Jump to content

el

simple Members
 • Content Count

  157
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Upvote
  el reacted to ginita in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  θα μπορουσες να σταματησεις την απαντηση τοτε στο "σεμνα και ταπεινα..."
  το αν ειναι αλλο ο ανθρωπος και αλλο ο υπουργος ειναι περιττο, λαθος και ασχετο κατα την αποψή μου...
   
  οσον αφορά το επιπεδο νοιωθω οτι σε αυτο επαγγελμα που ειμαι το εχω ριξει τοσο χαμηλα που με δυσκολια ανεχομαι τον εαυτό μου...
   
  και για την ιστορία ειμαι κατά της βίας ακόμα και σαν απάντηση στην ψυχολογική βία την οποία βιώνει ο κλάδος μου απο το 2010 και μετα...
 2. Upvote
  el reacted to gus in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Επειδή βλέπω ότι πολλοί συνάδελφοι έχουν τρομάξει και νομίζουν ότι το σύστημα θα κλείσει σήμερα αύριο μεθαύριο κλπ.
  Η ανακοίνωση του υπουργείου ήταν ξεκάθαρη . 0 049 θα υπολογίζεται ανεξαρτήτως ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης (εκπρόθεσμης) . συνεπώς δεν μπορώ με τίποτα να πιστεψω ότι το υπουργείο θα πάρει πίσω μέρος την ανακοίνωσης και δεν θα υπολογίζει τον 049 μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Οι πληροφορίες που έχω από την ΓΓΔΕ λένε το ίδιο ακριβώς πράγμα. Αυτό είναι το ένα θέμα . Το άλλο το περιγράφει ο Σταυρουλάκης στην ενημέρωση που κάνει ο Σύλλογος Λογιστών Χανίων μετά και τα μηνύματα της ΠΟΦΕΕ (του Βασίλη Καμπάνη και του Προέδρου της ΠΟΦΕΕ Αβραάμ Πανίδη.)
  Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Νομού Χανίων
  Μήνυμα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για τις φορολογικές δηλώσεις.
  Συνάδελφοι,
  Η ΠΟΦΕΕ απέστειλε προ ολίγη ώρα το παρακάτω μήνυμα:
  «Μετά από επαφές της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες σας συνιστούμε να υποβάλλεται ότι δηλώσεις έχετε είτε αποθηκευμένες είτε σε εκκρεμότητα όσο πιο σύντομα γίνεται.»
  Δεν έχουμε παραπάνω λεπτομέρειες εκτός από την διαβεβαίωση ότι 049 και οι ιατρικές δαπάνες δεν κινδυνεύουν ούτε τώρα ούτε σε αρκετό καιρό από τώρα.
  Όμως το θέμα των προστίμων και των προσαυξήσεων αν θεωρηθούν και εκπρόθεσμες είναι ακόμα στον αέρα, κάτι που συνδέεται με το τι θα γράφει η τροπολογία της Κυβέρνησης την οποία δεν καταφέραμε να έχουμε νέα αν υποβλήθηκε σήμερα ή θα πάρει λίγες ημέρες τελικά.
  Εφόσον έστειλε αυτό το μήνυμα η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. πρέπει να το ακολουθήσουμε και παρακαλούμε τους συναδέλφους να προχωρήσουν σε υποβολές των αποθηκευμένων και των εκκρεμοτήτων τους.
 3. Upvote
  el reacted to SophiaL in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΦΤΟΥ!! ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ..
 4. Upvote
  el reacted to gapdk in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Καλημέρα!
   
  Τις τελευταίες δηλώσεις σαν γραφείο τις στείλαμε με αυτόν τον τρόπο (μείωση του ποσού των αποδείξεων για να μας βγάζει ίσα ίσα ένα χρεωστικό      περίπου 20 ευρω (< 27€) ! Εφόσον η εκκαθάριση ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ προσαύξηση 1% στο ποσό φόρου (άρα θεωρεί τη δήλωση ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ)  δεν έχει το δικαίωμα από το νόμο να σου επιβάλει και αυτοτελές πρόστιμο ! Είτε το ένα θα ισχύει είτε το άλλο. Τα τελικά μαντάτα....θα τα δούμε πάλι στο τέλος.
  Τουλάχιστον οι φωστήρες, ας βάλουν ένα πρόστιμο της τάξης των 30€ ώστε να είμαστε όλοι κατά κάποιο τρόπο "ικανοποιημένοι" !
 5. Upvote
  el got a reaction from gapdk in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Δοκίμασες να το κάνεις? Εγω που δοκίμασα σε μια περιπτωση μου βγαζει  αποτελεσμα μηδενικό...  αρα λογικα το προστιμο θα ναι αυτοτελές... Μόνο αν τη βγάλεις >27 τότε θα τη θεωρήσει χρεωστικη.
 6. Upvote
  el reacted to TAS0S in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Μετά τη χθεσινή απόρριψη της τροπολογίας , στη βουλή , μαζέψαμε επιπλέον 100 υπογραφες.
   
  Πλέον είμαστε στις 834 ... και συνεχίζουμε.
   
  Ελάτε συνάδελφοι.
  Ας μήν χάσουμε ΚΑΙ τη φετινή ευκαιρία για αντίδραση.
 7. Upvote
  el reacted to KAROLOS in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Όσο είμαστε ανοργάνωτοι, κατακερματισμένοι, ανενεργοί, άβουλοι, ευθυνόφοβοι, ωχαδελφιστές και τρωγόμαστε μεταξύ μας με την πρώτη ευκαιρία, τότε, όσοι ηγούνται στο υπ. Οικ. θα τρίβουν τα χέρια τους από ευχαρίστηση. Έτσι, γινόμαστε παιχνιδάκι στα χέρια τους, ανδρείκελα που χορεύουμε στους ρυθμούς τους. Αν θέλουμε να μας σέβονται και να μας φοβούνται συνάμα πρέπει να αλλάξουμε.  Όπως είμαστε τώρα όχι απλά δεν μας φοβούνται αλλά τους προκαλούμε έντονο μειδίαμα. Για σεβασμό δεν το συζητώ, αφού πρώτα απ΄όλα δεν σεβόμαστε εμείς τους ίδιους μας τους εαυτούς. 
   
  Συνεπώς, αν δεν κοιτάξουμε μέσα μας προκειμένου να δούμε τα λάθη μας, τότε δεν θα προχωρήσουμε μπροστά. Η εκάστοτε ηγεσία κάνει τη "δουλειά" της και τα υψηλόβαθμα στελέχη προκειμένου να μην τα ακούν από τους "φίλους" μας της τροϊκας κάνουν όσα μπορούν για να βγουν αυτοί λάδι, έστω κι αν οδηγήσουν στην απόγνωση όλους εμάς.
   
  Κατά τη γνώμη μου τα πρόστιμα είναι το λιγότερο. Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία που δεχθήκαμε είναι πάνω από χρηματικά πρόστιμα. Όπως επίσης και η ψυχική μας καταρράκωση. Αυτά δεν μπορεί να τα αντικαταστήσεις με χρηματικά ποσά!  Στο κάτω-κάτω της γραφής ακόμη κι αν κάποιοι συνάδελφοι αδυνατούν να πληρώσουν τα πρόστιμα, μπορούμε να μαζέψουμε χρήματα και να τους βοηθήσουμε. Την ταπείνωση όμως και το κύρος μας απέναντι στους πελάτες μας που επλήγη, πως θα το αποκαταστήσουμε; Την ψυχική μας υγεία που κλονίστηκε; Τις στιγμές που χάσαμε στις ατελείωτες ώρες αναμονής; 
   
  Ας οργανωθούμε λοιπόν γιατί τα δύσκολα έπονται κι αν δεν κάνουμε κάτι, πάλι θα συζητάμε εδώ τα ίδια και τα ίδια.
 8. Upvote
  el got a reaction from G.E.S. in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
  Δηλώσεις τις οποίες έχουμε στείλει  εδώ και δύο μήνες  περίπου στην Δ.ΗΛΕ ή στις κατα τόπους ΔΟΥ για έλεγχο πότε θα εκκαθαριστουν? ?
  Στην προκειμένη περίπτωση οι εν λόγω υπηρεσίες δεν έχουν προθεσμία να ολοκληρώσουν την ήδη έτοιμη διαδικασία? ?
  Αυτοί δεν θα έπρεπε να είναι συνεπέις με τις προθεσμίες??
  Η "εκπρόθεσμη" εκκαθάριση αυτών δεν αποτελεί πρόβλημα??????
 9. Upvote
  el got a reaction from Sarliz in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
  Δηλώσεις τις οποίες έχουμε στείλει  εδώ και δύο μήνες  περίπου στην Δ.ΗΛΕ ή στις κατα τόπους ΔΟΥ για έλεγχο πότε θα εκκαθαριστουν? ?
  Στην προκειμένη περίπτωση οι εν λόγω υπηρεσίες δεν έχουν προθεσμία να ολοκληρώσουν την ήδη έτοιμη διαδικασία? ?
  Αυτοί δεν θα έπρεπε να είναι συνεπέις με τις προθεσμίες??
  Η "εκπρόθεσμη" εκκαθάριση αυτών δεν αποτελεί πρόβλημα??????
 10. Upvote
  el got a reaction from TasosX in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Εγώ γιατί νοιώθω ότι  ήδη μου πήραν τα πάντα? την ψυχή, το μυαλό, το σώμα, τα παιδια μου, την οικογένεια μου, τους φίλους μου, ?.......  Η ήττα μου μεγάλη...
 11. Upvote
  el reacted to mariahat in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Βρε συνάδελφοι και συναδέλφισσες. Επιτέλους το κεφάλι ψηλά. Εμ μα πια. Είμαι και εντελώς φάλτσα να σας τραγουδούσα κάτι να γελάσετε με την ψυχή σας. Ότι έγινε έγινε, ότι είναι να γίνει θα γίνει. Άντε χαμογελάστε επιτέλους γιατί είναι μεταδοτικό. Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά, με πικρία βέβαια, αλλά αν ζούμε, θα λέμε στα εγγόνια μας, πραγματικές ιστορίες. 
  Άντε προχωράμε μπροστά. Αν τόσο πολύ θέλουν να μας βγάλουν από τη μέση, ας βγουν να το πούνε, με υπογραφή υπευθύνου. Τότε το συζητάμε το θέμα. Με πισώπλατα χτυπήματα όμως, δεν συζητάμε τίποτα. ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ πια. 
 12. Upvote
  el reacted to WILL in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Ηττα θα ηταν εαν δεν ειχες προσπαθησει. Σε  παιχνιδι που ειναι στημενο και να χασεις δεν εγινε τιποτα. Βεβαια μονο λογιστες μπορουν να το καταλαβουν γιατι εμεις το βιωσαμε καθημερινα με το υπερσυγχρονο taxis και τις εγκυκλιους που αλλαζαν μεσα σε περιοδο δηλωσεων. Να χαιρεσαι την οικογενεια σου και τα παιδια σου το κυριοτερο
 13. Upvote
  el got a reaction from DC045915300 in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Εγώ γιατί νοιώθω ότι  ήδη μου πήραν τα πάντα? την ψυχή, το μυαλό, το σώμα, τα παιδια μου, την οικογένεια μου, τους φίλους μου, ?.......  Η ήττα μου μεγάλη...
 14. Upvote
  el got a reaction from LEONIDASSAK1985 in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Αργοπεθαίνουμε.... και αυτο αρεσει σε καποιους...
 15. Upvote
  el reacted to doctor in Έχει υποβάλλει κανείς ήδη ΑΠΔ ?   
  Είστε τρισάθλιοι και ελεεινοί. Τουλάχιστον πείτε ότι είστε άχρηστοι και ανίκανοι και αφήστε τις παπαριές του στυλ "να διευκολυνθούν όλοι οι εργοδότες" και τρίχες κατσαρές.
  Για πολλοστή φορά αλλάζετε κάτι με νόμο χωρίς να μπορείτε να το υποστηρίξετε τεχνικά και μηχανογραφικά.
   
  Y.Γ. Γύρω στις απόκριες αυτά τα παρτάλια τα καρναβάλια θα βγάλουν νέα εγκύκλιο για νέα παράταση μέχρι 31/3/2014...Και να δεις πως όταν βγάλουν αυτή τη γαμοεγκύκλιο θα γράφουν καμία παπαριά μέσα που θα πρέπει να κάνουμε αναδρομικά από 1/12/2013...
  Ζώα...
 16. Upvote
  el reacted to KITSOSTZABELAS in ΑΓΩΝΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΦΠΑ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ BANKING   
  δεν γυρισαν ολοι/ες απο την πληρωμη ?
  :P :P
 17. Upvote
  el reacted to SOTHRIS in Παράταση για το βιβλίο εσόδων-εξόδων Αγροτων   
  Αυτή είναι η γνώμη του κ. Δάνη . Καλό θα είναι να στολιστεί πάντως ο κ. βουλευτής αρμοδίως και καταλλήλως .
 18. Upvote
  el got a reaction from SophiaL in Παράταση για το βιβλίο εσόδων-εξόδων Αγροτων   
  Τζαμτζής: Παράταση για το βιβλίο εσόδων-εξόδων
  [10.01.2014]  
  Παράταση θα δοθεί μέχρι τέλος Ιανουαρίου για την έναρξη της εφαρμογής του βιβλίου εσόδων-εξόδων των αγροτών διαβεβαίωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Θεοχάρης Χάρης, όπως τονίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ιορδάνης Τζαμτζής.
  Σύμφωνα με τον κ. Τζαμτζή «το θέμα παράτασης της εφαρμογής το είχε θέσει νωρίτερα και στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τσαυτάρη Αθανάσιο και στην συνέχεια στον Γενικό Γραμματέα κ. Θεοχάρη τονίζοντας την ανάγκη να δοθεί παράταση της εφαρμογής τήρησης βιβλίου εσόδων-εξόδων των αγροτών διότι τόσο οι αγρότες όσο και οι λογιστές τους δεν γνωρίζουν ξεκάθαρα την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν.
  Με την παράταση εφαρμογής που θα δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών, η Γενική Γραμματεία Εσόδων θα προλάβει να εκδώσει την εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία θα γίνει η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου».
   
  Ενώ τόσο οι ίδιοι όσο και οι υπάλληλοί  τους, και των ΔΟΥ, τα εχουν εντελώς ξεκαθαρισμένα!!!
  Εμείς είμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως........... κοινώς τούβλα!!!!!!!!!!
    .........
 19. Upvote
  el got a reaction from SARAKINOS in Παράταση για το βιβλίο εσόδων-εξόδων Αγροτων   
  Τζαμτζής: Παράταση για το βιβλίο εσόδων-εξόδων
  [10.01.2014]  
  Παράταση θα δοθεί μέχρι τέλος Ιανουαρίου για την έναρξη της εφαρμογής του βιβλίου εσόδων-εξόδων των αγροτών διαβεβαίωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Θεοχάρης Χάρης, όπως τονίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ιορδάνης Τζαμτζής.
  Σύμφωνα με τον κ. Τζαμτζή «το θέμα παράτασης της εφαρμογής το είχε θέσει νωρίτερα και στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τσαυτάρη Αθανάσιο και στην συνέχεια στον Γενικό Γραμματέα κ. Θεοχάρη τονίζοντας την ανάγκη να δοθεί παράταση της εφαρμογής τήρησης βιβλίου εσόδων-εξόδων των αγροτών διότι τόσο οι αγρότες όσο και οι λογιστές τους δεν γνωρίζουν ξεκάθαρα την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν.
  Με την παράταση εφαρμογής που θα δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών, η Γενική Γραμματεία Εσόδων θα προλάβει να εκδώσει την εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία θα γίνει η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου».
   
  Ενώ τόσο οι ίδιοι όσο και οι υπάλληλοί  τους, και των ΔΟΥ, τα εχουν εντελώς ξεκαθαρισμένα!!!
  Εμείς είμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως........... κοινώς τούβλα!!!!!!!!!!
    .........
 20. Upvote
  el reacted to TAG in ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2012   
  'ηλί ηλί λαμά σαβαχθανί.
 21. Upvote
  el got a reaction from despina3 in ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2012   
  Αχ αυτοί οι κύριοι της ΠΟΦΕΕ.....
   
  Πραγματικά έχω πολλές απορίες, θα αναφέρω τις εξής:
  Αφού  δε μπορούν, δεν το  'χουν......... γιατί μας παραμυθιάζουν και μας παίρνουν στο λαιμό τους????????
   
  Χωρίς να είναι σίγουροι γιατί προβαίνουν σε ανακοινώσεις αυτού του τύπου?????????
 22. Upvote
 23. Upvote
  el got a reaction from doctor in Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης - Ο φασισμός εξαπλώνεται επικίνδυνα.   
  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!Για να δούμε θα ακολουθήσουν άλλες συλλήψεις εγκληματιών βουλευτών ????????
 24. Upvote
  el got a reaction from ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ in E9 ---- Συγνώμη, εσείς μπορείτε να μπείτε να δουλέψετε?   
  Ε...... δε θα τους κάνω  τη χάρη!!!!!
   

   
  Αφιερωμένο σε όλους μας................
 25. Upvote
  el got a reaction from xoroxronos in E9 ---- Συγνώμη, εσείς μπορείτε να μπείτε να δουλέψετε?   
  Ε...... δε θα τους κάνω  τη χάρη!!!!!
   

   
  Αφιερωμένο σε όλους μας................
×
×
 • Create New...