Jump to content

alekosmp

simple Members
 • Posts

  171
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by alekosmp

 1. Για το πιστωτικό λιανικής που λέει πιο κάτω αναρωτιέμαι η απλή ταμειακή πως θα το βγάζει
 2. dodos μου αρέσει η επιμονή σου το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δεις αν το συγκοινωνιών χαρακτηρίζει το τρακτέρ ως μεταφορικά μέσο. Αν όχι τότε είναι μηχάνημα και έχεις την μείωση. Τώρα που το λέμε http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=66362 ένας συνάδελφος απο το forum το χαρακτηρίζει ως μηχάνημα έργου και ως τέτοιο ταξινομείται στη αρμόδια νομαρχιακή διεύθυνση
 3. Κάθε εργασία που περνάει από την τράπεζα-------> Χρέωση Κάθε εργασία που περνάει απο τον Λογιστή -------> Δωρεάν Στο εξωτερικό η προμήθεια καρτών είναι πολύ χαμηλότερη καθώς η χρήση τους είναι διαδεδομένη. Αλλά φαντάζομαι πως οποιοδήποτε ποσοστό εφαρμόζεται στο σύνολο του τζίρου της αγοράς τότε ναι μιλάμε για μεγάλα ποσά.
 4. Την εκπρόθεσμη μεταβολή λόγω εκπρόθεσμων δικαιολογητικών την δέχεται η εφορία με τα πρόστιμα που αναφέρετε. Όμως από ότι καταλαβαίνω ο/η έφορος δεν είναι υποχρεωμένος να δεχτεί τα δικαιολογητικά αυτά αν είναι εκπρόθεσμα (δηλαδή αν έχουν εκδοθεί μετά την ημερομηνία υποβολής του ΕΦΑ. Εν ολίγοις δεν είναι υποχρεωμένος να παρέχει την απαλλαγή αν τα δικαιολογητικά έχουν εκδοθεί εκπρόθεσμα. Σωστά? Το παρακάτω ισχύει ακόμα δηλαδη? http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/16474
 5. Πάντα συγκρίνουμε τις επιλογές με βάση τις εναλλακτικές. Εδώ έχουμε μόνο μια επιλογή. Το δημόσιο σήμερα φαίνεται καλό σαν επιλογή, αλλά αναρωτιέμαι αν θα συνεχίσει να είναι καλή και στο μέλλον. Το ίδιο βέβαια θα μου πείτε και για τον ιδιωτικό τομέα. Πάντως σίγουρα το ρίσκο και η δουλειά στο δημόσιο είναι διαφορετικά από τον ιδιωτικό τομέα. Απλά η αμοιβή του δημοσίου πιστεύω πως κάποια στιγμή ίσως φτάσει να αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό. Βραχυπρόθεσμα πάντως θέλει χρόνο μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση γιατί αυτή την στιγμή υπάρχει ανασφάλεια παντού.
 6. είτε σαν μισθωτός χωρίς να υπογράφει, είτε σαν λογιστής τα λεφτά είνα λίγα.
 7. Αρθρο 21. Συντελεστές. Υπολογισμός του φόρου 4.Για τα νησιά των νομών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και τα νησιά του Αιγαίου Θάσο, Σαμοθράκη, Βόρειες Σποράδες και Σκύρο, οι συντελεστές του φόρου μειώνονται κατά τριάντα τοις εκατό (30%), εφόσον πρόκειται για αγαθά, τα οποία κατά το χρόνο που ο φόρος γίνεται απαιτητός: α) βρίσκονται στα νησιά αυτά και παραδίδονται από υποκείμενο στο φόρο που είναι εγκαταστημένος στα νησιά αυτά, β) πωλούνται με προορισμό τα νησιά αυτά από υποκείμενο στο φόρο, εγκαταστημένο σε οποιοδήποτε μέρος του εσωτερικού της χώρας, προς αγοραστή υποκείμενο ή προς μη υποκείμενο στο φόρο νομικό πρόσωπο, εγκαταστημένο στα νησιά αυτά, γ) αποστέλλονται ή μεταφέρονται προς υποκείμενο στο φόρο ή προς μη υποκείμενο στο φόρο νομικό πρόσωπο που είναι εγκαταστημένο στα νησιά αυτά, στα πλαίσια της ενδοκοινοτικής απόκτησης αγαθών, δ) εισάγονται στα νησιά αυτά. Η πιο πάνω μείωση των συντελεστών δεν ισχύει για τα καπνοβιομηχανία προϊόντα και τα μεταφορικά μέσα.
 8. Αυτό που με ανησυχεί είναι πως ενώ εμείς λέμε ναι η όχι στα μέτρα, η κυβέρνηση κάνει αίτηση για μνημόνιο 3 με ακόμα σκληρότερα μέτρα. Το όχι στα μέτρα δεν είναι αντίθετο με νέο μνημόνιο ????
 9. Συμφωνώ με τον PONZI στην εκτίμηση της παρούσας κατάστασης. Αλήθεια σκέφτηκε κανείς ποτέ οτι τα δημοψηφίσματα ανέκαθεν αποτελούν σημείο διχασμου? Δεν ξέρω τι θα βγάλει η κάλπη αλλά τουλάχιστον ελπίζω να παραμείνουμε ενωμένοι, σε κάθε ενδεχόμενο. Αυτό χρειάζεται η χώρα πιο πολύ αυτές τις ώρες. παραθέτω και την χθεσινή άποψη του Μίκη Θεοδωράκη,
 10. Πάντως επειδή η απόφαση που θα πάρουμε είναι σοβαρή, θα ήταν καλό άνθρωποι πιο γνώστες του αντικειμένου από εμάς, να μας αναλύσουν τι σημαινει το ναι ή το όχι για την επόμενη μέρα, μηνα, έτος κτλ, Συγνώμη αλλά αμφιβάλω ακόμα και για τις δικές μου δυνατότητες να συλλάβει το μέγεθος και την έκταση αυτών των αλλαγών. Επειδή το θέμα είναι σοβαρό, θα ήταν καλό το ναι ή το όχι να συμπεριλαμβάνει την ΠΛΗΡΗ κατανόηση του τι πάμε να κάνουμε. Και είναι ακριβώς αυτή την ενημέρωση που χρειάζεται να έχει ο κάθε νοήμων πολίτης για να αποφασίσει για το τι θα κάνει. Όλοι θέλουμε την αλλαγή (προς το καλύτερο), αλλά φαντάζομαι θέλουμε να είμαστε και σίγουροι πως κάνουμε το σωστό.
 11. Μην με παρεξηγείτε. Δεν ειμαι ενάντια στην άσκηση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, αλλα ενάντια σε αυτούς που χρησιμοποιούν την δημοκρατία για να απαλλάξουν τους εαυτούς τους απο καταστάσεις που είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι. Για παράδειγμα το ερώτημα για εσάς είναι εαν θα πουμε ναι η όχι στα μέτρα? αμα πουμε ναι θα είναι επιτυχία? αμα πούμε όχι θα είναι επιτυχία? θα αναρωτηθεί κανείς πως φτάσαμε στο σημείο αυτο? Γιατί για κάποιους το ερώτημα δεν είναι μόνο αυτο (δλδ ναι η οχι στα μετρα). Δημοκρατία θα ήταν να μπορούσαμε να δώσουμε σαν λαός απαντήσεις σε πολλά περισσότερα ερωτήματα. Όπως που θέλουμε να πάει η χώρα και οι άνθρωποι της. Και ασφαλώς σε πολλά άλλα. Ίσως αν το κάναμε νωρίτερα να μην φτάναμε και ως εδώ. Γιατί η δημοκρατία προφυλάσσεται μόνο από σκεφτόμενους - ενημερωμένους πολίτες, όχι μόνο από αυτούς που ψηφίζουν.
 12. Νομίζω αυτά θα σε καλύψουν! https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YMAmLLsKD4A https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=0pf55pz6Uxw
 13. Όσον αφορα τον πελάτη, ο οποίος δεν έχει τις γνώσεις λογιστικής τις δικές μας, ο επαγγελματισμός κρίνεται απο το όνομα, την φήμη, και γενικά από ποιον θα νιώσει ότι μπορεί να εμπιστευτεί για καλύψει τις ανάγκες του. Αυτό είναι στις πωλήσεις ποιο σημαντικό απο το γεγονός ότι η συμπεριφορά αυτού του επαγγελματία και οι γνώσεις είναι ασφαλώς ΟΝΤΩΣ οι κατάλληλες. Όσον αφορά τις μεταξύ μας σχέσεις νομίζω οτι επαγγελματίες θεωρούμε αυτούς που έχουν δείξει την αξία τους στην πράξη, και έχουμε αναγνωρίσει την δουλειά τους, ή αυτούς που έχουν κατακτήσει τίτλους σπουδών η πιστοποιήσεις σημαντικές. Και τελευταία είναι ο αληθινός επαγγελματισμός ο οποίος έχει να κάνει με την ικανότητα του καθένα απο εμάς να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις της δουλειάς είτε καθημερινές είτε έκτακτες. Είμαι στην κατηγορία των ανθρώπων που πιστεύω πως η δουλεια μας σε ένα μεγάλο βαθμό συστηματοποιείται μέσω του προγραμματισμού, διευκολύνοντας να είμαστε περισσότερο σωστοί στο κανούμε την δουλειά μας και γρήγοροι στο να καλύπτουμε τις ανάγκες των πελάτών. Έτσι μακροπρόθεσμα αυτό συντελεί στο να είμαστε και να φαινόμαστε περισσότερο επαγγελματίες. Και νομίζω σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η λογική των ελεκτικων εταιριών με βάση το άρθρο που ανέφερε ο συνάδελφος.
 14. Οι ελεγκτικές εταιρίες είναι ιδιωτικές, έχουν παρουσία σε όλο τον κόσμο, η λειτουργία τους έχει θεσμοθετηθεί απο διάφορα σώματα με βάση διεθνείς κανόνες. Στόχος τους είναι να παρέχουν πιστοποίηση στους χρήστες των οικονομικών καταστάσεων ότι η εικόνα που παρουσιάζεται στις οικονομικές καταστάσεις είναι ειλικρινής και αληθινή. Στην Ελλάδα η παρουσία τους θα είναι διαφορετική δηλαδη? Και τα λογιστικά πρότυπα συγκλίνουν με τα διεθνή ώστε να είναι πιο εύκολη η ανάγνωση, και η σύγκριση των οικονομικών καταστάσεων. Πως θα μοιραστούμε την πίτα του ελέγχου αφού οι προυποθέσεις και μόνο για την δημιουργία ελεκτικής εταιρίας είναι απαγορευτικές? (αν δεν κάνω λάθος απαιτείται υψηλό ελάχιστο κεφάλαιο) Το πρόβλημα δεν είναι οι ελεκτικές εταιρίες, αλλά όπως αναφέρεται και στα άρθρα που αναφέρθηκαν στην αρχή, α) η πρόσβαση σε τεχνολόγία και τεχνογνωσία που ο μέσος λογιστής δεν μπορεί να έχει και β) ενα ισχυρό όνομα που δημιουργείται εν μέρει απο το α) και εν μέρει απο τον επαγγελματισμό των μελών αυτών των εταιρίων.
 15. Υπάρχουν προυποθέσεις που αν πληρούνται εξασφαλίζεται η ανεξαρτησία του ελεγκτη, η τουλάχιστον έτσι γνωρίζω. Μπορεί για παράδειγμα να χρησιμοποιηθεί άλλη ομάδα για την τήρηση του λογιστηρίου και άλλη για τον έλεγχο, ή να γίνει ανεξάρτητος ή επιπλέον έλεγχος από καποιον ελεγκτή, ότι όλα είναι οκ. Αλλά ακόμα και να υπήρχε αυστηρό νομικό πλαίσιο, απο την στιγμή που υπάρχει μια ζωντανή αγορά θα άλλαζε κάτι?
 16. Καλημέρα, Θα είμαι όσο μπορώ πιο σύντομος. Το επάγγελμα μας έχει πολλά σκέλη, βάση των οποίων σήμερα γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται στο μέλλον επιλογή λογιστών, Κριτήρια που χρησιμοποιεί ο πελάτης α) τις ικανότητες και γνώσεις (που αυτό διαφέρει από συνάδελφο σε συνάδελφο αυτή την στιγμή) β) την υλοποίηση αυτών των γνώσεων. Προφανώς επειδή κάποιος ξέρει πως βγαίνει το φπα δεν σημαίνει πως από την καταχώρηση ως και την εκτύπωση δεν γίνονται λάθη. Δηλαδή μηχανοργάνωση γ) το κόστος των υπηρεσιών μας ( δηλαδή το γνωστό θέμα των αμοιβών) δ) το μάρκετινγκ, δηλαδή πόσο καλά μπορείς να πείσεις τον πελάτη για τα προηγούμενα 3! Κίνδυνοι! Α) ο κίνδυνος να πάθει το επάγγελμα μας από την πληροφορική (μηχανοργάνωση) ότι έπαθαν οι φωτογραφικές μηχανές από τα κινητά. Όταν πρωτοβγήκαν τα κινητά στην αγορά, αν κάποιος έλεγε ότι η πώληση κινητών θα επηρέαζε τις πωλήσεις των φωτογραφικών μηχανών θα τον περνούσαν για τρελό. Τι δουλειά έχει το ένα με το άλλο? Με την ενσωμάτωση όμως τις δυνατότητας για ποιοτικές φωτογραφίες από ένα σωρό συσκευές (tablet, κινητά), ξαφνικά οι πωλήσεις των φωτογραφικών έπεσαν http://phys.org/news/2013-12-smartphones-picture-camera-sales.html Σταδιακά λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια ένα κομμάτι της λογιστικής τεχνογνωσίας περνάει και αυτοματοποιείται μέσω της μηχανοργάνωσης στην ευρύτερη αγορά, π.χ. καταχώρηση στο ημερολόγιο, μεταφορά στα καθολικά, και στα ισοζύγια. Πριν κάποια χρόνια αυτά δεν ήταν τόσο εύκολα. Τώρα είναι αυτονόητα. Σας διαβεβαιώνω ότι πάρα πολλά από αυτά που σήμερα περνάμε και βασανιζόμαστε καθημερινά, στο μέλλον δεν θα χρειάζεται να τα κάνουμε, διότι αυτές οι γνώσεις θα είναι ενσωματωμένες σε συστήματα που δεν θα επιτρέπουν λάθη, και επιπλέον θα μας ξεκουράζουν αφάνταστα. Έτσι όποιος έχει πρόσβαση σε τέτοια τεχνολογία θα μπορεί να ασχολείται περισσότερο με το α), το β) θα είναι πλέον δεδομένο και θα δουλεύει από μόνο του για το α), το γ) θα πέσει όπου εκείνος θέλει, και εντέλει θα μείνει σχεδόν μονό το δ) όπου αναφέρεται ο συνάδελφος. Παράλληλα πρέπει να σκεφτούμε ποιος θα έχει πρόσβαση σε αυτή την τεχνολογία. Θα την έχει το κράτος? θα την έχουν οι εταιρίες πληροφορικής? θα την έχουν οι ελεγκτικές εταιρίες? (αν δεν την έχουν ήδη). Ή θα την έχει και θα την αναπτύσσει ένα νομικό μόρφωμα, σαν αυτό τον δικηγόρων, όπου καθημερινά θα αναπτύσσει εργαλεία που θα ενσωματώνουν αυτή την γνώση σε εργαλεία και θα την διοχετεύουν μόνο σε μέλη, ώστε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν επαγγελματίες και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Όλα αυτά τα ξέρω γιατί σε ένα βαθμό προετοιμάζομαι για κάτι τέτοιο εδώ και περίπου 10 χρόνια, με σκοπό όχι να βγάλω χρήματα απαραίτητα αλλά να συνεχίσω να ασκώ το επάγγελμα με αξιοπρέπεια που όπως ξέρεται καθημερινά μας την στερούν. Αλλά επειδή μέσα από φόρουμ σαν αυτό με έχετε μάθει πως υπάρχει και συναδελφικότητα, θέλω να σας πω πως αν πέρα από συναδελφικότητα διατίθεστε να υπάρξει και συλλογικότητα ευχαρίστως να διαθέσω τις γνώσεις μου και εμπειρία σε αυτό τον σκοπό. Όλα αυτά τα λέω, όχι για να αφήσω κάποον έξω, αλλά για την δημιουργία ενός μέλλοντος όπου θα μας χωράει όλους, με τους δικούς μας όρους. Με εκτίμηση, Μπογιατζής Παντελής
 17. Πέρυσι με τον 4161/2013 είχε δωθεί νόμιμη παράταση στην προθεσμία σύγκλισης της Γενικής συνέλευσης. Μήπως φέτος να το θέσουμε σαν θέμα στους συλλόγους μπας και το βάλουν και αυτό σε κάποιο από τους νόμους που θα βγάλουν όπου να 'ναι.
 18. παραθέτω και ένα post στο forum για τις διατακτικές http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=94802&hl=
 19. Μετά από ερώτημα που έκανα στο ΔΕΝ μου είπαν πως σε 1-2 μήνες το ΙΚΑ θα βγάλει κάποια διευκρίνηση. Ως τότε το κριτήριο που μπορούμε να έχουμε είναι αν η δαπάνη εξυπηρετεί λειτουργικές ανάγκες της εταιρίας. Συγκεκριμένα ρώτησα για τα σπίτια. Εμείς είμαστε σε νησί και πολλές επιχειρήσεις νοικιάζουν σπίτια για υπαλλήλους είτε για όλο τον χρόνο ή για την περιόδο την καλοκαιρινή μονο. Μου είπε πως στην περίπτωση της ενοικίασης σπιτιού για την περίοδο του καλοκαιριού, είναι περισσότερο εμφανές πως εξυπηρετεί λειτουργικές ανάγκες της εταιρίας από ότι η ενοικίαση για όλο το έτος. Αλλά από ότι κατάλαβα επειδή δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο μέχρι να βγει κάποια διευκρίνηση, το ρίσκο το αναλαμβάνει ο καθένας μας, βασιζόμενος σε αποφάσεις δικαστηρίων και του ΣΤΕ. Μου αρέσει που ανοίγουμε τέτοια θέματα για να δίνουμε απαντήσεις! Κάνω πλάκα γιατί τέτοιες λύσεις μόνο στο ελληνικό κράτος θα δίνονταν. Και πάλι καλά δηλαδή που πήρα και αυτή την απάντηση.
 20. Δεν εχει δημιουργηθεί κάτι τέτοιο ακόμα, νομίζω και σε παγκόσμιο επίπεδο. Εδώ και χρόνια λέω πως μια στοχοκεντρική μορφή οργάνωσης, με ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης έργων και πόρων, καθώς και με ένα φόρουμ (όπως αυτό) θα άλλαζε πολλά πράγματα, όχι μόνο για τους λογιστές αλλά και για πολλά άλλα πράγματα στην χώρα. Τέτοια είδους προσπάθεια πρέπει να είναι ανοιχτού κώδικα και να είναι δωρεάν καθώς δεν θα αλλάξει μόνο την προσπάθεια των λογιστών, αλλά και την σκέψη και λειτουργία των ανθρώπων. Αυτό γιατί ενώ μέχρι τώρα όλοι μας νιώθουμε ανίκανοι να κάνουμε την διαφορά, μετά θα πέρνουμε λίγο λίγο την ζωή στα χέρια μας. Χωρίς να έχει να κάνει με πολιτικές η συνδικαλιστικές πεποιθήσεις. Έχοντας απλά να κάνει με ένα κοινό στόχο (όραμα), ο οποίος θα αναλύεται σε μικρότερα κομμάτια, στον οποίο όλοι θα συνδράμουν με ότι μπορούν. Επειδή έχω ασχοληθεί θεωρητικά με τέτοια θέματα εδώ και χρόνια, αλλά και πρακτικά έχω ασχοληθεί με προγραμματισμο εδώ και χρόνια αν γίνει τέτοια προσπάθεια ευχαρίστως να συνεισφέρω ότι μπορώ και στον σχεδιασμό τον θεωρητικό και στο κομμάτι σχεδιασμού των βάσεων. Μη ρωτάτε γιατί δεν έχω κάνει κάτι περισσότερο τόσο καιρό, λογιστής είμαι! Εγώ προτείνω να ξεκινήσουμε με την δημιουργία ενός ξεχωριστού φόρουμ μόνο για τον σκοπό αυτό (η και σελίδας) ώστα να ξεκινήσουμε να μαζεύουμε συμμετοχές.
 21. Με τον 4172/2013 άρθρο 13 αναφέρεται ποιες παροχές στο προσωπικό θεωρούνται εισόδημα απο μισθωτές υπηρεσίες. Το θέμα αυτό έχει σαν σκοπό να οριοθετήσουμε ποιες από αυτές και πότε έχουν ασφαλιστικές εισφορές. Εδώ θα βρείτε το αντίστοιχο θέμα στο taxheaven απο την πλευρά του 4172/2013 Αναφέρω ορισμένα απο τα πράγματα που έχω εντοπίσει και παρακαλώ να σχολιάσετε αν όντως τα πράγματα είναι έτσι. Δυστυχώς έχω αναφορές μόνο απο δικαστήρια που αναφέρουν ότι δεν υπόκεινται σε ασφαλιστικές εισφορές τα εξής. Χρήση ΙΧ για εξυπηρέτηση λειτουργικών αναγκών της επιχείρησης {ΣτΕ 4116-19/97} Μισθώσεις κατοικιών προς στέγαση των μισθωτών της, εαν πάλι εξυπηρετούνται λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησης {ΑΠ 1297/83, 1915/86, ΣτΕ 2551/86).Το κομμάτι που αναφέρεται στις λειτουργικές ανάγκες είναι λίγο ασαφές, καθώς κάθε παροχή ,που εγώ φαντάζομαι τουλάχιστον, εξυπηρετεί όντως λειτουργική ανάγκη της εταιρίας.
×
×
 • Create New...