Jump to content

PROAKIS

Silver members
 • Content Count

  4,211
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  97

Everything posted by PROAKIS

 1. to έγραψα ότι μέχρι εκεί είναι εργαλείο. όπως και μέχρι εκεί ήταν και η ΜΥΦ. δηλ. ο άλλος μου έκοψε τιμολόγιο και άρα αναμένω δαπάνη. πλαστά τιμολόγια πως κυκλοφορούσαν επί ΜΥΦ ,αφού στο πέρας υποβολής η απόκλιση θα είναι θεόρατη? τα λιανικά δεν ξέρω αν τα "πιάνει" και αυτό. δηλ. τι θα στέλνει πάνω. που αυτό είναι εύκολο. όποιος έχει pos δίπλα θα έχει και την ταμειακή για να περνά ο τζίρος. ΑΥΤΟΜΑΤΑ θα χτυπά εκεί. και ας δίνει όποια απόδειξη θέλει. ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΗ? όταν μιλάτε για διπλά βιβλία, έχουμε εμπορικά ,έχουμε υπόλοιπα πελατών-προμηθευτών. και σε κάθε περίπτωση θέλεις να τα στέλνεις πάνω για επαλήθευση οκ. στείλτα μια φορά τον χρόνο πριν την υποβολή της δήλωσης ,άρα να το Ε3 και να η διασταύρωση για τον δηλωθέντα φπα. κοντός ψαλμός....ΕΑΝ δεν υπάρχει το όφελος που λέτε και ΑΝ ταλαιπωριόμαστε άσκοπα θα προτείνετε το παραπάνω που έγραψα.
 2. Θα πρέπει να ενταχθεί ως θέμα στην Ημερήσια Διάταξη της ΓΣ και να παρθεί απόφαση για ΜΗ Διανομή. τα κέρδη της χρήσης όμως από το νέο έτος. όχι το υπόλοιπο εις νέο ,αυτό μπορείς μόλις ψηφιστεί με ΕΓΣ και εντός 2019.
 3. ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ. μετράμε τα άτομα της ΑΠΔ 08/2019 (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ,κάτι πρακτικές κλπ.) και Χ20. ανεξάρτητα γιατί είδους αποδοχές εμφανίζονται σε αυτή.
 4. αυτό είναι εύκολο. πρώτον γιατί αφού καταχωρηθούν στα βιβλία και περάσανε ομάδα 1 ή 2 ή 6 έχει γίνει και ο χαρακτηρισμός. και δεύτερον από το ταχις κατ'ευθείαν. όταν χαρακτηρίζεις μια δαπάνη να σε ρωτά ,μοναδική ή σε επανάληψη? αν πεις σε επανάληψη δηλ. κύριος προμηθευτής όταν θα βλέπει το ίδιο ΑΦΜ θα το χαρακτηρίζει εμπόρευμα . αν θέλεις το αλλάζεις. άρα ο κύριος όγκος έφυγε,
 5. INVOICE. δεν κατάλαβες τι έγραψα. όταν λέω χάνονταν δαπάνες και όχι έσοδα. σημαίνει ότι ο εκδότης δήλωσε κανονικά την πώληση και σε μας δεν 'ήλθε ποτέ το τιμολόγιο για να το περάσουμε δαπάνη. ως εκεί καλά.. είναι εργαλείο. άρα το κράτος μέχρι τώρα ,ΚΕΡΔΟΣ ΕΊΧΕ από την "χαμένη " και ουδέποτε καταχωρημένη δαπάνη. το ανάποδο ΔΕΝ το είδα πουθενά. ούτε σε μένα ,ούτε σε συναδέλφους. διάβασε προσεχτικά ,δεν είναι ώρα για επιπλέον κόστη και γραφειοκρατία. στο τέλος θα μας μείνουν οι πλατφόρμες ,να τις κοιτάζουμε άνευ νοήματος και ουσίας. ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ,δεν μιλώ μόνο για το συγκεκριμένο και χιλιάδες οι δηλωτικές εργασίες, δεν θα το αντέξουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις .με όφελος στο έγραψα ΜΕΙΟΝ!!!! για το κράτος.
 6. σήμερα που καταχωρούσα κάτι εισαγωγές ,θα δημιουργηθεί και άλλη φασαρία με το ΦΠΑ. τιμολόγιο εκτελωνισμού τον 7ο και μεταφορικής ,πρακτορειακά με 8ο. άρα η εισαγωγή ολοκληρώθηκε τον 8ο. και εκεί θα πάει φπα. θα αναγκαστούμε να κάνουμε διάμεσο για φπα . και όταν το δούμε ξεκάρφωτο δεν θα ξέρουμε εάν αφορά δαπάνη ή αγορά.
 7. an και η εμπειρία της ΜΥΦ δείχνει ,ότι το κράτος θα μπει μέσα από αυτό όλο το σύστημα που το βάλανε να κάνει οι συμβουλάτορες και οι θεωρητικοί. πλέον αμοιβές αυτών ,συντηρήσεις ,δαπάνες σύνδεσης ιντερνετ ,λογισμικά κλπ. η εμπειρία λοιπόν τι έδειξε? ότι χάνονταν δαπάνες και όχι ΕΣΟΔΑ. από την στιγμή που κάποιος αποφάσισε να εκδώσει τιμολόγιο ,ΘΑ ΤΟ ΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ δηλ. και σε φπα και σε εισόδημα. το γνωρίζει αυτό . απλά ετούτοι έχουν μείνει καμιά 10-ετία πίσω ,άλλοι από αφέλεια (θεωρητικοί) και άλλοι με το αζημίωτο!!!!
 8. βρε πες τους εκεί που μιλάτε. σε πρώτη φάση. αντλούμε τις αγορές μας από τις πωλήσεις των άλλων. καταχωρούμε τυχόν αγορές που έπρεπε να έλθουν από άντληση και δεν ήλθαν. ήτοι ο πωλητής δεν το δήλωσε. γυρνάμε πίσω στο σύστημα (ταχις) τις εγγραφές. όσες κουμπώσουν οκ. η μη δηλωθείσα πώληση (αγορά δικιά μας) που την καταχωρήσαμε από το παραστατικό που λάβαμε θα μείνει ορφανή. το σύστημα αυτόματα ενημερώνει τον εκδότη ,ότι ο άλλος δήλωσε αγορά ,δήλωσε και συ την πώληση. ή αν ο άλλος πει ,εγώ ουδέποτε εξέδωσα τιμολόγιο σε αυτόν ,μήνυμα σε μας "δηλώσατε ανύπαρκτη συναλλαγή". περιμένετε να δούμε πως θα τσουλήσει. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΟΛΗ. από το πιο μικρό μαγαζί μέχρι το μεγαλύτερο ,θέλουν καρτέλες υπολοίπων ,αποθήκες κατά είδος κλπ. διπλή δουλειά θα κάνουμε?
 9. κατά γράμμα νόμου έχεις δίκιο. αν και νομίζω εδώ εννοεί τροχόσπιτο που το πας από παραλία σε παραλία. εδώ ουσιαστικά από ότι κατάλαβα πρόκειται για "ακίνητο" ,πακτωμένο δηλ.
 10. δοκίμασες με το ΑΤΑΚ αγρού? δεν το έχω κάνει ,ως ιδέα το λέω. αν το πάρει γράψε όπου μπορείς /τροχοβίλα/.
 11. την απάντηση θα την δώσεις εσύ που έχεις και πρατήριο. λογικά στην πρώτη περίπτωση ,χονδρική πώληση δεν την περνάς? άρα μυφ. στην δεύτερη ,αναγκαστικά δαπάνες (κουβάς). για το όριο σου είπα. για μένα μέχρι να βγει κάτι άλλο ,από 0 τιμολόγιο ή πρώτη περίπτωση (που επέχει θέση τιμολογίου.) επιβεβαίωσε dodo αν τις περνάς χονδρικές. για να έχουμε αλληλοβοήθεια.
 12. ΔΕΝ σώζεται ετούτη η ρημαδοχώρα με τίποτα. το εργόσημο αυτή την έννοια είχε. την αποφυγή γραφειοκρατίας και ταλαιπωρίας δηλ. να φύγει ο αγρότης από το χωριό στην πόλη για να καταθέτει ***ωλόχαρτα. από ότι φαίνεται κοιμούνται και τούτοι! 400 χιλ. πρόστιμο!!! και δεν έκαψε ακόμη όλον τον ΣΕΠΕ?
 13. ΜΥΦ γενικός κανόνας. δηλώνεται με ΑΦΜ ,όταν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ αντισυμβαλλόμενοι έχουν το ΑΦΜ του άλλου διαθέσιμο ,στο παραστατικό. εάν δεν τον έχουν ,ο πωλητής το δηλώνει λιανική ,ο αγοραστής δαπάνες. καλό είναι οι αγοραστές να ζητούν τιμολόγιο πλέον ,ανεξαρτήτως ποσού. εάν θέλανε κάτι άλλο ,θα βγάζανε διευκρίνηση. αποδιξάκια!!!!! ?
 14. στην ΓΣ που θα εναρμονίζει το καταστατικό θα γράψεις τις προηγούμενες τροποποιήσεις. και καταλήγεις. και έτσι το νέο κωδικοποιημένο καταστατικό έχει ως εξής...... (με μόνη ιστορικότητα στο μετοχικό κεφάλαιο.) περίπου 14 σελίδες θα βγει.
 15. Έστελνα όλο το Σ/Κ δηλώσεις παρακρατούμενων. Αλλού αρχεία και αλλού δηλώσεις ,αρχικές-τροποποιητικές ανάθεμα και ξέρω τι έστειλα από αρχεία στον καθένα. Σαν βάση παίρνουμε την εφαρμογούλα που βγάλατε για να φτιάχνουμε τα αρχεία. Αυτή να ανέβει on-line. Πληκτρολογώντας το ΑΦΜ του υπόχρεου θα εμφανίζονται όλα τα στοιχεία του. Πληκτρολογώντας το ΑΜΦ του δικαιούχου το ίδιο. Επειδή όμως δεν κάνατε σωστή κωδικοποίηση αμοιβών ,παράδειγμα από 1-300 να αφορά μισθωτές. Από 400 να αφορά επιχειρηματική και από 600 να αφορά τόκους-μερίσματα-δικαιώματα, απαιτείται μία στήλη ακόμη Μ=μισθωτές ,Ε= επιχειρηματική ,Τ= τόκοι-μερίσματα-δικαιώματα. Τώρα με αυτή την εφαρμογή θέλουμε για κάθε μήνα πληκτρολόγηση όλων των στοιχείων υπόχρεων και δικαιούχων. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ. Μισθωτές και φμυ. Λόγω της σπουδαιότητας και των πολλών δικαιούχων ,επιλογή ΔΗΛΩΣΕΙΣ/ΑΡΧΕΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ. Ξεχωριστή. Περίοδος 01/2019 Με την αναλυτική καταχώρηση των δικαιούχων κάτω έχουμε τα αθροίσματα ,αποδοχών και φόρων. Άρα με την αποστολή έχουν φύγει αρχεία και δήλωση. Και βγάζει ταυτότητα πληρωμής. Επισυνάπτουμε την ανάλυση ,ως περιεχόμενο δήλωσης. ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ. Δηλ. επιχειρηματική και τόκοι-δικαιώματα-μερίσματα. Περίοδος 01/2019 Δικαιούχος Α ,τύπος αμοιβής Ε ,κωδικός αμοιβής 1 ,συντ.20% αποδοχές 1.000,φόρος 200. (αυτόματα από το σύστημα). Δικαιούχος Β ,τύπος αμοιβής Τ ,κωδικός αμοιβής 1,συντ.15%,αποδοχές 1.000,φόρος 150. (αυτόματα από το σύστημα). Συνολικά αθροίσματα. Αμοιβές 2.000 ,φόρος 350. Αποστολή και έχουν φύγει αρχεία και δήλωση. Τυπώνω ταυτότητα οφειλής. . Επισυνάπτουμε την ανάλυση ,ως περιεχόμενο δήλωσης. Τέλος του χρόνου δυνατότητα εκτύπωσης ανά ΑΦΜ δικαιούχου ,ανεξάρτητα από ποια περίοδο αφορά ,δηλ. για όλους τους μήνες. Με συνολικές αμοιβές ,φόρους του έτους ,που αφορά τον καθένα. Δεν νομίζω ότι είναι κακό να ζητάτε βοήθεια. Δηλ. να τα βάζετε σε διαβούλευση πριν.
 16. ξεκαθάρισε πρώτα με τον εαυτό σου τι θέλεις. σου αρέσει η ελεγκτική ? γιατί μας λες έχεις πτυχίο και μεταπτυχιακό στα οικονομικά. τα οικονομικά ξεκινάνε από μια δήλωση φπα και φτάνουν στην οικονομετρία. αν σου αρέσει ,κάνε ότι σου προτείνει η εταιρεία. "δεν είμαι διατεθειμένος ,δεν ξέρω" επιβεβαιώνουν το πρώτο. εγώ την βρίσκω λογικότατη την δέσμευση και μάλιστα λίγη. και στα γράφει ένας άνθρωπος που τις big 4 ,δεν τις έχει σε συμπάθεια ,γιατί παγκοσμίως είναι "υπερτιμημένες" ως προς την ποιότητα της δουλειάς τους. συμβουλή. μην ξεκινάς ανάποδα και με σκέψεις ότι σε εκμεταλλεύονται. άλλο αν αντέχεις ταυτόχρονα δουλειά και μεταπτυχιακό. αυτό εσύ θα το κρίνεις. και τα προγράμματα του ΣΟΕΛ είναι απαιτητικά. αν είσαι κάτω των 26 και κάνεις τέτοιες ερωτήσεις ,πήγαινε στο δημόσιο να ησυχάσεις.
 17. βρήκα έναν ελεγκτή του ΙΚΑ έξω από το γραφείο και τον ρώτησα για την Υ/Δ. μου είπε ΔΕΝ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η κατάθεση. θα χρειαστεί μόνο αν θέλεις κάποια βεβαίωση .
 18. πολλά γράφεις Σπύρο. δεν χρειάζονται τόσες λεπτομέρειες. η περίληψη μας ενδιαφέρει.
 19. καλά τα γράφεις.
 20. στο παράδειγμα του taxheaven νο.6 το 2018 κατέβαλε 800χ11= 8.800 .η εκκαθάριση του έβγαλε 400χ12= 4..800 εκκαθάριση ΕΦΚΑ 2018. αναλογούσες (καταβλητέες) εισφορές 4.800 (Λ.Β.). καταβληθείσες εισφορές 8.800 (Φ.Β.) συμψηφισμοί εκκαθ. 0 (στην πρώτη χρονιά πρέπει να ελεχθεί). πιστωτικό υπόλοιπο 4.000 το 2019 αναλογούν 400 τον μήνα. εκκαθάριση ΕΦΚΑ 2019. αναλογούσες (καταβλητέες) εισφορές 4.800 (Λ.Β.). καταβληθείσες εισφορές 800 (Φ.Β.) συμψηφισμοί εκκαθ. 4.000 υπόλοιπο 0 έστω ότι το 2019 αναλογούσαν 200 τον μήνα. εκκαθάριση ΕΦΚΑ 2019. αναλογούσες (καταβλητέες) εισφορές 2.400 (Λ.Β.). καταβληθείσες εισφορές 800 (Φ.Β.) συμψηφισμοί εκκαθ. 1.600 πιστωτικό υπόλοιπο 2.400 κοκ. το εκάστοτε πιστωτικό σημαίνει ότι έχει εκπέσει παραπάνω στην φορολογική βάση. σε περίπτωση διακοπής με τροποπ. δήλωση της τελευταίας χρονιάς πρέπει να το φορολογηθεί. σε περίπτωση χρεωστικού έχει φορολογική απαίτηση ,στην χρήση που θα πληρωθούν. το ζητούμενο είναι κάποιος να το προωθήσει στον ΕΦΚΑ.
 21. ΔΕΚ +ΔΧ 2018 πληρώθηκαν εμπρόθεσμα ΙΑΝ+ΦΕΒ 2019 ,θα εκπέσουν στο 2018. ΕΦΚΑ (ΤΕΒΕ) ΔΕΚ 2018 πληρώθηκε εμπρόθεσμα ΙΑΝ 2019 θα εκπέσει στο 2019.
 22. εφκα μισθωτών ,εκπίπτει ότι πληρώθηκε στο έτος και εμπρόθεσμα στο επόμενο. εφκα μη μισθωτών ,ότι πληρώθηκε στο έτος.
 23. PROAKIS

  ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΠΔ ΙΟΥΝ.2019

  data me firefox έφυγε κανονικά τώρα.
 24. το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ στέλνει με ΙΕ που έχει πρόβλημα. μπορείς όμως να την αποθηκεύσεις προσωρινά. μετά πάω με chrome και την στέλνω οριστικά!!!!
×