Jump to content

ΚΩΛΕΤΣΗ

simple Members
 • Content Count

  92
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ΚΩΛΕΤΣΗ

 1. Καλημέρα σας!! Εκανα Αναγγελία Πρόσληψης στο Εργάνη με ειδικότητα Φυσικοθεραπευτή κάποιου εργαζόμενου αλλά τελικά θα τον προσλάβουν με ειδικότητα Παιδοκόμου..Ακόμα δεν του έχω γνωστοποιήσει και υποβάλλει τους όρους ατομικής Σύμβασης Εργασίας .. Θα είναι με πλήρη απασχόληση.. Γνωρίζετε εάν θα πρέπει να κάνω αλλαγή ειδικότητας στο ΣΕΠΕ? ΔΕΝ αλλάζει το Πακέτο Κάλυψης ΙΚΑ αλλά αλλάζει το μισθολογικό κλιμάκιο. Και εαν πρέπει να κάνω αλλαγή στο ΣΕΠΕ πως γίνεται? Ευχαριστώ!
 2. Καλημέρα συνάδελφοι!!!! Θα ηθελα να υποβάλλω την εξής ερώτηση: Νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα(Ιδρυμα) το οποίο ναι με ν συμπεριλαμβάνεται το ΚΑΔ στην λιστα των νομικών προσώπων που πρέπει να έχουν POS για συναλλαγές με ιδιώτες . Θα ήθελα να ρωτήσω τελικά το Ιδρυμα θα πρέπει να προμηθευτεί POS ΓΙΑ ΤΙς ΣΥΝΑΛΛΑΓΈς ΜΕ ΙΔΙΏΤΕς? και θα πρέπει και να έχει και να δηλώσει επαγγελματικό λογ/σμό στην ΑΑΔΕ? Ή ΟΧΙ επειδή είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα?? ευχαριστώ!!!! Επισύναψη Επεξεργασία
 3. Καλημέρα συνάδελφοι!!!! Θα ηθελα να υποβάλλω την εξής ερώτηση: Νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα(Ιδρυμα) το οποίο ναι με ν συμπεριλαμβάνεται το ΚΑΔ στην λιστα των νομικών προσώπων που πρέπει να έχουν POS για συναλλαγές με ιδιώτες . Θα ήθελα να ρωτήσω τελικά το Ιδρυμα θα πρέπει να προμηθευτεί POS ΓΙΑ ΤΙς ΣΥΝΑΛΛΑΓΈς ΜΕ ΙΔΙΏΤΕς? και θα πρέπει και να έχει και να δηλώσει επαγγελματικό λογ/σμό στην ΑΑΔΕ? Ή ΟΧΙ επειδή είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα?? ευχαριστώ!!!!
 4. Καλημέρα σας!! Θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής ζήτημα: Νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα είναι ο "Φορέας"σε ένα πρόγραμμα voucher του ΕΕΤΑΑ.. δΗΛΑΔΉ οι γονείς των παιδιών που φέρνουν στο ιδρυμα έχουν κάνει σύμβαση νε το ΕΕΤΑΑ ΚΑΙ ΈΧΟΥΝ ΔΗΛΏΣΕΙ ως φορέα υλοποίησης του voucher το ίδρυμα μας. Εμείς σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΕΤΑΑ εκδίδουμε Α.Π.Υ στους γονείς των παιδιών και ύστερα με μία συγκεντρωτική κατασταση πελατών υποβάλλουμε το συνολικο ποσό των ΑΠΥ ΣΤΟΝ ΕΕΤΑΑ(ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΕ). ΚΑΙ με την σειρά του ο ΕΕΤΑΑ μας καταθέτει τα χρήμματα στον λογ/σμό κάθε μήνα,, Μήπως γνωρίζετε πωςς θα κάνω λογιστικές εγγραφές ως φορέας για το παραπάνω προγραμμα voucher που συμμετεχουν οι γονείς? Ευχαριστω!!!!!!!!!
 5. Ευχαριστώ πολυ τους συναδέλφους και τους δυο για το χρονο σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 6. Καλημέρα σας!!!!!!! Μηπως γνωρίζει κάποιος συνάδελφος για πρόστιμο απο Λιμεναρχείο ποιο τύπο από το ΤΑΧΙΣ e-ΠΑΡΑΒΟΛΟ πρέπει να εκδόσω? Ευχαριστώ!!
 7. Καλησπέρα σας!! Μηπως γνωρίζει καποιος συνάδελφος για πολυ μικρές οντότητες(ατομικές επιχειρήσεις με β κατηγορίας βιβλία) τι οικονομικά στοιχεία πρέπει να υποβάλλουμε και μέχρι πότε στο ΓΕΜΗ? εΕπίσης ατομική επιχείρηση με γ κατηγορίας βιβλία η οποια σύμφωνα με τα ΕΛΠ υπάγετε στην Μεσαία Οντότητα θα υποβάλλει οικονομικά στοιχεία στο Γεμη? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!!!!!!!!!
 8. Καλημ'ερα σας!!1 Μηπως κάποιος συνάδελφος που χρησιμοποιεί Εσοδα-Εξοδα ΤΗς ΕΨΙΛΟΝ μπορεί να μου πει για Β κατηγορίας βιβλία πως καταχωρεί τις εξής περιπτώσεις:α) Αγορα κενών φιαλών Ανευ ΦΠΑ απο Προμηθευτή β) Πιστωτικό Τιμολόγιο επιστροφής κενών φιαλών απο Προμηθευτή Ανευ Φπα και τέλος γ) Πώληση κενών φιαλών σε πελάτες Ανευ ΦΠΑ.. και απο την στιγμή που για τον ιδιο Προμηθευτη γίνονται και συναλλαγες που μπαίνουν στην ΜΥΦ ,,ΤΙ ΘΑ ΚΆΝΩ ΜΕ ΑΥΤΕ΄ς ΤΙς ΛΟΓΙΣΤΙΚΕς ΕΓΓΡΑΦΕς ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ μυφ? Θα ανοιξω εναν δευτερο Προμηθευτη χωρίς ΚΕΠΥΟ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
 9. καλημερα!!!εχω πρόσληψη φοιτήτριας για πρακτικη Τ.ε.ι . Βάσει της σύμβασης που έχω υπογράψει με τον εκπαιδευτικό φορέα η φοιτήτρια θα αμοίβεται με 25*22,83*80%=456,60. Αλλά το ποσό 340,00 θα το λαμβάνει μηνιαίως απο το ΕΣΠΑ. Για μένα έχει υποχρέωση αμοιβής 116,60 μηνιαίως. Μήπως γνωρίζει κανείς πως θα πρέπει να κάνω την πρόσληψη στο ΕΡΓΑΝΗ ώστε να βγαίνει το καθαρό ποσό των αποδοχών 116,60??
 10. τι θα γινει τωρα...εγω να παω εφορια ή να περιμενω τον κ.Θεοχαρη που λέει οτι θα ανοιξει το συστημα αυτη την εβδομαδα!!!!!!!!!!!!!!!α!!!και κατι αλλο ..ας ανοιξουν και το συστημα για τροποποιητικες του Α21....ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
 11. το θεμα ειναι εαν θα φανε προστιμο οσοι πανε σημερα τις τροποποιητικες δηλωσεις!!!!!!!!!!!!!!!!!ρε τι παθαμε!!!!!!!!θα περιμενω 1 ωρα στην ουρα αυριο..Θεοχαρη κερνας καφε??????????????????????????
 12. καλησπερα!! Μηπως ξερει κάποιος συνάδελφος μεχρι ποτε εχουμε δικαιωμα να κάνουμε τροποποιητικες και συμπληρωματικες δηλώσεις φορολογιας εισοδηματος οικ.ετους 2013? και πρεπει να τις πάμε χειρογραφες ??οι ουρες στην Δ.Ο.Υ ειναι ατελείωτες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΊΛΩ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΏς?>??
 13. ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΜΕΧΡΙ 25/10/2013 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ.....ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ~!!!!!!!!!!!!!!!!!!111111
 14. Καλημέρα και Καλή Σαρακοστή σε όλους!!!!!!!!! Αύριο λήγει η προθεσμία για υποβολή Εκκαθαριστικών ΦΠΑ Β Κατηγορίας αλλά το TAXIS δεν λέει να ανοίξει......Μήπως ξέρει κανένας τι μέλλει γενέσθαι??Θα της υποβάλλουμε αύριο χειρόγραφα στις Δ.Ο.Υ??ή πήρε ή θα πάρει παράταση????????
 15. Καλημέρα!!!Ιδιώτης που έκανε έναρξη ατομικης επιχείρησης και έχε στην κατοχή του ένα Ι.Χ.μπορεί να το χρησιμοποιείσει ως επαγγελματικό?με διαφήμιση της εταιρείας του στο εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου?και αν ναι..τι διαδικασία χρειάζεται???
 16. Καλημέρα σας!! Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα που κοντεύει να με τρελάνει.. Κατά την υποβολή του Ε3 ενώ πατάω υποβολή δήλωσης μου βγάζει ως κατάσταση "εχει υποβληθεί"αλλά με αφήνει να ξαναμπ'ω στο έντυπο και να συμπληρώσω-διορθώσω ότι θέλω.. Με λίγα λόγια δεν μου βγάζει κάποιο παράθυρο για να πατήσω ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ!!!! μΉΠΩς ΈΧΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΣΕΙ ΆΛΛΟς συνάδελφος παρόμοιο πρόβλημα??? Γνωρίζετε κάποιο τηλ.επικοινωνίας με τις τεχνικές υπηρεσίες του taxis?? SAS ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!
 17. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!! ΕΑΝ ΜΙΑΜ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ?
 18. Πιστοποίηση θα πρέπει να κάνουν και οι λογιστές προφανώς που δουλεύουν σε Εταιρείες?
 19. Η διάταξη ισχύει από 01/01/2011. *Οι λιανικές πωλήσεις συνολικής αξίας 1.500,00 ευρώ και πάνω εξοφλούνται από τους ιδιώτες μέσω τραπέζης ή με κάρτα ή με επιταγή. Απαγορεύεται η είσπραξη μετρητών. Η διάταξη ισχύει από 01/01/2011. Μην ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ!!!!!!!!1ΔΗΛΑΔΗ η γριούλα ή καποιος με αναπηρία θα πρέπει για να πληρώσει το Πετρέλαιο Θέρμανσης το χειμώνα να τον αναγκάζω να πηγαίνει στην τράπεζα να καταθέτει τα 1.500,00ευρώ? Και εαν δεν πηγαίνει?θα κυνηγάμε τους επιτηδευματίες για σφραγισμένες επιταγές θα κυνηγάμε και για 1.500,00ευρώ ?????????????
 20. ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ...ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ..ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛ...
 21. ΕΓΏ πάντως δυστυχως ηθελα ασφαλιστικη ενημερωτητα και πληρωσα προστιμο..δεν μου ειπαν τιποτα για παραταση
 22. ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΗΜ/ΝΙΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ 30/04 ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑ ΒΑΖΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο.Κ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΗΜΕΡΑ 26/04 ΓΙΑΤΙ ΕΛΗΓΕ ΤΟ Α.Μ.Α.Ε ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΗΝ 25/04.ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ 25/04 ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ??????????ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗΝ ΑΠΔ ΜΕ ΜΟΡΦΗ CD ΤΗΝ 26/04 ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ? ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΥΛΙΕΤΑΙ Η ΑΡΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΜΗ?
 23. Εγώ πάντως που έχω εργαζομενους που παίρνουν παραπάνω από την ΣΣΕ τις παρουσιάζω τις επιπλέον αμοιβές ως "Λοιπές Αποδοχές".. Και μετά από έλεγχο που έγινε από την Επιθεώρηση Εργασίας το βρήκε νόμιμο.. Ο όρος "Λοιπές Αποδοχές"ναι μεν υπόκεινται κανονικά σε κρατήσεις αλλά απλά έχει την ευκαίρια ο εργοδότης να τις κόβει όποτε θέλει,χωρίς να "πέφτει"στην παγίδα "βλαπτική μεταβολή". Βέβαια εγώ ειχα ρωτήσει και δικηγόρο και αυτός συμφώνησε ότι με αυτόν τον όρο είναι καλυμμένος ο εργοδότης..
 24. ΣΥΓΝΩΜΗ ΛΑΘΟΣ ...ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ 13/06 ΚΑΙ 13/05(Α42/5)ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ...ΕΓΡΑΨΑ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ
×
×
 • Create New...