Jump to content

PROAKIS

Silver members
 • Content Count

  4,892
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  124

Everything posted by PROAKIS

 1. και αυτό μπορεί να κάνει επιστροφή ποσού . (αφορά πληρωμή στην προμηθευτή τάδε εκ μέρους σας). ή εσύ πληρώνεις τον προμηθευτή κανονικά και ο προμηθευτής επιστρέφει τα αρχικά. επιστροφή λόγω λάθους /επιστροφή προκαταβολής. μίλα με τον ανάδοχο τι θέλει και φυσικά ότι έχετε εμπιστοσύνη στον προμηθευτή.
 2. 150 θα εκδώσετε ,120 θα λάβετε. τα 30 συμψηφίζονται μεταξύ απαίτησης από ανάδοχο και υποχρέωσης από προμηθευτή. διάβασε εξόφληση τιμολογίων >500. έχει για συμψηφισμούς. στο 30 όταν πλήρωσε ο ανάδοχος έγραψε για λογαριασμό και κατ'εντολή του υπεργολάβου τάδε. και συ στην (έμμεση) πληρωμή προς τον προμηθευτή ,από τον ανάδοχο για λογαριασμό μας.
 3. ο συμβολαιογράφος που παρίσταται ,......δεν απαιτείται πλέον να εδρεύει αποκλειστικά στην περιφέρεια της έδρας της εταιρείας.
 4. αρχική δεν είχε προσωπικό? αν δεν είχε για τσέκαρε πάνω αριστερά ,πως το λέει ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ,μην και ανοίξει.
 5. με την data τι είχες κάνει και στα έβγαζε λάθος, ανάκτηση δεδομένων από backup?
 6. μάλλον αυτά της περιόδου covid19 ,που ήταν αρχικά 3-4-5 και τα πήγε 31/08 τα αφήνει άληκτα ,για παράταση το '21. κάτι είπαν ,δεν κατάλαβα και καλά. οπότε οι συνεπείς μην χρωστάνε μόνο αυτά? δηλ. 3-4-5. με 31/08? και άρα τίποτα ,αφού είναι για παράταση?
 7. πήγαινε ασφαλιστικοί οργανισμοί και δες το 1020. δεν έχει έως 31/05 τα παλιά ποσοστά και από 01/06 έως κενό τα μειωμένα? ctr+y το έκανες έναν -έναν και πατούσες καταχώρηση?
 8. σου λέει ,μην είχες υπολογίσει τον 7ο πριν την αναβάθμιση. για κάνε σε μια επαναυπολογισμό με ctr+E
 9. με την σύμφωνη γνώμη των μετόχων μπορεί να παρευρεθούν -για ενημέρωση- ως πιθανοί κληρονόμοι. να αντιπροσωπευθούν δεν νομίζω ,αφού κανείς δεν ξέρει την διαθήκη του θανόντος.
 10. οι εναπομείναντες μέτοχοι τι % έχουν? οι κληρονόμοι δεν νομίζω να μπορούν να παραβρεθούν πριν την ολοκλήρωση των διαδικασιών. κοίταξε και τον νέο νόμο περί αε μην λέει κάτι. πχ. αν ένας μέτοχος στην γσ μην θέλει και συμβολαιογράφο. κάντε την τυπική ΤΓΣ για έγκριση οικον. καταστάσεων και σπουδαιότερα θέματα ,μετά τη αποδοχή.
 11. είχαν πει 30% επί του ανείσπρακτου. τώρα λένε 20% επί του εισπραγμένου. το ίδιο είναι 12%.
 12. πρακτικός κανόνας. πάρε το φετινό Ε2 να βρεις τα ενεργά. στο τέλος της διαδικασίας ,ότι μείνει με ΛΥΣΗ δίπλα θα είναι ενεργό. 31/10/19 δεν σε αφήνει ? μην έχεις στο Ε2 περίοδο μεταγενέστερη εως 31/12 πχ? ή είναι εταιρεία και πρέπει να μπεις με λογιστή ή εκπρόσωπο?
 13. μπερδεύτηκα νόμιζα ότι πληρώνονταν τον Αύγουστο ,αλλά είναι για τον Σεπτέμβριο. και είπα λόγω covid μην δεν γίνανε κατασκηνώσεις φέτος.
 14. χαμός παντού και άκρη κανείς δεν βρίσκει. φέρε χαρτιά ,στείλε πρόγραμμα ,φτιάξε έντυπο ,πες μας τι σου δώσαμε πριν 3 χρόνια ,να σου πούμε τι δικαιούσαι όταν βρούμε τι σου χρωστάμε. τα ίδια ΤΕΠΙΧ ΙΙ ,επδότηση τόκων ,my data ,πλατφόρμες εσόδων ,δανείων κλπ.κλπ. οι δικοί μας αντιγράφουν αυτούσιες τις ευρωπαικές οδηγίες ,που απευθύνονται σε τεράστιες επιχειρήσεις ,με οργανωμένα νομικά τμήματα ,αναλυτών , οικονομολόγων ,εργατολόγων . εδώ μια μικρομεσαία επιχείρηση ,ένας φουκαράς δανειολήπτης που να βρει άκρη και που να βρει χρήματα να απευθυνθεί στην "συντεχνία" των φλύαρων? πέρα από αυτό άλλες οι σχέσεις εργαζομένων -εργοδότη σε μια προσωπική εταιρεία και άλλες σε μια απρόσωπη. ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗΣ. έστω ΑΠΔ με μικτούς μισθούς 100 και εισφορές 40. πείτε βρε πρόβατα. με αυτούς τους όρους σου επιδοτώ Χ% από τους μισθούς και Ψ % από τις εισφορές. να ξέρει και ο άλλος τι του κοστίζουν και πόσους μπορεί να κρατήσει. ΠΡΟΒΛΕΨΗ. πάμε μέχρι τέλους έτους σε νέο μνημόνιο,αφού θα (ξανα) -κλείσουν οι αγορές ,χιλιάδες λουκέτα και το my data θα το βλέπει ο δικηγόρος και 5 παρατρεχάμενοι θεωρητικοί. για όσους κλείνουν τα πάγια αυτά ,θα τους τα πληρώσετε. φτμ-πρόγραμμα και υπολογιστή. ΞΥΠΝΑ ΡΕ ΚΟΥΛΗ!!!
 15. dodos, γιατί παραμένεις ανασφαλής λογιστής? αφού τα ξέρεις . ότι φπα εκπίπτει στη έδρα ,εκπίπτει και εκτός .
 16. 1) όλες οι επιστροφές που εμφανίζονται στην πληροφόρηση έχουν αριθμό και έτος. ο φορολογούμενος επιλέγει πληρωμή με κάρτα με τον ίδιο τρόπο σαν να πλήρωνε με αυτή ,ολικά ή μερικώς στα ποσά ,μία η περισσότερες οφειλές. αντί για αριθμό κάρτας ,επιλέγει νέο κουμπί συμψηφισμός και στον αριθμό κάρτας βάζει τον αριθμό επιστροφής και επαλήθευση (κάρτας) το έτος που έχει. πάει αυτό ,εύκολο. αν μείνει υπόλοιπο επιστροφής ,την επόμενη το ίδιο. 2) με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (πληρωμή μέσω κάρτας) το σύστημα έχει μαζέψει το ποσό προς πληρωμή ,επιλέγει αντι για αυτή ένα από 4 εικονίδια των συστημικών τραπεζών . ενώ είναι στο ταχις πατάει winbank πχ.,βάζει τους κωδικούς internet banking. τον πάει απ'ευθείας πληρωμή οφειλών Δ.Ο.Υ. και συγκεκριμένα "πληρωμή μέσω ταχις" έστω 89.500,20 ευρώ. Εξυπακούεται άμεση εκτέλεση ,διαθέσιμο το ποσό και η τράπεζα επιστρέφει οκ εξοφλήθηκε. και μη ακυρωτέα η πράξη. το ταχις έχει κρατήσει τις ταυτότητες οφειλών και τα ποσά που αναλογούν στην κάθε μια (αρχική επιλογή φορολογούμενου). άμεσα όλες αυτές οι οφειλές εμφανίζονται με αχνά γράμματα. που σημαίνει ότι δεσμεύθηκαν τα χρήματα στην τράπεζα και αναμένεται οριστική ενημέρωση. με ποσό 89.500,20 ευρώ. το σημαντικό όμως είναι αν δεις αχνά γράμματα ,μπορείς να βγάλεις ενημερότητα. γιατί δεν βγαίνει αυτό το πράγμα ,το βλέπετε και σεις. ταλαιπωρία και χαμένος χρόνος.
 17. μα αφού καταργήθηκε το ΤΕΑΥΕΚ. το 10 το βάζαμε για να δέχεται το ΙΚΑ-ΜΙΚΤΑ. εγώ το έκανα και έφυγε , και δίπλα εισφορές ΤΑΠΙΤ. θυμάμαι όμως είχαν πει ,αν πάτε στο 5241 ΔΕΝ απαιτείται το 10.
 18. η ειδική περίπτωση 10 ,κατά κύριο λόγο εμφανίστηκε μετά την κατάργηση του ΤΕΑΥΕΚ. όσοι είχαμε ΚΑΔ πχ. 5172 βάλαμε ειδική περίπτωση 10. μετά είχαν πει -αν θυμάμαι καλά- ή συνεχίζετε έτσι ή πάτε στον 5171 όπου δεν απαιτεί ειδική περίπτωση. μήπως πρέπει να κάνουμε αυτό και να τελειώνουμε? από εισφορές δεν βλέπω να αλλάζει κάτι.
 19. είναι ασύνδετες και ανεξάρτητες οι δηλώσεις συμφωνητικών. οπότε που θα καταλάβει ότι υπήρχε αρχική? ότι κάνεις σήμερα .
 20. το δημόσιο και δη νοσοκομείο και εν μέσω covid19 ,καλά κρασιά. εκεί είναι άλλοι νόμοι βρε. διόλου απίθανο να έχουν τέτοια διάταξη ,σε περίπτωση παραίτησης <10 ημερών δεν οφείλονται δεδουλευμένα ......και να το έλεγε και ο διαγωνισμός. εγώ νόμιζα μην μιλούσες για ιδιωτικό τομέα ,για αυτό μου έκανε εντύπωση. σε κάθε περίπτωση ,πες τους θέλω την διάταξη.
×
×
 • Create New...