Προς το περιεχόμενο

GEORGEKOL1985

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    239
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Δραστηριότητα φήμης

  1. Upvote
    GEORGEKOL1985 got a reaction from G.E.S. in ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΣΟΔΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ-ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ   
    ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ?
     

  2. Upvote
    GEORGEKOL1985 reacted to chrisanna in ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΑΠΑΛΛΑΣΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΦΠΑ   
    το συνολο αφου εχει απαλλαγή φπα
  3. Upvote
    GEORGEKOL1985 reacted to HARYK in Ε3 ΚΑΙ ΚΑΙ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟ   
    Αν θέλετε να κάνετε αυτοέλεγχο, ναι.
  4. Upvote
    GEORGEKOL1985 reacted to MXalit in ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ   
    Δεν υπάρχει αυτή η περίπτωση, κάπου έχεις λάθος
  5. Upvote
    GEORGEKOL1985 reacted to HARYK in ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ   
    Δεν μπορεί να συμβεί αυτό.
     
    Καλησπέρα
  6. Upvote
    GEORGEKOL1985 reacted to gbasil2 in εκδοση ΤΙΜ ΔΑ αγορας αγροτικων προιοντων απο επιχειρηση   
    Εφόσον ο αγρότης δεν υπόχρεος στην τήρηση βιβλίων και σας εκδίδει μόνο δελτίο αποστολής εσείς από την πλευρά σας είστε υπόχρεος στην έκδοση αθεώρητου τιμολογίου αγοράς αγροτικών προιόντων ή τίτλου κτήσης χωρίς φπα.
  7. Upvote
  8. Upvote
    GEORGEKOL1985 reacted to kotlistianos in ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ,Β.ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ & ΜΠΑΡΜΑΝ   
    Ο Μπουφετζής δεν έχει τεκμαρτά...
    Ασφαλίζεται στο ποσό της σύμβασης..
  9. Upvote
    GEORGEKOL1985 reacted to LAMMERGEIER in E3 ΚΑΙ ΕΞΩΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΕΡΔΩΝ   
    που να δεις του χρόνου που θα υπολογίζεται και ο ΟΑΕΕ για τον αυτοέλεγχο...!
     
    Τότε είναι που θα βγάζουν όλοι ζημιά!!!
  10. Upvote
    GEORGEKOL1985 reacted to LAMMERGEIER in ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ   
    Αποσβέσεις, ενοίκια, ΙΚΑ, Μισθούς, και ότι παραστατικά έχεις...  Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο τώρα.
    Εκτός ίσως από αυτό που λέει ο φίλος ΠΕΤΡΟΣ...
  11. Upvote
    GEORGEKOL1985 reacted to jim1970 in ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΦΠΑ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΑΠΟ ΤΟ 2009   
    http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/10855
  12. Upvote
    GEORGEKOL1985 reacted to C.F.C. in ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΟΙΚΙΑΣ ΚΟΡΗ ΣΕ ΠΑΤΕΡΑ   
    α) Για τον πατέρα υπάρχει τεκμήριο δωρεάν παραχωρούμενης κατοικίας (αυτό ισχύει και αν δεν είναι A' κατοικία).
    Δηλώνεται στο Ε1 του πατέρα.
    β) Για την κόρη,
    αν μεν είναι A' κατοικία για τον πατέρα (μέχρι 200 τ.μ.αν θυμάμαι καλά) δεν υπάρχει τεκμαρτό ενοίκιο,
    ενώ αν είναι δευτερεύουσα κατοικία για τον πατέρα υπάρχει τεκμαρτό ενοίκιο.
    Δηλωνεται στο Ε2 της κόρης με ή χωρίς τεκμαρτό ενοίκιο αναλόγως.
  13. Upvote
    GEORGEKOL1985 reacted to KAROLOS in ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΟΙΚΙΑΣ ΚΟΡΗ ΣΕ ΠΑΤΕΡΑ   
    Aπό το άρθρο που είχαμε γράψει :
    http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/12994
    1.10 Δωρεάν παραχωρούμενες κατοικίες
    Aπό το 2010 και μετά, ο φορολογούμενος βαρύνεται με την αντικειμενική δαπάνη και για κατοικία που του έχει παραχωρηθεί δωρεάν για να διαμένει. Η συγκεκριμένη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του ν.2238/1994 έχει ως εξής:
    «α) Η ετήσια αντικειμενική δαπάνη, με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της ιδιοκατοικούμενης ή μισθωμένης ή της δωρεάν παραχωρούμενης κύριας κατοικίας.....»
    Ρητά λοιπόν ο νομοθέτης θέλησε να συμπεριλαμβάνονται και οι δωρεάν παραχωρούμενες κατοικίες στις αντικειμενικές δαπάνες. Να τονίσουμε εδώ ότι στις περιπτώσεις που έχει παραχωρηθεί δωρεάν μια κατοικία από το φορολογούμενο «A» στο φορολογούμενο «B», η αντικειμενική δαπάνη βαρύνει το φορολογούμενο «B», ο οποίος χρησιμοποιεί το ακίνητο και διαμένει σ' αυτό.
    Aς δούμε ενδεικτικά κάποιες βασικές περιπτώσεις δωρεάν παραχώρησης:
    α) Δωρεάν παραχώρηση κύριας κατοικίας από γονέα που έχει την πλήρη κυριότητα του ακινήτου προς τα τέκνα του για να διαμένουν,
    β) Δωρεάν παραχώρηση κύριας κατοικίας από τα τέκνα που έχουν την πλήρη κυριότητα του ακινήτου προς τον γονέα τους για να διαμένει,
    γ) Δωρεάν παραχώρηση κύριας κατοικίας από γονέα που έχει την επικαρπία του ακινήτου προς τα τέκνα του που έχουν την ψιλή κυριότητα, για να διαμένουν,
    δ) Δωρεάν παραχώρηση κύριας κατοικίας από τέκνα που έχουν την επικαρπία του ακινήτου προς τον γονέα τους που έχει τη ψιλή κυριότητα, για να διαμένει,
    ε) Περιπτώσεις δωρεάν παραχώρησης όλων των ανωτέρω που όμως δεν αφορούν κύρια αλλά δευτερεύουσα ή δευτερεύουσες κατοικίες,
    στ) Περιπτώσεις δωρεάν παραχώρησης όχι ανάμεσα σε γονείς και τέκνα, αλλά μεταξύ τρίτων.
    Θεωρούμε σκόπιμο στο σημείο αυτό να παραθέσουμε και την περίπτωση γ' της παρ. 2 του άρθρου 6 του ν. 2238/1994, έτσι όπως ισχύει σήμερα, η οποία μπορεί να μην αναφέρεται στο θέμα των αντικειμενικών δαπανών, όμως σχετίζεται με το θέμα της δωρεάν παραχώρησης.
    «Άρθρο 6. Aπαλλαγές από το φόρο
    2.Aπό το εισόδημα από ακίνητα απαλλάσσεται:
    γ) Το τεκμαρτό εισόδημα που προκύπτει από τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης κατοικίας εμβαδού μέχρι διακόσια (200) τετραγωνικά μέτρα, από τον γονέα που έχει την κυριότητα ή την επικαρπία αυτής προς τα τέκνα του ή από τα τέκνα που έχουν την κυριότητα ή την επικαρπία αυτής προς τους γονείς τους, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως κύρια κατοικία».
    Να τονίσουμε, ότι στην πιο πάνω απαλλασσόμενη επιφάνεια των 200 τ.μ. της δωρεάν παραχωρούμενης κύριας κατοικίας (όπως έχει γίνει δεκτό από τη Διοίκηση του Υ.Ο.), περιλαμβάνεται και η επιφάνεια μιας μόνο δωρεάν παραχωρούμενης αποθήκης και ενός χώρου στάθμευσης από τους γονείς στα τέκνα τους και αντίστροφα που βρίσκονται στην ίδια οικοδομή με την κύρια κατοικία, αδιάφορα από το αν αποτελούν παραρτήματα της κύριας κατοικίας ή ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες που εξυπηρετούν τις λειτουργικές ανάγκες αυτής.
    Σε αντιδιαστολή των ανωτέρω, διευκρινίζεται ότι αν παραχωρείται δωρεάν από τους γονείς στα τέκνα τους και αντίστροφα η χρήση αποθήκης και χώρου στάθμευσης που βρίσκονται σε άλλη οικοδομή από την δωρεάν παραχωρούμενη κύρια κατοικία, καθώς και αν παραχωρούνται δωρεάν από αυτούς περισσότεροι του ενός χώροι στάθμευσης και αποθηκών, ακόμη κι αν βρίσκονται στην ίδια οικοδομή με την δωρεάν παραχωρούμενη κύρια κατοικία, προκύπτει τεκμαρτό εισόδημα που φορολογείται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 22 του ν. 2238/1994.
    Σε περίπτωση που παραχωρείται δωρεάν από τους γονείς στα τέκνα τους και αντίστροφα η χρήση μιας κύριας κατοικίας, μαζί με μια αποθήκη και ένα χώρο στάθμευσης που βρίσκεται στην ίδια οικοδομή, καταρχήν γίνεται η λεπτομερής αναγραφή τους στο έντυπο Ε2 (από αυτόν που παραχωρεί το ακίνητο, ιδιοκτήτη, επικαρπωτή), σε χωριστή σειρά. Και αν μεν το άθροισμα των επιφανειών τους δεν υπερβαίνει τα 200 τ.μ., δεν προσδιορίζεται από τον ιδιοκτήτη ή τον επικαρπωτή τους τεκμαρτό εισόδημα και δεν μεταφέρεται στους κωδικούς αριθμούς του πίνακα 4Ε της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κανένα ποσό. Aντίθετα, αν το άθροισμα των πιο πάνω επιφανειών υπερβαίνει τα 200 τ.μ., υπολογίζεται από αυτόν επιμεριστικά το φορολογούμενο τεκμαρτό εισόδημα για καθένα από τα προαναφερόμενα ακίνητα και στη συνέχεια το φορολογούμενο εισόδημα της κύριας κατοικίας θα μεταφερθεί από τη στήλη 13 του εντύπου Ε2 στους κωδικούς αριθμούς 129-130 του πίνακα 4Ε της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και το φορολογούμενο τεκμαρτό εισόδημα της αποθήκης και του χώρου στάθμευσης θα μεταφερθεί από τη στήλη 14 του εντύπου Ε2 στους κωδικούς αριθμούς 145-146 του ίδιου πίνακα.
    Επίσης να σημειώσουμε ότι εφόσον υπάρχει κατοικία στην οποία κατοικεί ο γονέας επικαρπωτής και στην ίδια κατοικία διαμένουν τα παιδιά του (που είναι ψιλοί κύριοι στο ίδιο ακίνητο) δεν υπάρχει θέμα τεκμαρτού εισοδήματος για το γονέα από δωρεάν παραχώρηση μέρους της κύριας κατοικίας του, ούτε θέμα απαλλαγής αυτού του εισοδήματος, διότι εξακολουθεί να τη χρησιμοποιεί ο γονέας ως κύρια κατοικία του, οπότε στην ουσία δεν γίνεται καμία παραχώρηση κατοικίας προς τα παιδιά του, απλώς τα φιλοξενεί στην ίδια κατοικία. Στην περίπτωση αυτή η αντικειμενική δαπάνη θα βαρύνει τον επικαρπωτή γονέα.
    Θα παραθέσουμε μερικά παράδειγμα προς κατανόηση όλων των ανωτέρω:
    Παράδειγμα 1:
    Έστω φορολογούμενος διαμένει σε ένα διαμέρισμα που βρίσκεται στον 3ο όροφο επί της οδού Άνδρου 2 - Aθήνα. Το διαμέρισμα αυτό του έχει παραχωρηθεί δωρεάν από τον πατέρα του, για να διαμένει ως κύρια κατοικία του. Έχει επιφάνεια κυρίων χώρων 124 τ.μ., και βρίσκεται σε περιοχή με τιμή ζώνης 1.750 ευρώ το τ.μ.. Οι δρόμοι που περικλείουν το οικοδομικό τετράγωνο είναι οι ακόλουθοι: Κώ, Πιπίνου, Πατησίων. Η ετήσια αντικειμενική δαπάνη υπολογίζεται ως εξής: Aντικειμενική δαπάνη κύριων χώρων Επιφάνεια σε τ.μ. Δαπάνη ανά τ.μ. Σύνολο Aντικειμενικής δαπάνης Έως 80 τμ 80 Χ 40,00 = 3.200,00 Aπό 81 έως 120 τμ 40 Χ 65,00 = 2.600,00 Aπό 121 έως 124 τμ 4 Χ 110,00 = 440,00 6.240,00
    Άρα η συνολική αντικειμενική δαπάνη της δωρεάν παραχωρούμενης κατοικίας είναι 6.240,00 €.
    Η παραπάνω αντικειμενική δαπάνη θα βαρύνει αποκλειστικά τον υιό που διαμένει στο ακίνητο και όχι τον γονέα του ο οποίος του παραχώρησε το ακίνητο ως κύρια κατοικία.
    Επειδή τα τετραγωνικά της κατοικίας που παραχώρησε ο γονέας στο τέκνο του είναι 124 (λιγότερα δηλαδή από 200), δε θα προκύψει τεκμαρτό εισόδημα για τον γονέα επειδή απαλλάσσεται σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 6 του ν.2238/1994.
    Aν το ανωτέρω ακίνητο είχε χρησιμοποιηθεί από το τέκνο για άλλο λόγο εκτός από κύρια κατοικία, τότε θα προέκυπτε για τον γονέα τεκμαρτό εισόδημα από δωρεάν παραχώρηση που υπολογίζεται στη συνολική επιφάνεια του διαμερίσματος, δηλαδή στα 124 τ.μ. αυτής, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 22 του ν.2238/1994.
    Παράδειγμα 2:
    Έστω φορολογούμενος διαμένει σε ένα διαμέρισμα που βρίσκεται στον 3ο όροφο επί της οδού Άνδρου 2 - Aθήνα. Το διαμέρισμα αυτό του έχει παραχωρηθεί δωρεάν από τον πατέρα του, για να διαμένει ως κύρια κατοικία του. Έχει επιφάνεια κυρίων χώρων 250 τ.μ., επιφάνεια βοηθητικών χώρων 30 τ.μ. (οι βοηθ. χώροι βρίσκονται στην ίδια οικοδομή με την δωρεάν παραχωρούμενη) και βρίσκεται σε περιοχή με τιμή ζώνης 1.750 ευρώ το τ.μ.. Οι δρόμοι που περικλείουν το οικοδομικό τετράγωνο είναι οι ακόλουθοι: Κώ, Πιπίνου, Πατησίων. Η ετήσια αντικειμενική δαπάνη υπολογίζεται ως εξής: Aντικειμενική δαπάνη κύριων χώρων Επιφάνεια σε τ.μ. Δαπάνη ανά τ.μ. Σύνολο Aντικειμενικής δαπάνης Έως 80 τμ 80 Χ 40,00 = 3.200,00 Aπό 81 έως 120 τμ 40 Χ 65,00 = 2.600,00 Aπό 121 έως 200 τμ 80 Χ 110,00 = 8.800,00 Aπό 201 έως 250 τμ 50 Χ 200,00 = 10.000,00 24.600,00 Aντικειμενική δαπάνη βοηθητικών χώρων Επιφάνεια σε τ.μ. Δαπάνη ανά τ.μ. Σύνολο Aντικειμενικής δαπάνης 40,00 ανά τμ 30 Χ 40,00 = 1.200,00 Σύνολο : 25.800,00
    Άρα η συνολική αντικειμενική δαπάνη δωρεάν παραχωρούμενης κατοικίας είναι 25.800,00 €.
    Η παραπάνω αντικειμενική δαπάνη θα βαρύνει αποκλειστικά τον υιό που διαμένει στο ακίνητο και όχι τον γονέα του, ο οποίος του παραχώρησε το ακίνητο ως κύρια κατοικία.
    Επειδή τα τ.μ. της κατοικίας που παραχώρησε ο γονέας στο τέκνο του είναι 250+30= 280 τ.μ. (περισσότερα δηλαδή από 200), θα προκύψει τεκμαρτό εισόδημα για τον γονέα για τα πάνω από τα 200 τ.μ. (στο παράδειγμά μας είναι 280 τ.μ. - 200 τ.μ. = 80 τ.μ.) διότι σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 6 του ν.2238/1994, απαλλάσσεται το τεκμαρτό εισόδημα μέχρι τα 200 τ.μ..
    Προκειμένου να υπολογιστεί για τον πατέρα το τεκμαρτό μίσθωμα για τα 80 τ.μ. θα εφαρμοστούν οι διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 22 του ν.2238/1994. Οι διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 22 του ν.2238/1994, έχουν ως εξής:
    «Άρθρο 22. Aκαθάριστο εισόδημα
    3. Σε περίπτωση που η οικοδομή χρησιμοποιήθηκε με άλλον τρόπο από τον ιδιοκτήτη, το νομέα, τον επιφανειούχο, τον επικαρπωτή κ.λπ. ή με τη συγκατάθεση αυτού κατοικήθηκε ή χρησιμοποιήθηκε με άλλο τρόπο από τρίτο, χωρίς αντάλλαγμα, το ακαθάριστο εισόδημα βρίσκεται ύστερα από τη σύγκριση της με άλλες οικοδομές που εκμισθώνονται, πάντως το ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα που καθορίζεται με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να είναι ανώτερο από το πέντε τοις εκατό (5%) ούτε μικρότερο από το τριάμισι τοις εκατό (3,5%) της αξίας του ακινήτου, όπως η αξία αυτή προσδιορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 41 του ν.1249/1982. Ειδικά, για τις περιοχές που δεν ισχύει το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων, το ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα δεν μπορεί να είναι ανώτερο από το τέσσερα τοις εκατό (4%) της πραγματικής αξίας της οικοδομής κατά το χρόνο της φορολογίας.
    Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των τεσσάρων τελευταίων εδαφίων της παραγράφου 1».
    Η αντικειμενική αξία του ακινήτου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 41 του ν.1249/1982, ανέρχεται στο ποσό 230.000,00 €. Το 3,5% αυτής της αξίας είναι 8.050,00 που ισούται με το ετήσιο τεκμαρτό μίσθωμα ολόκληρου του ακινήτου. Επειδή όπως αναφέραμε θα υπολογίσουμε τεκμαρτό μίσθωμα μόνο για τα 80 τ.μ., τότε θα έχουμε: 8.050,00 Χ 80/250 = 2.576,00 €. Συνεπώς ο πατέρας θα αναγράψει το ποσό των 2.576,00 στη στήλη 13 του έντυπο Ε2 και από κει θα το μεταφέρει στους κωδικούς 129-130 αντίστοιχα του εντύπου Ε1.
    Παράδειγμα 3:
    Έστω φορολογούμενος διαμένει σε ένα διαμέρισμα που βρίσκεται στον 3ο όροφο επί της οδού Άνδρου 2 - Aθήνα. Το διαμέρισμα αυτό του έχει παραχωρηθεί δωρεάν από τους γονείς του για να διαμένει ως κύρια κατοικία του. Έχει επιφάνεια κυρίων χώρων 150 τ.μ., και βρίσκεται σε περιοχή με τιμή ζώνης 1.750 ευρώ το τ.μ.. Οι δρόμοι που περικλείουν το οικοδομικό τετράγωνο είναι οι ακόλουθοι: Κώ, Πιπίνου, Πατησίων. Το ακίνητο ανήκει στους γονείς του κατά ποσοστό 50 % πλήρους κυριότητας στον καθένα. Η ετήσια αντικειμενική δαπάνη υπολογίζεται ως εξής: Aντικειμενική δαπάνη κύριων χώρων Επιφάνεια σε τ.μ. Δαπάνη ανά τ.μ. Σύνολο Aντικειμενικής δαπάνης Έως 80 τμ 80 Χ 40,00 = 3.200,00 Aπό 81 έως 120 τμ 40 Χ 65,00 = 2.600,00 Aπό 121 έως 150 τμ 30 Χ 110,00 = 3.300,00 9.100,00
    Άρα η συνολική αντικειμενική δαπάνη δωρεάν παραχωρούμενης κατοικίας είναι 9.100,00 €.
    Η παραπάνω αντικειμενική δαπάνη θα βαρύνει αποκλειστικά τον υιό που διαμένει στο ακίνητο και όχι τους γονείς του, οι οποίο του παραχώρησαν το ακίνητο ως κύρια κατοικία.
    Επειδή τα τετραγωνικά της κατοικίας που παραχώρησαν οι γονείς στο τέκνο τους είναι 150 (λιγότερα δηλαδή από 200), δε θα προκύψει τεκμαρτό εισόδημα για τους γονείς, επειδή απαλλάσσεται σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 6 του ν.2238/1994
  14. Upvote
    GEORGEKOL1985 reacted to Α. Αρχοντής in ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΕ ΟΦΕΙΛΕΣ.   
    Σου παρέθεσα τη σχετική νομοθεσία. Μπήκες στον κόπο να την διαβάσεις, ή τζάμπα έψαχνα;
  15. Upvote
    GEORGEKOL1985 reacted to HARYK in ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΥΤΟΠΕΡΑΙΩΣΗΣ......................   
    Μέχρι τις 30 Οκτωβρίου παρατείνεται, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, η προθεσμία υποβολής του Ειδικού Σημειώματος Αυτοελέγχου ΦΠΑ καθώς και της δήλωσης της διαφοράς των ακαθάριστων εσόδων στις λοιπές φορολογίες, για τη διαχειριστική περίοδο που έληξε μέχρι 31.12.2011.
    http://www.naftempor....asp?id=2239752
    http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/10855
    Καλησπέρα
  16. Upvote
    GEORGEKOL1985 reacted to HARYK in ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΥΤΟΠΕΡΑΙΩΣΗΣ   
    Εκτός της τελευταίας που μπορεί να είναι και κάτω από 300,00 ευρώ
  17. Upvote
    GEORGEKOL1985 reacted to Rogrel in ΠΙΝΑΚΑΣ 5 ΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΙΣΘΩΜΕΝΗ   
    Απάντηση από το FAQ του gsis
    8.Έχω αλλάξει κύρια κατοικία μέσα στο 2011, πώς το δηλώνω ;
    Θα επιλέξετε το κίτρινο πλαίσιο και θα εισάγετε και τα στοιχεία της άλλης κατοικίας, θα την χαρακτηρίσετε, θα την καταχωρήσετε και θα επιλέξετε μεταφορά στη δήλωση.
    Τέλος, θα επιλέξετε την τελευταία κύρια κατοικία και ξανά μεταφορά στη δήλωση.Τα στοιχεία της τελευταίας κύριας κατοικίας θα εμφανισθούν στον πίνακα 5.1α, ενώ το ποσό της αντικειμενικής δαπάνης της άλλης κύριας κατοικίας, θα μεταφερθεί στον κωδικό 707 για τον υπόχρεο και 708 για την σύζυγο.
    ΠΡΟΣΟΧΗ στα μηνύματα που εμφανίζονται κατά την εισαγωγή των στοιχείων των ακινήτων.
  18. Upvote
    GEORGEKOL1985 reacted to C.F.C. in ΠΙΝΑΚΑΣ 5 ΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΙΣΘΩΜΕΝΗ   
    Διότι έτσι λειτουργεί το πρόγραμμα της Γ.Γ.Π.Σ. (άλλωστε το τεκμήριο για την προηγούμενη πρώτη κατοικία εμφανίζεται στους κωδικούς 707 - 708)
    Πιστέυω ότι εννοείς με σύνολο μηνών 12 ή μικρότερο ...
  19. Upvote
    GEORGEKOL1985 reacted to parmgr in ΕΝΑΡΞΗ ΛΟΓΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΟΓΑ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΟΑΕΕ   
    400*33.57 = 13428
    h
    500*33.57 = 16785
    πριν την αλλαγή του ΗΑΕ 14/2/2012
    μάλλον τώρα θα αλλάξουν κι αυτά
  20. Upvote
    GEORGEKOL1985 reacted to MAIROULA2 in ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ(Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ)   
    Αγαπητέ συνάδελφε, georgekol1985, αν κρίνω από το 1985 είμαστε συνομίληκοι, λοιπόν, θα σου μεταφέρω την εμπειρία μου που ίσως σε βοηθήσει. εδώ και ένα χρόνο ξεκίνησα με 0 πελάτες με έναρξη δραστηριότητας με έδρα το σπίτι ( το πατρικό μου). Εξοπλισμός: το ήδη υπάρχον πρώην παιδικό δωμάτιο, γραφείο και καρέκλα που ήδη είχα, p/c που ήδη είχα. 2 λογιστικά προγράμματα της epsilon net (extra esoda-exoda για β' κατηγορίας και tax system για τις φορολογικές δηλωσεις) από τα οποία είμαι πλήρως ικανοποιημένη, και ένα πολυμηχάνημα epsonstylous boxoffice το οποίο μέχρι στιγμής με βολεύει..... μέσα σε ένα χρόνο απέκτησα 5 πελάτες....... απαγορευτικός αριθμός για να ανοίξει κάποιος γραφείο και να το συντηρήσει εκτός και αν έχει έσοδα από άλλες πηγές..... μπορώ να πω ότι είμαι και τυχερή αν κρίνω από άλλους συναδέλφους οι οποίοι το "5" το πιάσανε στα δύο χρονια.....
    Υ.Γ. το μοναδικό μειονέκτημα του σπιτιού ως επαγγελματική έδρα δεν βολεύει από την άποψη ότι οι πελάτες δυσκολεύονται να έρθουν εκεί. όμως αυτοί που θέλησαν να με προτιμήσουν δεν το είδαν ως εμπόδιο.... τους επισκέπτομαι εγώ στον επαγγελματικό τους χώρο....
    ελπίζω να βοήθησα, όπως και να έχει τόλμησέ το και καλή επιτυχία!!!!!!!
  21. Upvote
    GEORGEKOL1985 got a reaction from matthew85 in ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ(Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ)   
    ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΠΕΣ ΚΑΤΙ.ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΜΥΑΛΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.
  22. Upvote
    GEORGEKOL1985 reacted to ALEXF in ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ(Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ)   
    Λοιπον o dot-matrix απεβιωσε
    Laser πολυμηχανημα 2πλης εκτυπωσης και καθαριζεις (οι lexmark ειναι οκ)
    Οσοι εχουν 10 γ και ξαφνικα κλεισουν οι 3-4 αντιο ζωη ενω 100β ειναι μπελας αλα σιγουρια δεν παει να κλεισουν και 10...
    Πριν 16 χρονια ετσι ξεκινησα , οσο ασχολεισαι με το αντικειμενο θα ασχολουνται και οι αλλοι μαζι σου αν τα παρατησεις θα σε παρατησουν ...
    Το προβλημα σημερα ειναι οτι δεν πληρωνουν ,στους 2 μηνες καμπανακι ,στους 3 δεν ασχολουμαι πλεον ας ερθουν να πληρωσουν και να παρουν τα βιβλια.. αλλα δουλεια τζαμπα τελος ,αν δεν εχουν να πληρωσουν λογιστη δεν θα εχουν λογιστη ,και εγω θελω να εχω μια ferrari αλλα αφου δεν εχω να την αγορασω ,δεν εχω τι να κανουμε.
  23. Upvote
    GEORGEKOL1985 reacted to 1953 in ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ(Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ)   
    Eπενδυσε στη εψιλον για Β κατηγοριας,και φτηνο εκτυπωτη.Ακολουθησε το ενστικτο σου προχωρα και καλη σταδιοδρομια
  24. Upvote
    GEORGEKOL1985 reacted to ΕΥΗ in ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ(Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ)   
    καλό της εψιλον αν είσαι απο ΑΘΗΝΑ δές και της UNION και στα β΄΄ καλή , αλλά και στα γ' είναι τέλεια εταιρεία , μπές στο σαιτς και δες τα demo
    δούλεψα και τα δύο προγράμματα όπως και την μισθοδοσία τους
  25. Upvote
    GEORGEKOL1985 reacted to logxristos in ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ(Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ)   
    Επίσης να φτιαξεις καλό φαρμακείο.
    1.Αντιπυρετικά κλπ γιατί απαγορευεται να αρρωστήσεις.
    2. Ηρεμιστικά για μετά την επικοινωνία με πελάτες και ΔΟΥ.
    3. Παραισθησιογόνα για την αναμονή μέχρι να βγουν οι πολ και μέχρι να ανοίξουν τα προγράμματα της ΓΓΠΣ.
    Καλή δύναμη!!!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...