Jump to content

SophiaL

Silver members
 • Posts

  1,085
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Posts posted by SophiaL

 1. 30 λεπτά πριν, EJARXAKOS είπε

  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΟ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ 1/6/18-1/6/19

  ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ 30/9/19

  ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩ? ΝΑ ΤΟ ΑΝΝΑΕΩΣΩ 2/6/18-2/6/19 Η 1/2/18-2/6/19?

   
  1. Γιατί ενώ συμπληρώνω τον αριθμό μισθωτηρίου δεν μου αναγνωρίζει ότι υπάρχει ενεργό συμβόλαιο;

  Δεδομένου ότι οι αιτήσεις για το Επίδομα εγκρίνονται για έξι μήνες, θα πρέπει και το μισθωτήριο συμβόλαιο να καλύπτει το ανωτέρω διάστημα, δηλαδή να έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μήνες από τον επόμενο μήνα της υποβολής αίτησης. Άρα για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν εντός του Μαρτίου θα πρέπει το μισθωτήριο να μην έχει ημερομηνία λήξης πριν την 30/09/2019. Θα πρέπει να τροποποιήσετε το ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο, και μετά να υποβάλετε αίτηση για το Επίδομα.

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης που θα δηλωθούν στην τροποποιητική δήλωση μίσθωσης ακινήτου θα πρέπει να καλύπτουν το εξάμηνο διάστημα για το οποίο θα εγκριθεί η αίτηση. Ενδεικτικά, για μισθωτήριο που λήγει στις 30/6/2019, και η αίτηση υποβάλλεται τον Μάρτιο, στην τροποποιητική δήλωση δεν μπορεί η ημερομηνία έναρξης να είναι μετά την 1/4/2019.

  Εφόσον δεν προκύπτει κενό διάστημα χωρίς ηλεκτρονικό μισθωτήριο για το διάστημα από 1/1/2019 έως 30/3/2019, ο δικαιούχος θα λάβει και το αναδρομικό ποσό για τους μήνες αυτούς.

 2. "Κι εγώ σαν τον Δον Κιχώτη ορμούσα στους δράκους που ήταν ανεμόμυλοι κυριολεκτικά" ......... 
  Απο την τελευταία κουβεντα που είχαμε... Πάντα μαχητής πάντα μπροστά σε όλα πάντα να βοηθήσεις.. Καλό παράδεισο κύριε Γιάννη.. καλέ μου φίλε.. Καλή αντάμωση..

 3. 2 ώρες πριν, Georgenikolo είπε

  Καλημερα.

  θα ηθελα την βοηθεια σας παρακαλω παιδια.

  εχουμε κανει προσληψη καποιον ερχαζομενο αρχες 9ου πληρης ωραρια κανονικα.

  τωρα μου ζητησαν να τον αλλαξω απο πληρη ωραριο σε μειωμενο 4ωρο με τις ιδιες ημερες ασφαλισης.

  εχω κανει αλλαγη συμβασης πρεπει να κανω και τροποποιητικο αποδοχων η τροποποιητικο ωραριου??

  ευχαριστω

   

  Ναι, σύμβαση, τροποποιητικό ωραρίου κατάθεση πριν την αλλαγή με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου πάντα.. 

 4. 19 ώρες πριν, spirosvii είπε

   

  Η διδακτική ώρα είναι η είναι 45 λεπτά άρα 45/60=0,75 ώρες

  1)άρα αν ένας καθηγητής εργάζεται 18:00-18:45 ισοδυναμεί με 1 διδακτική ώρα, δεν έχει διάλλειμα;

  Άρα πληρωμή 1ώρα*ωρομίσθιο;

  Στην πρόσληψη θα το γράψω έτσι;

  2)Αν γράψω 18:00-19:00 τότε αλλάζει και θα πρέπει να πληρωθεί 1,25 ώρες * ωρομίσθιο;

   

   

   

  https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/29225

 5. 24 λεπτά πριν, maria00 είπε

  καλημερα! τεκνο 19 ετων, φοιτητης, και με αγροτικα εισοδηματα ανω των 3.000.  

  - δικο του ε1

  - οχι προστατευομενο στο ε1 του πατερα

  σωστα;;

   

  στο Α21 μπαινει;;;

  δικό του ε1, δεν μπαινει στο ε1 του πατέρα

  για το α21 γνώμη μου είναι οτι μπορεί να μπει σύμφωνα με το τι ορίζει ως εξαρτώμενο τέκνο η διάταξη του α21 

 6. εντάξει.. όταν όλα παίρνουν στοιχεία από το taxis και έχουν πρόσβαση με τους κωδικούς αυτούς επόμενο, τώρα με το εξοικονομώ δεν θα μπορούσε αλλιώς.. δεν σηκώνει το σαμάρι.. 

 7. 32 λεπτά πριν, LAMMERGEIER είπε

   

  Συγνώμη αλλά ήθελα να το μοιραστώ ..

   

  Κωνσταντίνε... να τον θυμάσαι πάντα με αγάπη.. 

  συλλυπητήρια.......

 8. 27 λεπτά πριν , musabelis said:

  Καλημέρα ,

  να σου πω την αλήθεια με μπερδεύει λίγο η 1076/15 στο άρθρο 32 όπου αναφέρεται το εξής:

  Σημειώνεται ότι οι διατάξεις του άρθρου αυτού εφαρμόζονται μόνο όταν τις οικείες δαπάνες πραγματοποιούν φυσικά πρόσωπα, ως ιδιώτες και όχι στα πλαίσια άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας όπου οι σχετικές αγορές έχουν καταχωρηθεί στα λογιστικά τους αρχεία.
   
   

  καλημέρα.. δες παρακάτω άρθρο 33: ) Για την αγορά πάγιου εξοπλισμού επαγγελματικής χρήσης από πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα. Στην έννοια του πάγιου εξοπλισμού περιλαμβάνονται μηχανήματα, υπολογιστές, έπιπλα, σκεύη, Φ.Δ.Χ. αυτοκίνητα, Φ.Ι.Χ. αυτοκίνητα, Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα, Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα, μοτοποδήλατα, μοτοσυκλέτες, σκάφη, αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την άσκηση επιχείρησης ή ελευθέριου επαγγέλματος.

  η αγορά επαγγελματικής στέγης σε αυτή την περίπτωση δεν ορίζεται ρητά ως απαλλασσόμενη και ούτε γίνεται καμία αναφορά στις διατάξεις.. εγώ θα το έβαζα όπως σου είπα

   

 9. 18 ώρες πριν, musabelis said:

  Καλησπέρα,

  η αγορά ακινήτου που προορίζεται για επαγγελματική στέγη απο ατομική επιχείρηση μπαίνει στο ε1 του φυσικού προσώπου και συνεπώς αποτελεί τεκμήριο ή μόνο στο ε3 , στο ε2 και στα βιβλία του?

  η αγορά επαγγελματικής στέγης από ατομική επιχείρηση δεν αναφέρεται ως εξαίρεση στο  άρθρο 18 του 2238/94, δεν αφορά αγορά πάγιου εξοπλισμού επιχείρησης..κανονικά η αγορά στο ε1 η χρήση του στο ε2 κτλ κτλ.. 

 10. 8 ώρες πριν, KLEOMENIS said:

  Άνοιξε το Ε9 για υποβολή τροποποιητικων με τον 4446/2016 αλλά μόλις φτάνεις (με μεταφορά στο επόμενο έτος) στο 2014 γράφει:

  Η παρούσα δήλωση δε μπορεί να υπαχθεί στις διατάξεις του ν.4446/2016. Παρακαλούμε να διαγράψετε την επιλεγμένη ένδειξη υπαγωγής στο νόμο 4446/2016, προκειμένου να προχωρήσετε στην οριστική υποβολή της δήλωσης Ε9.

  Γιατί ξέρει κανένας κάτι; δεν υπάγετε στον 4446/2016 ή απλά δεν το έχουν πάλι ανοίξει;

   

  μεταβάλλεται το ποσό του φόρου? δεν γίνονται δεκτές όλες οι περιπτώσεις με τον 4446 διαβάστε το εγχειρίδιο του κόμβου 

 11. On 3/10/2017 at 7:13 ΜΜ, temeteron said:

  Καλησπέρα,

  στο Ε9, εάν ένα κτίσμα(εξοχικό) που είναι ημιτελές πάνω σε αγροτεμάχιο, δηλωθεί και στον πίνακα 1 ως ημιτελές και στον πίνακα 2 ώς κτίσμα πάνω σε αγροτεμάχιο , δεν θα υπολογιστεί 2 φορές φόρος? Ένας για τον πίνακα 1 και ένας για τον πίνακα 2?

  θα δηλωθεί το κτίσμα στον πίνακα 1 με την ένδειξη επί αγροτεμαχίου  και το αγροτεμάχιο στον πίνακα 2 όπου θα αναφέρονται τα τετραγωνικά του σπιτιού, φόρος θα βγει για το σπίτι στον πίνακα 1 και για το αγροτεμάχιο στον πίνακα 2 

 12. μπορούμε να υποβάλλουμε τροποποιητική αλλά θα βγάλει εκπρόθεσμη υποβολή.. για τα αναδρομικά θα ανοίξει εφαρμογή.. μέχρι 31/12 έχουμε καιρό να περιμένουμε.. 

 13. 2 ώρες πριν, jim1970 said:

  κανονικά Σοφία..όπως λέει και η συνάδελφος epis..

  https://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/621

  αρθ.2 παρ.6

   

  3 ώρες πριν, epis said:

  Καλησπέρα

  οικονομικό 2014 ναι

  Διάταξη νόμου

  Άρθρο 2

  6. Οι δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών της  παρ. 2 του άρθρου 9 του ν.2238/1994, καθώς και τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης της περίπτωσης α΄ της παρ. 3 του άρθρου 9 του ίδιου νόμου, που αφορούν το οικονομικό έτος 2014, λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό του φόρου σύμφωνα με την κλίμακα της παρ. 1 α΄ του ίδιου άρθρου και νόμου, ακόμη και στην περίπτωση που συμπεριληφθούν σε εκπρόθεσμες αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

   

  φορολογικό 2014 ναι

  25. ΔΑΠΑΝΗ ΑΓΟΡΑΣ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (κωδ.049 Πίνακα 7) Το ποσό των αποδείξεων του κωδ.049 που προσκομίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 24 του άρθρου 72 του ν.4172/2013, γίνεται αποδεκτό εφόσον έχει περιληφθεί στην εμπρόθεσμη ή εκπρόθεσμη αρχική ή τροποποιητική δήλωση και λογίζεται συνολικά και για τους δύο συζύγους, επιμερίζεται δε μεταξύ τους ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με την κλίμακα ατομικό εισόδημα"

  Πηγή: Taxheaven 

  και οικονομικό 2011 ναι

  θα  μας χρειαστούν σε όσους υποβάλλουμε με τον 4446

  τις θέλουν βέβαια να τις πάμε.

  σας ευχαριστώ πολύ!!! 

   

 14. On 14/7/2017 at 10:30 ΜΜ, asteras5 said:

  Τελικά εάν δεν είναι ο κύριος ΚΑΔ στους υποχρεωτικούς για POS βάζουμε ή όχι ??

  γνώμη μου είναι.. .. αν π.χ. έχουμε σαν κύριο καδ χονδρικό εμπόριο το οτιδήποτε και σαν δευτερεύον καδ λιανικό εμπόριο υποδημάτων, δεν θα βάλουμε για το δευτερεύον? αν ρθει ο πελάτης να πληρώσει με κάρτα τα παπουτσάκια θα του πούμε δεν έχουμε pos? 

   

 15. 3 ώρες πριν, GEORGEF said:

  Σε πολύ μικρά χωριά, πχ καφενείο έχει υποχρέωση να βάλει POS ? Υπάρχει κάποια εξαίρεση ?

  Πιο μεγάλο το κόστος για το pos, παρά τα έσοδα από τους καφέδες......

   

  δεν βλέπω να υπάρχει εξαίρεση..

 16. 9. Με την παρ.8 του ιδίου άρθρου, ορίζεται ότι οι νέες επιχειρήσεις δύνανται να αναβάλουν την φορολογική απόσβεση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης κατά τα πρώτα τρία (3) φορολογικά έτη. Επομένως, οι νέες επιχειρήσεις, κατά τα τρία (3) πρώτα φορολογικά έτη, με πρώτο εκείνο στο οποίο υποβλήθηκε η δήλωση έναρξης εργασιών και για το σύνολο των παγίων περιουσιακών στοιχείων τους, έχουν τη δυνατότητα να μη διενεργούν καθόλου φορολογικές αποσβέσεις. Από το τέταρτο φορολογικό έτος και μετά, θα υπολογισθούν φορολογικές αποσβέσεις σύμφωνα με το άρθρο 24 για το σύνολο των παγίων ανεξάρτητα από το έτος που αποκτήθηκαν τα πάγια αυτά. Τονίζεται ότι η επιλογή της μη διενέργειας αποσβέσεων, αφορά αφενός, το σύνολο των πάγιων περιουσιακών στοιχείων (δηλαδή, είτε δεν θα διενεργηθούν φορολογικές αποσβέσεις για κανένα πάγιο περιουσιακό στοιχείο είτε θα διενεργηθούν για όλα) και αφετέρου, το σύνολο της τριετίας (δηλαδή, η επιχείρηση ή δεν θα διενεργήσει φορολογικές αποσβέσεις ή θα διενεργήσει και στα τρία (3) πρώτα φορολογικά έτη).

  https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/20625

×
×
 • Create New...