτό που με ενοχλούσε και όχι σε σένα.
 8. Θα συμφωνήσω με ΧΑΛΚΙΔΕΟ. Δεν είναι το ίδιο και δεν με καλύπτει. Ούτε θέλω να κάνω αυτό που τοσα χρόνια λέω ότι είναι λάθος, δηλαδή να κρατάω βιβλία μαύρα όντας ΔΥ. Ευτυχώς όμως μίλησα με 2 φίλους συναδέλφους και θα μου κάνουν εξυπηρετηση για όσους πελάτες δεχθούν να πάνε σε αυτούς.
 9. Χαχα καλά ναι εδώ έχεις ένα δίκιο αλλά είμαι στους διοριστεους. Τώρα αν αλλάξει κάτι και ακυρώσουν τους διορισμούς του ΑΣΕΠ μετά τις 7 Ιούλη δεν γνωρίζω.
 10. Η διακοπή θα γίνει 30/09 ή μέσα στον Οκτώβριο. Και για μένα το καλύτερο θα ήταν να τους δώσω πίσω τα χρήματα για τη δουλειά μέχρι τώρα και να πάνε σε άλλο συνάδελφο αλλά το ποσό βγαίνει σχετικά μεγάλο για να το δώσω σε όλους μαζί ταυτόχρονα γιατί τα έξοδα έτρεχαν και θα τρέχουν μέχρι να κλείσω. Θα ρωτήσω μήπως μπορώ να πάρω παράταση διορισμού για να κλείσει και η χρονιά χωρίς να με αγχώνουν και αυτά.
 11. Συμφωνώ για το τελευταίο κομμάτι γιατί και εγώ έτσι σκέφτομαι. Το πρόβλημα είναι ότι διακοπή θα κ χρειαστεί να κάνω μετά το καλοκαίρι (Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο). Οκ πες ένα τρίμηνο--τετράμηνο τους ενημερώσω χωρίς αμοιβή τα βιβλία και τις υποχρεώσεις. Θα είμαι νομικά εντάξει?Δεν θα μπορώ, λογικά, να τους εκπροσωπήσω μετά τη διακοπή σε κάποια υπηρεσία σαν λογιστής πλέον αν χρειαστεί.
 12. Σε ευχαριστώ. Ναι, προφανώς θα ήταν ιδανικό το 01/01/2020 αλλά δεν μπορώ να το κάνω για όλους. Πως θα υποβάλλω τη δήλωσή τους όταν κάνω διακοπή εργασιών? Προσωπικά δεν θα έστελνα δήλωση συμπληρωμένη από άλλον με τους κωδικούς μου.
 13. Καλησπέρα συνάδελφοι. Αποφάσισα μετά από πάρα πολύ σκέψη να κλείσω το γραφείο και να αποδεχτώ το διορισμό μου αυτή τη φορά (μετά τις εκλογές με το καλο). Αισθάνομαι λίγο περιεργα επειδή έδωσα ψυχή, σώμα και πολύ ιδρώτα για να φτάσω έστω εδώ που έφτασα τα τελευταία 15 χρόνια αλλά είπα να σκεφτώ λίγο την ψυχική και σωματική μου υγεία, όπως και να αφοσιωθώ στην οικογένεια μου που πλέον δεν με βλέπει σχεδόν καθόλου. Το πρόβλημα μου είναι πως ενημερώνω όσο πιο αναίμακτα γίνεται τους πελάτες μου (επαγγελματίες εννοώ) ότι θα πρέπει να βρουν άλλο να τους αναλάβει αφού τους κλείσω όλες τις υποχρεώσεις του Ιουλίου και ενδεχομένως Αυγούστου. Οι περισσότεροι θα καταλάβουν επειδή είχαμε μια άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια απλά θέλω να το κάνω όσο πιο αναίμακτα γίνεται για αυτούς πρώτα από όλα και να τους βοηθήσω με μια εύκολη μετάβαση είτε προτείνοντας συναδέλφους είτε κατατοπιζοντας αυτούς που θα επιλέξουν. Έχω και κάποιους περίεργους βέβαια που δεν ξέρω πως θα αντιδράσουν... Επειδή δεν το είχα σκεφτεί ποτέ είπα να ρωτήσω γνώμες για το πως είναι καλύτερα να χειριστώ την κατάσταση από συναδέλφους που είναι πιο έμπειροι από μένα ή έχουν βρεθεί σε ίδια ή παρόμοια θέση(σύνταξη, αλλαγή επαγγέλματος, εξωτερικό κτλπ χωρίς καποιον/α να το συνεχίσει) Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και καλή συνέχεια σε όλους.
×
×
 • Create New...