Προς το περιεχόμενο

SOTIRIS Χ.

Silver members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    934
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιευμένο από SOTIRIS Χ.

  1. αγαπητέ διαχειριστή,

     

    τις ειλικρινείς μου ευχές για χρόνια καλά!

     

    υ.γ

    όλα αυτά τα χρόνια που συν πορευόμαστε, κατά κάποιον τρόπο, σου οφείλω ένα μέρισμα γνώσης.. 

    εσύ και η ομάδα σου αποδείξατε ότι, μπορούμε πραγματικά να αναδείξουμε το καινοτόμο..

    παραμένω θαυμαστής του τρόπου που χτίσατε αυτή την εξαιρετική  (παραδεισένια) δουλειά!!

     

    απορία.

    τους κωδικούς μου γιατί τους απενοργοποιείσατε?...

    μιας και μόνο από τον υπολογιστή με τα  ''μαγειρευτά"  μπορώ να έχω είσοδο?

  2. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ

     

    Ο κ. γενικός ευχαριστεί για τις εγκάρδιες ευχές σας για την γενέθλια εορτή του.

    Με την ευκαιρία αυτή σας ενημερώνει ότι, τα  sexy κορίτσια  εμφανίζονται σε παρεμφερή ιστότοπο λογιστών στην αλλοδαπή με μεγάλη επιτυχία!

     

    Τέλος, θα παρακολουθεί την καταπληκτική ομάδα του ταξ χέβενος από κοντά και στο μέλλον.

     

    Με εγκάρδιους χαιρετισμούς

    Ο κ. γενικός

    sotiris x.

  3. Εντοπίστηκαν 1.326 λογιστές - μαϊμού με πρόσβαση στο TAXISNet

    http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/15053

     

    αγαπητέ Θεο χάρη περιμένουμε περισσότερα ....

    η σιωπηρή πλειοψηφία των συναδέλφων σε υποστηρίζει και περιμένει..

    είσαι στο σωστό δρόμο!

    συνέχισε!

  4. πρόκειται περί απάτης, που ξεκινάει από πλημέλημα εως και κακούργημα... 

     

    σύντομα όσοι (πολλοί) το έχουν κάνει θα το διαπιστώσουν..

  5. μετατροπή σε Ι.Κ.Ε προβλέπεται από το νόμο. πρέπει να περιμένετε τη διευκρινιστική για τις μετατροπές σε Ι.Κ.Ε.

    απ'  ότι ξέρω δεν θα αργήσει..

     

    εαν δεν έχετε ακίνητα στην Ο.Ε γίνεται  με ιδιωτικό συμφωνητικό (χωρίς συμβοαλιογράφο)

    η διευκρινιστική για μετατροπή άλλου τύπου ετιαρείας σε Ι.Κ.Ε

     

    http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/16955

  6. Φάκελος “Άκρως απόρρητον”

    Tου Ανδρέα Παπαδάκη 

    δημοσιογράφου, πολιτικού αναλυτή- για το 7imeres.gr

    Ένα φουτουριστικό πολιτικό αφήγημα για την Ελλάδα του 2017. 

    Ο ήχος από το ξυπνητήρι τον τίναξε από το κρεβάτι. Ήταν 6 το πρωί. Ο Μανώλης μετά βίας άνοιξε τα μάτια του. Χρειάστηκε μερικά δευτερόλεπτα για να αποφασίσει να σηκωθεί. Η θερμοκρασία στο σπίτι ήταν κάτι παραπάνω από το μηδέν και δεν ήθελε να αποχωριστεί το ζεστό του πάπλωμα. Σκεφτόταν πόσο θα ήθελε να κάνει ένα καυτό ντους για να ξυπνήσει, όπως παλιά. Οι συχνές διακοπές υδροδότησης τα πρωινά όμως και το σκουριασμένο νερό της βρύσης δεν επέτρεπαν πλέον μια τέτοια πολυτέλεια. Ήταν υψηλού ρίσκου.

    Σέρνοντας τα πόδια έφτασε στη κουζίνα κουκουλωμένος με μια μάλλινη κουβέρτα. Η ανάσα του άχνιζε από το κρύο. Ήταν ο τρίτος χειμώνας χωρίς κεντρική θέρμανση στο σπίτι. Πετρέλαιο δεν υπήρχε στην αγορά κι όταν το έβρισκες το πλήρωνες χρυσάφι. Πολλοί ζεσταίνονταν με αυτοσχέδιες ξυλόσομπες αλλά και το ξύλο ήταν δυσεύρετο. Θερμάστρες γκαζιού έβρισκες μόνο μεταχειρισμένες στη μαύρη αγορά αν ήσουν τυχερός και είχες χρήματα ή τρόφιμα για ανταλλαγή.

    Έπινε αργά το τσάι του και σκεφτόταν. Είχε ανάγκη από καφέ, αλλά πού να τον βρει. Ελάχιστοι μπορούσαν να πληρώσουν 10 δραχμές το κιλό στο μπακάλικο. Άνοιξε την τηλεόραση. Έπαιξε μηχανικά με τα κουμπιά του τηλεχειριστηρίου σα να έψαχνε για τα κανάλια που υπήρχαν παλιά. Χιόνι στην οθόνη. Δύο κρατικά κανάλια όλα κι όλα κι αυτά δείχνουν το ίδιο πρόγραμμα. Δημοτικά τραγούδια, εμβατήρια, παλιά ντοκιμαντέρ για τα ζώα, ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες, κυβερνητική προπαγάνδα. Στάθηκε στην ΕΤ1. Το πρώτο κανάλι της Εθνικής Τηλεόρασης είχε πρωινό ενημερωτικό πρόγραμμα από τις 7 το πρωί. Όλη η χθεσινή δραστηριότητα του πρωθυπουργού Νίκου Μιχαλολιάκου, δηλώσεις του, συναντήσεις με τους υπουργούς, πλάνα του ηγέτη που μιλάει στο τηλέφωνο, που γελάει, που επισκέπτεται ένα εργοτάξιο, που χειροκροτείται από εργαζόμενους σε ένα υπουργείο. Πάντα συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και υπουργό Εθνικού Πολιτισμού Ελένη Ζαρούλια. Καμιά φορά και από την κόρη τους Ουρανία που ανέλαβε γενική γραμματέας Εθνικής Νεολαίας.

    Σιχάθηκε. Έκλεισε αμέσως την τηλεόραση. Είχε μάθει να μην πιστεύει τίποτα από την τηλεόραση πλέον. Όλες οι πηγές ενημέρωσης όμως ήταν απολύτως ελεγχόμενες. Αφού έκλεισαν όλα τα ιδιωτικά κανάλια μέσα σε μια εβδομάδα από τότε που κατέλαβαν την εξουσία πριν δύο χρόνια, οι Χρυσαυγίτες προχώρησαν σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων όλων σχεδόν των εφημερίδων. Ακολούθησαν τα ραδιόφωνα. Μέσα σε έξι μήνες, είχε κοπεί και η ελεύθερη σύνδεση με το διαδίκτυο. Οι αρχές είχαν αποκλείσει όλα σχεδόν τα ενημερωτικά σάιτ, έλεγχαν πλήρως τις μηχανές αναζήτησης και κατέγραφαν κάθε κίνηση του χρήστη, κάθε επικοινωνία μέσω email. Πριν δυο μήνες, προχώρησαν σε πογκρόμ συλλήψεων «διαδικτυακών τρομοκρατών» που έκαναν «αντεθνική προπαγάνδα». Η κυβέρνηση έκανε ολόκληρο σώου με τις δεκάδες συλλήψεις και δίκες εξπρές που κατέληξαν σε πολυετείς καθείρξεις. Οι «τρομοκράτες» ομολόγησαν σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση τις πράξεις τους. Οι περισσότεροι με μαυρισμένα μάτια και μώλωπες στο σώμα. Μετά απ’ αυτό, κανείς δεν άκουσε γι αυτούς ξανά.

    Το αστείο είναι ότι αμέσως μετά την εξαφάνιση των «τρομοκρατών», εξαφανίστηκε και ο Υπουργός Τύπου και Προπαγάνδας Ηλίας Κασιδιάρης. Προηγουμένως, το πανελλήνιο είχε δει στις οθόνες του πιπεράτες φωτογραφίες του γυμνού υπουργού σε παρεξηγήσιμες στάσεις μαζί με άλλους γυμνούς γεροδεμένους άντρες. Είπαν ότι οι φωτογραφίες ήταν κατασκευασμένες από τους «τρομοκράτες». Ο Κασιδιάρης άστραψε και βρόντηξε. Αλλά αμέσως μετά παραιτήθηκε και έκτοτε η τύχη του αγνοείται. Μικρό το κακό…

    Ο Μανώλης περπατούσε ήδη μισή ώρα μέσα στο κρύο για να φτάσει μέχρι το υπουργείο. Το μετρό είχε πάψει να λειτουργεί εδώ κι ένα χρόνο. Δεν υπήρχαν ανταλλακτικά για τους συρμούς είπαν. Για να αγοράσουν από το εξωτερικό ούτε κουβέντα. Ούτε λεφτά υπήρχαν στα κρατικά ταμεία για τέτοιες πολυτέλειες, ούτε κανείς τολμούσε να σπάσει το διεθνές εμπάργκο που είχε επιβληθεί στη χώρα μετά την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μερικά λεωφορεία κυκλοφορούσαν ακόμα στην Αθήνα αλλά κι αυτά σπάνια, χωρίς ωράριο και πάντα ασφυκτικά γεμάτα. Όχι με μετανάστες, όπως πριν. Με Έλληνες. Μόνο που οι Έλληνες επιβάτες ήταν τώρα σε χειρότερη κατάσταση απ’ ό,τι οι Αφρικανοί μετανάστες παλιά.

    Κανείς δεν τους θυμόταν πια αυτούς. Αμέσως μετά το πραξικόπημα και τη διάλυση της Βουλής, η κυβέρνηση προχώρησε σε χιλιάδες συλλήψεις. Πρώτα οι μαύροι, μετά οι σκουρόχρωμοι και οι ασιάτες και στη συνέχεια οι μουσουλμάνοι. Τους στοίβαξαν αρχικά κατά χιλιάδες στο πρώην Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (τι ειρωνία) που τώρα είχαν μετονομάσει σε Στάδιο του Λαού. Έμειναν εκεί αρκετές εβδομάδες μέχρι να αποφασιστεί η τύχη τους. Σε άθλιες συνθήκες, ντάλα καλοκαίρι με 40 βαθμούς. Δεκάδες πέθαναν. Εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες εξαφανίστηκαν. Οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν με λεωφορεία στον Πειραιά και τους έβαλαν σε σαπιοκάραβα. Συνοδεία πλοίων του πολεμικού ναυτικού τους οδήγησαν στα διεθνή ύδατα. Κάποια πλοία περιπλανιόντουσαν για μέρες μέχρι να βρεθεί ξένο λιμάνι να τους δεχτεί. Αυτό έγινε μετά την κατακραυγή για τα τρία ναυάγια νότια της Κρήτης και αλλού με δυόμισι χιλιάδες νεκρούς. Ολόκληρος ο πλανήτης καταδίκασε, η χώρα εκδιώχθηκε και από το ΝΑΤΟ και αμέσως μετά αποκλείστηκε από τον ΟΗΕ, αλλά καμία υποχώρηση. Μέσα σε ένα χρόνο δεν υπήρχε ίχνος ξένου μετανάστη στη χώρα. Οι περισσότεροι είχαν δραπετεύσει πανικόβλητοι από τα βόρεια σύνορα ή με αυτοσχέδιες βάρκες στην Τουρκία και την Ιταλία.

    Στηνπρώτη επέτειο της Εθνικής Επανάστασης, όπως ονομάστηκε το νέο φασιστικό καθεστώς, έγιναν γιορτές σε όλη τη χώρα με κεντρικό σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει μόνο στους Έλληνες». Η χώρα επιτέλους ήταν καθαρή από τα μιάσματα. Ο στόχος είχε επιτευχθεί. Όσα δεν είχαν καταφέρει όλες οι άλλες αντεθνικές κυβερνήσεις μαζί στα 45 χρόνια από τη μεταπολίτευση, το είχε κάνει μέσα σε 12 μήνες η χούντα. Πράγματι δεν υπήρχε πλέον ίχνος ξένου πολίτη στη χώρα. Μετά την εκδίωξη των μεταναστών, έκλεισαν η μία μετά την άλλη οι ξένες πρεσβείες στη χώρα. Η Ελλάδα διέκοψε διπλωματικές σχέσεις με το σύνολο του κόσμου. Έγινε η μαύρη τρύπα της Ευρώπης…

    Η δεύτερη επέτειος δεν θα ήταν το ίδιο ενθουσιώδης όσο η πρώτη. Η διεθνής απομόνωση της χώρας είχε οδηγήσει σε εθνική καταστροφή. Η επιχείρηση του Αττίλα ΙΙΙ αιφνιδίασε την Αθήνα, αλλά κανέναν άλλον. Οι πάντες έλεγαν ψιθυριστά, ακόμα και μέσα στο υπουργείο, ότι οι Τούρκοι θα παρενέβαιναν με αφορμή τα πογκρόμ που είχαν ξεκινήσει στη Θράκη. Όταν κάηκαν τα πομάκικα χωριά στην Κομοτηνή και πολιορκήθηκε το τουρκικό προξενείο από «εξαγριωμένους» Έλληνες, τα τουρκικά στρατεύματα διέσχισαν τον Έβρο. Χωρίς να συναντήσουν καμία αντίσταση έφτασαν μέχρι την Καβάλα. Δεν έπεσε σφαίρα! Ο ελληνικός (εθνικός πλέον) στρατός δεν είχε σφαίρες! Δεν είχε άρματα μάχης. Δεν είχε αεροπλάνα. Δεν είχε ούτε καν καύσιμα!!! Απλά υποχώρησε άτακτα μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Μια εβδομάδα μετά, αποβατικά πλοία έφτασαν στις ακτές της Σαμοθράκης, της Λήμνου και της Λέσβου. Εκεί έγιναν μάχες και υπήρξαν πολλοί νεκροί. Μόνο στη Χίο λέγεται ότι σκοτώθηκαν χίλιοι άνθρωποι.

    Καθισμένος στο γραφείο του ο Μανώλης τακτοποιεί τα χαρτιά του. Ανησυχεί για την οικογένειά του στη Σάμο. Φήμες λένε ότι η Σάμος θα είναι η επόμενη. Φοβάται για το αύριο. Οι διάδρομοι του υπουργείου είναι παγωμένοι. Κανείς δεν μιλάει σε κανέναν. Ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης έχει σύσκεψη με τους συνεργάτες του στον πάνω όροφο. Το θέμα που καίει τους πάντες είναι η επιδημία πολιομυελίτιδας που έχει στοιχίσει χιλιάδες ζωές σε όλη τη χώρα. Τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν κλείσει και όσα είναι ακόμα ανοιχτά δεν έχουν φάρμακα, υλικά, γιατρούς, νοσοκόμες… Οι εισαγωγές έχουν σταματήσει από πέρυσι. Κανείς δεν αγοράζει, κανείς δεν πουλά. Και κανείς δε μιλά.

    Επισήμως, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Η είδηση για τα 100 κρούσματα σε σχολεία της Αθήνας μέσα σε μια εβδομάδα δεν μεταδόθηκε πουθενά. Ούτε και τα στατιστικά στοιχεία για τους θανάτους εγκύων και μωρών κατά τη γέννα. Ούτε και ο διπλασιασμός των θανάτων από καρκίνο λόγω τερματισμού της θεραπείας των ασθενών. Στη χώρα αυτή είναι επικίνδυνο ακόμα και να γριπιαστείς πλέον, σκέφτηκε ο Μανώλης. Στο συρτάρι του είχε όλες αυτές τις πληροφορίες που θα μπορούσε εύκολα να διαρρεύσει σε κάποια εφημερίδα στο εξωτερικό. Φοβόταν όμως. Όχι μόνο για τη θέση του στο υπουργείο, αλλά και για την ίδια τη ζωή του. Πολλά είχε ακούσει και φοβόταν.

    Μετά από 20 χρόνια στο δημόσιο, ο μισθός του μετά βίας έφτανε τις 100 δραχμές. Πώς να ζήσει κανείς με 100 δραχμές στην Ελλάδα το 2017; Πολύ πριν την «Εθνική Επανάσταση», όταν ξέσπασε η κρίση, διαμαρτυρόταν για την απώλεια του 40% του εισοδήματός του, λόγω των μέτρων της τρόικας. Τότε βέβαια υπήρχε το ευρώ. Με την πτώχευση του κράτους και την επιστροφή στη δραχμή το 2015, οι απώλειες ήταν της τάξης του 90%. Ακολούθησε χάος. Που έφερε κι άλλο χάος. Κάθε ευρώ ανταλλάχθηκε με μία δραχμή. Και μετά άρχισαν οι υποτιμήσεις. Ένα ευρώ, δύο δραχμές, τρεις δραχμές, πέντε, δέκα… Κανείς δεν ξέρει ποια είναι η ισοτιμία πλέον μια και μετατροπές συναλλάγματος δεν γίνονται πλέον. Μετά την κατάρρευση των τραπεζών και την απώλεια όλων των καταθέσεων των πολιτών, η κυβέρνηση κρατικοποίησε την Εθνική Τράπεζα (λόγω ονόματος) η οποία ήταν και η μόνη που λειτουργούσε πλέον στη χώρα. Κανείς δεν γνώριζε όμως σε τι χρησιμεύει, αφού δεν υπήρχαν πλέον καταθέτες.

    Από το 1981 ο Μανώλης ψήφιζε σταθερά ΠΑΣΟΚ. Με το ΠΑΣΟΚ μπήκε στο δημόσιο, με το ΠΑΣΟΚ έκανε περιουσία, σπίτι, αυτοκίνητα, ακριβά ταξίδια. Όλα πήγαιναν καλά. Δεν ήξερε τότε τι έρχεται. Το 2010 ήταν από τους πρώτους που βγήκε στους δρόμους. Ήταν ανάμεσα στους Αγανακτισμένους. Του είχαν κόψει τα επιδόματα. Δεν μπορούσε να το δεχτεί. Ένιωθε απογοητευμένος και προδομένος. Η τρόικα έκανε κουμάντο στη χώρα. Ζητούσε γη και ύδωρ. Τα παραδοσιακά κόμματα είχαν αποτύχει. Είχαν προδώσει το λαό. Τους είχε σιχαθεί όλους. Στις διπλές εκλογές του 2012 ψήφισε Χρυσή Αυγή για να διαμαρτυρηθεί. Όταν έγινε πρωθυπουργός ο Σαμαράς η χώρα είχε ήδη τα χάλια της. Η κυβέρνησή του έσερνε τα πόδια της. Μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ το 2013, τον ανασχηματισμό που ακολούθησε και τη συγκυβέρνηση με τον Βενιζέλο, η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούσε τα πράγματα στα άκρα. Ο κόσμος της είχε γίνει επιθετικός. Οι Χρυσαυγίτες ήταν οι μόνοι όμως που φαινόντουσαν να έχουν τσαγανό. Επίθεση στο διεφθαρμένο σύστημα, συσσίτια για τους πεινασμένους, ξύλο στους προδότες και τους ξενόδουλους.

    Το χάος με τις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις στους δρόμους έφτασε στο απροχώρητο. Η κυβέρνηση έπεσε με πάταγο στις αρχές του 2014 και τις εκλογές κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ που σχημάτισε κυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Καμμένου και μερικούς αποστάτες βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στην καταγγελία του μνημονίου και ζήτησε να επαναδιαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση. Μετά τις πρώτες ώρες του ενθουσιασμού, οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη στην ελληνική κυβέρνηση. Μέχρι το καλοκαίρι είχε σταματήσει η χρηματοδότηση της χώρας. Οι αγορές κλειστές. Ακολούθησε χάος. Τα πρώτα γκάλοπ έδειχναν τη Χρυσή Αυγή να εκτοξεύεται. Ο κυβερνητικός συνασπισμός κατέρρεε. Πρώτοι έφυγαν οι πασοκογενείς βουλευτές. Στο ΣΥΡΙΖΑ έγινε πραξικόπημα και τα ηνία ανέλαβε ο Αλαβάνος. Η κυβέρνηση σύρθηκε στην απόφαση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

    Ο πανικός στα διεθνή χρηματιστήρια και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είχε κτυπήσει κόκκινο. Η Καγκελάριος Μέρκελ ανακοίνωσε ότι προτιμάει να υποστεί η Γερμανία ζημιά παρά να υποκύψει πάλι στον εκβιασμό των Ελλήνων. Την ακολούθησαν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι στο τέλος του καυτού καλοκαιριού του 2014. Τον Οκτώβρη η Ελλάδα τύπωνε ήδη δραχμές για την 1η Ιανουαρίου του 2015. Η Νέα Δημοκρατία που είχε υποστεί συντριβή στις εκλογές σκλήρυνε τη στάση της και έκανε θεαματική στροφή ακόμα περισσότερο προς τα δεξιά προσπαθώντας να γοητεύσει ψηφοφόρους που πήγαιναν μαζικά στη Χρυσή Αυγή. Το ΠΑΣΟΚ είχε κρατήσει δυνάμεις κοντά στο 10% αλλά σπαρασσόταν από τα εσωκομματικά προβλήματα. Το ίδιο σκηνικό και στο ΚΚΕ που είχε κοπεί στα δύο. Η κυβέρνηση κατέρρευσε όταν αποχώρησε ο Καμμένος καταγγέλλοντας την αντεθνική στάση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.

    Ο Μανώλης ήταν πλέον οργανωμένος στην τοπική οργάνωση της Χ.Α. στο Παγκράτι. Απλήρωτος για 5 μήνες μια και το δημόσιο είχε προχωρήσει σε στάση πληρωμών, αηδιασμένος από τους πολιτικούς και τους Ευρωπαίους, έδινε το παρών στα μαζικά συλλαλητήρια των Χρυσαυγιτών. Ήταν εκεί και στη μεγάλη διαδήλωση του Νοεμβρίου όταν πολιορκήθηκε η Βουλή από δεκάδες χιλιάδες εξαγριωμένους πολίτες που πυρπόλησαν το κτίριο. Από τύχη δεν τραυματίστηκε από τις σφαίρες που έπεφταν βροχή και από τις δύο πλευρές.

    Στις ταραχώδεις εκλογές που ακολούθησαν λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2014, ο κόσμος ήταν στα κάγκελα. Η χώρα είχε παραλύσει. Τα σκουπίδια ήταν βουνό στους δρόμους, τα σχολεία κλειστά, τα σούπερ μάρκετ λεηλατημένα. Με το 28% που πήρε η Χρυσή Αυγή ήρθε πρώτο κόμμα με 120 βουλευτές. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας που τερμάτιζε ήδη τη δεύτερη θητεία του, υπέβαλε την παραίτησή του αρνούμενος να δώσει, ως όφειλε από το Σύνταγμα, τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης στον Νίκο Μιχαλολιάκο. Νέα συλλαλητήρια, νέες συγκρούσεις, πλήρες χάος. Η μεταβατική κυβέρνηση προκήρυξε νέες εκλογές για τον Γενάρη του 2015.

    Ο κόσμος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα και με δηλώσεις τους οι Ευρωπαίοι έριχναν λάδι στη φωτιά. Στις νέες εκλογές η Χ.Α. κέρδισε με 35% εκλέγοντας 140 βουλευτές. Λίγες μέρες μετά, ο Μιχαλολιάκος έπαιρνε την εντολή από τον Πρόεδρο της νέας Βουλής και ενώπιον του Αρχιεπισκόπου ορκιζόταν πρωθυπουργός με τη στήριξη των 8 βουλευτών των αποδεκατισμένων ΑΝΕΛ και την ανοχή των 20 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Με αφορμή την αδυναμία της Βουλής να εκλέξει νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας και την επικείμενη εθνική καταστροφή που θα σήμαιναν νέες εκλογές, ο Μιχαλολιάκος με την πλήρη στήριξη του στρατού διαλύει τη Βουλή και τα κόμματα και επιβάλει στρατιωτικό νόμο.

    Εκείνος ο καυτός Φεβρουάριος του 2015 ανέτρεψε τα πάντα. Οι πρώτοι που συνελήφθησαν ήταν οι πολιτικοί. Ο Τσίπρας είχε ήδη διαφύγει στο εξωτερικό, μαζί με την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες πριν κλείσουν τα σύνορα. Συνελήφθησαν όμως οι περισσότεροι υπουργοί και βουλευτές του. Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνελήφθη σε ζωντανή σύνδεση από την τηλεόραση, μετά από 24 ώρες πολιορκίας της οικίας του από εξαγριωμένους χρυσαυγίτες. Η αστυνομία τελικά δεν εμπόδισε το πλήθος να μπει μέσα στο σπίτι της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη στην Κηφισιά. Ούτε εμποδίστηκε κανείς να κτυπήσει θανάσιμα στο κεφάλι τη σύζυγό του εκείνο το βράδυ.

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνελήφθη στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη. Προηγουμένως είχε φυγαδεύσει στο εξωτερικό τη σύζυγο και την κόρη του αλλά ο ίδιος έμεινε πίσω. Λένε ότι κτυπήθηκε άσχημα στο κεφάλι και νοσηλεύτηκε. Κανείς δεν ξέρει πού κρατείται πλέον ή πού βρίσκεται. Κανείς δεν μιλάει γι αυτόν.

    Όλα τα στελέχη του ΚΚΕ συνελήφθησαν επίσης. Η Λιάνα Κανέλλη εκτελέστηκε εν ψυχρώ από έναν νεαρό χρυσαυγίτη, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα ξυλοκοπήθηκε με μεγάλη αγριότητα από έξαλλους φασίστες πριν οδηγηθεί σε άγνωστη τοποθεσία.

    Ο Μανώλης δεν περίμενε τόση βία. Είχε παγώσει. Δεν είχε σκεφτεί αυτές τις εξελίξεις. Ούτε τι θα ακολουθούσε. Όταν έκαψαν το Μέγαρο Μουσικής, δίπλα στην αμερικάνικη πρεσβεία, επειδή μέσα «κρύβονταν τρομοκράτες» βρισκόταν στο υπουργείο και δεν έκρυψε την αντίθεσή του από τους συναδέλφους του. Σε μισή ώρα δέχτηκε ανώνυμο τηλεφώνημα με απειλές για τη ζωή του. Αποφάσισε να μην ξαναμιλήσει.

    Δεν μίλησε φυσικά ούτε όταν έκλεισαν τα μέσα ενημέρωσης, ούτε όταν δολοφονούνταν ξένοι στον δρόμο, ούτε όταν είδε νεαρούς με μαύρα μπλουζάκια να κλωτσούν μια έγκυο πεσμένη στο πεζοδρόμιο στην πλατεία Μαβίλη, ούτε όταν έκαιγαν βιβλιοπωλεία και βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα επί μήνες.

    Όταν τελείωσαν με τους πολιτικούς και τους ξένους, οι αρχές στράφηκαν εναντίον των απόβλητων Ελλήνων. Ένα βράδυ του Μαρτίου του 2016 οργανωμένες ομάδες χρυσαυγιτών επιτέθηκαν με λοστούς στο Γκάζι. Δεκάδες αιμόφυρτοι «πούστηδες» οδηγήθηκαν για κούρεμα στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια στις φυλακές μαζί με ποινικούς κρατουμένους. Φυσικά σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση προς παραδειγματισμό. Ακολούθησε η πυρκαγιά της συναγωγής στην οδό Μελιδώνη στο Θησείο, η σύλληψη των μελών του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και η απέλασή τους στο Ισραήλ. Το ίδιο έγινε και με την ηγεσία των εβραίων της Θεσσαλονίκης. Μέτρα ελήφθησαν και εναντίον των καθολικών της Σύρου και των Επτανήσων όταν κρίθηκε ότι δεν συμμορφώθηκαν με το νέο νόμο της κυβέρνησης που αναγνώριζε μόνο την Ορθόδοξη Εκκλησία ως μοναδικό θρησκευτικό φορέα στη χώρα. Στη Θεσσαλονίκη, ο Μητροπολίτης Άνθιμος, σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση φυσικά, ευλογούσε τον πρωθυπουργό για την πρωτοβουλία του αυτή. Δύο μέρες μετά, ο ΟΗΕ και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί εν χορώ αναγνώριζαν τα Σκόπια επίσημα πλέον ως Δημοκρατία της Μακεδονίας και την ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Και ο Άνθιμος έριχνε και πάλι σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση κατάρες προς τους αλλόθρησκους.

    Ακολούθησε ο Αττίλας ΙΙΙ στη Θράκη και τα νησιά και ο κόσμος πάγωσε. Μαζί τους και ο Μανώλης. Στην πείνα, την εξαθλίωση, την απομόνωση, την τρομοκρατία, την καταπίεση, τα βασανιστήρια, προστέθηκε τώρα η ξένη στρατιωτική κατοχή.

    Ο Μανώλης κοίταξε το ρολόι του. Μετά από δέκα ώρες στο γραφείο, χωρίς αντικείμενο εργασίας, σε δέκα λεπτά θα σχόλαγε. Άνοιξε το συρτάρι του και πήρε τον φάκελο με τα στοιχεία που αποδείκνυαν την απόλυτη ανθρωπιστική κρίση στη χώρα. Τόσοι νεκροί από αυτοκτονίες, τόσοι από ασθένειες, τόσοι από πείνα, τόσοι από μετεγχειρητικά αίτια, τόσοι από έλλειψη περίθαλψης. Σύνολο 45.000 άνθρωποι για το 2016 μόνο! Κυρίως γυναίκες και παιδιά. Απ’ έξω ο φάκελος έγραφε «Άκρως Απόρρητο». Ο Μανώλης γνώριζε τον άνθρωπο που θα μπορούσε να μεταφέρει όλα αυτά τα στοιχεία στον ξένο τύπο.

    Η ώρα πήγε 6 και είχε ήδη βραδιάσει. Κοίταξε το επιτραπέζιο ημερολόγιο. 5 Φεβρουαρίου 2017. Αύριο ήταν αργία. Η δεύτερη επέτειος της Εθνικής Επανάστασης. Έβαλε τον φάκελο στην τσάντα του και έφυγε από το υπουργείο με γρήγορο βήμα.

     

    http://7imeres.gr/%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%AC%CE%BA%CF%81%CF%89%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%81%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%BF%CE%BD/

    Ένα φουτουριστικό πολιτικό αφήγημα για την Ελλάδα του 2017. 

     

    θερμοκρασία 1.

    <<Ο ήχος από το ξυπνητήρι τον τίναξε από το κρεβάτι. Ήταν 6 το πρωί. Ο Μανώλης μετά βίας άνοιξε τα μάτια του. Χρειάστηκε μερικά δευτερόλεπτα για να αποφασίσει να σηκωθεί. Η θερμοκρασία στο σπίτι ήταν κάτι παραπάνω από το μηδέν και δεν ήθελε να αποχωριστεί το ζεστό του πάπλωμα.>>

     

    θερμοκρασία 2.

    <<Τους στοίβαξαν αρχικά κατά χιλιάδες στο πρώην Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (τι ειρωνία) που τώρα είχαν μετονομάσει σε Στάδιο του Λαού. Έμειναν εκεί αρκετές εβδομάδες μέχρι να αποφασιστεί η τύχη τους. Σε άθλιες συνθήκες, ντάλα καλοκαίρι με 40 βαθμούς. Δεκάδες πέθαναν. Εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες εξαφανίστηκαν.>>

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    τελικά η θερμοκρασία ποιά ήτανε? θα ήταν χρήσιμο και το ποσοστό υγρασίας καθώς και οι άνεμοι....

  7. sotiri  ευχαριστω ,το εχω διαβασει αυτο αλλα αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι δεν εχει διευκρινηστει καταλαβαινω λαθος ? αν οχι πως το χειριζεσαι μεχρι τωρα ?

    ατομικές, προσωπικές εκπίπτονται από τα ακαθάριστα έσοδα (αν συμμετέχει σε πάνω από μία διαλέγετε)

     

    επε,ικε,αε αφαιρούνται από τις αμοιβές, αν δεν δίνετε αμοιβές δεν αφαιρούνται

  8. Αυτή η ελληνική πατέντα της διαδικασίας εγγραφής στο VIES ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει.

     

    Προφανώς από την κουτοπονηριά του Υπουργείου για την είσπραξη εκπροθέσμων μεταβολών.

     

    Το λέω γιατί σε άλλες χώρες παίρνοντας ΑΦΜ σε γράφουν και στο VIES.

    εαν στην έναρξη επιτηδεύματος δηλώσεις vies τότε είναι υποχρεωτική η αυτοψία...

  9. Είστε όλοι κακεντρεχείς , νευρικοί , βολεψάκηδες και ανυπόμονοι :P :P :P .

     

    Ο εκκινητής του θέματος που είναι ?  Σωτήρηηηηηηηηηηηηηηηηηηη ?

    Θέλω να με "ανεβάσει" λίγο , γιατί εσείς θα μου χαλάσετε τη μέρα με τη μιζέρια σας B) B) B)

    σε όλα τα φιλαράκια που συν ευρισκόμαστε στο φιλόξενο χώρο του ταξ χέβενος...

    την ευλογία μου...

     

  10. Συνάδελφοι καλημέρα

    Ατομική επιχείρηση εκμετάλλευσης σκάφους αναψυχής, 12 μέτρα , το κέρδος φορολογείται , ή υπάγεται στο αρθ.6 παρ. 4 του Ν. 2238/94 ; 

    κανονικά όπως προβλέπεται για όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις..

  11. Συναδελφοι καλημερα

     

    Εχω εδω και καιρο εναν προβληματισμο σχετικα με το κατα ποσο με το νεο νομο για το ΦΠΑ , ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η υποβολη των δηλωσεων ΦΠΑ , με ευθυνη του λογιστη . Σημερα δε το πρωι , πηρα ενα τηλεφωνο απο το Υπουργειο ΟΙκονομικων για μια εταιρεια , η οποια δεν εχει υποβαλλει τις 3 τελευταιες μηνιαιες δηλωσεις . Η Υπαλληλος με την οποια μιλησα ισχυριστηκε οτι η υποβολη δηλωσης ειναι υποχρεωτικη , και οτι μπορει να κατηγορηθει , ειτε ο λογιστης ειτε ο επιχειρηματιας για αποκρυψη στοιχειων . Πιστευω οτι το θεμα ειναι αρκετα σοβαρο , οποτε αν θελετε πειτε μου τη γνωμη σας. 

     

    Ευχαριστω πολυ

    ντριν...

    S.X-παρακαλώ..

    Y.O-ο κ. sotiris x.

    S.X-ναι

    Y.O-τηλεφωνώ από το Υ.Ο. είστε λογιστής της εταιρείας ..... μονοπρόσωπη ΙΚΕ

    S.X-ναι

    Y.O-δεν έχετε υποβάλλει περιοδική ΦΠΑ 02/2013. πότε θα το κάνετε?

    S.X-θα μιλήσω με τον επιχειρηματία

    Y.O-πότε να το σημειώσω?

    S.X-δεν ξέρω..

    Y.O-σημειώνω άμμεση.. υποβολή...

  12. Μια που ξεκίνήσαμε την ποίηση:

     

    Aπολείπειν ο θεός Aντώνιον

     

    Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ', ακουσθεί

    αόρατος θίασος να περνά

    με μουσικές εξαίσιες, με φωνές-

    την τύχη σου που ενδίδει πια, τα έργα σου

    που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής σου

    που βγήκαν όλα πλάνες, μη ανωφέλετα θρηνήσεις.

    Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,

    αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που φεύγει.

    Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πεις πως ήταν

    ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου·

    μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς.

    Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,

    σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μια τέτοια πόλι,

    πλησίασε σταθερά προς το παράθυρο,

    κι άκουσε με συγκίνησιν, αλλ' όχι

    με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα,

    ως τελευταία απόλαυσι τους ήχους,

    τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου,

    κι αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που χάνεις  

     

    Η άποψή μου στο blog μου:

    http://aristeroschronographos.blogspot.com/2013/06/blog-post_11.html

    το φίλο και συνάδελφο Λουκυ Λουκ δεν τον διαβάσατε καλά...!

     

    διαβάστε τον με προσοχή γιατί ο Σαμαράς θα σας σαρώσει χωρίς να πάρετε χαμπάρι...

  13. Θα προσπαθήσουμε Σωτήρη..

    αλλά το χωριό δεν έχει γιατρό. λεωφορείο θα περάσει την άλλη Τρίτη.. και το αγροτικό του Θύμιου δεν έχει πετρέλαιο..

    να σε δει καλύτερα η ξεματιάστρα.. γιατί η μαμή πέθανε απ'την πείνα.. έχει να γεννηθεί παιδί στο χωριό 10 χρόνια τώρα..

    Θανάση, τα ντοκουμέντα άλλα λένε..

     

  14. μια και είμαστε οικονομολόγοι ας διαβάσουμε τις οικονομικές καταστάσεις της ΕΡΤ Α.Ε....

     

    διαβάστε

    από που προέρχονται τα έσοδά της ... 90% ανταπωδοτικό τέλος  μέσω ΔΕΗ

    συσωρρευμένες ζημιές

    αριθμό προσωπικού

    βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις με κυκλοφορούν ενεργητικό

     

    και άλλα πολλά που, οποιαδήποτε εταιρεία θα είχε κλείσει προ πολλού

     

    ΜΕΤΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    http://www.ert.gr/company/images/stories/anakoinoseis/31martiou.pdf

  15. 1.Γενικός γραμματέας εσόδων που γνωρίζει μηχανογράφηση.

     

    2.Αντικαράσταση γενικών φορολογικών ελέγχων με στοχευμένους.

     

    3.Καθολική επικράτηση ηλεκτρονικών δηλώσεων.

     

    4.Ένωση όλων των φορολογικών, ασφαλιστικών και εργατικών υποβολών σε κοινή βάση.

     

    5.Εμπορικό μητρώο μηχανογραφημένο ΓΕΜΗ και  νέος τύπος εταιρείας ΙΚΕ.

     

    6.Εκσυχρονισμός του ΚΒΣ με απλοποίησή του.

     

    7.Ατομικό προφίλ για κάθε φορολογούμενο. Περιουσιολόγιο.

     

    8.Τιμωρία με φυλακή και δήμευση για τους φοροφυγάδες.

     

    9.Εξειδικευμένους λογιστές που θα συνδέσουν τη φορολογική διοίκηση με τους φορολογούμενους.

     

    10.Πολιτική απόφαση .

     η οικονομία ορίζεται από κοινωνιολογικούς κανόνες, μην ψάχνετε επαληθεύσεις από ιδεοληψίες και εμμονές... ο λόγος που θα ανακάμψει η ΕΛΛΑΣ..

    (ταιριάξτε τα παραπάνω με την ίδια αρίθμηση)

     

    1.ο έχων τη γνώση και τα μέσα

     

    2.από την γενική θεώρηση στο συγκεκριμένο

     

    3.επιβολή γενικού δεσμευτικού κανόνα

     

    4.ανάλυση του μέρους βλέποντας το σύνολο

     

    5.εισαγωγή νέων θεσμών

     

    6.απλούστευση αλλά όχι κατάργηση

     

    7.ενασχόληση με το κάθε ένα χωριστά

     

    8.παραβίαση των κανόνων και δίκαιη τιμωρία

     

    9.ενδιάμεσοι φορείς επιβολής κανόνων

     

    10.αποφασισμένη ηγεσία

  16. Σε μια στίβα   καλαμιές...

    Κατά τα άλλα...μια τρύπα στο νερό...:

     

    .................................................................................................................

    Υ.Γ.

     

    Και ονειρεύομαι πισίνες

    και ονειρεύομαι γκόμενες

    και ονειρεύομαι φόρμουλες,

    γκόμενες

    και ονειρεύομαι Λος Άντζελες

    και ονειρεύομαι

    και ξυπνάω

    και σπάζομαι

    και τραγουδάω.

    !

  17. 1.Γενικός γραμματέας εσόδων που γνωρίζει μηχανογράφηση.

     

    2.Αντικαράσταση γενικών φορολογικών ελέγχων με στοχευμένους.

     

    3.Καθολική επικράτηση ηλεκτρονικών δηλώσεων.

     

    4.Ένωση όλων των φορολογικών, ασφαλιστικών και εργατικών υποβολών σε κοινή βάση.

     

    5.Εμπορικό μητρώο μηχανογραφημένο ΓΕΜΗ και  νέος τύπος εταιρείας ΙΚΕ.

     

    6.Εκσυχρονισμός του ΚΒΣ με απλοποίησή του.

     

    7.Ατομικό προφίλ για κάθε φορολογούμενο. Περιουσιολόγιο.

     

    8.Τιμωρία με φυλακή και δήμευση για τους φοροφυγάδες.

     

    9.Εξειδικευμένους λογιστές που θα συνδέσουν τη φορολογική διοίκηση με τους φορολογούμενους.

     

    10.Πολιτική απόφαση .

  18. δυο πράγματα έχουν επιβεβαιωθεί απο τις 15/04/2011 που δημοσιεύτηκε το παρόν...

    1.τα συγχαρητήρια γράφονται με ΄γχ΄

    2.τις εκατοντάδες δημοσιεύσεις (σχεδόν όλες) με υβριστικό και μίζερο περιεχόμενο ή σκόπιμα υποβολιμιαίο,

    μπροστά δε, σε ένα έργο που άλλαξε την φορολογία στην Ελλάδα και,

    θα αποτελέσει το βασικό κορμό εξάρθωσης της φοροκλοπής.

    όσο αφορά το επάγγελμα που κακοποιήθηκε τα μάλα από τα παραπάνω γραφώμενα ,θα έχει πρωταρχικό ρόλο, στη νέα taxis πραγμάτων..

    υ.γ

    συνεχίστε έτσι φίλοι του taxis net. συ-γχ-αρητήρια.!

    16/05/2013

  19.  Επειδή  αντιμετώπισα  αυτή την περίπτωση  η ΔΟΥ δεν μπορούσε να καταχωρήσει την δήλωση γιατί το συστημα εμφάνιζε την προκαταβολή του οικ ετ 2012 . Επικοινωνήσαμε με το taxiς  και μας είπαν να την παραλάβει με ημερομηνία εκείνη που πήγα ώστε να μην είμαι εκπρόθεσμος και να την καταχωρήσει αφου υποβληθεί η δήλωση του οικ ετ 2013 ώστε να φαίνεται η νέα προκαταβολή     ΣΟΣ   μην την καταχωρήσει πρίν γιατί θα υπάρξει πρόβλημα Εάν έχει αμφιβολία ο υπάλληλος να επικοινωνήσει με το taxis  

    θα κάνετε τροποποιητική στη συνέχεια ξανά για το 2013..

  20. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

    Μετα απο 10 χρονακια που τελειωσα την σχολη ανελαβα την πρωτη μου εταιρεία με Γ κατηγοριας βιβλία (ικε).θα ηθελα την βοηθεια σας!!!

    τι εγγραφες κάνουμε ανοιγματος σε μια τετοια εταιρεια?

    αποτελειται απο 2 εταιρους με συνολικο κεφαλαιο 500 ευρω!!(ξερω μικρο για το ταμειο αλλα εγινε με πρωτοβουλια των εταιρων)

    η εταιρεια εχει ως αντικειμενο καφετερεια.

    κινησεις κ εγγραφες χρεωπιστωσεις λογαριασμων τις ψιλοθυμαμαι

    ΑΝ καποιος εδω μεσα εχει τον χρονο(οσο μας εχουν αφησει) και την ευγενικη καλοσυνη θα τον παρακαλουσα να μου δωσει μια ιδεα πως να κανω τις πρωτες εγγραφες ανοιγματος.

     

    Ευχαριστω εκ των προτερων.

    σε χειρόγραφο θα κλείσετε μέσω του 89 και θα ανοίξετε μέσω του 89 χρεωπιστώνοντας όλους του λογαριασμούς για να κλείσουν

     

    σε μηχανογραφικό μόνο εγγραφές ανοίγματος  (απλά πατάτε νέα χρήση και τίποτα άλλο..)

×
×
  • Δημιουργία νέου...