Jump to content

EvangeliaK

simple Members
 • Posts

  143
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by EvangeliaK

 1. Κι εγώ μόνο το AES KEY έχω στείλει και δε μου ζητήθηκε τίποτε επιπλέον μέχρι σήμερα. Πάντως πελάτης μου που πήγε να πάρει φορολογικό μηχανισμό, πρόγραμμα και τα συναφή, του είπε ο τεχνικός εκεί να πάρει ένα καλό πρόγραμμα να διαχειρίζεται τα πάντα εν όψει my data , διότι σε λίγο καιρό δε θα χρειάζεται καθόλου λογιστή, αφού θα είναι όλα έτοιμα και ψηφιοποιημένα..
 2. Είναι τραγικό που δεν έχει καταλάβει κανείς μας ακόμη τι πρέπει να κάνει...! Προσωπικά νομίζω πως δεν πρέπει να κάνουμε κάτι εμείς..
 3. Πάντως με όποιο συνάδελφο έχω μιλήσει αυτές τις μέρες ουδείς έχει ασχοληθεί με αυτό το "πράγμα" (που χρόνος?!). Ούτε καν σε επίπεδο ενημέρωσης, πόσο μάλλον μηχανοργάνωσης, αναβάθμισης των προγραμμάτων, κλπ. Ίδια κατάσταση και στα εσωτερικά λογιστήρια φυσικά. Με το μισό προσωπικό σε τηλεργασία, τις εξελίξεις να τρέχουν με φρενήρεις ρυθμούς, ποιος να ασχοληθεί και πότε?! Μη πω για τους τεχνικούς που δε τους βρίσκεις ούτε για αστείο... Η λογική λέει ότι θα πάει παραπίσω.. Αλλά δεν έχουμε να κάνουμε με λογικούς ανθρώπους! Άλλωστε τα τεστάκια που μας βάζουν κάθε βδομάδα, τα περνάμε (μπορεί να στράβωσαν τα κορμιά και τα μάτια μας, αλλά μια χαρά βγάλαμε εις πέρας τα πάντα). Οπότε σου λέει "αυτοί αντέχουν". Δώσε κ άλλο πονο!!
 4. Φτάσαμε μεσα Δεκεμβρίου και δε ξέρω να πω στους πελάτες αν είναι υποχρεωμένοι να βάλουν φορολογικούς μηχανισμούς, προγράμματα, κλπ! Θα νομίζουν ότι εγώ είμαι η άσχετη! Η ανενημέρωτη! (πελάτης μου πήγε να αγοράσει νέα ταμειακη την Παρασκευή και το κατάστημα του είπε οτι αν έχει χονδρική -έστω κ λίγα τιμολόγια- είναι υποχρεωμένος να τα εκδίδει με σήμανση !)
 5. Συγγνώμη από που προκύπτει αυτό που λέει η epsilon στην επιστολή της ? ότι τα παραστατικά χονδρικής μεταβιβάζονται αμέσως μετά την έκδοση? Και οι χειρόγραφες ΑΠΥ (γιατροί, μηχανικοί, κλπ)?
 6. Εγω εβαλα "ΟΑΕΔ" και "ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1407/2013". Δεν ειμαι βεβαιη οτι ειναι σωστο αλλα δεν ηξερα τι αλλο να βαλω..
 7. κι εγω που δεν υπεβαλλα τιποτε εως σημερα στα εσοδα Ιουνιου γιατι δε το ειχα καταλαβει οτι ανοιξε η εφαρμογη τι κανω???
 8. Νομίζω πως έχεις δίκιο, έτσι είναι. Αν και δεν μου έτυχε ποτέ σε πελάτες μου δικηγόρους, κάπου το είχα διαβάσει..
 9. Προ ολίγου έλαβα μειλ από τον τοπικό μας σύλλογό να περιμένουμε καθώς αναμένονται διευκρινήσεις. Προσωπικά υποβάλλω τους σίγουρους κ για τους υπόλοιπους αναμονή!
 10. Λέω πάει κάτι μου ξέφυγε! Είναι όμως ενδεικτικό του τι επικρατεί στο κεφάλι μας! Μπάχαλο! Και αναφέρομαι σε 2 διαφορετικούς συναδέλφους παραπάνω! Αν δε τα κάνουν όλα μια σκούπα (πχ ποια αίτηση διαλέξαμε για διορθώσεις στο ΕΡΓΑΝΗ, ημ/νιες αναστολής , κλπ) και σταθούν στις λεπτομέρειες που οι ίδιοι δεν διευκρίνησαν, θα γινει ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ!
 11. Όχι δεν έχω δει κάτι ούτε εγώ. Δεν έχουν καθορίσει τις προϋποθέσεις ακόμη νομίζω. Πάντως είναι αξιοσημείωτο του χάους πως με όποιο συνάδελφο μιλάω αυτές τις μέρες έχει διαφορετική άποψη. Πχ χθες κάποιος μου είπε πως η μείωση ενοικίου για όσες ανεστάλη η λειτουργία τους ισχύει για το Β δεκαπενθήμερο Μαρτίου και όχι για όλο το μήνα. Άλλος επίσης θεωρεί πως μια τέτοια επιχ/ση δε μπορεί να δουλεύει delivery καθώς χάνει όλα τα μέτρα στήριξης. Απίστευτη η κατάσταση που βιώνουμε.. Δεν έχει προηγούμενο!
 12. Με αυτό που γράψατε για την περίπτωση του καφέ παραπάνω κατάλαβα αρχικά ότι τα 800 τα παίρνουν μόνο οι κλειστές.. Αλλά οκ το ξεκαθαρίσαμε! Ίδια γνώμη έχουμε! Νομίζω πως αδυνατώ πια να ερμηνεύω το οτιδήποτε διαβάζω. Μπλόκαρα τελείως..
 13. Τα 800€ τα παίρνουν μόνο οι κλειστές με κρατική εντολή? Θεωρώ πως τα παίρνουν και οι πληττόμενες..
 14. 15-20 σκεφτόμουν κι εγώ.. όχι δωρεάν γιατί κι εγώ ρισκάρω την υγεία μου κ των οικείων μου πηγαίνοντας για δουλειά κάθε μέρα. Άσε που μου βγήκαν τα μάτια 2 βδομάδες τώρα να διαβάζω και να προσπαθώ να ερμηνεύσω. Επίσης-πολύ σημαντικό-θα μου φάει τουλάχιστον 10 μέρες από τον Απρίλη η διαδικασία και μη ξεχνάμε έχουμε και ΦΠΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ αυτό το μήνα!!!
 15. Σε αντίστοιχη περίπτωση έκανα αίτηση κανονικα. Ο ανθρωπος θα άνοιγε σε μια βδομάδα κανονικά. Το ΑΦΜ βεβαια δεν έχει κάνει διακοπή στη ΔΟΥ. Παραμένει ανοιχτό όλο το χρόνο (σε τουριστικό μέρος επιχ/ση εστίασης είναι). Ενοικιο βέβαια πληρώνει 12 μηνες κανονικα, οπότε γιατί όχι? Όπως τα έκαναν, τι άλλη επιλογή υπάρχει..?
 16. Ακριβώς το ίδιο κάνω κι εγώ. Είναι γνωστοί για την πονηριά τους.. Ασε που μπορεί κάποιος να μην είχε υποχρέωση να δηλώσει επαγγελματικό λογ/σμο..
 17. Τα ποσά του 2019 (όπως και όσοι πλήρωσαν τον Ιανουάριο με τον παλιό κωδικό) θα επιστραφούν τον Ιούνιο. Έτσι μου είπαν χθες στο 1555, καθώς έχω αρκετούς πελάτες που πλήρωσαν τον Ιανουάριο με το παλιό RF..
 18. Πρωινό τηλεφώνημα από πελάτη: "να πας στην εφορία να μου κάνεις συμψηφισμό της επιστροφής για να πάω τράπεζα να πληρώσω τη διαφορά". Απάντησα με ψυχραιμία, αλλά πόσο ακόμη??? Άσε τα τηλεφωνήματα από όσους έκλεισαν υποχρεωτικά "απέλυσε όλο το προσωπικό." Και πάλι απάντησα ψύχραιμα... Ψυχραιμία σε όλους μας λοιπόν, ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, και υπομονή..
 19. μια απο τα ίδια. Δεν το έχω κάνει ποτέ.. Καλα για του ειδικού δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ. 2-3 του κανονικού που έχουν κάποια ψιλοποσά κάθε χρόνο, μέχρι πέρυσι δεν είχα κάνει ποτέ. Φέτος σκέφτομαι να αρχίσω όμως..
 20. Το ίδιο συμβαίνει με τα ταμεία δικηγόρων (ΤΑΝ) Τιποτε ακόμη.... Αλλα μέχρι 31/12 έεεεχουμε καιρό. Αγάλι αγάλι!
 21. Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Στο σεμινάριο του Κόμβου αναφέρθηκε ρητά πως πρέπει οπωσδήποτε να καταλήγουμε σε φυσικά πρόσωπα, καθώς πραγματικός δικαιούχος δε μπορεί να είναι νομικό. Επίσης είπαν πως πρέπει να αναφερθούν τα μέλη των ΝΠ που μετέχουν σε άλλο ΝΠ. Οκ με αυτό, το πρακτικό κομμάτι δεν κατάλαβα πως θα γίνει. Δλδ έχω μια εικόνα (στην δεύτερη καρτέλα της πλατφόρμας) ότι στην ΕΕ μετέχει 65% η ΧΧΧ ΟΕ και 35% το ΨΨΨ ΦΠ. Άρα έχω μπροστά μου το 100% του κεφαλαίου της. Είναι σωστό να εισάγω 3 νέες γραμμές και να πω ότι μετέχουν τα 3 ΦΠ της ΟΕ με ποσοστό 21,67% έκαστος? Δε θα έχω έτσι ένα σύνολο>100%? Κάτι δεν αντιλαμβάνομαι σωστά μάλλον...?
 22. Μια βοήθεια παρακαλώ γιατί έχω κολλήσει: ΟΕ συμμετέχει σε ΕΕ σε ποσοστό 65%. Το υπόλοιπο 35% το κατέχει φυσικό πρόσωπο. Η πλατφόρμα έχει ήδη τα στοιχεία των δυο μελών και αναρωτιέμαι πως θα καταχωρήσω τα στοιχεία των φυσικών προσώπων που είναι μέλη της ΟΕ. Θα τους προσθέσω ως δικαιούχους? Τι ποσοστό θα βάλω (στην ΟΕ μετέχουν 3 ΦΠ με ποσοστό 1/3 ο καθένας).
 23. απατεωνιά κανονική δλδ! με αυτό το ωραιότατο τέχνασμα σου αυξάνουν τη δόση!
 24. Μπαίνω από aade.gr-πολιτες-εισόδημα-δήλωση φορολογιας εισοδηματος και λειτουργεί! Από "ο λογ/ασμος μου" ούτε λόγος..
×
×
 • Create New...