Jump to content

nikolas03

simple Members
 • Posts

  39
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by nikolas03

 1. Καλημέρα σας, εχω ακριβώς την ίδια περίπτωση και αναρωτιέμαι πως θα πρέπει να εμφανιστούν στο ΦΠΑ, στον 310 ή στο 349. Επίσης υπάρχει περίπτωση να υπολογίσουμε και Prorata για αυτές τις πωλήσεις? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 2. Δηλαδή δικαιολογείται ότι θα δούλευε αλλά επειδή δεν πληρωνόταν ο συνάδελφος από τους πελάτες του δεν θα πλήρωνε κ τον υπάλληλο του (λογιστή). σσσσσωραίος ρε! Έτσι κάνεις κι εσύ με τους υπαλλήλους σου? Αν δεν σε πληρώνουν οι πελάτες σου τους αφήνεις απλήρωτους ? Μεγάλο θράσος "συνάδελφε". Α και κάτι ακόμη, η αποχή αν κατάλαβα καλά έχει λήξει σωστά? Μάλλον τους πετύχαμε τους στόχους μας. Αλήθεια καμιά κινητοποίηση αυτόν τον καιρό...μάλλον όχι ε? Και μετά κοροϊδεύουμε τους αγρότες που κατεβαίνουν στα μπλόκα κάθε Γενάρη.
 3. Οι Βεβαιώσεις άνοιξαν την Παρασκευή 20/3 αν δεν κάνω λάθος, αυτό σημαίνει 4 εργάσιμες ημέρες αυτής της εβδομάδος, δλδ τι περίμενες να σου έδιναν έκδοση το Σαββατο στις 21. Ακόμη δεν έμαθες πως λειτουργεί το σύστημα συνάδελφε...get used to it.
 4. Επικοινώνησα με την ΓΓΠΣ το πρόβλημα είναι της ΓΓΠΣ και εμφανίζεται σε ορισμένους Υπόχρεους, αρκετούς θα έλεγα. Μου είπαν να κάνω υπομονή και να προσπαθήσω αργότερα.
 5. O κωδικός είναι ο 433 - 434 μην τρελαίνεστε, απλά οι εγκέφαλοι του Υπουργείου ξήλωσαν τους Κωδικούς 653 - 654 σύμφωνα με την ΠΟΛ 1146/2014 με αποτέλεσμα να θέλει επαναρίθμηση ο Πίνακας 6 και τα λεκτικά του. Οφείλω να πω ότι έπρεπε να ανοίξουμε το παράρτημα της ΠΟΛ για να καταλάβουμε ότι ξήλωσαν κωδικούς ένα μήνα πριν την προθεσμία κι ενώ οι κωδικοί αυτοί τρέχουν από τα μέσα Μαρτίου.
 6. Τουλάχιστον ας εβγαζαν μια ανακοίνωση να καναμε καμιά άλλη δουλειά.
 7. Όχι αγαπητέ αυτό είναι το repair προσπαθούν να επιδιορθώσουν μια κατάσταση, χωρίς απότελεσμα βέβαια. Το Format θα ήταν όλες οι δομές του κράτους να διαμορφώνονταν όπως θα έπρεπε, με ελεγκτικούς μηχανισμούς, με δίκαιο φορολογικό σύστημα, με αδιάφθορους δημόσιους λειτουργούς οι οποίοι θα μπαίνανε στην φυλακή με το πρώτο παράπτωμα ή τουλάχιστον θα χάνανε την θεσούλα τους, μπορώ να αναφέρω κι άλλα, δεν χρειάζεται νομίζω το πιάσατε το νόημα... Τα μέτρα που λαμβάνονται τώρα είναι ημίμετρα και θα οδηγήσουν πολλούς επιχειρηματίες στο κλείσιμο δυστυχώς...
 8. Διαφωνώ με την άποψη ότι είναι αποτέλεσμα και όχι αιτία. Πιστεύω ότι ο κάθε Έλληνας ΕΙΧΕ την νοοτροπία.."ότι αρπάξει ο κώλος μας" οι μεγαλύτεροι ακόμη την έχουν. Τώρα ποιων ο κώλος άρπαξε περισσότερα εξαρτάται από την θέση που κατείχαν στα Δημόσια αξιώματα (Υπουργός, βουλευτής, προϊστάμενος σε δημόσια υπηρεσία κλπ.) Όσον αφορά τον Ελ. Επαγγελματία αποκρύπτει εισοδήματα για την πάρτη του, πχ. γιατρός ή φυσιοθεραπευτής σου λέει 1000€ χωρίς απόδειξη 1500€ με απόδειξη. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει έλεγχος από το κράτος και ο γιατρός ή ο κάθε Ελ. Επαγγελματίας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Δυστυχώς το σύστημα θέλει restart (ή format αν θέλετε) όχι repair... δεν γίνεται repair.
 9. Θέλω να θεωρώ τον εαυτό μου λογιστή αν και είμαι Μισθωτός (γιατι πολλά ακούγονται εδώ μέσα). Ένα έχω να ρωτήσω ο κλάδος μας γιατί δεν απαιργεί για όλα τα θέματα που πιστεύει ότι αδικείται και για τα οποία στην πλειοψηφία τους έχουμε απόλυτο δίκιο...??? Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό... Εγώ προσωπικά δεν θέλω παράταση, κανονικά θα πρέπει αυτοί που δεν έστειλαν τις δηλώσει για οποιαδήποτε λόγο να επιβαρυνθούν το πρόστιμο είτε αυτοί είτε ο πελάτης (που αργησε). Όπως στρώσεις έτσι θα κοιμηθείς..,δυστυχώς ο κλάδος μας αντί να είναι ενωμένος, ο ένας "χτυπάει" τον άλλον. Ευχομαι σε όλους καλή συνέχεια κι ελπίζω ως την Δευτέρα να έχετε στείλει όλες τις δηλώσεις σας.
 10. Δεν βρίσκετε προσωπικό με γνώσεις...?? Είναι δυνατόν...? Μάλλον δεν έχετε ψάξει αρκετά κύριοι.
 11. Στο Ε3 μπορεί οποιοσδήποτε να γράψει οποιοδήποτε ΑΦΜ Λογιστή θέλει κ να φύγει η δήλωση. Αν το αφήσεις κενό υπάρχει πρόβλημα καθώς κατά την αποστολή αναφέρει οτι υπάρχει πιθανότητα προστίμου. Είναι μία τεράστια τρύπα πιστεύω της ΓΓΠΣ. Δεν πρέπει να φεύγουν πλέον δηλώσεις Ε3 χωρίς εξουσιοδότηση Λογιστή κ να μην υπάρχει πεδίο ΑΦΜ Λογιστή μέσα στο έντυπο.
 12. Υπάρχει ένα checkbox όταν κάνεις Εκκαθάριση στα δεξιά της φόρμας Προεκκαθάρισης που το καλύπτει, ώστε να μην κάνει την μείωση των 100€.
 13. To Φ10 έχει ανοίξει η ηλεκτρονική του Υποβολή? Γιατί άλλη πληροφόρηση εχω από την ΓΓΠΣ
×
×
 • Create New...