Jump to content

PROAKIS

Silver members
 • Content Count

  4,211
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  97

PROAKIS last won the day on September 16

PROAKIS had the most liked content!

3 Followers

About PROAKIS

 • Rank
  *

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

15,072 profile views
 1. to έγραψα ότι μέχρι εκεί είναι εργαλείο. όπως και μέχρι εκεί ήταν και η ΜΥΦ. δηλ. ο άλλος μου έκοψε τιμολόγιο και άρα αναμένω δαπάνη. πλαστά τιμολόγια πως κυκλοφορούσαν επί ΜΥΦ ,αφού στο πέρας υποβολής η απόκλιση θα είναι θεόρατη? τα λιανικά δεν ξέρω αν τα "πιάνει" και αυτό. δηλ. τι θα στέλνει πάνω. που αυτό είναι εύκολο. όποιος έχει pos δίπλα θα έχει και την ταμειακή για να περνά ο τζίρος. ΑΥΤΟΜΑΤΑ θα χτυπά εκεί. και ας δίνει όποια απόδειξη θέλει. ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΗ? όταν μιλάτε για διπλά βιβλία, έχουμε εμπορικά ,έχουμε υπόλοιπα πελατών-προμηθευτών. και σε κάθε περίπτωση θέλεις να τα στέλνεις πάνω για επαλήθευση οκ. στείλτα μια φορά τον χρόνο πριν την υποβολή της δήλωσης ,άρα να το Ε3 και να η διασταύρωση για τον δηλωθέντα φπα. κοντός ψαλμός....ΕΑΝ δεν υπάρχει το όφελος που λέτε και ΑΝ ταλαιπωριόμαστε άσκοπα θα προτείνετε το παραπάνω που έγραψα.
 2. Θα πρέπει να ενταχθεί ως θέμα στην Ημερήσια Διάταξη της ΓΣ και να παρθεί απόφαση για ΜΗ Διανομή. τα κέρδη της χρήσης όμως από το νέο έτος. όχι το υπόλοιπο εις νέο ,αυτό μπορείς μόλις ψηφιστεί με ΕΓΣ και εντός 2019.
 3. ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ. μετράμε τα άτομα της ΑΠΔ 08/2019 (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ,κάτι πρακτικές κλπ.) και Χ20. ανεξάρτητα γιατί είδους αποδοχές εμφανίζονται σε αυτή.
 4. αυτό είναι εύκολο. πρώτον γιατί αφού καταχωρηθούν στα βιβλία και περάσανε ομάδα 1 ή 2 ή 6 έχει γίνει και ο χαρακτηρισμός. και δεύτερον από το ταχις κατ'ευθείαν. όταν χαρακτηρίζεις μια δαπάνη να σε ρωτά ,μοναδική ή σε επανάληψη? αν πεις σε επανάληψη δηλ. κύριος προμηθευτής όταν θα βλέπει το ίδιο ΑΦΜ θα το χαρακτηρίζει εμπόρευμα . αν θέλεις το αλλάζεις. άρα ο κύριος όγκος έφυγε,
 5. INVOICE. δεν κατάλαβες τι έγραψα. όταν λέω χάνονταν δαπάνες και όχι έσοδα. σημαίνει ότι ο εκδότης δήλωσε κανονικά την πώληση και σε μας δεν 'ήλθε ποτέ το τιμολόγιο για να το περάσουμε δαπάνη. ως εκεί καλά.. είναι εργαλείο. άρα το κράτος μέχρι τώρα ,ΚΕΡΔΟΣ ΕΊΧΕ από την "χαμένη " και ουδέποτε καταχωρημένη δαπάνη. το ανάποδο ΔΕΝ το είδα πουθενά. ούτε σε μένα ,ούτε σε συναδέλφους. διάβασε προσεχτικά ,δεν είναι ώρα για επιπλέον κόστη και γραφειοκρατία. στο τέλος θα μας μείνουν οι πλατφόρμες ,να τις κοιτάζουμε άνευ νοήματος και ουσίας. ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ,δεν μιλώ μόνο για το συγκεκριμένο και χιλιάδες οι δηλωτικές εργασίες, δεν θα το αντέξουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις .με όφελος στο έγραψα ΜΕΙΟΝ!!!! για το κράτος.
 6. σήμερα που καταχωρούσα κάτι εισαγωγές ,θα δημιουργηθεί και άλλη φασαρία με το ΦΠΑ. τιμολόγιο εκτελωνισμού τον 7ο και μεταφορικής ,πρακτορειακά με 8ο. άρα η εισαγωγή ολοκληρώθηκε τον 8ο. και εκεί θα πάει φπα. θα αναγκαστούμε να κάνουμε διάμεσο για φπα . και όταν το δούμε ξεκάρφωτο δεν θα ξέρουμε εάν αφορά δαπάνη ή αγορά.
 7. an και η εμπειρία της ΜΥΦ δείχνει ,ότι το κράτος θα μπει μέσα από αυτό όλο το σύστημα που το βάλανε να κάνει οι συμβουλάτορες και οι θεωρητικοί. πλέον αμοιβές αυτών ,συντηρήσεις ,δαπάνες σύνδεσης ιντερνετ ,λογισμικά κλπ. η εμπειρία λοιπόν τι έδειξε? ότι χάνονταν δαπάνες και όχι ΕΣΟΔΑ. από την στιγμή που κάποιος αποφάσισε να εκδώσει τιμολόγιο ,ΘΑ ΤΟ ΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ δηλ. και σε φπα και σε εισόδημα. το γνωρίζει αυτό . απλά ετούτοι έχουν μείνει καμιά 10-ετία πίσω ,άλλοι από αφέλεια (θεωρητικοί) και άλλοι με το αζημίωτο!!!!
 8. βρε πες τους εκεί που μιλάτε. σε πρώτη φάση. αντλούμε τις αγορές μας από τις πωλήσεις των άλλων. καταχωρούμε τυχόν αγορές που έπρεπε να έλθουν από άντληση και δεν ήλθαν. ήτοι ο πωλητής δεν το δήλωσε. γυρνάμε πίσω στο σύστημα (ταχις) τις εγγραφές. όσες κουμπώσουν οκ. η μη δηλωθείσα πώληση (αγορά δικιά μας) που την καταχωρήσαμε από το παραστατικό που λάβαμε θα μείνει ορφανή. το σύστημα αυτόματα ενημερώνει τον εκδότη ,ότι ο άλλος δήλωσε αγορά ,δήλωσε και συ την πώληση. ή αν ο άλλος πει ,εγώ ουδέποτε εξέδωσα τιμολόγιο σε αυτόν ,μήνυμα σε μας "δηλώσατε ανύπαρκτη συναλλαγή". περιμένετε να δούμε πως θα τσουλήσει. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΟΛΗ. από το πιο μικρό μαγαζί μέχρι το μεγαλύτερο ,θέλουν καρτέλες υπολοίπων ,αποθήκες κατά είδος κλπ. διπλή δουλειά θα κάνουμε?
 9. κατά γράμμα νόμου έχεις δίκιο. αν και νομίζω εδώ εννοεί τροχόσπιτο που το πας από παραλία σε παραλία. εδώ ουσιαστικά από ότι κατάλαβα πρόκειται για "ακίνητο" ,πακτωμένο δηλ.
 10. δοκίμασες με το ΑΤΑΚ αγρού? δεν το έχω κάνει ,ως ιδέα το λέω. αν το πάρει γράψε όπου μπορείς /τροχοβίλα/.
 11. την απάντηση θα την δώσεις εσύ που έχεις και πρατήριο. λογικά στην πρώτη περίπτωση ,χονδρική πώληση δεν την περνάς? άρα μυφ. στην δεύτερη ,αναγκαστικά δαπάνες (κουβάς). για το όριο σου είπα. για μένα μέχρι να βγει κάτι άλλο ,από 0 τιμολόγιο ή πρώτη περίπτωση (που επέχει θέση τιμολογίου.) επιβεβαίωσε dodo αν τις περνάς χονδρικές. για να έχουμε αλληλοβοήθεια.
 12. ΔΕΝ σώζεται ετούτη η ρημαδοχώρα με τίποτα. το εργόσημο αυτή την έννοια είχε. την αποφυγή γραφειοκρατίας και ταλαιπωρίας δηλ. να φύγει ο αγρότης από το χωριό στην πόλη για να καταθέτει ***ωλόχαρτα. από ότι φαίνεται κοιμούνται και τούτοι! 400 χιλ. πρόστιμο!!! και δεν έκαψε ακόμη όλον τον ΣΕΠΕ?
 13. ΜΥΦ γενικός κανόνας. δηλώνεται με ΑΦΜ ,όταν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ αντισυμβαλλόμενοι έχουν το ΑΦΜ του άλλου διαθέσιμο ,στο παραστατικό. εάν δεν τον έχουν ,ο πωλητής το δηλώνει λιανική ,ο αγοραστής δαπάνες. καλό είναι οι αγοραστές να ζητούν τιμολόγιο πλέον ,ανεξαρτήτως ποσού. εάν θέλανε κάτι άλλο ,θα βγάζανε διευκρίνηση. αποδιξάκια!!!!! ?
 14. στην ΓΣ που θα εναρμονίζει το καταστατικό θα γράψεις τις προηγούμενες τροποποιήσεις. και καταλήγεις. και έτσι το νέο κωδικοποιημένο καταστατικό έχει ως εξής...... (με μόνη ιστορικότητα στο μετοχικό κεφάλαιο.) περίπου 14 σελίδες θα βγει.
 15. ξεκαθάρισε πρώτα με τον εαυτό σου τι θέλεις. σου αρέσει η ελεγκτική ? γιατί μας λες έχεις πτυχίο και μεταπτυχιακό στα οικονομικά. τα οικονομικά ξεκινάνε από μια δήλωση φπα και φτάνουν στην οικονομετρία. αν σου αρέσει ,κάνε ότι σου προτείνει η εταιρεία. "δεν είμαι διατεθειμένος ,δεν ξέρω" επιβεβαιώνουν το πρώτο. εγώ την βρίσκω λογικότατη την δέσμευση και μάλιστα λίγη. και στα γράφει ένας άνθρωπος που τις big 4 ,δεν τις έχει σε συμπάθεια ,γιατί παγκοσμίως είναι "υπερτιμημένες" ως προς την ποιότητα της δουλειάς τους. συμβουλή. μην ξεκινάς ανάποδα και με σκέψεις ότι σε εκμεταλλεύονται. άλλο αν αντέχεις ταυτόχρονα δουλειά και μεταπτυχιακό. αυτό εσύ θα το κρίνεις. και τα προγράμματα του ΣΟΕΛ είναι απαιτητικά. αν είσαι κάτω των 26 και κάνεις τέτοιες ερωτήσεις ,πήγαινε στο δημόσιο να ησυχάσεις.
×