Jump to content

PROAKIS

Silver members
 • Content Count

  4,287
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  110

Everything posted by PROAKIS

 1. καλημέρα. σήμερα που το βλέπω ,σαν πρόταση. ανεβάζετε πάνω το ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ δίπλα -Νόμοι ,άρθα,αποφάσεις. παραδίπλα τα καρφιτσωμένα. δηλ. 3 στήλες. άρα κοιτάζουμε σε αυτές τις 2 κυρίως το νέο. και τυχόν στην 3. το αναρτήθηκαν οι εισφορές Δεκεμβρίου ΕΦΚΑ και δίπλα άρθρο "διακανονισμοί εκπτώσεων" θα μπορούσαν να πάνε στις στήλες τους. ψυχολογικό είναι κυρίως ,μην δεν δεις κάποιο "ΝΕΟ".
 2. διευκρίνηση. η κριτική ήταν καλοπροαίρετη. το είπα και στον κ.Γραβιά που με πήρε τηλέφωνο και μου εξήγησε την νέα φιλοσοφία της κεντρικής σελίδας. κάποιες ειδήσεις μένουν καρφιτσωμένες για μερικές μέρες ,γιατί τις θεωρούν σημαντικές και ότι καινούργιο βγαίνει έχει την ΕΝΔΕΙΞΗ ΝΕΟ. και τα έχουν χωρίσει σε ενότητες για να τα βρίσκεις πιο εύκολα. ίσως μας κακοφαίνεται και μας λείπει "το κέντρο της σελίδας" που εκεί παρακολουθούσες την ροή των ειδήσεων. εύχομαι το καλύτερο σε όλους και ευχαριστούμε το taxheaven για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσφέρει τόσα χρόνια. θα το μάθουμε και αυτό.
 3. καλή χρονιά με υγεία. με καθυστέρηση. η "αναδιάρθρωση" της κεντρικής σελίδας ,είναι για κλάματα. από την πρώτη στιγμή δεν μου άρεσε ,αλλά λέω ας μην γκρινιάζω θα το συνηθίσουμε. Και όμως περάσανε τόσες μέρες ,αλλά η ουσία της πολυδιάσπασης ,του ανακατέματος θεμάτων ,του να μην ξέρεις τι διάβασες και τι σου ξέφυγε υπερέχει κατά πολύ. σχόλια γράφονται ,συζήτηση δεν γίνεται γιατί κανείς δεν ξέρει που μπαίνει και σε τι μπαίνει (κατηγορία εννοώ). ενώ στην προηγούμενη μορφή και 5 μέρες να είχες να μπεις ,πήγαινες στην ροή θεμάτων ,διάβαζες τα άρθρα ,τα σχόλια ,αισθανόσουν ενημερωμένος. δεν θα σας το έγραφα (γιατί νόμιζα ότι ήταν δικός μου προβληματισμός) αλλά σήμερα σε μια συζήτηση με συνάδελφο του λέω διάβαστο στον κόμβο. και μου λέει και αυτός ,έτσι που έγινε δεν μπορώ να το βρω!!!! φτιάξτε τουλάχιστον μια στήλη "ροή θεμάτων" και να βλέπεις 16/01/20 βγήκαν αυτά -άσχετα με το αντικείμενο ότι βγήκε- 17/01/20 αυτά κοκ. να έχει μια σειρά ,τα δε θέματα θα πηγαίνουν στην κατηγορία που ανήκουν. και από όπου θέλει ο καθένας τα διαβάζει. δεν σας άρεσε που το είχατε μια χαρά? έχει η σελίδα αρχή -μέση και τέλος με την σημερινή της μορφή?
 4. δεν υπάρχει θεωρημένη αποθήκη πλέον. στο εμπορικό λοιπόν. θα κάνεις μτφ από τον ένα κωδικό στον άλλον. κωδικός μηχανήματος. έστω ποσότητα 1 με αξία αγοράς 5.000 μτφ σε άλλο κωδικό ανταλ. μείον στις αγορές 200. κωδικός ανταλλακτικού. μτφ από άλλο κωδικό (μηχαν.) ποσότητα 1 και αξία 200. για να έχεις και σωστές απογραφές.
 5. dodo ,κοίταξε αν δικαιολογείται το πιστωτικό φπα για κάποιο λόγο. πχ. αγοράζει εσωτερικό και πουλάει στο εξωτερικό. αγοράζει με 24% ,πουλάει με 13%.,αγόρασε πάγια για έναρξη ,για νέα επένδυση κλπ. μην πάτε για μαλλί και σας κάνουν γλόμπο ,με τίποτα κλειστές αποθήκες. άλλως στα αφαιρούμενα.
 6. αν κρατάς αποθήκη ,κάνεις "διάσπαση" κωδικού. έστω μηχάνημα φωτοτυπικό με αξία αγοράς 2 χιλ. βγάζεις ένα τόνερ ,άρα αξία αγοράς -200 ευρώ. στον κωδικό μηχανήματος. στον κωδικό ανταλλακτικού ,από διάσπαση κωδ. μηχανήματος ,αξία αγοράς +200. και το πουλάς σαν εμπόρευμα είτε αυτούσιο ,είτε σαν υλικό επισκευής. μαζί ή χωριστά με το Τ.Π.Υ. (ότι κάνεις δηλ. με τα κανονικά ανταλλακτικά). αγοράζεις ένα τόνερ και λες ,θέλω να το βάλω στο αρχικό φωτοτυπικό για να είναι πλήρες. πας και προσθέτεις την αξία αγοράς. ΕΑΝ δεν έχεις εμπορικό ,κρατάς σημειώσεις στο αντίγραφο του τιμολογίου πώλησης. το τόνερ βγήκε από το φωτοτυπικό Χ. το δεύτερο που αγόρασες πάνω στο τιμ αγοράς ,τοποθετήθηκε στο φωτοτυπικό Χ. για να μην σου κάνει κάνας "εξυπνος" κλειστή αποθήκη και σε βγάλει + και -. στην ουσία ΑΞΙΑΚΑ δεν αλλάζει κάτι.
 7. μα και τώρα ,ο τελικός χαρακτηρισμός των παραστατικών γίνεται με την σύνταξη του ισολογισμού και του Ε3. εσύ βγάζεις 28% μικτό κέρδος ,η επιχείρηση σου λέει ότι είναι περί το 24%. τι κάνεις? λες τα έξοδα μεταφορών που τα πέρασα δαπάνες ,τελικά είναι ειδικά έξοδα αγορών που βαρύνουν το κόστος. και εδώ θα πρέπει να μπεις μέσα και να αλλάζεις τον χαρακτηρισμό. απλά θα ψάχνεις παραστατικό-παραστατικό. πέρα του γραφειοκρατικού δεν αλλάζει κάτι.
 8. στο σεμινάριο μας είπανε με "καμάρι" ότι στην ηλεκτρονική φορολογία ξεπεράσαμε και τους Εσθονούς!!! άντε λέω εγώ και τους Μολδαβούς. ποιός τους είπε ότι τα πρότυπα μας είναι οι "χαροκαμένοι " της ΕΕ δεν ξέρω. σήμερα είπε η Γερμανία ,ταμειακές παντού και ξεσηκώθηκαν ,σύλλογοι λογιστών ,επιμελητήρια και ινστιτούτα σκέψης και είπαν (αυτό που λέω και εγώ τόσο καιρό) το κόστος στησίματος θα ξεπεράσει κατά πολύ τα προσδοκώμενα οφέλη. μόνο το μήκος του χαρτιού των αποδείξεων ,δεν θυμάμαι πόσα εκ. χλμ υπολόγισαν και πόσα δάση θα χαθούν. αν θέλετε να ασχοληθείτε με κάτι που έχει ουσία ,είναι η φοροαποφυγή των μεγάλων,συμπλήρωσαν. και το λαθρεμπόριο θα πρόσθετα. ποια ηλεκτρονικά βιβλία να τα πιάσει αυτά? τίποτα ξοδεύουν δις ,φορτώνουν κόστη τις νόμιμες επιχειρήσεις και κάπου πάνε αυτά τα λεφτά.
 9. κοίταξε καλά την κεντρική σελίδα. πάνω δεξιά θα δεις ένα ημερολόγιο. όπου η μέρα είναι σε φόντο ,πάτα κλικ.
 10. αλλά και να το κάνανε 2 λογιστάδες στους 1.000 ,ετούτοι αγνοούν (σκόπιμα?) το θεώρημα του Παρέτο. "το 10% των αιτιών ,δημιουργούν το 90% των προβλημάτων." και ταλαιπωρούν το 90% ,για να λύσουν το 10% των προβλημάτων!!!! ή βλάκες είναι ή έχουν σκοπιμότητα. άλλη εξήγηση δεν υπάρχει.
 11. γενικά θα υπάρχει "αλληλεπίδραση" προγραμμάτων και my data. αλλά την πολύ την λεπτομέρεια την βαριέται και ο Θεός!!!! τυχόν αλλαγές στο ένα ή στο άλλο ,θα πρέπει να θυμάσαι τι έκανες. επειδή παρακολούθησα με προσοχή το σεμινάριο ,η ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ που έγραψα είναι η λύση. η ΑΑΔΕ δεν έχει να χάσει τίποτα από το τι ζητάει και μεις θα κερδίσουμε πολλά. στο σεμινάριο μας είπαν και κάτι άλλο. για την αναγκαιότητα των ηλεκτρονικών βιβλίων. πιστεύατε ότι υπήρχε λογιστής που έστελνε στην ΜΥΦ 100 χιλ. και στο ΦΠΑ δήλωνε 10 χιλ? εγώ τους είπα δεν το πιστεύω. άλλο να σου ξεφύγει 50-100 ευρώ. ήθελα να ήξερα με την ΜΥΦ δεν κάνανε ένα έλεγχο ,έσοδα ΦΠΑ πρέπει να είναι πάντα > της ΜΥΦ? θα δούμε τι έσοδα θα φέρει. γιατί τα έξοδα τα μάθαμε. μιλάμε για τρελό ποσό.!!!
 12. μετά από χρόνια πήγα σε ένα (δια ζώσης) σεμινάριο,με θέμα ηλεκτρονικά βιβλία. τι κατάλαβα? όσον αφορά την λειτουργία on-line ΜΥΦ είναι πραγματικό εργαλείο ,γιατί θα έχουμε έγκαιρα αποκλίσεις και άρα διορθώσεις ώστε να εκπίπτουμε φπα και έξοδα από χαμένα παραστατικά. ενώ με την ετήσια ΜΥΦ ,καληνύχτα ,άκλαφτα πήγαιναν. ως εδώ έχουμε όφελος εμείς σαν λογιστές και οι επιχειρήσεις μας. η ατέλειωτη γραφειοκρατία ξεκινάει στον χαρακτηρισμό παραστατικού-παραστατικού. εκεί όντως είναι χρονοβόρο και ατελείωτο. και ναι μεν στα έσοδα ,από ένα εμπορικό και από τον τύπο των παραστατικών πάνε εμπορεύματα-προιόντα υπηρεσίες ,στις αγορές υπάρχει θέμα. οπότε απαιτείται απλοποίηση. ποια είναι τα λιγότερα ? τα πάγια . ποιές επιχειρήσεις είναι οι περισσότερες? οι εμπορικές. μια "ώριμη" επιχείρηση ,πόσα πάγια έχει στο έτος 5-10-20? άρα χαρακτηρίζουμε μόνο αυτά. τα υπόλοιπα πάνε προσωρινά όλα στα εμπορεύματα. ακολουθούν οι εγγραφές μισθοδοσίας και αποσβέσεων. μετά πρέπει να έχει εργασία "εσωτερικές μεταφορές". παράδειγμα . έχουν καταχωρηθεί αυτόματα στις αγορές 103. τα 3 είναι πάγια τα έχω χαρακτηρίσει ,άρα έχουν απομείνει 100. (που διαμορφώνουν αποτέλεσμα). λέω στη εφαρμογή τα έξοδα είναι 20. (όλα καταχωρημένα+αποσβέσεις+μισθοδοσία). οι ενδοκοινοτικές αγορές να καταχωρούνται μηνιαίως μεν ,αλλά στο σύνολο ,όχι τιμολόγιο-τιμολόγιο. (επαλήθευση από vies). τυχόν διορθωτικοί με την λογική τους. νέο αφμ πάει + ,υπάρχον αφμ - το παλιό + το νέο. ομοίως και οι εισαγωγές. η εφαρμογή ήδη ξέρει. αγορές αποθεμάτων 80 εκ των οποίων, εσωτερικού 40 ενδοκοινοτικές 30 εισαγωγές 10. και μάλιστα το έχει πάει αυτόματα στην στήλη εμπορεύματα. ο χρήστης μπορεί να κατανείμει το 80 (από τις κατηγορίες προέλευσης,εσωτερικού-ενδοκοινοτικές-εισαγωγές ,σε αγορές εμπορευμάτων 40,υλικών 30, ανταλλακτικών 5 και είδη συσκευασίας 5. (40+30+5+5) =80 συμφωνεί με το σύνολο. δίνει και τα αποθέματα τέλους (τα αρχής τα έχει από την προηγούμενη χρήση) και βγήκε το αποτέλεσμα ανά κλάδο. για το 90% των επιχειρήσεων (πλην του χαρακτηρισμού πάγια ) δεν απαιτείται καμία άλλη ενέργεια. αφού είναι εμπορικές. έτσι κάτι λέει και μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα. το μόνο πρόβλημα παραμένει ,η τρίμηνη αποστολή εσόδων των απλογραφικών. εκεί να γίνεται έλεγχος εισροών στο τρίμηνο. δηλ. -10 τον Ιανουάριο, +10 τον Φεβρουάριο =0. δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί εξέπεσα λιγότερα τον Ιανουάριο (προγενέστερος μήνας). αρα σε όφελος του κράτους. καλημέρα σας.
 13. Ο διαχειριστής στην πλατφόρμα airbnb ,πρέπει να είναι ίδιος με τον διαχειριστή του ΑΜΑ βραχ.μίσθωσης. ως διαχειριστής του ΑΜΑ ,μπορεί να είναι και τρίτος. η κόρη στο δικό σου.
 14. στο ίδιο μήκος κύματος και τούτο το άρθρο. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ 5 ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΙ +5 ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ + 2- ΝΟΜΙΚΟΙ να φορτώνουν γραφειοκρατία εμάς και τις επιχειρήσεις. Οι πολιτικοί μας κατά πάγια τακτική χάριν εντυπωσιασμού προχωρούν στη λήψη περιοριστικών μέτρων που τελικά έχουν δυσανάλογα μικρά οφέλη σε σχέση με τις δυσμενείς επιπτώσεις που προκαλούν. Το αποτέλεσμα είναι η τερατώδης γραφειοκρατία και ένα φορολογικό σύστημα που δεν γνωρίζουν ούτε οι λογιστές αφού μεταβάλλεται επί καθημερινής βάσης με τις ερμηνευτικές εγκυκλίους. Η χώρα για να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή χρειάζεται ορθολογική προσέγγιση και κυρίως εκλογίκευση προς ένα φορολογικό σύστημα το οποίο δεν θα αλλάζει κάθε τρίμηνο, θα είναι δίκαιο και συνεπώς αποδεκτό από τους πολίτες. https://www.protothema.gr/blogs/aleksandros-kasimatis/article/951879/forodiafugi-kai-pedakosarika/
 15. dodo ,μέτοχοι είναι στην ΑΕ. εταίρους τους δηλώνεις και μετά διαχειριστές.
 16. ok απλά επισήμανα ότι το εναπομείναν διάστημα πρέπει να κλείσει ως προς τον αρχικό ΤΑ. λογικά όπως τα λες είναι ,παραίτηση δηλώνει ο ίδιος και κάνει αποδοχή η εταιρεία. στην καταγγελία η επιχείρηση. για να μαθαίνουμε κιόλας.
 17. εδώ έχουμε παραίτηση,προ λήξης. μπήκα στο σύστημα και έχει κάτω κάτω εικονίδια κατάστασης. αποδοχή-παραίτηση-λήξη κλπ. πως το δηλώνουμε δεν ξέρω και ούτε το δοκίμασα ,γιατί το φοβάμαι λόγω μη φιλικότητας στον χρήστη. μην πω εχθρικότητας!!!!
 18. δεν μου έχει τύχει. δεν έχει διακοπή συνεργασίας το σύστημα? παύση καθηκόντων ,κάτι τέτοιο θυμάμαι.
 19. γενικότερα dodo ,όπου δεν καταλαβαίνεις και καλά τι είδους έργο είναι ,κάνε παρακράτηση. και του λες ,δεν σε κλέβω τέλος του έτους σου δίνω βεβαίωση στο ταχις.
 20. στο τπυ κάνω εγώ. στο τιμ υπερισχύει η πώληση. 'οπως και αν σου έκοβε ένα στοιχείο ,υλικά 3.000 και τοποθέτηση 1.000 . μόνο στο 1 χιλ. παρακράτηση. το 150 πως μου κόλλησε εμένα. ίσχυε παλιότερα? άρα 300 και εδώ.
 21. άλλο αυτό dodo. όταν δεν κάνει διαχωρισμό και περιγράφει τεχνικό έργο τάδε, σε όλο. μιλάμε για τις περιπτώσεις αγορά υλικών και ξεχωριστό τ.π.υ.
 22. στο τ.π.υ. σε κάθε έργο ,νέο-προσθήκη-βελτίωση. και επισκευή θα έλεγα ,ειδικά στην περίπτωση που αγοράζεις τα υδραυλικά εσύ πχ. και τα τοποθετεί ο υδραυλικός. εδώ ισχύει το όριο των 150 ε?
 23. αν είναι αύξηση στον ετήσιο και μην το σκαλίζεις παραπέρα.
 24. μπορείς όπως γράψανε οι συνάδελφοι ,αλλά αμέσως μετά την απογραφή μπορείς να στείλεις. αφού ήδη έχεις κωδικούς. εδώ το ΙΚΑ έγινε ταχύτατο ,σε νέα απογραφή εντελώς επιχείρησης και σου στέλνει τους κωδικούς αυθημερόν.
×
×
 • Create New...