Jump to content

NIKOSPETSAS

simple Members
 • Posts

  148
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by NIKOSPETSAS

 1. γιατί, τα 20άρικα πάνε τελικά για τις κατασκηνώσεις ? απλά έχει μείνει ως παραδοσιακό χαράτσι, για να μην αλλάζουμε τις συνήθειες μας ....
 2. Στην ΑΠΔ δεν υπάρχει ηλεκτρονική "επανυποβολή" μόνο αρχική και μόνο συμπληρωματική ΑΠΔ υπάρχει. Ο ΕΦΚΑ-ΙΚΑ δεν βρίσκεται στο 2020 αλλά καμιά 20αριά χρόνια πίσω ...
 3. Στην εφαρμογή μισθοδοσίας εκτός από την ημερομηνία υπολογισμού (Απριλίου για το ΔΠ) υπάρχει και η ημερομηνία ΑΠΔ (Μαΐου για το ΔΠ κανονικά), αυτές οι ημερομηνίες μένουν έτσι για όσους δεν μπήκαν καθόλου σε αναστολή και τα ποσά τους "φεύγουν" με την ΑΠΔ Μαΐου 2020 με πληρωμή των εισφορών έως 30/6/2020. Σε όσους εργαζόμενους μπήκαν σε αναστολή αλλάζουμε την ημερομηνία υπολογισμού σε 30/6/2020 - και την ημερομηνία ΑΠΔ επίσης σε 30/6/2020 - περνούμε το ποσό που πληρώθηκε τον Απρίλιο ως προκαταβολή και υπολογίζουμε ξανά λαμβάνοντας υπόψιν ΚΑΙ την περίοδο αναστολής, αυτά τα ποσά θα "φύγουν" με την ειδική / διακριτή ΑΠΔ αφότου δοθούν οι οδηγίες για την ΑΠΔ, λογικά έως 10/7/2020 με πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών έως 31/7/2020 και ξέροντας πλέον τον κωδικό που θα χρησιμοποιηθεί αλλά και το ποσοστό υπολογισμού εισφορών για όσους από αυτούς τους εργαζόμενους είναι πλήρους απασχόλησης (και έχουμε αλλαγή από 1/6/2020). Εναλλακτικά περιμένουμε τις οδηγίες που ΘΑΑΑΑΑΑ δοθούν κατά τις 29-30.
 4. Σήμερα βγήκε η νέα έκδοση, διάβασε τις οδηγίες σχετικά με αυτό. Αναφορικά με την ΑΠΔ αναφέρει ότι ακόμη δεν εμφανίζονται τα ποσά που αναλογούν στην αναστολή επειδή αναμένονται οι οδηγίες από το αρμόδιο υπουργείο. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα : μας έμπλεξαν όλους λογιστές και μηχανογράφους και δεν ανακοινώνουν κάποιο χρονοδιάγραμμα και ξεκαθάρισμα με παραδείγματα ως προς τις προθεσμίες - συνταξιοδοτήθηκε και η Πυθία, απλά περιμένουμε.
 5. Το ότι δεν υπάρχει ΔΠ2 το ξεπερνάς με διαφορετικές ημερομηνίες υπολογισμού αν θέλεις να συμπεριλάβεις στην "διακριτή" ΑΠΔ του ΔΠ μόνο όσους μπήκαν σε αναστολή (με "ημερομηνία ΑΠΔ" 30/6/2020) ενώ το ΔΠ των υπόλοιπων να το συμπεριλάβεις στην ΑΠΔ Μαΐου (με "ημερομηνία ΑΠΔ" 31/5/2020). Τις εισφορές τις αποδίδουμε έως 30/6/2020 για το ΔΠ που συμπεριλάβαμε στην ΑΠΔ Μαΐου και έως 31/7/2020 (ή 31/8/2020 ή ότι άλλο ανακοινώσουν) αποδίδουμε τις εισφορές του ΔΠ όσων μπήκαν σε διαδικασία αναστολής. Οπότε το πρόβλημα για το ποσοστό εισφορών ΙΚΑ του ΔΠ όσων είχαν μπει σε αναστολή και είναι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης έχει περιθώριο αντιμετώπισης έως τις 10/7/2020 αντί της 30/6/2020 που είναι επικίνδυνα κοντά δεδομένου ότι είναι ικανοί να ανακοινώσουν τις οδηγίες στις 29-30 Ιουνίου !!! Εναλλακτικά απλά περιμένεις έως τότε (29-30).
 6. Η σοφή επιλογή : ετοιμάζεις, αποθηκεύεις, οριστικοποιείς - υποβάλεις την καταληκτική ημερομηνία που συνήθως βγαίνει μια νέα ερμηνευτική ανατρέποντας πολλά !
 7. Ο εργοδότης το ορίζει ποιοί εργαζόμενοι συνεχίζουν την αναστολή στον Μάιο. Στον έλεγχο της υποβολής αν ο ΑΡΙΘΜΟΣ (= ποσότητα) των εργαζομένων υπερβαίνει το 60% βγαίνει μήνυμα λάθους και δεν προχωράει η υποβολή αν δεν γίνει διόρθωση.
 8. Πρώτα ανεβάζουμε αρχείο βεβαιώσεων και μετά υποβάλλουμε την δήλωση ΦΜΥ - κάθε μήνα. Όχι μόνο δεν καταργήθηκε αλλά αυξήθηκε η όλη διαδικασία. Ακόμη και για μηδενική - με μισθό αλλά μηδενικό ΦΜΥ - χρειάζεται πρώτα αρχείο και μετά η δήλωση.
 9. Είναι απίστευτοι !!! ανακοινώνουν αλλαγή στην υποβολή στα τέλη Μαρτίου αναδρομικά από 1/1/2019, έως σήμερα το μεσημέρι λειτουργούσε η παλαιά φόρμα υποβολής χωρίς ανάλυση και ξαφνικά το βράδυ της 26/3/19 στο peak των υποβολών αλλάζουν το menu και η νέα φόρμα δεν λειτουργεί ούτε οι εταιρίες λογισμικού έχουν ανεβάσει updated έκδοση ! Και όλα αυτά στην ζούλα χωρίς κάποια ανακοίνωση στο Taxisnet που να εξηγεί τι γίνεται !!!
 10. Τρία μισθωτήρια (κανονικά όχι AIRBNB) τρεις χαμένες ώρες σήμερα αντί το πολύ 20-30 λεπτά ! Πετάει το Taxis πάλι !
 11. AADE.gr : ΑΝΟΙΞΕ πάλι η πόρτα - αφήνουμε για backup το παράθυρο καλού κακού !
 12. Εγώ πάντως με την παλαιά διεύθυνση κάνω την δουλειά μου. Απαράδεκτο μεν αλλά αφού φάγαμε πόρτα θα μπούμε από το παράθυρο !
 13. Δεν λειτουργεί. Δοκιμάστε - αναγκαστικά - να μπείτε από την παλαιά διεύθυνση ( http://www.gsis.gr ) που δοκίμασα και λειτουργεί.
 14. Τελικά πάντα υπάρχει μια "κερκόπορτα" στα συστήματα ! Όντως δουλεύει αυτή η λύση - ευχαριστούμε !
 15. Αναμένεται η σχετική οδηγία την Δευτέρα 30/4/2018 στις 14:00. Θα υπάρχει χρόνος 30 ολόκληρων λεπτών για την απόδοση.
 16. Δεν διαφωνώ και ευχαριστώ για την απάντηση - όμως πρόκειται για κάτι που αφορά πολλές περιπτώσεις και δεν είναι καθόλου σωστό να το αφήνουν έτσι σε αοριστία. Αυτό που έχουμε είναι μια απάντηση χωρίς αντίστοιχη επίσημη εγκύκλιο του ΕΦΚΑ. Circular26342 ΑΚΑΓΕ_2017.pdf
 17. Και το ΑΚΑΓΕ έως και τον Αύγουστο / Σεπτέμβριο ανεπίσημο είναι. Αυτό είναι που με ανησυχεί ....
 18. Ακόμη αναμένουμε την ειδική εγκύκλιο του ΕΦΚΑ για την περίπτωση του ΑΚΑΓΕ και την "αναστολή" (?) έως και τον Αϋγουστο. Έχει κάποιος συνάδελφος κάποια πληροφορία? Έως και πέρσι γι' αυτούς τους εργαζόμενους δεν υπολογιζόταν από το ΙΚΑ στην ειδική ΑΠΔ που ετοιμαζόταν από το σύστημα η Ειδική Εισφορά των 20 EUR υπέρ του Λογαριασμού Κατασκηνώσεων, εφέτος?
 19. Δυστυχώς ανέφεραν μόνο στην επιστολή (δεν είναι καν εγκύκλιος - ούτε γνωρίζουμε αν έχουμε κάλυψη!) ότι θα ακολουθήσουν οδηγίες και φοβάμαι ότι οι οδηγίες θα δημοσιοποιηθούν τον Σεπτέμβριο ! Ουγκάντα !
 20. Πάντως ούτε εγώ προσωπικά αλλά ούτε και όσοι άλλοι ασφαλισμένοι γνωρίζω λάβαμε έντυπη ειδοποίηση ταχυδρομικώς, μόνο ηλεκτρονική ενημέρωση. Όντως έστειλαν ταχυδρομικώς ειδοποιητήρια σε κάποιους ?
 21. Ως γνωστόν - πλέον - η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων πληρωμής το μεσημέρι της καταληκτικής ημερομηνίας θεωρείται ορθή ενέργεια, κάτι ως νόμιμο αλλά (βεβαίως) όχι ηθικό.
 22. 1-2 Ιουλίου με ημερομηνία πρωτοκόλλου 30/6 όπως συνήθως !!! άλλωστε τα έγγραψε ήδη η "εναλλακτική" Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ...
 23. Από την Παρασκευή το απόγευμα έως Δευτέρα στις 10 το πρωί είναι ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΩΡΕΣ για να είναι ακόμη σε επεξεργασία μερικές συμπληρωματικές καταχωρήσεις / διορθώσεις .... Αναβάθμιση του taxisnet ΤΩΡΑ !!! τι θα γίνει στο peak των φορολογικών δηλώσεων ? πάλι υποβολές 2 - 6 την νύκτα με ξυπνητήρι ????
 24. Δεν είσαι μόνος - και εγώ έχω δύο περιπτώσεις με αρχεία από 6/4/17 το βράδυ (ΠΡΟχθές) και σήμερα το πρωί πλέον μετά από 30 ώρες + πέρασαν στην φάση "υποβλήθηκε - σε αναμονή έγκρισης". Αρχίζω να πιστεύω ότι κάποιος κάθεται μπροστά σε μίαν οθόνη και υα εγκρίνει χειροκίνητα !!!
 25. Υποβολές με αρχεία που ανέβασα εχθές στις 16:00 εγκρίθηκαν μόλις πριν λίγο (= 28 ώρες !) ενώ άλλες υποβολές που έγιναν εχθές στις 22:00 βλέπω να εγκρίνονται μέσα στην νύκτα σήμερα. Τώρα, τι επεξεργασία κάνουν που οι εγκρίσεις ολοκληρώνονται μετά από 24 - 30 ώρες είναι δύσκολο να το φαντασθούμε ... Προφανώς το σύστημα είναι "λίγο" για να σηκώσει την διαχείρηση τόσων δεδομένων.
×
×
 • Create New...