Jump to content

PRESJOHN

simple Members
 • Posts

  82
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by PRESJOHN

 1. (Απόσπασμα από τη Γνωμ. Παρέδρου ΝΣΚ κ. Χ. Μπρισκόλα με αρ. πρωτ. 11404/25.8.2006). 2. Εξαιρέσεις i. Στη συνέχεια της ίδιας Γνωμοδότησης αναφέρονται τα ακόλουθα: «Τέλος, πρέπει να γίνει δεκτό ότι ΅επιμέλεια' και γενικά ΅διεκπεραίωση υπόθεσης ενώπιον διοικητικής αρχής' δεν συνιστά η διενέργεια διαφόρων υλικών πράξεων (όπως είναι, π.χ., η υποβολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος αναλυτικής περιοδικής δήλωσης, η εξόφληση στο οικείο Ταμείο των οφειλομένων εισφορών ή η καταβολή δόσεων επί ρυθμίσεως του χρέους) οι οποίες πράξεις είναι δυνατό να ενεργούνται όχι αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ασφαλισμένο, αλλά και παρά τρίτων (εξουσιοδοτηθέντων απ' αυτόν) προσώπων, κατά τα γενόμενα δεκτά στην υπ' αριθ. 1/1997 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ. Το παρόν αποτελεί απάντηση στο με αρ. πρωτ. Εμπ. 52/11.12.2006 έγγραφο του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Καλλιθέας Μήπως το ΙΚΑ είναι στην "περιοχή" ΑΙΓΑΛΕΩ??
 2. Παίζει ρόλο η ηλικία ,ενώ είναι στο ειδικό καθεστώς?Με αυτή την λογική "πρέπει να υποβάλλουν δηλώσεις" ο Επίτιμος,ο Μίκης,ο Μανώλης??χαχα πλάκα κάνω.Η υπόθεση με τους αγρότες και όχι μόνο είναι γιά γέλια και γιά κλάματα,οιμέ!
 3. Αγαπητέ Συνάδελφε και Φίλε Μπάμπη σου εύχομαι ολόψυχα να είσαι υγιής και ευτυχισμένος.Να χαίρεσαι την οικογένειά σου. Χρόνια πολλά και δημιουργικά!!
 4. Κρίμα ρε Χριστίνα,η Abbie θα ήταν η μασκώτ στο Αμαλία,δεν πειράζει όμως θα είναι η μασκώτ της εκδρομής!!
 5. Ειρήνη χρόνια σου πολλά και καλά. Με υγεία και πολύ δύναμη και υπομονή Γιάννης
 6. Οχι ρε παιδιά στις 30/3/14, συμπίπτει με τις .....δημοτικές εκλογές στην γείτονα Τουρκία και η ΠΟΦΕΕ μπορεί να θέλει να βάλει πούλμαν για να ενισχύσει τον "κουμπάρο"!!!!!
 7. Αγαπητέ φίλε Γιάννη το προσωνύμιο ήταν λόγω της εντοπιότητας σου! Γράφαμε ταυτόχρονα και όσο αφορά το "καπέλωμα"αναφέρθηκα παραπάνω στο σχόλιο μου προς τον Αχιλλέα. Συνήθως αυτοί που καπελώνουν και θέλουν να δείχνουν "επικεφαλής",επιδιώκουν να μπαίνουν μπροστά με τα πανό τους στις πορείες,πράγμα που δεν συνέβη και μπορείς να δείχνεις σε όσους σε ρωτούν τις φωτογραφίες απο την συγκέντρωση στο Σύνταγμα και την πορεία στο κέντρο της Αθήνας.Θα διαπιστώσουν λοιπόν ότι δεν υπήρχαν σομπρέρο ή τραγιάσκες,ούτε καν ..μπερέδες,παρά μόνο κουκούλες και ομπρέλες λόγω της βροχής. Οσο για την πληρότητα ενός ρεπορτάζ απο μια εφημερίδα-κομματικό όργανο μην το αδικούμε,βλέποντας το δέντρο και χάνοντας το δάσος, σε σχέση με όλα τα άλλα ΜΜΕ που σίγησαν προκλητικά. Σχετικά για το "λάθος μας που δεν πήρε ο καθένας μας απο μια σημαία" ,δικαιολογημένο και καλύτερα διότι στις φωτογραφίες τότε το Σύνταγμα θα έμοιαζε με το πάρκο του Πεδίου του Αρεως,με τα πολλά ...δέντρα της αφίσας ή θα έμοιαζε με συγκέντρωση οπαδών της "ΕΛΙΑΣ"!!! Τότε το καπέλο θα ήταν με... ρίζες και θα μας έδειχναν όλα τα ΜΜΕ!!!
 8. Συνάδελφε Αχιλλέα δεν θα διαφωνήσω σε όσα λές,περί της "έννοιας" συμμετοχή,ακόμη και την παράλειψη του δημοσιογράφου (ή την απαίτηση μας) να αναφέρει όλα τα πανό των συμμετεχόντων.Η ένσταση μου προς τον συνάδελφό μας Γιάννη ήταν ότι δεν είδε την Επιτροπή Αγώνα και αφού δεν την είδε πως διαπίστωσε ότι καπέλωσε? Ο συνάδελφος Θανάσης (Soulis) παρέθεσε τα δύο links Ναυτεμπορικής και Ριζοσπάστη στα οποία φαίνεται και η διαφοροποίηση των δημοσιευμάτων.Το δημοσίευμα του "Ρ" έστω κι αν δεν μας ικανοποιεί απόλυτα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι προβάλλει τα αιτήματα μας αποκλειστικά και καλύτερα απο την "σιγή τάφου" των άλλων ΜΜΕ. Τώρα όσο αφορά το δήθεν καπέλωμα με πηγαδάκι και καπάκωμα με ντουντούκα νομίζω δεν ευθύνονται οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ,για τους οποίους με χαρά μου βλέπω ότι αναγνωρίζεται η "δυναμική και αγωνιστική τους συνέπεια". Γενικά στην συγκέντρωση δεν υπήρχε κάποιο πρόγραμμα οργάνωσης,ούτε χωροταξικό ούτε σειρά ομιλητών και θέσεων στην πορεία,παρά όποιος ήθελε έλεγε ότι ήθελε και πήγαινε όπου ήθελε(δεν το θεωρώ κακό αυτό). Υπενθυμίζω τα σχόλια,τους φόβους και τους ενδοιασμούς,που είχαν διατυπωθεί τις προηγούμενες μέρες εδώ στο forum και στο facebook,για κομματικές σημαίες για καπελώματα για το ποιός θα πάει μπροστά ή πίσω στην πορεία,τίποτα όμως απο όλα αυτά δεν συνέβη.Και τα συνθήματα και οι θέσεις στην πορεία ήταν χύμα,αλλά οι στόχοι ήταν και είναι κοινοί. Οι επόμενες κινητοποιήσεις που θα είναι πιό οργανωμένες και μαζικότερες θα αναγκάσουν και τα ΜΜΕ,όχι μόνο να κάνουν πληρέστερη δημοσιο- γραφική κάλυψη,αλλά τουλάχιστον να σπάσουν την "σιωπή" τους. Σημασία για μένα είχε ο όγκος και ο παλμός της συγκέντρωσης μας και το πνεύμα ενότητας μας. Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς Γιάννης
 9. Μήπως τελικά το "ατομο"που ρωτάει για τον... φίλο του δημοσιογράφο είναι ...ο ίδιος ο παθών φορολογούμενος???(λέω εγώ ο καχύποπτος!!).
 10. Σίγουρα Αποστόλη και Ελένη και εμείς θεωρούμε ότι είσαστε εδώ και δίπλα μας,οπως θεωρούμε ότι είμαστε κοντά σας. Και με την ευκαιρία του λογότυπου της αφίσας με το δέντρο,μήπως πρέπει να επαναφέρουμε το παλαιότερο λογότυπο με την γροθιά μας,γιατί με μπερδεύει λίγο απο χθές που είδα στο Στάδιο Ειρήνης και φιλίας το δέντρο της ΕΛΙΑΣ της"δημοκρατικής παράταξης" και απο κάτω τον Βαγγέλη και λοιπά "φρούτα"(συγγνώμη δεν μου φταίει σε τίποτα ο προσφιλής εθνικός καρπός μας,αλλά δημιουργεί συνειρμούς με το "λάδι" των διαφόρων ...λαμογιών)!!!
 11. Συνάδελφε και συνονόματε Γιάννη Πάριε είναι λογικό "να μην είδες",λόγω του πλήθους,την επιτροπή αγώνα που αναφέρει ο Ρίζος,όπως κι εγώ δεν είδα όλα τα μπλόκ των συναδέλφων. Οσο για το "καπέλωμα"που λές ότι έγινε και λυπάσαι πραγματικά,δεν ξέρω που το είδες εσύ και δεν το είδαμε εμείς? Το δημοσίευμα του "Ρ" αναφέρει ότι"η Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ συμμετειχε στην κινητοποίηση του κλάδου",δεν αναφέρει ότι την διοργάνωσε!.Επομένως που το είδες το...σομπρέρο?Πάντως όσοι ήταν στο Σύνταγμα πιστεύω και είδαν και ιδιαίτερα άκουσαν το οργανωμένο μπλόκ της ΠΑΣΕΒΕ,με τον παλμό,τις σημαίες,τα πανό και τα ουσιαστικά συνθήματα που φώναζαν,στο κέντρο της πλατείας και στο κέντρο της πορείας,παράλληλα με τα άλλα μπλόκ των συναδέλφων μας.Συγγνώμη για το...ρεπορτάζ που έκανα,αλλά το θεώρησα απαραίτητο για αποφυγή σύγχυσης,πιστεύω και άλλοι συνάδελφοι να συμφωνούν,για το πνεύμα ενότητας που επικράτησε και πρέπει να συνεχίσει και στο μέλλον.
 12. Μπορεί η έκδοση του δελτίου της ΕΜΥ για καταιγίδα την Παρασκευή να είναι με εντολή ...άνωθεν ή ...έξωθεν. Μπορεί ακόμη και να κάνουν τεχνητή βροχή(ψεκασμός). Μπορεί ακόμη και να ανακοινώσουν ότι θα έλθει στην Αθήνα ο νέος "πρόεδρος" της Ουκρανίας να δεί τον... Βαγγέλη. Μπορεί να πούν ότι το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο θα "μετακομίσει" απο το Φάληρο στο συντριβάνι στο Σύνταγμα Μπορεί να πούν ότι στο Σύνταγμα θα παραστεί και ο ....επίτημος Μπορεί να πούν ότι το EUROGROUP της Δευτέρας θα συνεδριάσει την Παρασκευή στη Βουλή. Μπορούν πολλοί να πουν πολλά..... Ομως.... ΤΙΠΟΤΑ,ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!!!!!!!!!! ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ!!!
 13. Το κείμενο αυτό,κατα την προσωπική μου άποψη,είναι καλό,πλήρες και κατανοητό. Πρέπει να συγχαρούμε του συναδέλφους που το συνέταξαν και το ανάρτησαν. Νομίζω δεν θα πρέπει να μπούμε στην διαδικασία διορθώσεων-παρατηρήσεων ,φραστικού τύπου,ούτε διευκρινήσεων,διότι θα χάσουμε την μπάλα(χρονικά περιθώρια στενά). Κάθε συγκέντρωση διαμαρτυρίας πρέπει να έχει ένα πλαίσιο οργάνωσης(ομιλία,πανώ,συνθήματα,χωροταξία,πορεία,χρονοδιάγραμμα,ψήφισμα,δημοσιότητα,λήξη κλπ). Απο το κείμενο αυτό προκύπτει το πλαίσιο για να το υλοποιήσουν οι οργανωτές της συγκέντρωσης μας στο Σύνταγμα. Μπορούμε τις 3-4 μέρες που απομένουν να εκτυπώσουμε το κείμενο όλοι μας και να το μοιράσουμε όπου νομίζει ο καθένας(ΔΟΥ-γειτονιά- πλατεία Συντάγματος,πορεία κλπ,κλπ) Τα αιτήματα απο το κείμενο να συμπεριληφθούν στο ψήφισμα της Συγκέντρωσης, για επίδοση στους αρμόδιους ,στη Βουλή και τα ΜΜΕ. Το κείμενο,εαν είναι δυνατόν αυτές τις μέρες,να είναι μόνιμα αναρτημένο στην κεντρική σελίδα του TAXHEAVEN. Καλή αντάμωση στην Πλατεία και να είναι γεμάτη!!!
 14. Εγώ προσωπικά δεν θεωρώ την απόφαση του ΣΟΛΘ, ή οποιαδήποτε ανάλογη απόφαση άλλου Συλλόγου,ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση. Πρώτα απ'όλα δεν είναι σωστό να κρίνουμε τις αποφάσεις συλλογικών οργάνων,ιδιαίτερα όταν δεν είμαστε μέλη του Δεύτερον είναι σίγουρο ότι απο κάθε πόλη δεν θα συμμετέχουν στο Σύνταγμα όλοι οι συνάδελφοι.Είναι προτιμότερο αυτοί οι συνάδελφοι να μείνουν στα σπίτια τους ή ακόμα χειρότερο να εργασθούν στα γραφεία τους???Δεν είναι προτιμότερο να γίνουν ταυτόχρονα κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις?Ο κόσμος στην κάθε πόλη δεν θα πάρει χαμπάρι εάν μερικοί λογιστές ταξίδευσαν στην Αθήνα.Θα πάρει όμως μια γεύση απο την οποιαδήποτε κινητοποίηση στην περιοχή του. Τρίτον η συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 7/3 δεν πρέπει να την θεωρούμε πυροτέχνημα που άστραψε και βρόντηξε και μετά ....έσβησε.Ούτε θα είναι η έφοδος στα χειμερινά ανάκτορα. Φαντάζεστε τον αρνητικό αντίκτυπο σε όλους μας απο την προσδοκία μιάς Πανελλαδικής Συγκέντρωσης που όμως δεν θα έχει το ποσοτικό "Πανελλαδικό" στοιχείο?? Ο αγώνας δεν τελειώνει στις 7 Μάρτη στο Σύνταγμα,αλλά χρειάζεται συνέχεια,συνέπεια,οργάνωση,συσπείρωση,συνειδητοποίηση και θυσίες.Αυτά θέλουν χρόνο για να έχουν αποτέλεσμα. Μπορεί τα κέντρα εξουσίας να είναι στην Αθήνα,αλλά οι κεραίες της εξουσίας είναι σε όλη την Ελλάδα,σε όλες τις πόλεις.Επομένως πρέπει να πάρουν ένα πολλαπλό μήνυμα απο παντού. Επομένως στόχος μας πρέπει να είναι η μαζικοποίηση του αγώνα μας πανελλαδικά με κινητοποιήσεις κάθε μορφής,όχι απαραίτητα την ίδια μέρα. Βέβαια οι συνάδελφοι απο το λεκανοπέδιο Αττικής πρέπει να δώσουν μαζικά το παρόν στο Σύνταγμα,αλλά και σε όλες τις άλλες πόλεις σε κινητοποιήσεις. Εκείνο όμως που προέχει είναι όλοι οι συνάδελφοι στην Επικράτεια να δώσουν ουσιαστικό παρών στους τοπικούς Συλλόγους,να τους ζωντανέψουν και να τους αλλάξουν,ώστε με την σειρά τους να αλλάξουν την απαράδεκτη ηγεσία της ΠΟΦΕΕ,αφαιρώντας της απόψεις για..."τιποτένιους" και απαιτώντας να μπεί μπροστά στις διεκδικήσεις μας. Ο Αγώνας συνεχίζεται,όχι μόνο με το πληκτρολόγιο,αλλά και ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ!
 15. Δεν είμασταν και τόσο λίγοι.Είμασταν όμως ενωμένοι και μαχητικοί.Και τα .."κλισέ συνθήματα" έδιναν παλμό και τα φώναζαν όλοι στην πορεία και έξω απο το Υπουργέιο. Η συμβολή όμως του φίλου μας Κίμωνα, με την ντουντούκα τόσο στην ομιλία του στην Πλατεία όσο και στην πορεία,ήταν το ...κάτι άλλο. Μαχητικός,μεστός και ευρηματικός ο Κίμωνας.Συγχαρητήρια!! Το σύνθημα που κυριάρχησε "ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ" το βροντοφώναζαν όλοι και το εμπέδωσαν όλοι.Επίσης και τα " ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ", "ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ",όσο...κλισέ κι αν ακούγονται είναι ΟΥΣΙΑ. Επίσης τον παλμό έδωσαν με τα συνθήματα τους και οι καθαρίστριες.Η δε παρουσία των ΜΑΤ στην οδό Νίκης ήταν ...περιττή και απαράδεκτη. Αυτά και πάντα τέτοια επιτέλους!!!!
 16. Η ΠΟΦΕΕ δειλά-δειλά επιχειρεί να καρπωθεί την πιθανή "αναδίπλωση" της Κυβέρνησης για "εξορθολογισμό" των προστίμων. Η συγκέντρωση 12.500 υπογραφών και η πρώτη συγκέντρωση στους δρόμους των συναδέλφων άσκησαν πίεση πρωτα στην ΠΟΦΕΕ,για να κάνει την ημερίδα στις 24/1/14 και να βγάλει ένα ψήφισμα και δεύτερον στην κυβέρνηση για να έχει δεύτερες σκέψεις για..."εξορθολογισμό" των προστίμων. Τώρα χρειάζεται η δεύτερη και μαζική ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ μας στο Σύνταγμα 11 πμ την Τρίτη 4/2 για να "εξορθολογίσουμε" εμείς την κυβέρνηση,αντί να περιμένουμε την ΠΟΦΕΕ να κάνει ΓΣ(εάν και πότε την κάνει),αφού "ολοκληρώσει τις προσπάθειες της και αποφασίσει...επόμενες κινήσεις".. Ο μόνος δρόμος του αγώνα μας είναι Ο ΔΡΟΜΟΣ!!
 17. Γιατί πειράζει η παράθεση του VIDEO?Σημασία έχει ο παρουσιαστής Τσίρος ή μήπως οι σωστές τοποθετήσεις του Συναδέλφου Γιώργου Κορομηλά???????
 18. Αύριο στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ 11 το πρωί,περιμένω να δώ απο κοντά τους παλιούς Φίλους και Συναδέλφους απο ΕΦΕΕΑ ,απο ΠΟΦΕΕ ,απο ΠΕΦΕ,απο την ΠΟΛ. Να μην λείψει κανείς. Παράλληλα με τις χιλιάδες υπογραφές χρειάζονται και αγωνιστικές συγκεντρώσεις,αυτές "ακούγονται" καλύτερα. Ο Αγώνας τώρα(δεν δικαιώνεται) μόλις αρχίζει!!!!! Με αγωνιστικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς Γιάννης Βούκας
 19. Προσυπογράφω και ....αντιγράφω την παρούσα δημοσίευση του καλού μας φίλου Μπάμπη.Το ίδιο θα κάνω κι εγώ την Δευτέρα. Συγχαρητήρια στους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας και σε όλους τους υπογράφοντες . Για την συνέχεια θα είμαι παρών. Εδώ και καιρό το "φωνάζω" με την ...υπογραφή μου για ¨δρόμους του αγώνα". Καιρός να σηκωθούμε απο τους "καναπέδες" και να μην μείνουμε μόνο.... στα πληκτρολόγια και μόνο σε υπογραφές.Φτάνει πιά!!!!!! Καλημέρα και καλή δύναμη.
 20. Σε ευχαριστώ πολύ συναδέλφισα που με θυμήθηκες,εύχομαι και σε σένα τα καλύτερα και καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία!!
 21. Δημήτρη σε ευχαριστώ πολύ που με θυμήθηκες(δες και ΠΜ).Εύχομαι κι εγώ χρόνια πολλά σε όλες και όλους τους εορταζόμενους!!!!
×
×
 • Create New...