Jump to content

ΑΝΕΣΤΗΣ

simple Members
 • Posts

  75
 • Joined

 • Last visited

About ΑΝΕΣΤΗΣ

 • Birthday 06/10/1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ΑΘΗΝΑ

Recent Profile Visitors

2,779 profile views

ΑΝΕΣΤΗΣ's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

5

Reputation

 1. Καλησπέρα συνάδελφοι, γνωρίζει κάποιος τον σωστό ΚΑΔ για χώρο καθημερινής μελέτης παιδιών δημοτικού και γυμνασίου καθώς και ειδικής αγωγής; Για την ειδική αγωγή βρήκα αυτόν "85.59.19.03 Υπηρεσίες ειδικού παιδαγωγού" ο οποίος νομίζω με καλύπτει. Για το θέμα της καθημερινής μελέτης βρήκα "85.59.19.01 Υπηρεσίες δασκάλου" και "85.59.19.07 Υπηρεσίες καθηγητή". Υπάρχει κάτι που καλύπτει καλύτερα τις δραστηριότητες? καλημέρα καμία βοήθεια?
 2. Να συμπληρώσω ότι στη ΔΟΥ (Χαλανδρίου) δεν γνωρίζουν τον τρόπο βάσει της 1107/2014 για να προβούν στο συμψηφισμό, άρα περιμένουμε οδηγίες από το Υπουργείο.
 3. είναι στο ίδιο πεδίο που ήταν και οι άλλες ρυθμίσεις μόνο που όντως δεν λειτουργεί το taxis. Και επίσης για όσους τους ενδιαφέρει εφόσον η συνολική ρυθμιζόμενη οφειλή είναι άνω του 1.000.000 δεν υπάγονται στη ρύθμιση, ανεξάρτητα εάν το οφειλόμενο ποσό είναι από επιλογή τους και όχι υποχρεωτικά υπαγόμενο ποσό.
 4. θήνα Σε παράταση των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 31 Ιουλίου προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί στο Taxis 2.001.434 δηλώσεις εκ συνόλου 5.500.000 των οποίων έχουν εκκαθαριστεί οι 1.978.327 δηλώσεις. Το 41,15% των εκκαθαρισμένων δηλώσεων ή συνολικά 814.020 δηλώσεις είναι μηδενικές, 415.423 δηλώσεις ή το 21% των εκκαθαρισμένων δηλώσεων αντιστοιχούν σε πιστωτικές δηλώσεις, ενώ το 37,85% των δηλώσεων ή 748.884 είναι χρεωστικές και αντιστοιχούν σε καταβολή φόρου 760 εκατ. ευρώ. Ο μέσος φόρος ανά φορολογούμενο ανέρχεται σε 1.013 ευρώ. Οι καθυστερήσεις στη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα στο Taxis καθώς μεγάλος όγκος των φορολογικών δηλώσεων θα υποβληθεί τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου (η προθεσμία λήγει στις 30/6). Για να καταστεί εφικτή η προθεσμία της 30ής Ιουνίου, θα πρέπει να υποβάλλονται από σήμερα και κάθε ημέρα 196.297 φορολογικές δηλώσεις, αλλά το σύστημα αντέχει μετά βίας 150.000 δηλώσεις την ημέρα. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται παράταση της όλης διαδικασίας έως τις 31 Ιουλίου με παράλληλη διατήρηση των ημερομηνιών πληρωμής των φόρων. Αυτό σημαίνει πως κάποιος που θα υποβάλει τη δήλωσή του στις 31 Ιουλίου θα γνωρίζει την ίδια στιγμή το ποσό που θα πρέπει να πληρώσει στην Εφορία και το οποίο θα πρέπει να πληρώσει την ίδια μέρα (τη δόση ή ολόκληρο το ποσό). Την ίδια στιγμή προβλήματα εντοπίζονται και με τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Αν και η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ αλλά και του συμπληρωματικού φόρου έπρεπε να ολοκληρωθεί στις 18 Ιουνίου ώστε να αποσταλούν με e-mail τα εκκαθαριστικά και να αρχίσει η πληρωμή των φόρων από τον Ιούλιο σε έξι μηνιαίες δόσεις, ωστόσο η ηλεκτρονική εφαρμογή για την εκκαθάριση των φόρων ακινήτων δεν είναι ακόμη έτοιμη. Η καθυστέρηση αυτή θα οδηγήσει τους φορολογούμενους στο να απολέσουν τη δόση του Ιουλίου. Σε αυτήν την περίπτωση ο φόρος θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις. Newsroom ΔΟΛ
 5. το θέμα είναι ότι όταν για ένα τόσο σοβαρό θέμα το οποίο είναι ενήμεροι κάτι χιλιάδες συνάδελφοι μέσω διαδικτύου και κανείς δεν ενδιαφέρεται έστω να ενημερωθεί το τι είναι αυτό, πρέπει να μας προβληματίσει για το ποιόν του κλάδου μας. Το να ασχολούμαστε με το αν θέλουμε πιστοποίηση ή όχι και ποια θα είναι αυτή και ποιους θα αφορά 10 νοματαίοι είναι ανούσιο γιατί ότι και να ειπωθεί θα μείνει μόνο στη θεωρία.
 6. αντιγράφω από συνάδελφο HARYK Kαλημέρα Χρόνια πολλά στις συναδέλφισσες και στους συναδέλφους που γιορτάζουν σήμερα. Πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα συνάντηση συναδέλφων μελών της διαδικτυακής ομάδας παρέμβασης Αττικής, με σκοπό τη συζήτηση για διάφορα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στην εργασία μας, αλλά και για άλλα εξίσου ή και σημαντικότερα που έπονται, όπως το θέμα της πιστοποίησης. Αποφασίστηκαν κάποιες δράσεις, μεταξύ των οποίων και η παράσταση διαμαρτυρίας και υποβολής προτάσεων την προσεχή Τρίτη στον κ.γενικό και στο οικονομικό επιμελητήριο. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από την συντονιστική ομάδα. Στη συνάντηση, παραβρέθηκαν 40-45 συνάδελφοι και αυτό δεν είναι το πιο απογοητευτικό καθώς, περίπου τόσοι αν όχι και λιγότεροι, μαζευόμαστε σχεδόν πάντα στις συναντήσεις, με μικρή εναλλαγή προσώπων. Το πιο απογοητευτικό κατά την ταπεινή μου άποψη, ή και αυτού που αγγίζει τα όρια του προκλητικού θα έλεγα είναι, ότι κατά την διάρκεια αυτής της συνάντησης, συνάδελφοι σ' αυτή την κοινότητα, αλλά και από τη σελίδα της ομάδας στο facebook, απεύθυναν και δυστυχώς το ίδιο θα γίνεται και στην πορεία, ερωτήσεις για θέματα που αφορούν και στις συγκεντρωτικές καταστάσεις, ενός από τα θέματα δράσης της ομάδας. Προσωπικά και ζητώ συγγνώμη αν αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν, μέχρι αυτή η υποχρέωση ανασταλεί ή τροποποιηθεί προς άλλη κατεύθυνση, δεν θα συμμετέχω, με τις ελάχιστες γνώσεις που διαθέτω, σε κανένα για τις παραπάνω, θέμα. Δυστυχώς έμμεσα ή άμεσα, το μόνο που μπορούμε να πετύχουμε έτσι, είναι να ακυρωνόμαστε μόνοι μας... Τέλος, μόνο θλίψη μπορεί να προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί από εμάς κλεισμένοι στον μικρόκοσμό μας, "ξεχνάμε" αυτά που έχουμε επωμισθεί και βιώνουμε καθημερινά αλλά και, δεν έχουμε αντιληφθεί καν κάποια ακόμη χειρότερα που έρχονται, αφήνοντας τα πράγματα να εξελιχθούν μόνα τους ή και το χειρότερο, εγκαλώντας ή "απαιτώντας" από συλλόγους ή ομάδες λύσεις και δράσεις, χωρίς, να τους έχουμε πλαισιώσει και απαρτίσει ποτέ... Καλή δύναμη σε όλες και όλους. ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ
 7. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤHN TΡΙΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 5μμ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΗΝΙΟΧΟΣ, ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 26 ΑΘΗΝΑ ΠΛΗΣΙΟΝ ΜΕΤΡΟ ΟΜΟΝΟΙΑΣ. ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ,ISO ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ (ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ,ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΟΓΚΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ,ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ TAXIS.ΠΡΟΣΤΙΜΑ) ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΟΕΕ
 8. Αθήνα: Νομοθετική παρέμβαση για μείωση στα πρόστιμα που αφορούν στην εκπρόθεσμη υποβολή ΦΠΑ και άλλων κατηγοριών δηλώσεων, ετοιμάζει το υπουργείο. Σύμφωνα με Τα Νέα, η εισήγηση που έχει υποβληθεί αφορά δραστική μείωση του προστίμου έως και 50% την πρώτη φορά που κάποιος δεν υποβάλει ή υποβάλει εκπρόθεσμα δηλώσεις με την προϋπόθεση συμμόρφωσης σε εύλογο διάστημα. Ο διπλασιασμός του προστίμου δεν θα γίνεται με τη δεύτερη δήλωση που υποβλήθηκε εκπρόθεσμα, αλλά μετά από διενέργεια ελέγχου που θα πιστοποιεί υποτροπή εντός πενταετίας. Για να υπάρξει τετραπλασιασμός του προστίμου θα πρέπει να υπάρξει (κατόπιν ελέγχου) και δεύτερη υποτροπή. Επίσης, υπάρχει εισήγηση για πλαφόν στο συνολικό πρόστιμο (1.000 ευρώ ανά απόδειξη) που επιβάλλεται για κάθε μία απόδειξη που δεν κόπηκε. άρχισαν τα όργανα.. Τέλος, δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα στα ήδη υπάρχοντα.
 9. ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4225 Αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων, πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. (ΦΕΚ Α' 2/07-01-2014) Αρθρο 12 ............... ΣΤ. Ο εργοδότης υποχρεούται να γνωστοποιεί στο ΣΕΠΕ ηλεκτρονικά, στο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, «ΕΡΓΑΝΗ» , εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου κάθε μήνα, το σύνολο των νομίμων, σύμφωνα με τα παραπάνω, υπερωριών, που πραγματοποιήθηκαν, ανά εργαζόμενο, κατά τον προηγούμενο μήνα. Σε περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης αυτής επιβάλλονται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, σε βάρος του εργοδότη, κυρώσεις, σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 3996/2011, όπως ισχύει. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας δύναται να ρυθμίζεται κάθε όρος και αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσης. Από την έναρξη ισχύος της παρούσης κάθε άλλη αντίθετη διάταξη παύει να ισχύει.»
×
×
 • Create New...