Jump to content

NIKOSPETSAS

simple Members
 • Content Count

  145
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Reputation Activity

 1. Like
  NIKOSPETSAS reacted to HURRICANE33 in ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΔ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΠΟ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ   
  Γιατί να μην ισχύει?
  Υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να μαζεύουν 20άρικα!?
 2. Like
  NIKOSPETSAS got a reaction from doctor in 1-6 Ιουνιου δηλωνουν οι πληττομενες την παραταση της αναστολης - ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΟΤΕ?   
  Η σοφή επιλογή : ετοιμάζεις, αποθηκεύεις, οριστικοποιείς - υποβάλεις την καταληκτική ημερομηνία που συνήθως βγαίνει μια νέα ερμηνευτική ανατρέποντας πολλά !
 3. Upvote
  NIKOSPETSAS got a reaction from gapdk in Πώληση Εταιρικού ΕΙΧ σε Ιδιώτη και καταχώρηση στις ΜΥΦ   
  Αφού το νέο αρχείο δεν είχε τον εν λόγω ΑΦΜ δεν μπορούσε να γίνει διόρθωση. Δεν στέλνεις νέο αρχείο για αυτήν την περίπτωση, βρίσκεις την συγκεκριμένη καταχώρηση στις εγκεκριμένες και κάνεις σε αυτήν την διόρθωση καταχωρώντας μηδέν αξία και ΦΠΑ ενώ κρατά αριθμό παραστατικών την μονάδα αλλά δεν σου το επισημαίνει ως απόκλιση πλέον. Μάλιστα από εχθές το σύστημα έφτιαξε πάλι και εγκρίνει / οριστικοποιεί τις καταχωρήσεις αμέσως οπότε θα δεις αμέσως μετά την διόρθωση την απόκλιση να έχει φύγει.
 4. Like
  NIKOSPETSAS got a reaction from prince in Μηνιαία αποστολή βεβαιώσεων/δηλώσεων παρακρατούμενων φόρων.   
  Πρώτα ανεβάζουμε αρχείο βεβαιώσεων και μετά υποβάλλουμε την δήλωση ΦΜΥ - κάθε μήνα. Όχι μόνο δεν καταργήθηκε αλλά αυξήθηκε η όλη διαδικασία. Ακόμη και για μηδενική - με μισθό αλλά μηδενικό ΦΜΥ - χρειάζεται πρώτα αρχείο και μετά η δήλωση.
 5. Like
  NIKOSPETSAS got a reaction from Logman in Μηνιαία αποστολή βεβαιώσεων/δηλώσεων παρακρατούμενων φόρων.   
  Πρώτα ανεβάζουμε αρχείο βεβαιώσεων και μετά υποβάλλουμε την δήλωση ΦΜΥ - κάθε μήνα. Όχι μόνο δεν καταργήθηκε αλλά αυξήθηκε η όλη διαδικασία. Ακόμη και για μηδενική - με μισθό αλλά μηδενικό ΦΜΥ - χρειάζεται πρώτα αρχείο και μετά η δήλωση.
 6. Like
  NIKOSPETSAS got a reaction from ponzi in Μηνιαία αποστολή βεβαιώσεων/δηλώσεων παρακρατούμενων φόρων.   
  Πρώτα ανεβάζουμε αρχείο βεβαιώσεων και μετά υποβάλλουμε την δήλωση ΦΜΥ - κάθε μήνα. Όχι μόνο δεν καταργήθηκε αλλά αυξήθηκε η όλη διαδικασία. Ακόμη και για μηδενική - με μισθό αλλά μηδενικό ΦΜΥ - χρειάζεται πρώτα αρχείο και μετά η δήλωση.
 7. Like
  NIKOSPETSAS got a reaction from ΖΑΦΕΙΡΗΣ Δ in Το taxis λειτουργει βρε παιδια;   
  Τελικά πάντα υπάρχει μια "κερκόπορτα" στα συστήματα ! Όντως δουλεύει αυτή η λύση - ευχαριστούμε !
 8. Upvote
  NIKOSPETSAS reacted to CEL in δήλωση άδειας ανευ αποδοχών   
  Δλδ αν Θα τους πάω αύριο  για πρωτόκολλο άδεια   ανευ αποδοχών για ταξίδι στο διάστημα θα γίνει σωστότερα ο έλεγχος ? 
 9. Upvote
  NIKOSPETSAS got a reaction from GEORGE1 in ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ   
  Αναμένεται η σχετική οδηγία την Δευτέρα 30/4/2018 στις 14:00. Θα υπάρχει χρόνος 30 ολόκληρων λεπτών για την απόδοση.
 10. Like
  NIKOSPETSAS reacted to ponzi in ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ -ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΤΟ ΙΚΑ   
  Καλησπέρα,
  Σε ποιούς καταλόγους ακριβώς βρήκατε την ειδικότητα "clerk"?
  Ενιγουει, τα καθαρά που θα πάρει ο εργαζόμενος εξαρτώνται και από τον ΚΑΔ της επιχείρησης.
  Και από την οικογ. κατάσταση του εργαζόμενου.
  Και από τη χώρα.
  Γιατί ειδικότητα clerk δεν έχω δει.
  Μόνο για roller ξέρω. 
 11. Upvote
  NIKOSPETSAS got a reaction from maria00 in pos εως 30/6 επαγγελματα που υποχρεούνται στην προμηθεια τους   
  1-2 Ιουλίου με ημερομηνία πρωτοκόλλου 30/6 όπως συνήθως !!! άλλωστε τα έγγραψε ήδη η "εναλλακτική" Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ...
 12. Upvote
  NIKOSPETSAS got a reaction from GEORGE1 in ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΌ 1/1/2017 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ - ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΚΑΓΕ   
  Έως 31/12/2016 σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην εγκύκλιο 6 / 24.1.2017 του ΙΚΑ («Διευκρινιστικές οδηγίες σχετικά με την ασφάλιση απασχολουμένων σε ΙΕΚ, ΚΕΚ, Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και Κολλέγια ») από τους απασχολουμένους ως εκπαιδευτές σε ΙΕΚ, ΚΕΚ, Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών , Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και Κολλέγια εξαιρούντο από την ασφάλιση στο ΙΚΑ: 1) όσοι υπάγονται λόγω ιδιότητας στην κύρια ασφάλιση άλλου φορέα και 2)Όσοι παρέχουν την εργασία τους αυτή ως συγκύριο επάγγελμα (μη εφαρμοζομένων στην περίπτωση αυτή των διατάξεων του άρθρου 5 του ΑΝ.1846/51 και των άρθρων 39 και 43 του Ν.2084/92 περί παράλληλης ασφάλισης). Για τους απασχολούμενους στα ΙΕΚ, ΚΕΚ κ.λ.π. που σύμφωνα με τα ανωτέρω, για την απασχόλησή τους αυτή εξαιρούνται από την ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καταβάλλεται από 17-9- 2013 εισφορά 10% επί των μικτών αποδοχών τους, υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (Α.Κ.Α.ΓΕ.). Η εισφορά αυτή βαρύνει ισόποσα τον εργοδότη και τον απασχολούμενο, αναλυόμενη δε σε ποσοστό 5% και 5% αντίστοιχα. Η εν λόγω κράτηση υπέρ Α.Κ.Α.ΓΕ. δεν αποτελεί ασφαλιστική εισφορά και κατά συνέπεια δεν αποδίδει ημέρες ασφάλισης στους απασχολούμενους. Η ανωτέρω εισφορά καταβάλλεται ταυτόχρονα και εντός των προβλεπομένων προθεσμιών με τις τρέχουσες εισφορές κάθε μισθολογικής περιόδου.
  Τα ερωτήματα για τον χειρισμό τέτοιων αμοιβών από 1/1/2017 είναι:
  Εξακολουθούμε να υπολογίζουμε και να αποδίδουμε εισφορές 5%+5% υπερ ΑΚΑΓΕ στην ΑΠΔ? σημειωτέον ότι στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2017 υπάρχει ακριβώς το ίδιο ποσό εισφορών υπερ ΑΚΑΓΕ (από την συγκεκριμένη διάταξη) άρα η εισφορά δεν έχει καταργηθεί ή είναι λάθος το ποσό στον Προϋπολογισμό. Τα ποσά αυτών των αμοιβών είναι υποκείμενα για τους εν λόγω παρόχους εκπαιδευτικών υπηρεσιών - που σημειωτέον είναι υπηρεσίες εξαρτημένης εργασίας - σε ασφαλιστικές εισφορές και αν ναι πως? ως εισφορές από παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών? Αν κάποιος συνάδελφος αντιμετωπίζει το ίδιο θέμα ας βοηθήσει. Στο αρμόδιο ΙΚΑ δεν γνωρίζουν (βεβαίως) τίποτε.
  ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΙΚΑ.pdf
 13. Upvote
  NIKOSPETSAS got a reaction from vgnastos in ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΌ 1/1/2017 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ - ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΚΑΓΕ   
  Στον ΕΦΚΑ όμως πλέον υπόκεινται όλες οι αμοιβές χωρίς εξαιρέσεις - εδώ είναι το θέμα αυτές όντως εξαιρούνται?
  Υπάρχει η λογική να μην τα σκαλίζει κανείς και να το αφήσει έτσι αλλά το ποσό θα αθροίζει και μελλοντικά σε έλεγχο θα είναι σημαντικό.
  Αναγκαστικά περιμένουμε κάποια διεκρίνιση - έθεσα το θέμα για την περίπτωση που κάποιος συνάδελφος το έχει ξεκαθαρίσει ή γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο.
 14. Upvote
  NIKOSPETSAS got a reaction from GEORGE1 in ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΩΝ ΜΥΦ   
  Δεν είσαι μόνος - και εγώ έχω δύο περιπτώσεις με αρχεία από 6/4/17 το βράδυ (ΠΡΟχθές) και σήμερα το πρωί πλέον μετά από 30 ώρες + πέρασαν στην φάση "υποβλήθηκε - σε αναμονή έγκρισης". Αρχίζω να πιστεύω ότι κάποιος κάθεται μπροστά σε μίαν οθόνη και υα εγκρίνει χειροκίνητα !!!
 15. Upvote
  NIKOSPETSAS got a reaction from GEORGE1 in ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΩΝ ΜΥΦ   
  Υποβολές με αρχεία που ανέβασα εχθές στις 16:00 εγκρίθηκαν μόλις πριν λίγο (= 28 ώρες !) ενώ άλλες υποβολές που έγιναν εχθές στις 22:00 βλέπω να εγκρίνονται μέσα στην νύκτα σήμερα. Τώρα, τι επεξεργασία κάνουν που οι εγκρίσεις ολοκληρώνονται μετά από 24 - 30 ώρες είναι δύσκολο να το φαντασθούμε ... Προφανώς το σύστημα είναι "λίγο" για να σηκώσει την διαχείρηση τόσων δεδομένων.
 16. Upvote
  NIKOSPETSAS got a reaction from prokroustis in Περί ασθένειας λογιστών (!)   
  Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο υπάλληλος του ΥΠΟΙΚ, κατά τη διενέργεια έλεγχου σε κατάστημα χρωματοπωλείο, έλαβε από τον λογιστή της επιχείρησης κλειστό φάκελο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ
  Με τις κατηγορίες της δωροληψίας και της δωροδοκίας υπαλλήλου αντίστοιχα, οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών και ιδιώτης λογιστής που συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο υπάλληλος του ΥΠΟΙΚ, κατά τη διενέργεια έλεγχου σε κατάστημα χρωματοπωλείο, έλαβε από τον λογιστή της επιχείρησης κλειστό φάκελο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ. Επιπλέον, αναζητείται ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε δωροδοκία υπαλλήλου.
  Συμπέρασμα: μακρυά από τέτοιες εμπλοκές σε διαδικασίες - ας τις εκτελούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι !!!
 17. Upvote
  NIKOSPETSAS got a reaction from daisy84 in ΕΠΕΙΓΟΝ! Κλεισμένη επιχείρηση γίνεται να ξανακλείσει?   
  Η διακοπή με 2012 έγινε στο Μητρώο καταλαβαίνω. Για να αλλάξει η ημερομηνία διακοπής στο Μητρώο πρέπει να προσκομισθούν αποδεικτικά που να αποδεικνύουν ότι η σωστή ημερομηνία διακοπής εργασίων ήταν ένα μήνα αργότερα πχ ένα παραστατικό εσόδου ή και δαπάνης. Θα το κρίνει ο ελεγκτής και θα γίνει η διόρθωση στο Μητρώο για σφάλμα με υπαιτιότητα του φορολογούμενου. Δεν είναι απλό αλλά πρέπει να γίνεται.
 18. Upvote
  NIKOSPETSAS reacted to KATERINA S in ΤΙΤΛΟΣ ΚΤΗΣΗΣ - 20 % ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟ 3,6%   
  Οι περιστασιακά απασχολούμενοι δεν είναι επιτηδευματίες και δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα ..Αυτό που έχεις γράψει με κόκκινο είναι οι επιτηδευματίες που είναι είναι μη υπόχρεοι σε τήρηση βιβλίων στοιχείων..Το εισόδημα των περιστασιακά απασχολούμενων σύμφωνα με την ΠΟΛ 1047/12,2,2015 θεωρείται εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες  και η εγκύκλιος γράφει ότι σε όλες τις περιπτώσεις που εμπίπτουν στις διατάξεις της περ.β' παρ.2 άρθρου 12 του ν.4172/2013, διενεργείται παρακράτηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 60 του ν.4172/2013....
  Από που προκύπτει ότι πρέπει να γίνει παρακράτηση 20% ?
  Η ΠΟΛ 1120 αναφέρεται σε άλλες αμοιβές.
 19. Upvote
  NIKOSPETSAS got a reaction from MDASK in μυφ υποβολη διορθωσης ως 22/2/2016   
  Πολύ σωστή παρατήρηση. Ακόμη καλύτερα: έπρεπε να είναι δυνατή η εξαγωγή σε excel του πίνακα αποκλίσεων και σε αυτή την εξαγωγή να υπάρχει στήλη δίπλα στον ΑΦΜ με την επωνυμία  αντισυμβαλλόμενου για να μπορούμε να διαχειρίζομαστε παραγωγικά τις περιπτώσεις. Αυτό που υπάρχει τώρα είναι απλά ένα καψώνι. 
 20. Upvote
  NIKOSPETSAS got a reaction from AGGELA in μυφ υποβολη διορθωσης ως 22/2/2016   
  Πάρα πολύ καλή λύση, ειδικά αν πριν το copy paste επιλέξουμε τις 100 εγγραφές ανά σελίδα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ιδέα !!!
 21. Upvote
  NIKOSPETSAS reacted to AGGELA in μυφ υποβολη διορθωσης ως 22/2/2016   
  Εγω κανω copy τον πινακα των τιμολογιων των ΜΥΦ (σελιδα-σελιδα) σε ενα εξελοφυλο και ειναι πολυ ευκολη η επεξεργασια στην συνέχεια . Κανω αφαιρεση αξιων και ΦΠΑ μεταξυ των δικων μου τιμολογιων και των αντισυμβαλομένων , οπου εχω υπολοιπο μηδεν και αποκλιση μικροτερη των 100,00 δεν ασχολουμαι και οπου εχω μεγαλήτερη αποκλιση το ψαχνω. 
  Δοκιμάστε το ειναι βολικό
 22. Upvote
  NIKOSPETSAS got a reaction from GEORGE1 in μυφ υποβολη διορθωσης ως 22/2/2016   
  Πολύ σωστή παρατήρηση. Ακόμη καλύτερα: έπρεπε να είναι δυνατή η εξαγωγή σε excel του πίνακα αποκλίσεων και σε αυτή την εξαγωγή να υπάρχει στήλη δίπλα στον ΑΦΜ με την επωνυμία  αντισυμβαλλόμενου για να μπορούμε να διαχειρίζομαστε παραγωγικά τις περιπτώσεις. Αυτό που υπάρχει τώρα είναι απλά ένα καψώνι. 
 23. Upvote
  NIKOSPETSAS got a reaction from GEORGE1 in μυφ υποβολη διορθωσης ως 22/2/2016   
  Δεν υπάρχει λόγος να σκάμε για κάτι τέτοια. Απλά δίνουμε το email μας για να μας στείλουν τα δικά τους στοιχεία ΜΥΦ 2015 και αν θέλουν και του Ιανουαρίου 2016 ή και - γιατί όχι - και του μισού Φεβρουαρίου 2016 και όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου θα λάβουν επίσης ηλεκτρονική απάντηση από πλευράς μας. Έτσι αποφεύγονται οι εκνευρισμοί - αλλοιώς είναι να μιλάς στο τηλέφωνο και αλλοιώς με το πληκτρολόγιο.
   
  Πάντως, αυτά τα τηλεφωνήματα του είδους "πήρα για να συμφωνήσουμε αυτό ή το άλλο ΤΩΡΑ" θυμίζουν τηλεφωνήματα εισπρακτικών εταιρειών συνήθως και δεν είναι ό,τι το καλύτερο με τα νεύρα που έχουμε όλοι, ειδικά όταν γίνονται από νέους συναδέλφους προς παλαιές καραβάνες και με ύφος επικριτικό αν "φάνε πόρτα".
 24. Upvote
  NIKOSPETSAS reacted to elal in Π.Ο.Φ.Ε.Ε.: Αναμένεται η ανακοίνωση παράτασης των ΜΥΦ   
  Προσωπικά μετά την ολοκλήρωση έδωσα εκτύπωση σε pdf και αποθήκευσα την εικόνα όπως εμφανιζόταν μέχρι εκείνη τη στιγμή.Βέβαια δεν πρόλαβα να το κάνω σε όλους γιατί μέχρι τελευταία στιγμή γίνονταν διορθώσεις από συναδέλφους. Τώρα όσον αφορά όλη την υπόλοιπη συζήτηση για κατάργηση, παράταση κλπ είναι αργά για να πούμε οτιδήποτε. Δεν μπορούμε να συντονιστούμε γενικότερα, όσο υπάρχουν μισθωτοί συνάδελφοι και ελεύθεροι επαγγελματίες. Καλά τα λένε όλοι . Ποιος είναι αυτός που δεν θέλει να αντιδράσει σε αυτή την κατάσταση? Αλλά ποιος τον εξασφαλίζει από τις συνέπειες.? Κανείς δυστυχώς.  Δεν είμαστε δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί κλπ . Ας βγει το επιμελητήριο αν έχει τα κότσια, να πει ότι προτείνει όλος ο κλάδος να κατέβει σε απεργία και όποιος στείλει κατά τη διάρκεια αυτής οποιοδήποτε στοιχείο στη διοίκηση θα χάσει την άδειά του ή θα έχει κυρώσεις άλλου είδους. Οι δικηγόροι για να παραστούν σε δίκες κατά τη διάρκεια απεργίας οφείλουν να έχουν πάρει ειδική άδεια από το δικηγορικό σύλλογο. και ο κόσμος γνωρίζει ότι αυτή είναι η διαδικασία. Εμείς???
 25. Upvote
  NIKOSPETSAS got a reaction from LAMMERGEIER in Π.Ο.Φ.Ε.Ε.: Αναμένεται η ανακοίνωση παράτασης των ΜΥΦ   
  Οπότε υποθέτω στο Αγρίνιο έχετε υποβάλει όλοι τις ΜΥΦ ακόμη και του 2015 ... μέσα στην νύκτα. Τυχερούληδες.
   
  Δυστυχώς, πέρα παό την πλάκα, μόνο έτσι θα τελειώσουμε με τις ΜΥΦ, δουλεύοντας νύκτα και βάρδιες !
×
×
 • Create New...