Προς το περιεχόμενο

SophiaL

Silver members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    1.085
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    9

Δραστηριότητα φήμης

  1. Upvote
    SophiaL reacted to SOULIS in Σχετικά με την τηλεκατάρτιση   
    Και τελικά ο κύβος ερρίφθη
    Eν μέσω της μεγαλύτερης πανδημίας των τελευταίων δεκαετιών αποφασίστηκε η χορήγηση σε κάποιες κατηγορίες επιστημόνων, 100ωρης τηλε-κατάρτισης μέσω του συστήματος επιταγών voucher.
    Προφανώς η έννοια της αναγνώρισης της επιστημονικής κατάρτισης των εν λόγων κλάδων δεν είναι αρκετή και χρειάζεται ... "ενίσχυση " , διότι δεν μπορεί να εξηγηθεί με διαφορετικό τρόπο ο συγκεκριμένος εμπαιγμός , δεν μπορεί να εξηγηθεί με διαφορετικό τρόπο η συγκεκριμένη προσβολή .
    Όταν μάλιστα από τα ξεχασμένα στα συρτάρια των υπουργείων αδιάθετα κονδύλια προϋπολογισμού 192.965.940,00 ευρώ επιδοτεις 180.342 τηλε -καταρτιζόμενους επιστήμονες με 600 ευρώ έκαστον ήτοι να λάβουν οι τηλε-καταρτιζόμενοι 108.205.200 και τα υπόλοιπα 84.760.740 ευρώ τα διαθέτεις στους εκπαιδευτικούς φορείς που θα μας τηλε -καταρτίσουν , τότε οι λέξεις και οι έννοιες του εμπαιγμού και της προσβολής αρχίζουν να φαντάζουν φτωχές .
    Καλούμε σήμερα όλους τους κλάδους που θα τύχουν αυτής της επιδότησης, τους Τοπικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες και τα Επιμελητήρια τους, να συνταχθούν με την συγκεκριμένη πρόταση και να αποδώσουν το σύνολο ή μέρος του ποσού που θα λάβουν στο *Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς ως ελάχιστη συνεισφορά στην προσπάθεια όλων των εργαζομένων του υγειονομικού κλάδου να κρατήσουν όρθιο το πολύπαθο και παραμελημένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας .
    Καλούμε σήμερα όλους τους κλάδους που θα τύχουν αυτής της επιδότησης να επιλέξουν εκπαιδευτικούς φορείς που θα δεσμευτούν ΔΗΜΟΣΙΑ ότι θα αποδώσουν το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής τους στο Δημόσιο Σύστημα υγείας.
    Καλούμε τους ίδιους τους φορείς εκπαίδευσης που θα αναλάβουν την τηλε-κατάρτιση μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων και μέσα στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης να αποδείξουν έμπρακτα ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα δεν κοιτάζουν το πρόσκαιρο κέρδος αλλά νοιάζονται για το συλλογικό καλό.
    Αρνούμαστε να βάλουμε στα σπίτια μας ( όσο και εάν κάποιοι από εμάς τα έχουμε απόλυτη ανάγκη) τα 600 ευρώ της τήλε -κατάρτισης όταν βοούν στα αυτιά μας οι κραυγές αγωνίας των υγειονομικών της χώρας που επαιτούν για τα αυτονόητα και νοσούν γιατί δεν έχουν γάντια και μάσκες.
    Η αξιοπρέπεια και η ηθική μας δεν κοστολογούνται στα 600 ευρώ.
    Η αξιοπρέπεια και η ηθική μας δεν εξαγοράζονται
    Η αξιοπρέπεια και η ηθική μας δεν μας επιτρέπει να βάλουμε τους εαυτούς μας πάνω από το κοινό καλό.
    IBAN ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:
    Τράπεζα EUROBANK GR2502607120000910200182990
    Oποιος επιθυμεί, χωρίς να είναι υποχρεωτικό, στην αιτιολογία κατάθεσης μπορεί να χρησιμοποιεί την λέξη ΤΗΛΕ-ΑΡΝΗΤΕΣ είτε προσφέρει ανώνυμα είτε επώνυμα.
    *Το νοσοκομείο της Καστοριάς επελέγη από εμάς , διότι θεωρούμε πως αποτελεί τρανό παράδειγμα κρατικής εγκατάλειψης του Δημόσιου συστήματος Υγείας , με τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και σε υγειονομικό υλικό.
    Ελλείψεις που παρατηρούνται σε όλες τις ξεχασμένες από το κράτος υγειονομικές δομές της χώρας οι οποίες λειτουργούν εδώ και χρόνια υποστελεχωμένες χάρις στην αυταπάρνηση του προσωπικού τους .
    ΟΙ ΤΗΛΕ-ΑΡΝΗΤΕΣ
     
    https://www.facebook.com/Τηλε-Αρνητές-109555300708099/
  2. Like
    SophiaL got a reaction from Κρηθέας in Καλό Ταξίδι Sarakine...   
    "Κι εγώ σαν τον Δον Κιχώτη ορμούσα στους δράκους που ήταν ανεμόμυλοι κυριολεκτικά" ......... 
    Απο την τελευταία κουβεντα που είχαμε... Πάντα μαχητής πάντα μπροστά σε όλα πάντα να βοηθήσεις.. Καλό παράδεισο κύριε Γιάννη.. καλέ μου φίλε.. Καλή αντάμωση..
  3. Like
    SophiaL got a reaction from HARIS_K in ΓΕΩΤΕΜΑΧΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΑΘΕΙ 2 ΚΑΘΕΤΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΠΩΣ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ Δ2 ;   
    ξεχωριστό έντυπο για κάθε μία από τις 2 καθέτους , 2 δικαιώματα είναι 
    έντυπο Δ1 .. 
  4. Like
    SophiaL reacted to stamgalaios in ΓΕΩΤΕΜΑΧΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΑΘΕΙ 2 ΚΑΘΕΤΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΠΩΣ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ Δ2 ;   
    Αν και το πιθανότερο να είναι όπως το αναφέρει η SophiaL καλό είναι να δείτε μήπως υπάρχει το παρακάτω σενάριο.
    Αναφέρετε τα τετραγωνικά στις δύο κάθετες Α και Β που υπάρχουν (και απλά μπορεί να είναι το εμβαδόν της αποκλειστικής χρήσης της κάθε καθέτου), επίσης αναφέρετε και τα τετραγωνικά σε έναν κοινόχρηστο τμήμα ας το πούμε Γ.
    Δεν αναφέρετε πουθενά σε αυτά που γράφετε τα χιλιοστά συγκυριότητας της Α και της Β στο γεωτεμάχιο.
    Θεωρώ ότι θα πρέπει να δείτε αρχικά τι ποσοστό συγκυριότητας στο γεωτεμάχιο έχει η Α και τι ποσοστό η Β.
    Αυτό το λέω διότι αν δεν αθροίζουν 1000/1000 ή 100/100 ή τέλος πάντων ποσοστό Χ προς Χ,  υπάρχει πιθανότητα να έχουν δοθεί και χιλιοστά (αρκετά σπάνιο, αλλά το έχω συναντήσει) και στον κοινόχρηστο χώρο Γ.
    Οπότε θα υπάρχουν, όχι 2 κάθετες στο γεωτεμάχιο αλλά 3 κάθετες.
    Οπότε τότε υπάρχουν τρία δικαιώματα ένα της απλής κάθετης στην Α, ένα της οριζόντιας επί καθέτου στην Β και ένα στο κοινόχρηστο τμήμα Γ.
    Αν δεν έχουν δοθεί χιλιοστά συγκυριότητας στο κοινόχρηστο τμήμα Γ τότε από όλους τους συγκύριους όλων των καθέτων που έχουν δικαίωμα να το χρησιμοποιούν δηλώνεται απλά στις στις παρατηρήσεις ως τμήμα εμβαδού, αναγράφοντας τα τετραγωνικά που είναι
  5. Like
    SophiaL got a reaction from san in Καλό Ταξίδι Sarakine...   
    "Κι εγώ σαν τον Δον Κιχώτη ορμούσα στους δράκους που ήταν ανεμόμυλοι κυριολεκτικά" ......... 
    Απο την τελευταία κουβεντα που είχαμε... Πάντα μαχητής πάντα μπροστά σε όλα πάντα να βοηθήσεις.. Καλό παράδεισο κύριε Γιάννη.. καλέ μου φίλε.. Καλή αντάμωση..
  6. Like
    SophiaL reacted to eyripidis in ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ   
    ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ  Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΎΜΑΣΤΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠ . ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΟΕΚ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ,ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΛΠ.Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ. ΜΙΑ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΕΙΝΑΙ 20 ΕΥΡΩ.
  7. Like
    SophiaL got a reaction from spirosvii in ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ   
    https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/29225
  8. Like
    SophiaL reacted to eyagelia in 15η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ TAXHEAVEN ΑΡΤΑ 2018   
    Λοιπόν καλοί μου φίλοι σας ενημερώνω ότι οι προεργασία για τη συνάντηση μας15_18/11/2018  έχει ξεκινήσει από καιρό και είναι σε πολύ καλό δρόμο. Εντός ολίγων ημερών λεπτομέρειες. Φιλιά πολλά!!! 
  9. Like
    SophiaL reacted to jim1970 in 15η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ TAXHEAVEN ΑΡΤΑ 2018   
    Αρτα λιέω και κλιαίω !!
     
    καλημέρα μούτρα !!
  10. Like
    SophiaL reacted to SOPHIE in 15η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ TAXHEAVEN ΑΡΤΑ 2018   
    Τώρα που αρχίσαμε να μαζευόμαστε σιγά σιγά ας επανέλθει το θέμα στην επιφάνεια.
    Κάποιος να αρχίσει το μέτρημα ρε παιδιααααααά
  11. Like
  12. Upvote
    SophiaL reacted to mariacy in ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ 19/6/2018 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ   
    ΤΟ «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!» ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ Η ΓΚΡΙΝΙΑ ΤΩΝ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΩΝ 
    ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 11 το πρωί, ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ :
    Στην Αθήνα στο Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ (Καρ. Σερβίας 10, Σύνταγμα)
    Στην Θεσσαλονίκη στο Οικονομικό Επιμελητήριο ( Αριστοτέλους 26)
    Στις άλλες πόλεις στις τοπικές Δ.Ο.Υ 
    Και βροντοφωνάζουμε πως : 
    1. Το σύστημα της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων άνοιξε στις 19/4 /2018 το βράδυ και μάλιστα με τόσα λάθη και ανεπάρκειες ώστε να είναι επισφαλής η υποβολή δηλώσεων έως πολύ πρόσφατα.
    2. Το σύστημα είναι αδύναμο και ανεπαρκές ώστε να υποστηρίξει την υποβολή εκατομμυρίων δηλώσεων σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια. Σε καθημερινή βάση βρίσκεται για ώρες εκτός λειτουργίας.
    3. Οι υπηρεσίες του δημοσίου έχουν υποβάλλει λανθασμένα στοιχεία σε ότι αφορά τις βεβαιώσεις αποδοχών με αποτέλεσμα να υποβάλλονται στην ταλαιπωρία φορολογούμενοι και λογιστές να ξαναστέλνουν τροποποιητικές δηλώσεις χωρίς να έχουν την παραμικρή υπαιτιότητα γι αυτό.
    4. Η πλατφόρμα για τις εταιρείες άνοιξε αρχές Ιουνίου και μάλιστα χωρίς την ασφάλεια της υποβολής μέχρι τώρα, λόγω των λαθών που υπάρχουν στις εφαρμογές.
    5. Οι καταιγιστικές αλλαγές που επήλθαν με την ένταξη του νέου εντύπου για την επιχειρηματική δραστηριότητα (έντυπο Ε3) χωρίς την παραμικρή προετοιμασία του λογιστικού κόσμου ώστε να αποτυπωθούν ορθά τα δεδομένα των οικονομικών μονάδων, καταντούν την υπόθεση της υποβολής σε επικίνδυνη εργασία για φορολογούμενους και λογιστές – φοροτεχνικούς. 
    6. Είναι πρωτοφανές (και το έχουμε αναδείξει πολλές φορές μέχρι τώρα) να ορίζεται καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων, χωρίς να ορίζεται αρχική ημερομηνία έναρξης των υποβολών, και μάλιστα με τους όρους ετοιμότητας των συστημάτων να τις υποδεχτούν.
    7. Απαιτούμε να υπάρχει τετράμηνο τουλάχιστον διάστημα για την υποβολή των δηλώσεων, και αυτό βαρύνει την νομοθετική πρωτοβουλία που χρειάζεται από την κυβέρνηση και το υπουργείο οικονομικών, ώστε να αναιρεθεί η πρωτοφανής, παράτυπη, και παράνομη διαδικασία της νομοθέτησης της λήξης, χωρίς την νομοθέτηση της έναρξης. Ειδικά για φέτος θεωρούμε πως κατάλληλη ημερομηνία λήξης είναι η 30/09/2018. ( Νέο έντυπο Ε3 , προσαρμογή λογιστικών προγραμμάτων σε αυτό και αφομοίωση του από μας) Αυτή η ημερομηνία είναι η μόνη εφικτή ,αν λάβουμε υπόψη μας , ότι ο Ιούλιος είναι μήνας φπα και λοιπών υποχρεώσεων και ο Αύγουστος μήνας ξεκούρασης για μας και τις οικογένειες μας 
    8. Δεν επαιτούμε καμία ρύθμιση διευκολύνσεων, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την απόδοση και την επαναφορά στην πρώτη γραμμή συνθηκών ανθρώπινης δουλειάς σε ένα κλάδο επαγγελματιών στον οποίον έχουν μεταβιβαστεί - χωρίς ποτέ να το ζητήσει, και μάλιστα αμισθί - διαδικασιών που οι κρατικές υπηρεσίες όφειλαν να προσφέρουν.
  13. Like
    SophiaL reacted to PROAKIS in Ε3 πως καταλήγουμε στα σωστά EBITDA.   
    όταν γράφω ,ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ είναι η πληγή της χώρας ,γίνομαι κακός!!!!
    βρε εδώ ο κόσμος καίγεται και η θεωρία σας ,αντί να σβήνει την φωτιά την φουντώνει.
     
    δεν θα μείνει μικρή και μεσαία εταιρεία ΚΑΜΙΑ!!!  μ'ια από τις αιτίες θα είστε και σεις.
     
  14. Like
    SophiaL reacted to Trip_Accountant in Σέρνεται το taxisnet γενικώς σήμερα?!   
    εν τω μεταξύ ακούω συνέχεια για τα προβλήματα με το εξοικονομώ και τις διαμαρτυρίες των μηχανικών , επιστολές στον υπουργό , χαμος , την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός αναγνώρισε άμεσα μετά τις διαμαρτυρίες και δεσμέυτηκε πως θα δώσει λύση.
    Και ταυτόχρονα σκέφτομαι την δική μας ξεφτύλα τόσα χρόνια με αναρίθμητα βουβά ξενύχτια στις δηλώσεις και πλέον σε άλλες τόσες υποβολές και υποχρεώσεις.
  15. Like
    SophiaL got a reaction from DimitrisD in Σέρνεται το taxisnet γενικώς σήμερα?!   
    εντάξει.. όταν όλα παίρνουν στοιχεία από το taxis και έχουν πρόσβαση με τους κωδικούς αυτούς επόμενο, τώρα με το εξοικονομώ δεν θα μπορούσε αλλιώς.. δεν σηκώνει το σαμάρι.. 
  16. Like
    SophiaL got a reaction from LAMMERGEIER in Καλημέρα καλή δύναμη. Έτσι απλά, τίποτα άλλο. (ενίοτε και καμιά καλησπέρα ή καληνύχτα, έτσι απλά και πάλι)   
    Κωνσταντίνε... να τον θυμάσαι πάντα με αγάπη.. 
    συλλυπητήρια.......
  17. Like
  18. Like
    SophiaL reacted to ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ in Σχεδίαζα πολύ καιρό την δολοφονία του..   
    Επειδή βλέπω και η κατηγορία "Γιατί πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι" έχει ατονίσει...
    .... άντε να γράψουμε αυτά που για να γραφούν απαιτούνται μονάχα μερικές ρακές πρώτα  
     
    Σχεδίαζα πολύ καιρό την δολοφονία του.
                           

    Δεν είχα να φοβηθώ τίποτα και η θέα του Εισαγγελέα με άφησε ασυγκίνητο. Ήμουν σε δύσκολη θέση μα δεν είχα λυγίσει.
     - Δεν τον έριξα εγώ στο λιμάνι ! Μόνος του πήρε την απόφαση και πήδηξε. Ήμουν δίπλα του καθισμένος στο παγκάκι  και μιλούσαμε - είναι η αλήθεια -  σε ένα κλίμα φόρτισης ! Δεν τον έσπρωξα όμως εγώ !!
    - Ίσως να μην έχετε καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης κατηγορούμενε. Όσοι περνούσαν από εκεί σας άκουσαν να τον προτρέπεται να φύγει από κοντά σας. Του λέγατε να πέσει στην θάλασσα, να πνιγεί και μόλις ανασηκώθηκε τρομαγμένος εσείς δεν χάσατε την ευκαιρία! Τον σπρώξατε κ Σταματούδη και έπεσε στην θάλασσα. Υπάρχουν μάρτυρες κ Σταματούδη !  Υπάρχουν πέντε μάρτυρες !! Ομολογήστε επιτέλους !
     
    Το δωμάτιο ήταν πολύ ζεστό.
    Κόλαση μήνα Νοέμβρη… Πως;
    Χαλάρωσα το πουκάμισο στο λαιμό, μα κείνο μ’ έπνιγε. 
     
    Οι δικαστές έδωσαν το απαραίτητο χρόνο για να σηκώσω το βλέμμα μου. Ηδονική αναμονή το χρονικό διάστημα εγκλωβισμού  του κατηγορούμενου και κατά κανόνα το γευόταν οι δικαστές.
     
    Είχα κάνει ότι μπορούσα…
    Τώρα όμως πια, δεν είχα άλλη επιλογή.
     
    Αναστήλωσα το σώμα μου πριν ορθώσω το βλέμμα μου.
    Έσφιξα τα δόντια μου και με έντονο τόνο ομολόγησα.
     
    - Ε ναι λοιπόν !  Σχεδίαζα πολύ καιρό την δολοφονία του.  Το ομολογώ ! Μου είχε κάνει την ζωή αφόρητη. Τον είχα πάνω μου όλη την μέρα να με καθοδηγεί σα σκλάβο. Μου επέβαλε τι να κάνω από το χάραμα μέχρι την αυγή, και σαν έγερνα να ξαποστάσω ερχόταν στον δωμάτιο μου και με κατηγορούσε για τα λάθη μου. Δεν είχα ποτέ ησυχία. Μαύρο πράγμα τον έλεγα. Πιστέψτε με !! Μαύρο πράγμα τον έλεγα ! Ήταν θέμα χρόνου να πάρω την απόφαση να τον βγάλω από την μέση. Να τον βγάλω από την ζωή μου.
    Κατάστρωνα σχέδια τώρα και δύο χρόνια κύριοι δικαστές, ώστε να διαπράξω την δολοφονία υπό ασφαλείς συνθήκες μα εκείνο το βράδυ έσπασα. Δεν άντεξα και μπροστά σε κόσμο πήρα την απόφαση να τον σπρώξω. Γνώριζα πως το μόνο που ήξερε ήταν να κάνει μαύρη την ψυχή των άλλων. Τα καθημερινά ήταν άγνωστα γι΄ αυτόν. Δεν ήξερε να βιδώνει μια λάμπα, δεν ήξερε να δένει τα κορδόνια του, δεν ήξερε να κολυμπά…
     
    Μόλις μπήκε ο Νοέμβρης στις φλέβες μου.
    Άρχισα να παγώνω.
    Κούμπωσα το πουκάμισο στο λαιμό..
     
    Οι δικαστές χαμογέλασαν χωρίς τούτο να φαίνεται, σύμφωνα με το πρωτόκολλο.
     
    Μόνον ο εισαγγελέας έμεινε προβληματισμένος…
    Έσυρε τις σελίδες μπροστά το πρόσωπο του και έγειρε προς τον πρόεδρο.
    - Κύριε Πρόεδρε, έχουμε πρόβλημα στην υπόθεση. Ο νεκρός έχει το ίδιο όνομα με τον δολοφόνο. Μέχρι και η ταυτότητα που βρέθηκε πάνω του ήταν ίδια… 
      
     Σταυρουλάκης   Αρτεμ.   Κωνσταντίνος
    Οικονομολόγος Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσ/κης
    Λογιστής-Φοροτεχνικός Α’ Τάξης  
    E-mail : [email protected]
    Άρθρο υπ’ αρ. 307/ Κυριακή 26 Νοέμβρη 2017.
     
     
     
     
     
  19. Like
    SophiaL reacted to jim1970 in ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ !!!!!   
    τσάμπα μη κάνετε τίποτα..χρεώστε τουλάχιστον 10  ευρόπουλα την αίτηση.
     
  20. Like
    SophiaL reacted to ponzi in ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ !!!!!   
    Να ρωτήσω κάτι?
    Το μέρισμα αυτό θα έχει ΕΦΚΑ?
  21. Like
    SophiaL reacted to nick63 in ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ !!!!!   
    Σας έχουν πρήξει και εσάς με τις ερωτήσεις για το μέρισμα και για το τι είπε ο Παπαδάκης ?
    Έλεος όλη την ημέρα έχουν έρθει άνθρωποι που έχω να τους δω χρόνια και με ρωτάνε.
  22. Like
    SophiaL reacted to Viper in Άραγε υπάρχει ζωή... μετά το κλείσιμο του γραφείου?   
    Έτσι επειδή είπα ότι θα επανέλθω....
    Τελικά (μιας και ο σύζυγός μου είναι επί των υπολογιστών) κατάφερε (μη με ρωτήσετε πως, δεν έχω την παραμικρή ιδέα) να επαναφέρει τη βάση των δεδομένων μου.... Μετά από προσπάθειες πολλών, μα πολλών εβδομάδων!!!
    Το θέμα είναι όμως, ότι η εταιρεία στην οποία έχω τα προγράμματά μου (Epsilon) δεν έχει τη δυνατότητα να ενσωματώσει τη βάση αυτή στην καινούργια που έχει δημιουργηθεί από όταν συνέβη το χάος και μετά, οπότε πρακτικά έρχεται και μου ζητάει να αγοράσω ξανά τα προγράμματά τους για να μου δώσουν νέο (τύπου demo) license key και βλέπουμε για το κατά πόσον θα μπορέσουμε να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε...
    Τέλοσπάντων, το θέμα είναι ότι έχει βρεθεί μια στοιχειώδης έστω άκρη.... Αν και ακόμα έχω ανθρώπους χωρίς βιβλία αλλά προσβλέπω στην τύχη (ή για να το πω καλύτερα, στο "μη σου τύχει")....
    Και θα το ξαναπώ...
    BACK UP και πάλι BACK UP!!!!!!! Μην το ξεχνάτε!!!!!!
    Ευχές για καλή συνέχεια σε όλους σας...
     
  23. Like
    SophiaL reacted to LAMMERGEIER in ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2012   
    Ίσως μπορείς να στηριχθείς σε αυτό:
     
    Δημοσιεύθηκε στις : [ 11-03-1997 ]
    ΠΟΛ.1086/11.3.1997 Φορολογία γεωργικού εισοδήματος που προκύπτει από τα ακίνητα που περιλαμβάνονται στο έντυπο Ε9
    (Φορολογία γεωργικού εισοδήματος που προκύπτει από τα ακίνητα που περιλαμβάνονται στο έντυπο Ε9 )
    Κατηγορία: Φορολογία Εισοδήματος
     Αθήνα 11 Μαρτίου 1997
    Αρ.Πρωτ.: 1029104/414/Α0012

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
    ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
    Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛ. ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
    ΤΜΗΜΑ Α'

    ΠΟΛ.: 1086

    ΘΕΜΑ: Φορολογία γεωργικού εισοδήματος που προκύπτει από τα ακίνητα που περιλαμβάνονται στο έντυπο Ε9.

    Με αφορμή ερωτήματα που μας έχουν υποβληθεί σχετικά με το παραπάνω θέμα, σας πληροφορούμε τα ακόλουθα: 1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 42 του Ν.2238/1994, ως καθαρό γεωργικό εισόδημα, από οποιαδήποτε γεωργική δραστηριότητα, στην περίπτωση που δεν τηρούνται βιβλία του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, από τα οποία εξάγεται λογιστικό αποτέλεσμα για τη δραστηριότητα αυτή, θεωρείται η πρόσοδος από το έδαφος, το κεφάλαιο και την εργασία, από τη συμμετοχή τους στην παραγωγική δραστηριότητα μιας γεωργικής εκμετάλλευσης, η οποία προσδιορίζεται με αντικειμενική μέθοδο.
    2. Οπως έχει γίνει δεκτό από τη Διοίκηση (1056225/1191/Α0012/9.5.1995, 1096041/2214/Α0012/28.8.1995, 1033979/584/Α0012/10.4.1995 έγγραφά μας) από τις παρατιθέμενες διατάξεις σαφώς προκύπτει ότι αυτές αναφέρονται σε περίπτωση ύπαρξης παραγωγικής γεωργικής δραστηριότητας, δηλαδή σε περίπτωση εκμετάλλευσης της γεωργικής γης με τις μορφές που εκδηλώνεται αυτή, π.χ. όργωμα, ραντίσματα κ.τ.λ. Κατά συνέπεια, για γεωργικές εκτάσεις στις οποίες δεν ασκείται εκμετάλλευση γεωργικής επιχείρησης, δεν συντρέχει λόγος εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 42 του Ν.2238/1994.
    3. Το θέμα της ύπαρξης τέτοιας εκμετάλλευσης ή όχι, αποτελεί θέμα πραγματικό, το οποίο ανάγεται στην ελεγκτική εξουσία του Προϊσταμένου της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας, που οπωσδήποτε ασκείται σε χρόνο μεταγενέστερο του χρόνου υποβολής της οικείας φορολογικής δήλωσης.
    4. Σύμφωνα με την παράγραφο 10 της 1020150/38/Γ0013/ΠΟΛ.1062/17.2.1997 διαταγής, με την οποία δόθηκαν διευκρινίσεις για τη συμπλήρωση της Δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων (έντυπο Ε9), ως μη καλλιεργήσιμες εκτάσεις θεωρούνται οι εκτάσεις που δεν μπορούν να καλλιεργηθούν με οποιοδήποτε τρόπο, π.χ. βραχώδεις και, συνεπώς, αγρός που δεν έχει καλλιεργηθεί για πολλά έτη, π.χ. 20-30 χρόνια, δεν θεωρείται μη καλλιεργήσιμη έκταση, αλλά θα συμπεριληφθεί στη μονοετή καλλιέργεια.
    5. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι, όσα έγιναν δεκτά από τη Διοίκηση για τη συμπλήρωση της Δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων (έντυπο Ε9) αφορούν την εφαρμογή των διατάξεων για τη φορολογία της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και όχι τη φορολογία εισοδήματος.
    Συνεπώς, η αναγραφή αγροτικών εκτάσεων στη στήλη της "μονοετούς καλλιέργειας" του πίνακα 2 του εντύπου Ε9, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά την ύπαρξη γεωργικού εισοδήματος από τα ακίνητα αυτά.
  24. Like
    SophiaL reacted to ponzi in Δηλωση καταθεσεων εξωτερικου   
    Συμβουλή: Η χρήση του κόμματος και των σημείων στίξης: http://www.teicrete.gr/users/kutrulis/Glosika/Stixi.htm
    Ερώτηση: Σε ποιον κωδικό θα δηλώνατε τους μηδενικούς τόκους και σε ποιον τις καταθέσεις?
    Sono due giorni che mi cerco. Non ricordo piu' dove mi sono messo.
  25. Like
    SophiaL reacted to musabelis in Αγορα Ακινητου το 2014 απο Φυσικά Πρόσωπα και Παγίδα Τεκμηρίου Απόκτησης .   
    Κατάλαβα σε ευχαριστώ πολύ!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...