Jump to content

PROAKIS

Silver members
 • Content Count

  4,055
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  89

Everything posted by PROAKIS

 1. Έστελνα όλο το Σ/Κ δηλώσεις παρακρατούμενων. Αλλού αρχεία και αλλού δηλώσεις ,αρχικές-τροποποιητικές ανάθεμα και ξέρω τι έστειλα από αρχεία στον καθένα. Σαν βάση παίρνουμε την εφαρμογούλα που βγάλατε για να φτιάχνουμε τα αρχεία. Αυτή να ανέβει on-line. Πληκτρολογώντας το ΑΦΜ του υπόχρεου θα εμφανίζονται όλα τα στοιχεία του. Πληκτρολογώντας το ΑΜΦ του δικαιούχου το ίδιο. Επειδή όμως δεν κάνατε σωστή κωδικοποίηση αμοιβών ,παράδειγμα από 1-300 να αφορά μισθωτές. Από 400 να αφορά επιχειρηματική και από 600 να αφορά τόκους-μερίσματα-δικαιώματα, απαιτείται μία στήλη ακόμη Μ=μισθωτές ,Ε= επιχειρηματική ,Τ= τόκοι-μερίσματα-δικαιώματα. Τώρα με αυτή την εφαρμογή θέλουμε για κάθε μήνα πληκτρολόγηση όλων των στοιχείων υπόχρεων και δικαιούχων. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ. Μισθωτές και φμυ. Λόγω της σπουδαιότητας και των πολλών δικαιούχων ,επιλογή ΔΗΛΩΣΕΙΣ/ΑΡΧΕΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ. Ξεχωριστή. Περίοδος 01/2019 Με την αναλυτική καταχώρηση των δικαιούχων κάτω έχουμε τα αθροίσματα ,αποδοχών και φόρων. Άρα με την αποστολή έχουν φύγει αρχεία και δήλωση. Και βγάζει ταυτότητα πληρωμής. Επισυνάπτουμε την ανάλυση ,ως περιεχόμενο δήλωσης. ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ. Δηλ. επιχειρηματική και τόκοι-δικαιώματα-μερίσματα. Περίοδος 01/2019 Δικαιούχος Α ,τύπος αμοιβής Ε ,κωδικός αμοιβής 1 ,συντ.20% αποδοχές 1.000,φόρος 200. (αυτόματα από το σύστημα). Δικαιούχος Β ,τύπος αμοιβής Τ ,κωδικός αμοιβής 1,συντ.15%,αποδοχές 1.000,φόρος 150. (αυτόματα από το σύστημα). Συνολικά αθροίσματα. Αμοιβές 2.000 ,φόρος 350. Αποστολή και έχουν φύγει αρχεία και δήλωση. Τυπώνω ταυτότητα οφειλής. . Επισυνάπτουμε την ανάλυση ,ως περιεχόμενο δήλωσης. Τέλος του χρόνου δυνατότητα εκτύπωσης ανά ΑΦΜ δικαιούχου ,ανεξάρτητα από ποια περίοδο αφορά ,δηλ. για όλους τους μήνες. Με συνολικές αμοιβές ,φόρους του έτους ,που αφορά τον καθένα. Δεν νομίζω ότι είναι κακό να ζητάτε βοήθεια. Δηλ. να τα βάζετε σε διαβούλευση πριν.
 2. ME MIA ΛΕΞΗ παραπέμπουν σε ...."ΤΕΧΝΙΚΗ" .
 3. φτιάξε μια "τεχνική εταιρεία". να μπορείς να μιλάς με συντομία. γιατί παρατηρήθηκε και το φαινόμενο να βάζουν στην σφραγίδα όλον τον ΚΑΔ!!!!
 4. για προχωρημένους και μόνο . με μεγάλη προσοχή. επιχειρηματικής ή δικαιωμάτων. (ή και μισθωτών για όσους δεν έχουν πρόγραμμα μισθοδοσίας). για να μην γράφουμε τα ίδια και τα ίδια ,ανοίγουμε το αρχείο του μήνα Ιανουαρίου πχ. διορθώνουμε σε Φεβρουάριο ,διορθώνουμε δικαιούχους και αμοιβές. αποθηκεύουμε το νέο αρχείο με άλλο όνομα. για τις λογιστικές αμοιβές πχ. μπορούμε με τον ίδιο τρόπο να αντιγράφουμε αρχείο από εταιρεία σε εταιρεία. αλλάζοντας φυσικά τα στοιχεία του υπόχρεου και τα ποσά αμοιβών-φόρων.
 5. και έναν εργαζόμενο να έχεις ,με 0,01 ευρώ αποδοχές θα στείλεις. πως θα το πάρει αυτός στο Ε1 του? άλλο επιχειρηματική ,άλλο δικαιώματα και άλλο μισθωτές. για αυτό βγήκαν 3 αποφάσεις ξεχωριστές.
 6. μέχρι 2 κάτι λέει. αλλά 3 ,πως τα καταφέρνεις? δεν εννοείς η τρίτη να είναι άσχετη ,χρηματιστήριο πχ.? να προσπαθείς όμως να δουλεύεις σε 1 με alt-tab εξασκείς την μνήμη σου. 258.319,24 και πας να το περάσεις στο Ε3 . το θυμάσαι?
 7. με την παλιά εφαρμογή θα το στείλεις. όπως το έστελνες μέχρι τώρα.
 8. νομίζω το τελικό . για να σου πάρει τα σωστά αθροίσματα που θα εμφανιστούν στην τροποποιητική.
 9. όχι στην 5-ετια που παραγράφονται. κάθε μήνα βρε άνθρωπε και λογικά θα τα μαζεύει μόνο του για ετήσιο. κάθε μήνα θα στέλνεις για να πληρώνεις και ανέκαθεν κάναμε ανάλυση ανά αφμ δικαιούχου.
 10. τροποποιητική με νέα ημερομηνία. παρατηρήσεις. (προσθήκη ενεργειακού πιστοποιητικού.)
 11. εγώ θα έκανα τροποποιητική (ημερομηνία 01/03/2019 ή του ενεργειακού) και θα προχωρούσα ,βάζοντας και αυτό.
 12. συγγνώμη για να καταλάβω. ο δημόσιος τομέας ΙΚΑ /ΕΦΚΑ/ΟΑΕΔ δεν στέλνουν αρχεία βεβαιώσεων? εγώ νόμιζα ότι όλο αυτό γίνεται για να πιεστούν και να είναι έτοιμες οι βεβαιώσεις τέλος του χρόνου. βρε άσχετοι για τον ιδωτικό τομέα το κάνατε αυτό ,που τέλος Ιανουαρίου οι βεβαιώσεις είναι έτοιμες? και παιδεύετε τον κόσμο όλο? άντε σηκωθείτε και φύγετε ρε.
 13. δεν χρειάζεται μάλλον ,γιατί δεν βλέπω κωδικό αμοιβής. άρα στέλνουμε από την παλιά δήλωση.
 14. με των εργολάβων τι κάνουμε ,που είχε υποβληθεί αρχική με τον παλιά δήλωση ,στέλνουμε μόνο το αρχείο? κάθε επαναυποβολή αρχείου ,λογικά τα θέλει όλα πάλι. (παλιά και νέα δεδομένα).
 15. Όσον αφορά τις αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις τόκων μερισμάτων και δικαιωμάτων, αυτές υποβάλλονται έγχαρτα στη Δ.Ο.Υ. για τις πληρωμές των αμοιβών αυτών που πραγματοποιήθηκαν μέχρι Α.Α.Δ.Ε. / Δ.ΗΛΕ.Δ. 4 και τις 20/3/2019 (ημερομηνία δημοσίευσης Α. 1100/2019). Πιο συγκεκριμένα, οι αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις που αφορούν πληρωμές για αμοιβές από τόκους, μερίσματα και δικαιώματα που καταβλήθηκαν από τους υπόχρεους παρακράτησης φόρου στους δικαιούχους έως και 20-3-2019, υποβάλλονται έγχαρτα στη Δ.Ο.Υ (Απόφαση Α.1100/2019 – Άρθρα 1 και 5). Τα πεδία της δήλωσης της εφαρμογής θα προσυμπληρώνονται με τα συγκεντρωτικά ποσά που θα προκύπτουν βάσει των αναλυτικών εγγραφών του αρχείου που υποβλήθηκε στο 2ο βήμα.
 16. το βρήκες? τώρα έστειλα ένα δικαίωμα με ΣΑΔΦ. διάβασε τις οδηγίες. όσο πάει και βελτιώνεται ,στα πλαίσια βέβαια της διπλής υποβολής,ενώ μπορούσε να γίνει με την μία και για όλες τις παρακρατήσεις.
 17. δεν ξέρω τι είπαν για αυτό ,εάν εξακολουθεί στην Δ.Ο.Υ. που νομίζω ναι. εδώ πρέπει να αποφασίσουν να δέχεται η νέα εφαρμογή και αλλοδαπά αφμ ,να ορίσουν κωδικούς και απλά το αρχείο αφού έχει μη ελληνικό ΑΦΜ δεν ανεβαίνει σε κανενός την δήλωση.
 18. η ανακεφαλαίωση αμοιβών ανά ΑΦΜ στο έτος απαιτείται -κυρίως για το ΦΜΥ ,για να μπορούν τα προγράμματα μισθοδοσίας να την τραβήξουν και να την συγκρίνουν με τα ετήσια τελικά σύνολα μισθοδοσίας. τυχόν αποκλίσεις να στέλνονται με 13ο αρχείο . Μόνο έτσι θα είμαστε σίγουροι ,ότι λέει η μισθοδοσία ανέβηκε και ως αρχείο βεβαιώσεων. διαφορετικά προβλέπονται τραγελαφικές καταστάσεις.
 19. δεν μπορείς να φτιάξεις ένα excel ,na βάζουμε τα δεδομένα ? η συζήτηση όντως ήταν καλή. από ΕΦΚΑ σου είπα ,δεν τα πάω καλά. ούτε καταλαβαίνω τι λένε.
 20. μπορεί να βγουν κάτι δεκαδικά διαφορά σιγά. οπότε στα βιβλία έχουμε καταχωρημένες τις καταβληθείσες 1-11/2018. ανοίγουμε νέο λογαριασμό ΕΦΚΑ καταβλητέες. και τελείωσε. έτσι θα είναι ξεκάθαρα όλα. μόνο προσοχή που πάει το καθένα στο Ε3.
 21. εισόδημα 2017+καταβλητέες 2017 = 100 πες. βάση 85. Χ26,95% +120 = λογιστική βάση.
 22. άστο κατάλαβα . θα βάλω το ειδοποιητήριο του 12/2018 στο εxcel. θα βάλω τους τύπους + τα σταθερά ποσά και θα αλλάξω εισόδημα +εισφορές.
 23. άρα αν πάρουμε την ειδοποίηση του 2/2019 και την κάνουμε Χ12 = λογιστική βάση του 2018. είναι τόσο εύκολο τελικά ή κάνω λάθος? διόρθωση + την μείωση Χ85%.
 24. λάθος ,καλά τα γράφεις .εισοδήματα 2017+ καταβλητέες 2017. οπότε τα έχουμε.
×