Jump to content

prohibition

simple Members
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Upvote
  prohibition reacted to 700 in Συγκεντρωτικές καταστάσεις ΜΥΦ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ?   
  ΕΤΗΣΙΑ  ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟ 2016 ................................... ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ   ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΑΠΡΙΛΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΟΚΛΙΣΕΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ
 2. Upvote
  prohibition got a reaction from doctor in ΑΠΔ ΣΦΑΛΜΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 8   
  https://www.ika.gr/gr/secure/helpfiles/apd/NEWerrorINT.pdf
 3. Upvote
  prohibition reacted to SOTPAR in Π.Ο.Φ.Ε.Ε.: Αναμένεται η ανακοίνωση παράτασης των ΜΥΦ   
  Είπα να το δοκιμάσω...αλλά δεν βλέπω ούτε μία εγγραφή.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 4. Upvote
  prohibition reacted to asteras5 in Π.Ο.Φ.Ε.Ε.: Αναμένεται η ανακοίνωση παράτασης των ΜΥΦ   
  παιδια συνδέεστε ?? εμένα μου βγάζει λευκές σελίδες ...τι κάνουμε??
 5. Upvote
  prohibition got a reaction from amixa in ΠΡΟΣΟΧΗ - ΑΦΟΡΑ ΠΡΟΠΟ ΚΛΠ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ   
  Γνωρίζει κανείς τίποτα για τη λογιστική μεταχείριση των καινούργιων ξυστών - σκρατς (skrats) ??? ΚΑΝΕΙΣ??????????????
 6. Upvote
 7. Upvote
  prohibition reacted to TRIFONAS in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Αίτημα της ΕΦΕΕ για μη παράταση δηλώσεων φορολογίας εισοδήματοςΑξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
  Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να μην δοθεί ούτε μία μέρα παράταση για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2014.
  Θα πρέπει επιτέλους όλοι μας να καταλάβουμε ότι πρέπει να είμαστε συνεπείς. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένους λόγους για την μη έγκαιρη υποβολή δηλώσεων.
  1) Με υπαιτιότητα των φορολογουμένων και των λογιστικών γραφείων το TAXIS άνοιξε με καθυστέρηση 48 ημερών ( 20/3 αντί 1/2 που προβλέπει ο φορολογικός Νόμος).
  2) Φταίνε οι φορολογούμενοι που δεν βοήθησαν τα ασφαλιστικά ταμεία και τις λοιπές κρατικές υπηρεσίες (ΙΚΑ,ΟΓΑ,ΟΑΕΕ κλπ) προκειμένου να αποστείλουν εγκαίρως (μέχρι 28/3) τα ηλεκτρονικά αρχεία συντάξεων και παρακρατούμενων φόρων.
  3) Οι φορολογούμενοι έχουν την ευθύνη για τα πολλά λάθη που διαπιστώθηκαν με βεβαιώσεις ασφαλιστικών ταμείων που δεν αποτυπώθηκαν σωστά λόγω λάθους ΑΦΜ και άλλων ελλείψεων των ηλεκτρονικών τους αρχείων αλλά και για τις συχνά μεγάλες  διαφορές στα έσοδά τους από αναδρομικά, τόκους καταθέσεων κλπ.
  4) Φταίνε τα λογιστικά γραφεία που δεν έπαιρναν καθημερινά τηλέφωνα στις δημόσιες υπηρεσίες για να τους θυμίσουν τις υποχρεώσεις τους και να τους υποδείξουν τα λάθη τους.
  5) Φταίνε τα λογιστικά γραφεία που για μια εβδομάδα (από 7/6 έως 13/6) το TAXIS δεν λειτουργούσε καθόλου για την υποβολή δηλώσεων.
  6) Τα λογιστικά γραφεία φέρουν ακεραία την ευθύνη για το ότι ακόμα δεν έχουν υποβάλλει τροποποιητικές δηλώσεις εισοδήματος, παρότι έχει εκδοθεί η σχετική ΠΟΛ 1164/13-6-2014 για τον τρόπο εκκαθάρισής τους, με το πρόσχημα ότι περιμένουν να ανοίξει το TAXIS για την υποδοχή τροποποιητικών ΔΦΕ.
  7) Οι λογιστές υπονομεύουν το έργο του Υπουργείου μη φροντίζοντας να στέλνουν δηλώσεις κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες και επιμένουν να προσπαθούν να τις στείλουν άκουσον άκουσον  είτε το πρωί 8.00 – 15.00 είτε το απόγευμα 17.00 - 22.00
  8) Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα λογιστικά γραφεία δεν παρέμειναν ανοικτά καθ΄ όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου και αρκούνταν τόσο οι λογιστές αλλά και το υπαλληλικό προσωπικό να λειτουργούν μόνο 15 με 18 ώρες ημερησίως και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι ώρες αυτές μειώθηκαν κατά τις Κυριακές και τις αργίες με το αιτιολογικό ότι χρειάζονταν χρόνο για να ξεκουραστούν και να δουν τις οικογένειές τους. 
   
  Αυτά λοιπόν είναι μερικά μόνο από όλα αυτά που έγιναν κατά το προηγούμενο διάστημα και εξακολουθούν να γίνονται , με αποτέλεσμα την μη έγκαιρη υποβολή των δηλώσεων.
  Για τους λόγους αυτούς
  ΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΙΣ 30/6.
  Έτσι μόνο θα τιμωρηθούν οι φταίχτες. Τα δύο  εκατομμύρια και πλέον των φορολογουμένων θα πληρώσουν τα πρόστιμα των εκπροθέσμων δηλώσεων και όλοι οι λογιστές μαζί και το προσωπικό των γραφείων τους  θα αναγκαστούν στο μέλλον να δουλεύουν νυχθημερόν προκειμένου να βγάλουν εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις που τους έχουν φορτωθεί.
  Μόνο έτσι θα αντιληφθούμε επιτέλους ότι μόνο το κράτος και οι λειτουργοί του έχουν το δικαίωμα να είναι ασυνεπείς ατιμωρητί.
  Για   Το  Δ.Σ.
  Ο Πρόεδρος
  ΣΤΑΜΑΤΗΣ Δ. ΣΠΥΡΟΥ
  Ο Γεν. Γραμματέας
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡ. ΛΑΜΠΡΟΥ             
 8. Upvote
  prohibition reacted to sakispap in ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Ε1,Ε2 ΚΛΠ 2013   
  ευχαριστω!
 9. Upvote
  prohibition got a reaction from spirosvii in Εκπρόθεσμη υποβολή ΑΠΔ Απριλίου 2014 πρόστιμο?   
  ναι κ στο δικό μας ΙΚΑ είπαν ότι δεν τούς έχει έρθει χαρτί για το πρόστιμο 10550,00 ακομα
 10. Upvote
  prohibition got a reaction from LAMMERGEIER in Τι θα γίνει τελικά με τους αγρότες?   
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 
 11. Upvote
  prohibition got a reaction from eleni1981 in πολυνομοσχεδιο και αγροτες τελικα ....περιοδικη φπα   
  Σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ, που έγινε με το πολυνομοσχέδιο (Ν.4254/14 - ΦΕΚ 85- 7/4/14) παύει η θεώρηση των καταστάσεων απογραφής των αγροτών, καθώς απαλείφθηκε η φράση περί θεώρησης.

  Πιο συγκεκριμένα το επίμαχο εδάφιο στην παρ. 7 που περιέχεται στην τροποποίηση του άρθρου 41, αναφέρει: 

  7. Οι μετατασσόμενοι είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν, μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών από τη μετάταξη, απογραφή που να περιλαμβάνει: 

  α) τα αποθέματα των αγροτικών προϊόντων, στα οποία περιλαμβάνονται όσα έχουν συλλεχθεί, οι ηρτημένοι καρποί και οι καλλιέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη, κατά συντελεστή του κατ΄ αποκοπή φόρου,

  β) τα αποθέματα των πρώτων υλών της αγροτικής παραγωγής, όπως σπόρων, λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, ζωοτροφών και λοιπών συναφών, κατά συντελεστή φόρου,

  γ) τα αγαθά επένδυσης, εφόσον είναι χρησιμοποιήσιμα για τους σκοπούς της επιχείρησης και δεν παρήλθε η πενταετής περίοδος του διακανονισμού. 

  Τα αποθέματα των πιο πάνω περιπτώσεων β΄ και γ΄ απογράφονται σε τιμές κόστους. 

  Έτσι από την Δευτέρα 7/4/14 οι ΔΟΥ σταμάτησαν την θεώρηση των καταστάσεων απογραφής.


  9/4/2014 
   
×
×
 • Create New...