Jump to content

editOR

simple Members
 • Content Count

  70
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Reputation Activity

 1. Upvote
  editOR reacted to Ledimah in Σύστημα Ιχνηλασιμότητας Καπνικών Προϊόντων και κάποιες οδηγίες   
  Καλημέρα,
  Εδώ https://minfin.gr/web/guest/-/id-issuer διαβάζουμε: "Δοκιμαστική Εγγραφή στο μητρώο Οικονομικών Φορέων και πρώτων σημείων λιανικής πώλησης
  (Οι κωδικοί που λαμβάνετε κατά την δοκιμαστική εγγραφή δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παραγωγική λειτουργία)  
  https://idissuertest.gsis.gr "
  Επίσης το email που παίρνουμε όταν κάνουμε την εγγραφή: "Welcome to GSIS ID Issuer Platform!
  We have successfully generated your credentials in response to your registration on our platform.
  Following are the details.
  EO_ID : LEGR1EGR χχχχχχ
  EO_CODE : χχχχχχχχχχχχχχχχ"
  Πρέπει να παρατηρήσουμε ότι έρχεται από αποστολέα: [email protected]
  Άρα αυτοί οι κωδικοί που έχουμε πάρει μέχρι και τώρα που γράφω την απάντηση (Τρίτη 14/05/2019 10:20 π.μ.) από τον ιστότοπο https://idissuertest.gsis.gr είναι όντως δοκιμαστικοί και η πλατφόρμα για την παραγωγική λειτουργία ΔΕΝ έχει ανοίξει ακόμα.
 2. Upvote
  editOR got a reaction from spirosvii in ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ   
  Στην καρτέλα με τα στοιχεία συζύγου έχει ένα checkbox που δηλώνεις άρνηση/μη συνεργασία συζύγου στη συμπλήρωση της δήλωσης.
  Προφανώς αν είναι τσεκαρισμένο δεν εμφανίζεται η δήλωση στον/στην σύζυγο για οριστικοποίηση. Σε κάποιες δηλώσεις ήταν προτσεκαρισμένο χωρίς να το έχω προσέξει και χωρίς φυσικά να το έχω τσεκάρει εγώ, πρέπει να υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το συγκεκριμένο.
 3. Upvote
  editOR got a reaction from G.E.S. in Επιδότηση ενοικιου   
  Απαντάω στον εαυτό μου σε περίπτωση που ενδιαφέρει: γίνεται κανονικά και άμεσα νέα αίτηση μετά από ανάκληση, δε φαίνεται να υπάρχει καμία επίπτωση.
  Αναφέρει η πράξη έγκρισης την ημερομηνία έναρξης δικαιώματος από την 1/1, και αναφέρεται και πρίν την υποβολή στις επισημάνσεις ότι δικαιούται επίδομα από 1/1. Λειτουργεί ακριβώς όπως περιγράφει ο George1986.
  Επίσης είναι σίγουρο απ'ότι είδα ότι δεν υπάρχει επίδομα από 1/2 - είτε έχει κανείς μισθωτήριο από την 1/1 και παίρνει πακέτο το τρίμηνο αναδρομικά, είτε παίρνει από τον επόμενο μήνα υποβολής, ακολουθούν δηλαδή κατα γράμμα την ΚΥΑ (είχα περίπτωση με μισθωτήριο που έληξε το '18, ανανέωση από 1/2, εγκρίθηκε το επίδομα με ημερομηνία έναρξης δικαιώματος την 1/4)
 4. Like
  editOR got a reaction from GIANNISKOY in ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ   
  Επιβεβαιώνουμε τις δηλώσεις 2016 και 2017 που αφορουν τα ετη 2015 και 2016 αντίστοιχα. (μέχρι 31/3)
  Κάνουμε τη δήλωση του 2018 που αφορά το 2017 και κανονικά θα είχε γίνει πέρυσι μετά τις δηλώσεις. (μέχρι 31/3)
  Τον Σεπτέμβριο του '19 θα κάνουμε τη δήλωση του 2019 που θα αφορά το 2018.
 5. Upvote
  editOR got a reaction from ZAKU in ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ   
  Επιβεβαιώνουμε τις δηλώσεις 2016 και 2017 που αφορουν τα ετη 2015 και 2016 αντίστοιχα. (μέχρι 31/3)
  Κάνουμε τη δήλωση του 2018 που αφορά το 2017 και κανονικά θα είχε γίνει πέρυσι μετά τις δηλώσεις. (μέχρι 31/3)
  Τον Σεπτέμβριο του '19 θα κάνουμε τη δήλωση του 2019 που θα αφορά το 2018.
 6. Upvote
  editOR got a reaction from koskir1 in "Δε βρέθηκε ο Α.Τ.ΑΚ. στα δικαιώματά σας". Γιατί;   
  Το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ που εκδίδεται για το έτος 2018 αφορά το ΦΑΠ 2013 και τα ΕΝΦΙΑ ετών 2014-2017.
  Εφόσον το ακίνητο αποκτήθηκε εκ διαθήκης μετά την 1/1/2017, δε μπορεί εκ των πραγμάτων να εκδοθεί πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ εντός του 2018, ούτε ηλεκτρονικά ούτε χειρόγραφα, αφού δεν αφορά κανένα από αυτά τα έτη.
  Αν όμως ο θάνατος επήλθε πριν την 1/1/2017, θα πρέπει στα Ε9 έτους 2017 των εξ'αδιαθέτου κληρονόμων να εμφανίζονται τα ποσοστά που τους αναλογούν (προ διαθήκης) και να εκδοθουν πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ για αυτά.
 7. Upvote
 8. Upvote
  editOR got a reaction from prokroustis in Φορολογία ενοικίου & τεκμήρια διαβίωσης   
  Δωρεάν παραχώρηση το σπίτι στη μητέρα της, αφού αυτή πληρώνει έτσι κι αλλιώς, ας έχει αυτή το τεκμήριο. Θα μείνουν τα 3000 της διαβίωσης, θεωρητικά είναι μαχητά, πρακτικά δεν ξέρω τι γίνεται.
 9. Upvote
  editOR got a reaction from THEOMI in υποβολη αιτησης επιδοματος θερμανσης   
  Απο το taxis μου είπαν ότι εφόσον τα χιλιοστά είναι ίδια, δεν υπάρχει πρόβλημα κι ας είναι λάθος τα ονόματα των ενοίκων - το σύστημα κοιτάει μόνο τα χιλιοστα. Απλά πρέπει ο ένοικος να ξέρει ότι θα δει άσχετο όνομα όταν διαλέξει διαμέρισμα.
  Επίσης επειδή έχει γίνει από πέρυσι η ενεργοποίηση πληρωμών, θα πρέπει να γίνουν όλες οι αιτήσεις πριν μπει πετρέλαιο, γιατί μόλις διασταυρωθεί το τιμολόγιο θα πέσουν τα λεφτά σε όσους έχουν κάνει και οι υπόλοιποι θα μείνουν με το **** στο χέρι (μπορεί να μην το είπε έτσι ακριβώς, παραφράζω)
   
  Από την άλλη ο Θεοχάρης αν δεν κάνω λάθος τουίταρε ότι "θα το κοιτάξουν". Φέτος, του χρόνου, όταν έρθει η ανάπτυξη, δε διευκρίνησε.
 10. Upvote
  editOR got a reaction from MARIAZAK in ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΦΜΥ ΕΤΟΥΣ 2013 .   
  Το μόνο σίγουρο είναι ότι η γραμμογράφηση του αρχείου έχει αλλάξει, άρα με το ίδιο πρόγραμμα που είχαν πάντα αποκλείεται να ανοίξει. Όλα τα καινούργια (ΠΟΛ, προγράμματα κλπ) υπάρχουν στο gsis.gr στις υπηρεσίες για επιχειρήσεις.
  Προφανώς εκεί δεν έχει το software που χρησιμοποιούν οι ΔΟΥ. Θα έλεγα αντί να περιμένεις να πείς στη ΔΟΥ ότι σου είπαν στο taxis να τους παρουν να τους ενημερώσουν, έτσι κι αλλιώς εσένα τι να σου πει το taxis - να σου στείλει το πρόγραμμα να τους το εγκαταστήσεις χλωμό
 11. Upvote
  editOR got a reaction from Andy in Ε5 - προβλήματα κατά την υποβολή των δηλώσεων   
  31/5.
  Στην ίδια δήλωση την Παρασκευή εβγαζε error, σήμερα την πήρε, αλλά σήμερα είχα τη φαεινή ιδέα στην οθόνη τελικής επιβεβαίωσης (που εμφανίζει και το τελικό ποσό) να πάω στην τέταρτη σελίδα πριν πατήσω υποβολή. Δεν ξέρω αν έχει σημασία ή αν ήμουν απλά τυχερός.
×
×
 • Create New...