Προς το περιεχόμενο

ΑΝΕΣΤΗΣ

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    75
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Δραστηριότητα φήμης

  1. Upvote
    ΑΝΕΣΤΗΣ reacted to ΚΩΣΤΗΣ in ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΑΕΔ 5.000 ΘΕΣΕΩΝ 25-66 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ   
    Δεν ξέρω πια τι νιώθω....., Στεναχώρια, Απογοήτευση, Οργή???
     
    Δεν γίνεται σε μια εποχή που η ανεργία μαστίζει, οι υγιείς επιχειρήσεις παλεύουν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν, να βρισκόμαστε υπόλογοι, διότι κάποιοι λειτουργούν ελαφρά τη καρδία!!!
     
    - Δεν γίνεται να ανακοινώνεις μόνο 5.000 θέσεις και να λες όποιος καταφέρει να τα βγάλει πέρα με ένα δυσλειτουργικό σύστημα θα είναι στους δικαιούχους!!!
      Άσε το σύστημα ανοιχτό για μια εβδομάδα και μετά κάνε δημόσια ανοιχτή κλήρωση!!! Τόσο απλά και καθαρά!!!
    - Δεν γίνεται να έχεις μια εφαρμογή χωρίς οδηγίες χρήσης!!! (Η εγκύκλιος δεν είναι εγχειρίδιο χρήσης της εφαρμογής!!!)
    - Δεν μπορεί να έχεις γραμμές εξυπηρέτησης, οι οποίες τις πιο απαραίτητες ώρες να μιλάνε ή όταν καλούν να μην απαντάει κανείς!!!
    - Δεν γίνεται το πιο σημαντικό πεδίο να το έχεις σε θέση που το καθιστά μη εύκολα ορατό!!!
    - Δεν γίνεται να δέχεσαι υποβολή αίτησης χωρίς να είναι συμπληρωμένα τα απαραίτητα πεδία!!!
    - Δεν γίνεται να δίνεις επιλογή τροποποιητικής και να μην αφήνεις να τροποποιηθούν τα βασικά πεδία!!! (Όποιος δοκίμασε να υποβάλλει τροποποιητική, θα είδε ότι το μόνο πεδίο τροποποίησης ήταν μόνο το τελευταίο με το κουτάκι της υπεύθυνης δήλωσης!!!)
    - Δεν γίνεται να βγάζεις ανακοίνωση για απαραίτητα στοιχεία, ενώ ήδη έχουν υποβληθεί εκατοντάδες ή και χιλιάδες αιτήσεις!!!
    - Δεν γίνεται, το έτος 2014, να χάνονται τόσες εργατοώρες, για μια δουλειά 5 λεπτών!!!
    - Δεν μπορεί για όλα πια, να φταίμε εμείς, οι κακοί οι λογιστές!!!
     
    ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! Το μόνο που ζητάμε είναι να μπορούμε να δουλέψουμε σαν άνθρωποι!!!
     
    Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο.
  2. Upvote
    ΑΝΕΣΤΗΣ got a reaction from MARIAZAK in Καλορίζικο το σχέδιο της πιστοποίησης   
    ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
    ΤHN TΡΙΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 5μμ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΗΝΙΟΧΟΣ, ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 26 ΑΘΗΝΑ ΠΛΗΣΙΟΝ ΜΕΤΡΟ ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

    ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ,ISO )
    ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ (ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ,ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΟΓΚΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ,ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ TAXIS.ΠΡΟΣΤΙΜΑ)

    ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΟΕΕ
  3. Upvote
  4. Upvote
    ΑΝΕΣΤΗΣ reacted to gpanayiot1975 in μείωση μισθού λόγω κινητού; θα κουφαθούμε;   
    Αγαπητοί συνάδελφοι,
     
    Σωστοί οι προβληματισμοί σας αλλά το άρθρο 13 παρ.1 του Ν.4172/2013 που αναφέρεται στις παροχές σε είδος στις οποίες πρέπει να γίνεται παρακράτηση φόρου (άρθρο 60), θα ισχύσει από 01/01/2015 (παρ.22 άρθρου 72, όπως ισχύει με τον Ν.4223/2013).
     
    Λογικά θα εκδοθεί ΠΟΛ για το πως θα αναγραφεί στις Βεβαιώσεις Αποδοχών του 2014.
     
    Γιώργος
  5. Upvote
    ΑΝΕΣΤΗΣ got a reaction from gapdk in Συνάρτηση για αναζήτηση μέσα σε μια στήλη συγκεκριμένου ψηφίου.   
    στο δεξί κελί συνάρτηση RIGHT (όπου κείμενο βάζεις το κελί αριστερά σου που είναι ο κωδικός είδους, και 6 ο αριθμός χαρακτήρων για να σου ξεχωρίσει τα έξι τελευταία ψηφία). Μετά "σορτάρεις"  τη στήλη αυτή και βρίσκεις κωδικούς που ξεκινάνε από 8.
  6. Upvote
    ΑΝΕΣΤΗΣ reacted to mk83 in εννοια της εφαρμογης "καταλληλων δικλειδων" μετα την καταργηση του δελτίου αποστολής   
    Επιλογές:
     
    Νο 1: Ήταν μαζί της και ο πελάτης της ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες της είχε σπάσει τα νεύρα ζητώντας της επιμόνως τρύπια στοιχεία
    και τον πήρε μαζί της για να του αποδείξει πως τρυπήματα τέτοιου τύπου πλέον ΔΕΝ γίνονται, αλλά αυτός δεν καταλάβαινε τίποτα και προκειμένου να του
    διακορεύσει τον ανύπαρκτο εγκέφαλο... καρφίτσωνε τα στελέχη ???
     
    Νο 2: Δεν ήταν λογίστρια...
     
    Νο 3: και τα μυαλά στα κάγκελα...
  7. Upvote
    ΑΝΕΣΤΗΣ reacted to ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ in εννοια της εφαρμογης "καταλληλων δικλειδων" μετα την καταργηση του δελτίου αποστολής   
    Ναι αυτό είναι το "Καρφιτσωτρυπημένο Δ/Α" και συνενώνεται με οποιοδήποτε άλλο καρφιτσωτρυπημένο στοιχείο.  
  8. Upvote
    ΑΝΕΣΤΗΣ reacted to Poet in εννοια της εφαρμογης "καταλληλων δικλειδων" μετα την καταργηση του δελτίου αποστολής   
    Το τελευταίο διάστημα όλο και πιό συχνά παρατηρώ ότι οι φορολογικοί μας νόμοι τείνουν να γίνουν αντιγραφή των Βουλγαρικών φορολογικών νόμων. Κάτι ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών (Νόμος για τις Λογιστικές Διαδικασίες στη Βουλγαρία), η κατάργηση σταδιακά του ΚΒΣ και του μισού σχεδόν νέου ΚΦΑΣ, η κατάργηση του ΚΦΕ και η αντικατάστασή του με νέο και πάει λέγοντας. 
     
    Στο παρελθόν, τείναμε να έχουμε πρότυπο το Γερμανικό φορολογικό σύστημα (φυσικά άκρως εξελληνισμένο στην εφαρμογή του), αλλά η Βουλγαροποίηση της Ελλάδος φαίνεται δεν αφορά μόνο το επίπεδο μισθών. 
     
    Στο θέμα μας τώρα θα σας παραθέσω μερικά στοιχεία που μπορεί να βοηθήσουν στις όποιες αποφάσεις σας. Το Δελτίο Αποστολής (Lieferschein) στο Γερμανικό Δίκαιο παραμένει ως βοηθητικό έγγραφο μεταφοράς, και δεν βλέπω κανέναν απολύτως λόγο γιατί θα πρέπει να καταργηθεί σε εμάς. Άλλωστε. όπως πολύ σωστά παρατήρησε συνάδελφος λίγο παραπάνω, οι σοβαρές επιχειρήσεις επιθυμούν να ξέρουν τα πάντα, που είναι τα αποθέματά τους, ποιός τα παρέλαβε, που φορτώθηκαν αν είναι δυνατόν και που βρίσκονται. . 
     
    Από την άλλη μεριά, η Βουλγαρία δεν έχει συνηθίσει στην έκδοση Δελτίων Αποστολής. Και εκεί όπως και εδώ (πλέον), δεν υφίσταται ο ορισμός του Δελτίου Αποστολής, αν και κάποιοι μεταφορείς χρησιμοποιούν ένα είδος Δελτίου Αποστολής (ТОВАРИТЕЛНИЦА) για την μεταφορά των εμπορευμάτων, όμως δεν επιβάλλεται από τον νόμο και δεν απαγορεύεται. Είναι ένα έγγραφο μεταξύ του αποστολέα,και του μεταφορέα.. Οι φορολογικές αρχές απαιτούν όμως ένα Πρωτόκολλο Παράδοσης και Αποδοχής (приемо предавателен протокол) στο οποίο υπογράφουν ο πωλητής και ο αγοραστής ή οι εκπρόσωποί τους. Οι φορολογικές αρχές είναι καλυμένες αν σταματήσουν ένα φορτηγό για έλεγχο και τους επιδείξει ο οδηγός το CMR και το Πρωτόκολλο. 
     
    Πολλές αποθήκες, κυρίως logistics, ανεξάρτητα με το πρωτόκολλο που συντάσσει ο πωλητής και υπογράφει ο παραλήπτης, συντάσσουν άλλο πρωτόκολλο, μεταξύ αυτών και του παραλήπτη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την περίπτωση που οι φορολογικές αρχές απαιτήσουν από αυτούς την ύπαρξη αυτού του εγγράφου.
     
    Όσον αφορά την εταιρία που με αφορά,προς το παρόν δεν έχω αλλάξει απολύτως τίποτα. Σήμερα εξέδωσα Δελτία Αποστολής με σήμανση όπως το έκανα μέχρι τώρα. Έτσι έχω και τις πληροφορίες που απαιτεί ο νόμος, και βεβαία ημερομηνία από ΕΑΦΔΣΣ και απέφυγα να αναθεωρήσω άμεσα τις διαδικασίες κάτι που θα το πράξω με την ησυχία μου στο μέλλον και αφού έχουν εκδοθεί ερμηνευτικές εγκυκλιοι και εννοείται ότι θα ἐχω μια πιο κατασταλαγμένη άποψη πως πραγματικά θα πρέπει να γίνουν οι νέες διαδικασίες, ώστε να με καλύπτουν από πλευρά του νόμου, αλλά να είναι και λειτουργικές.
  9. Upvote
    ΑΝΕΣΤΗΣ got a reaction from xoroxronos in Συμψηφισμός οφειλών προς το δημόσιο με παραχώρηση ακινήτου   
    θα συμφωνήσω με το πρώτο σκέλος όσον αφορά την αντικειμενική, διότι αφορά ακίνητο το οποίο η εμπορική είναι ήδη κάτω από την αντικειμενική οπότε "συμφέρει".
  10. Upvote
    ΑΝΕΣΤΗΣ got a reaction from doctor in (Prisonbet I) -- > Σε πόσες μέρες θα βγεί όξω ο Εφραίμ. (Ο Νικητής κερδίζει ένα μπουκάλι τσικουδιά)   
    εμείς που κερδίσαμε το στοίχημα μπορούμε να τη πιούμε τη τσικουδιά κάτω στη Κρήτη?
×
×
  • Δημιουργία νέου...