Jump to content

editOR

simple Members
 • Posts

  70
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by editOR

 1. Αν απ'ότι κατάλαβα μιλάς για την κατοικία επιχειρηματία, δεν δικαιούται μείωση.
 2. Μπες στην εφαρμογή των δηλώσεων, έτος 2019, και πήγαινε εδώ https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/year2019/income/e1/Interests2019.do
 3. Στην καρτέλα με τα στοιχεία συζύγου έχει ένα checkbox που δηλώνεις άρνηση/μη συνεργασία συζύγου στη συμπλήρωση της δήλωσης. Προφανώς αν είναι τσεκαρισμένο δεν εμφανίζεται η δήλωση στον/στην σύζυγο για οριστικοποίηση. Σε κάποιες δηλώσεις ήταν προτσεκαρισμένο χωρίς να το έχω προσέξει και χωρίς φυσικά να το έχω τσεκάρει εγώ, πρέπει να υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το συγκεκριμένο.
 4. Η πρώτη περίπτωση αφορά μισθωτήρια που έληγαν μέσα στο '19 αλλά πριν την 30/9, οπότε με την ανανέωση υπάρχει συνέχεια και αρχίζει η επιδότηση από 1/1. Η δεύτερη περίπτωση αφορά μισθωτήρια που είχαν λήξει πριν την 1/1 (ή δεν είχαν γίνει ποτέ ηλεκτρονικά), γενικώς μισθωτήρια τα οποία δεν ήταν ενεργά την 1/1. Σ'αυτήν την περίπτωση μέχρι χτες ή προχτες, ακόμα και αν η ανανέωση ή το καινούριο μισθωτήριο ήταν από την 1/2, το δικαίωμα επιδότησης άρχιζε από την 1/4. Σήμερα βλέπω ότι ξεκινάει από την ημερομηνία του μισθωτηρίου (π.χ. 1/2).
 5. και σήμερα έχουμε καινούρια επισήμανση: Επομένως στις ανανεώσεις μισθωτηρίων από 1/2 θα πάρουν και Φεβρουάριο-Μάρτιο, Εντωμεταξύ υπάρχουν αιτήσεις με μισθωτήρια από 1/2 που έχουν ήδη εγκριθεί με ημερομηνία έναρξης δικαιώματος 1/4. Αν πρέπει να ξαναγίνουν, τρέχα γύρευε... Τα αναδρομικά δες τα σαν μια έξτρα παροχή που δεν επηρεάζει την περίοδο επιδότησης. Οπότε όσοι κάνουν αιτήσεις τον Μάρτιο θα ξανακάνουν τον Μάρτιο του '20, ανεξάρτητα από τα αναδρομικά. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την ΚΥΑ και τις πράξεις έγκρισης (που αναφέρουν πρώτο μήνα επιδότησης τον 4ο σε κάθε περίπτωση, οπότε από τότε ξεκινάνε να τρέχουν το 6μηνο και το έτος).
 6. Απαντάω στον εαυτό μου σε περίπτωση που ενδιαφέρει: γίνεται κανονικά και άμεσα νέα αίτηση μετά από ανάκληση, δε φαίνεται να υπάρχει καμία επίπτωση. Αναφέρει η πράξη έγκρισης την ημερομηνία έναρξης δικαιώματος από την 1/1, και αναφέρεται και πρίν την υποβολή στις επισημάνσεις ότι δικαιούται επίδομα από 1/1. Λειτουργεί ακριβώς όπως περιγράφει ο George1986. Επίσης είναι σίγουρο απ'ότι είδα ότι δεν υπάρχει επίδομα από 1/2 - είτε έχει κανείς μισθωτήριο από την 1/1 και παίρνει πακέτο το τρίμηνο αναδρομικά, είτε παίρνει από τον επόμενο μήνα υποβολής, ακολουθούν δηλαδή κατα γράμμα την ΚΥΑ (είχα περίπτωση με μισθωτήριο που έληξε το '18, ανανέωση από 1/2, εγκρίθηκε το επίδομα με ημερομηνία έναρξης δικαιώματος την 1/4)
 7. Για αλλαγές στη σύνθεση/άτομα πάει δήμο κατευθείαν. Έχει κάνει κανείς ανάκληση σε οριστικοποιημένη αίτηση? Με ενδιαφέρει αν μετά μπορεί να γίνει ξανά νέα αίτηση χωρίς θέματα. (οριστικοποίησα αίτηση μονογονεικης και μετά κατάλαβα ότι θα πρέπει να πάει στο δήμο για να γίνει σωστά, από το δήμο δε μπορούν να προχωρήσουν όσο είναι οριστικοποιημένη αλλά και δεν είναι σίγουροι τι θα γίνει αν κάνουν ανάκληση.)
 8. Επιβεβαιώνουμε τις δηλώσεις 2016 και 2017 που αφορουν τα ετη 2015 και 2016 αντίστοιχα. (μέχρι 31/3) Κάνουμε τη δήλωση του 2018 που αφορά το 2017 και κανονικά θα είχε γίνει πέρυσι μετά τις δηλώσεις. (μέχρι 31/3) Τον Σεπτέμβριο του '19 θα κάνουμε τη δήλωση του 2019 που θα αφορά το 2018.
 9. Συνάντησα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και τους έστειλα ένα mail, ιδωμεν.
 10. Το έκανα αυτό, αλλά πάλι δε μου εμφανίζει στο Πιστοποιητικό το έτος 2016. Μήπως πρέπει να το δηλώσω και στο 2015, μεταβολές απο 1/1/2015; Το έτος 2015 δεν είναι για μεταβολές από 1/1/2015, είναι για την περιουσιακή κατάσταση που υπήρχε την 1/1/2015 Άρα σε καμιά περίπτωση δεν τα βάζεις και στο έτος 2015. Οι καταχωρήσεις που έκανες εκ νέου στο έτος 2016 θα έχουν διαφορετικό ΑΤΑΚ από αυτές που είχαν γίνει στο '17, θα βγάλεις δηλαδή ξεχωριστά πιστοποιητικά για το '16 και το '17.
 11. Το μέσο πληρωμής (κάρτα, e-banking) είναι πάντα ατομικό, δεν έχει σημασία ποιοι άλλοι είναι συνδικαιούχοι στο λογαριασμό.
 12. Για το Α21, εφόσον είναι άγαμο και ανήλικο σωστά το έκανε, δεν έχει καμία σχέση το αν κάνει δήλωση, αν έχει εισόδημα ή αν μπαίνει σαν προστατευόμενο στη δήλωση του γονέα.
 13. Κανονικά, αν έχεις πάρει τον κλειδάριθμο, και χωρίς να κάνεις ενεργοποίηση, μπορείς να κάνεις εγγραφή/επανεγγραφή. Για να μη σε αφήνει να κάνεις εγγραφή/επανεγγραφή, φαίνεται για κάποιο λόγο ακόμα αίτηση στο σύστημα (λάθος χειρισμός από το μητρώο, κόλλημα του taxis, αίτηση που έγινε από άλλον/κατα λάθος κλπ) Άρα και στο μητρώο θα δουν μέσα ενεργή αίτηση, και λογικά θα δώσουν κλειδάριθμο.
 14. Αν δεν υπήρχε αίτηση στο σύστημα, θα σε άφηνε να κάνεις εγγραφή. Υπάρχει αίτηση στο σύστημα, γι'αυτό δε σε αφήνει να κάνεις καινούργια. Άρα παίρνεις τον κλειδάριθμο κανονικά. Αφού τον πάρεις δεν θα υπάρχει αίτηση και θα κάνεις εγγραφή/επανεγγραφή.
 15. Δεν κάνω χιούμορ, λύση σου δίνω που έχει δουλέψει εκατοντάδες φορές. Κάτσε και χάσε κι άλλο χρόνο αν θες, δικό σου πρόβλημα.
 16. Είναι εξαιρετικά απλό, "γεία σας θέλω τον κλειδάριθμό μου", "ορίστε πάρτε τον", πας παραδίπλα, κάνεις αίτηση, "γειά σας θέλω τον κλειδάριθμό μου", τελείωσες.
 17. Αν δεν μπορούν να κάνουν ακύρωση (περίεργο αυτό) απλά παίρνεις τον κλειδάριθμο, τον πετάς, κάνεις αίτηση και παίρνεις άλλο.
 18. Μήπως είχαν ανάλωση? Με την ανάλωση μειώνεται το φορολογητέο, αλλά όχι το εισόδημα εισφοράς. Μου έτυχε παρόμοια περίπτωση και δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
 19. Απο το taxis μου είπαν ότι εφόσον τα χιλιοστά είναι ίδια, δεν υπάρχει πρόβλημα κι ας είναι λάθος τα ονόματα των ενοίκων - το σύστημα κοιτάει μόνο τα χιλιοστα. Απλά πρέπει ο ένοικος να ξέρει ότι θα δει άσχετο όνομα όταν διαλέξει διαμέρισμα. Επίσης επειδή έχει γίνει από πέρυσι η ενεργοποίηση πληρωμών, θα πρέπει να γίνουν όλες οι αιτήσεις πριν μπει πετρέλαιο, γιατί μόλις διασταυρωθεί το τιμολόγιο θα πέσουν τα λεφτά σε όσους έχουν κάνει και οι υπόλοιποι θα μείνουν με το **** στο χέρι (μπορεί να μην το είπε έτσι ακριβώς, παραφράζω) Από την άλλη ο Θεοχάρης αν δεν κάνω λάθος τουίταρε ότι "θα το κοιτάξουν". Φέτος, του χρόνου, όταν έρθει η ανάπτυξη, δε διευκρίνησε.
 20. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η γραμμογράφηση του αρχείου έχει αλλάξει, άρα με το ίδιο πρόγραμμα που είχαν πάντα αποκλείεται να ανοίξει. Όλα τα καινούργια (ΠΟΛ, προγράμματα κλπ) υπάρχουν στο gsis.gr στις υπηρεσίες για επιχειρήσεις. Προφανώς εκεί δεν έχει το software που χρησιμοποιούν οι ΔΟΥ. Θα έλεγα αντί να περιμένεις να πείς στη ΔΟΥ ότι σου είπαν στο taxis να τους παρουν να τους ενημερώσουν, έτσι κι αλλιώς εσένα τι να σου πει το taxis - να σου στείλει το πρόγραμμα να τους το εγκαταστήσεις χλωμό
 21. 170 χαρακτήρες/γραμμή είχε το αρχείο της προηγούμενης έκδοσης, το φετεινό έχει μήκος γραμμής 120 χαρακτήρες. Αν υποβάλλεις οικονομικού 13 τότε το άνοιγαν με λάθος πρόγραμμα, αν υποβάλλεις προηγούμενου έτους το έφτιαξες με λάθος πρόγραμμα.
 22. 31/5. Στην ίδια δήλωση την Παρασκευή εβγαζε error, σήμερα την πήρε, αλλά σήμερα είχα τη φαεινή ιδέα στην οθόνη τελικής επιβεβαίωσης (που εμφανίζει και το τελικό ποσό) να πάω στην τέταρτη σελίδα πριν πατήσω υποβολή. Δεν ξέρω αν έχει σημασία ή αν ήμουν απλά τυχερός.
×
×
 • Create New...