Jump to content

alekosmp

simple Members
 • Posts

  171
 • Joined

 • Last visited

About alekosmp

Recent Profile Visitors

3,897 profile views

alekosmp's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

24

Reputation

 1. Για το πιστωτικό λιανικής που λέει πιο κάτω αναρωτιέμαι η απλή ταμειακή πως θα το βγάζει
 2. dodos μου αρέσει η επιμονή σου το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δεις αν το συγκοινωνιών χαρακτηρίζει το τρακτέρ ως μεταφορικά μέσο. Αν όχι τότε είναι μηχάνημα και έχεις την μείωση. Τώρα που το λέμε http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=66362 ένας συνάδελφος απο το forum το χαρακτηρίζει ως μηχάνημα έργου και ως τέτοιο ταξινομείται στη αρμόδια νομαρχιακή διεύθυνση
 3. Κάθε εργασία που περνάει από την τράπεζα-------> Χρέωση Κάθε εργασία που περνάει απο τον Λογιστή -------> Δωρεάν Στο εξωτερικό η προμήθεια καρτών είναι πολύ χαμηλότερη καθώς η χρήση τους είναι διαδεδομένη. Αλλά φαντάζομαι πως οποιοδήποτε ποσοστό εφαρμόζεται στο σύνολο του τζίρου της αγοράς τότε ναι μιλάμε για μεγάλα ποσά.
 4. Την εκπρόθεσμη μεταβολή λόγω εκπρόθεσμων δικαιολογητικών την δέχεται η εφορία με τα πρόστιμα που αναφέρετε. Όμως από ότι καταλαβαίνω ο/η έφορος δεν είναι υποχρεωμένος να δεχτεί τα δικαιολογητικά αυτά αν είναι εκπρόθεσμα (δηλαδή αν έχουν εκδοθεί μετά την ημερομηνία υποβολής του ΕΦΑ. Εν ολίγοις δεν είναι υποχρεωμένος να παρέχει την απαλλαγή αν τα δικαιολογητικά έχουν εκδοθεί εκπρόθεσμα. Σωστά? Το παρακάτω ισχύει ακόμα δηλαδη? http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/16474
 5. Πάντα συγκρίνουμε τις επιλογές με βάση τις εναλλακτικές. Εδώ έχουμε μόνο μια επιλογή. Το δημόσιο σήμερα φαίνεται καλό σαν επιλογή, αλλά αναρωτιέμαι αν θα συνεχίσει να είναι καλή και στο μέλλον. Το ίδιο βέβαια θα μου πείτε και για τον ιδιωτικό τομέα. Πάντως σίγουρα το ρίσκο και η δουλειά στο δημόσιο είναι διαφορετικά από τον ιδιωτικό τομέα. Απλά η αμοιβή του δημοσίου πιστεύω πως κάποια στιγμή ίσως φτάσει να αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό. Βραχυπρόθεσμα πάντως θέλει χρόνο μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση γιατί αυτή την στιγμή υπάρχει ανασφάλεια παντού.
 6. είτε σαν μισθωτός χωρίς να υπογράφει, είτε σαν λογιστής τα λεφτά είνα λίγα.
 7. Αρθρο 21. Συντελεστές. Υπολογισμός του φόρου 4.Για τα νησιά των νομών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και τα νησιά του Αιγαίου Θάσο, Σαμοθράκη, Βόρειες Σποράδες και Σκύρο, οι συντελεστές του φόρου μειώνονται κατά τριάντα τοις εκατό (30%), εφόσον πρόκειται για αγαθά, τα οποία κατά το χρόνο που ο φόρος γίνεται απαιτητός: α) βρίσκονται στα νησιά αυτά και παραδίδονται από υποκείμενο στο φόρο που είναι εγκαταστημένος στα νησιά αυτά, β) πωλούνται με προορισμό τα νησιά αυτά από υποκείμενο στο φόρο, εγκαταστημένο σε οποιοδήποτε μέρος του εσωτερικού της χώρας, προς αγοραστή υποκείμενο ή προς μη υποκείμενο στο φόρο νομικό πρόσωπο, εγκαταστημένο στα νησιά αυτά, γ) αποστέλλονται ή μεταφέρονται προς υποκείμενο στο φόρο ή προς μη υποκείμενο στο φόρο νομικό πρόσωπο που είναι εγκαταστημένο στα νησιά αυτά, στα πλαίσια της ενδοκοινοτικής απόκτησης αγαθών, δ) εισάγονται στα νησιά αυτά. Η πιο πάνω μείωση των συντελεστών δεν ισχύει για τα καπνοβιομηχανία προϊόντα και τα μεταφορικά μέσα.
 8. Αυτό που με ανησυχεί είναι πως ενώ εμείς λέμε ναι η όχι στα μέτρα, η κυβέρνηση κάνει αίτηση για μνημόνιο 3 με ακόμα σκληρότερα μέτρα. Το όχι στα μέτρα δεν είναι αντίθετο με νέο μνημόνιο ????
 9. Συμφωνώ με τον PONZI στην εκτίμηση της παρούσας κατάστασης. Αλήθεια σκέφτηκε κανείς ποτέ οτι τα δημοψηφίσματα ανέκαθεν αποτελούν σημείο διχασμου? Δεν ξέρω τι θα βγάλει η κάλπη αλλά τουλάχιστον ελπίζω να παραμείνουμε ενωμένοι, σε κάθε ενδεχόμενο. Αυτό χρειάζεται η χώρα πιο πολύ αυτές τις ώρες. παραθέτω και την χθεσινή άποψη του Μίκη Θεοδωράκη,
 10. Πάντως επειδή η απόφαση που θα πάρουμε είναι σοβαρή, θα ήταν καλό άνθρωποι πιο γνώστες του αντικειμένου από εμάς, να μας αναλύσουν τι σημαινει το ναι ή το όχι για την επόμενη μέρα, μηνα, έτος κτλ, Συγνώμη αλλά αμφιβάλω ακόμα και για τις δικές μου δυνατότητες να συλλάβει το μέγεθος και την έκταση αυτών των αλλαγών. Επειδή το θέμα είναι σοβαρό, θα ήταν καλό το ναι ή το όχι να συμπεριλαμβάνει την ΠΛΗΡΗ κατανόηση του τι πάμε να κάνουμε. Και είναι ακριβώς αυτή την ενημέρωση που χρειάζεται να έχει ο κάθε νοήμων πολίτης για να αποφασίσει για το τι θα κάνει. Όλοι θέλουμε την αλλαγή (προς το καλύτερο), αλλά φαντάζομαι θέλουμε να είμαστε και σίγουροι πως κάνουμε το σωστό.
 11. Μην με παρεξηγείτε. Δεν ειμαι ενάντια στην άσκηση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, αλλα ενάντια σε αυτούς που χρησιμοποιούν την δημοκρατία για να απαλλάξουν τους εαυτούς τους απο καταστάσεις που είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι. Για παράδειγμα το ερώτημα για εσάς είναι εαν θα πουμε ναι η όχι στα μέτρα? αμα πουμε ναι θα είναι επιτυχία? αμα πούμε όχι θα είναι επιτυχία? θα αναρωτηθεί κανείς πως φτάσαμε στο σημείο αυτο? Γιατί για κάποιους το ερώτημα δεν είναι μόνο αυτο (δλδ ναι η οχι στα μετρα). Δημοκρατία θα ήταν να μπορούσαμε να δώσουμε σαν λαός απαντήσεις σε πολλά περισσότερα ερωτήματα. Όπως που θέλουμε να πάει η χώρα και οι άνθρωποι της. Και ασφαλώς σε πολλά άλλα. Ίσως αν το κάναμε νωρίτερα να μην φτάναμε και ως εδώ. Γιατί η δημοκρατία προφυλάσσεται μόνο από σκεφτόμενους - ενημερωμένους πολίτες, όχι μόνο από αυτούς που ψηφίζουν.
×
×
 • Create New...